Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety i ja dziś przeszłam na czerwoną stronę mocy :( a tak było miło bez, zabrakło mi niecałego miesiąca do dwóch lat bez @.

Mamy ósmy ząb, siekacze w komplecie, teraz czekamy na czwórki.

Ja często w piątki kupuję filety morszczuka i smażę jak schaby w panierce. Potem młodemu zdrapuję panierkę, dokładnie oglądam każdy kawałek i mu daję.

U nas pogoda byłaby cudna gdyby nie wiatr, ale nie jest źle.

~KasiaMamusia aa
~kalae
jeszcze pampersy są :D

No tak tylko czy tej *watoliny* z pampersa użyjesz czy samego pampersa:D
Z opowiadań babci : używały szmateksow lub waty/watoliny:D

Potem prały te szmatki i suszyły w ogrodzie, widok makabryczny, bo jak wiadomo takie rzeczy nie za bardzo da się dobrze sprać, zwłaszcza po kilakrotnym użyciu :)))

~anna13
Hej witam was kochane.qwa od wczoraj boli mnie za uchem chyba zwariuje.za tydzien o tej porze bede juz w pracy juz sram żarem.kurde chyba pietwszy okres sie zbliza aaa po dwoch latach nie wiem jak to ogarne.a w poniedzialek badania okresowe moze wytrzymam jeszcze.mala po szczepieniu jak gdyby nic nawet slady nie ma.a ijeszcze mialam zapytac czy gotujecie np dzien wczesniej dzieciom i trzymacie w lodowce?

Ja np gotuje na 2-3 dni a czasem tez mroze :D

Kobieto ogarniesz okres bez problemu:DJaWam zazdroszczeze tyle bez okresu zylyscie ja tylko 11 miesiecy zylam w tym cudownym swiecie :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

~Misiakowata
Majka nWcdlatego ja sie ciesze,ze zaczelam miesiaczkowac wczesniej.wiem jaki to stres..niby my kobiety i dla nas normalka..ale jednak sie czlowiek przyzwyczaja to braku problemu hehe bedzie dobrze :)
Ja za tydzien tez jade na badania do pracy :)
Za uchem?moze Cie przewialo?

No Madika..nocy byloby malo heeh czulam sie przy Was jakbysmy sie znali od lat. Naprawde..zero skrepowania czy cos :) :D
Mati spal do 5 u siebie..zrobilam mu butle. Wypil przy nas juz i pospal do 8.
Rozbieral mnie na cycusia..ale balam sie go nakarmic i wytlumaczylam ze przyszedl glodny kotek i wszystko wypil..hehe dal mi spokoj.P wstal a ja pospalam do 10.30 :)
Wczoraj obejrzelismy komedie "jedź dziesiatka",wypilismy po dwa drinki i odprezylam sie :))

A matka moja no coz.. .zdziwiona ze nikt nie chce jej pomagac..

Dziewczyny jak na 24h z tesciowa to na razie jest spoko :D Co prawda troche mnie wkurza ze bardzo ogranicza Hanule i we wszystkim usiluje jej pomoc ale trudno....
Jakos musze sie uspokoic :D hehe

Misiakowata tak jak mowisz :D Moze w tydzien bysmy sie nagadaly :D heheh Wkoncu nawet moj Mezulek mi uwage zwrocil ze bym migla ogarnac dziecko bo zyje w innym swiecie :D heheh

Ale najlepiej opisuje nasza zazylosc tekst o majowce i mina Mezulka :D heheheh myslalam ze padne :D heheh

Ale teks "Wcale nie jest taka duza jak mowisz" jest naszym faworytem :D heheh i zostanie z nami juz na zawsze :D hehehhe

Tekst o kotku jest dobry :D A Ty mowisz ze Mati chyba jeszcze nie jest wszystkiego swiadomy :D A bajke lyknal :D

Jak bylam u Miski to tez myslalam ze nnie ucho boli i kupilam nawet krople i przeciwzapalne bralam leki. Ale nic mi juz nie jest. Nie wiem co to bylo ale Miska miala uzywania ze przez tel gadam ciagle bo paszmina ucho zakrywalam :D

Wiec moze Tobie tez przejdzie. Tylko zaslaniaj je jak wyjdziesz na dwor.

~kalae
albo apteke calodobową ;)

a w ogóle kiedyś kobiety jakoś sobie radziły, jak nie było podpasek :D

Mama opowiadala mi ze sie lignine wsadzalo tylko problem byltaki ze ta lignina sie tak zbrylala... i potrafila sie przemieszczac pod rajstopami i nigdy nie bylo wiadomo gdzie ona jest... A tak to kobitki sobie szmatki wkladaly i potem praly...

A jak bys zalozyla sobie Tosi pampersa to bym padla i zaczela sie turlac bo teraz juz bym dala rade :D hehehhenie to co w ciazy:D

Madika
~kalae

Mama opowiadala mi ze sie lignine wsadzalo tylko problem byltaki ze ta lignina sie tak zbrylala... i potrafila sie przemieszczac pod rajstopami i nigdy nie bylo wiadomo gdzie ona jest... A tak to kobitki sobie szmatki wkladaly i potem praly...

A jak bys zalozyla sobie Tosi pampersa to bym padla i zaczela sie turlac bo teraz juz bym dala rade :D hehehhenie to co w ciazy:D

obciełabym końce i byłoby gites :D:D

Renia z tego co ja wiem, to bielizny i 'podpasek;' nie suszyło się na polu, a w domu. Bo bielizna, a tym bardziej podpaski były tematem tabu. Ale może co kto i gdzie :P

~Misiakowata
Kurde musze leciec na 13-14 sie "odchaczyc":) dobrze,ze wieczorem mi sie przypomnialo hehe
A potem do Lidla..Oliwki w promo po 2.49 :)i oddac spodnie ech

No ja ryby tez nie robie malemu sama..zreszta my jadamy malo ryb.
W sloiczku to bezpieczniej wg mnie.
Jutro robie gulasz to maly zje z kasza z nami.Lubi z nami jesc.
Wczoraj zwale mielismy,bo zrobilam spagethi i on nie chcial pokrojonego makaronu..uparl sie na ten dlugi...i komicznie go jadl hehe..wsysal spiesznie :D

Hehhe:D Wyobrazam sobie Matiego wciagajacego makaron do spagetti :D heehh

Ja nie gotuje Hanuli ryby a w sloiczkach tez nie kupuje bo na ogol sa z brokulem a ona go nie lubi. Jak robie rybe z pieca np z sosem pomidorowym to wcina wtedy jak oszalala:D

~kalae
Madika
~kalae

Renia z tego co ja wiem, to bielizny i 'podpasek;' nie suszyło się na polu, a w domu. Bo bielizna, a tym bardziej podpaski były tematem tabu. Ale może co kto i gdzie :P

Nooo wsumie po obcieciu moze i nawet dala bys rade :D Tylko stringow nie zakladaj do tego :D hehehe

Dobra jesli chodzi o Skurcza to zaczyna mnie wkurzac.... Ciagle slysze: nu nu nie wolno tego, nu nu nie wolno tam, nu nu nie ruszaj tego, nu nu nie idziemy tam... No kuzwa co temu dziecku wolno??? Az mi glupio przed dzieckiem ze tak ma zabraniane wszystkiego. Ja raczej jej na duzo pozwalam ale tak z rozsadkiem. A tu kuzwa nie dosc ze jest ciagle asekurowana i sama nie moze chodzic- to jak ma sie nauczyc?

Ah.... to pewnie dlatego ze minely juz 24h z nia :D heheh

Madika
~Misiakowata
Majka nWcdlatego ja sie ciesze,ze zaczelam miesiaczkowac wczesniej.wiem jaki to stres..niby my kobiety i dla nas normalka..ale jednak sie czlowiek przyzwyczaja to braku problemu hehe bedzie dobrze :)

No Madika..nocy byloby malo heeh czulam sie przy Was jakbysmy sie znali od lat. Naprawde..zero skrepowania czy cos :) :D
Rozbieral mnie na cycusia..ale balam sie go nakarmic i wytlumaczylam ze przyszedl glodny kotek i wszystko wypil..hehe dal mi spokoj.P wstal a ja pospalam do 10.30 :)
Wczoraj obejrzelismy komedie "jedź dziesiatka",wypilismy po dwa drinki i odprezylam sie :))

Dziewczyny jak na 24h z tesciowa to na razie jest spoko :D Co prawda troche mnie wkurza ze bardzo ogranicza Hanule i we wszystkim usiluje jej pomoc ale trudno....

Misiakowata tak jak mowisz :D Moze w tydzien bysmy sie nagadaly :D heheh Wkoncu nawet moj Mezulek mi uwage zwrocil ze bym migla ogarnac dziecko bo zyje w innym swiecie :D heheh

Ale najlepiej opisuje nasza zazylosc tekst o majowce i mina Mezulka :D heheheh myslalam ze padne :D heheh

Ale teks "Wcale nie jest taka duza jak mowisz" jest naszym faworytem :D heheh i zostanie z nami juz na zawsze :D hehehhe

Tekst o kotku jest dobry :D A Ty mowisz ze Mati chyba jeszcze nie jest wszystkiego swiadomy :D A bajke lyknal :D

Jak bylam u Miski to tez myslalam ze nnie ucho boli i kupilam nawet krople i przeciwzapalne bralam leki. Ale nic mi juz nie jest. Nie wiem co to bylo ale Miska miala uzywania ze przez tel gadam ciagle bo paszmina ucho zakrywalam :D

no bo masz ładna tą dupeczkę :D hehe spodziewałam się takiej trzydrzwiowej heeh a ta nawet kardiasianka nie była :P
ehhehe
no mężulkowa minę mam nadal przed oczami i ta cisza...auuć :D hehehe
Mega byłooo :* dzieki Tobie poznałam fajną miejscowkę na kawkę i juz z przyjaciolką i dzieciakami się w czerwcu wybieramy tam :D..może szybciej :D
Dasz rade kobieto,dasz radę !!
Biedna Hanulka..ech może babce chhhhaaaaadziaaaaaa z pięty wysunie i sie babka odczepi a dziecko nabiega :D

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Hej. Nie mam jak Was nadrobic. Tylko ostatnie strony przeczylam.
Nie wiedzialam nawet, ze magnez jest na nerwy =D
Kurcze legendarne spotkanie juz za Wami teraz szykujemy sie na 01'07 w Krakowie =) fajnie jakby nas bylo więcej =)
U nas wczoraj byla ladna pogoda. Wybraliśmy sie do Dinolandii =) ale dzisiaj już tragedia i nie zapowiada sie nic lepszego =)
Co do czerwonej strony mocy to ja niestety szybciutko dostalam 10 tyg po porodzie mimo, ze karmilam rok :/ why :( :D

Kasiamamusia no niestety mój łowca okazji P.był i dupa..Pracownica mówiła,że nic nie mają,bo im szybo schodzi..czaimy sie na pojutrze do drugiej zajsc:D
Ja dziś w Lidlu byłam i udało mi sie w przecenie mleczko Hippa Baby za 9 zł kupić..i to z pompką.Będzie Mateuszek smarowany hehee a właśnie mu się ten wiekszy Hipp kończy :D

Czarna.ana..straszne co piszesz..zdaje sobie z tego sprawe i uważam bardzo..
Niuniu tylko nie rozumie,dlaczego odwracam głowe jak on mi cacy cacy z buziaczkiem chce robić..ech..trzymam się..
wycałuję go za tydzien jak mi zejdzie paskudztwo wrr

Madika z kotkiem rozumie..on w ogole od naszego spotkania cacy cacy sie nauczył..
mamy tez taka wspolna gierke na telefonie "My talking Tom"
i tam hodujemy sobie kotka..karmimy,kladziemy spac,śmieszna gierka..powtarza tez co mowimy swoim glosem i jak ten kot jest głodny to mówi:"Aaa A AAA"
hehe wystarczy,ze powiem do Matiego A A A to on powtarza "A" i szuka telefonu.
Fajne to ,moze nie czysto wychowawcze..ale jak ogarniamy kotka,to Mati mig i sie wtula w ramie i patrzymyrazem..wybiera jeden z czterech prezentów i np.monety zbierzemy na ciucha dla Toma :D
P.tez sobie zainstalowal.Mały juz tak sie nie tuli jak kiedys,a tu mamy te dwie minutki bliskości..plus cycus raz,dwa :D
hehe

Wróciłam z UP..na szczescie nigdzie mnie nie kierowal,bo powiedziałam,że mam prace na oku..ale zaproponowal maly sklepik spozywczy ..na koncu miasta.dwoma autobusami bym musiala chyba tam jezdzic,a to dwie zmiany..ufff..
fajnie na zasiłku,ale wlasnie szybko taką niezaciekawa prace wciskaja..trzeba sie umawiac z pracodawca tam jechac..i odchaczyc na takim skierowaniu ze sie było..masakra.
ech jak dobrze,że szybko ogarnełam temat i niedlugo zaczne..choc się boję jak to bedzie :D
Wróciłam to mimo wiaterku,wybralismy sie we troje na spacer na poczte(chustka od Monimoni)i ogolnie połazić :D Znalezlismy na osiedlu obok tzw :Gniazdo bociana(dzieki Kasia za fachowa nazwę )..Czaicie?taki okrągly hamak-huśtawkę??
Mega to jest :D Bujalalam sie na tym z Matim,Mati sam..potem P sam...jejuuuuu..jak ja bym takie cus chciała mieć..choćby na działce..nie fazuje,że w domu hehe

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Gość strrrunka

Olija
~strrrunka
A ja proponuję q mdzyczasie spotkanie w Bielsku-Białej 3 czerwca!!!

Gdzie dokładnie, nie wiem. Proszę o propozycje miejsca przez osoby bardziej rozeznane w terenie ;)

To musi byc 3ci czy moze byc 4ty? Bo 4.06 mogłabym byc :)

Moze być 4.06. :D

Wreszcie chwilka na napisanie czegoś - Iza śpi na cycu ;) czytam na bieżąco, więc nie pamiętam wszystkiego...
Alexann, śliczna Hania!
Spotkanie dwóch szalonych marcówek hehe :D
Madika, nie dajcie się teściowej! ;)
Iza dużo się ostatnio przytula, chce więcej cyca i woli mnie od P (przykro mu, to widać), nie wiem czy to dlatego, że do pracy wróciłam, czy co... jutro znowu... i P z nią zostaje, ciekawe jak będzie. Wczoraj poszedł do kolegi na noc został, a Iza dziś wyjątkowo długo pospała , bo do 8:30 :D także on się nie wyspał, a ja całkiem, całkiem, od 22 ;) co prawda od 6:30 na cycu spała i ja wtedy już gorzej - trochę spałam, trochę się budziłam i nie mogłam zasnąć. Ale i tak spoko ;)
Byliśmy w zoo wczoraj, Izą targały emocje, owszem, ale na widok dzieci :p większe emocje ma jak ogląda zwierzątka w książeczce niż na żywo :p choć pieski i ptaszki robią na niej zawsze wrażenie ;) a dziś idziemy chyba do jakiejś sali zabaw, myślimy o klockowni, brzmi to naprawdę super, jak czytałam. Dla dzieci już od 9 mca :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

nati91
Wreszcie chwilka na napisanie czegoś - Iza śpi na cycu ;) czytam na bieżąco, więc nie pamiętam wszystkiego...
Alexann, śliczna Hania!
Spotkanie dwóch szalonych marcówek hehe :D
Madika, nie dajcie się teściowej! ;)
Iza dużo się ostatnio przytula, chce więcej cyca i woli mnie od P (przykro mu, to widać), nie wiem czy to dlatego, że do pracy wróciłam, czy co... jutro znowu... i P z nią zostaje, ciekawe jak będzie. Wczoraj poszedł do kolegi na noc został, a Iza dziś wyjątkowo długo pospała , bo do 8:30 :D także on się nie wyspał, a ja całkiem, całkiem, od 22 ;) co prawda od 6:30 na cycu spała i ja wtedy już gorzej - trochę spałam, trochę się budziłam i nie mogłam zasnąć. Ale i tak spoko ;)
Byliśmy w zoo wczoraj, Izą targały emocje, owszem, ale na widok dzieci :p większe emocje ma jak ogląda zwierzątka w książeczce niż na żywo :p choć pieski i ptaszki robią na niej zawsze wrażenie ;) a dziś idziemy chyba do jakiejś sali zabaw, myślimy o klockowni, brzmi to naprawdę super, jak czytałam. Dla dzieci już od 9 mca :)

Nati jak dobrze ze to napisalas bo u nas podobny okres i juz sie zastanawialam o co kaman. Moj D czasem nie moze nawet dotknac Neli-tak bylo na weekendzie majowym zwlaszcza jak miala zly humor reagowala na niego jak byk na plachte-to byl tez powod dla ktorego wczeskiej wrocilismy z wyjazdu bo tylko mama i mama i ja zamiast odpoczywac bylam bardziej zmeczona niz zwykle. W nocy bunt i zlosc jak D probowal ją utulic a nie cyc. Podejrzewam ze to nowe otoczenie ale tez jakis nowy okres rozwojowy-zwlaszcza ze Ty piszesz ze Iza podobnie reaguje na meza. Oxzywiscie jak jest dobrze to znow corunia tatunia i sie w ciagu dnia duzo wyglupiali ale jak cos jej nie spasuje to katastrofa.
Daj znac jak w klockowni.

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn36vgcou73qeg3.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/ic529mw.png

misiakowata30
Madika
~Misiakowata

no bo masz ładna tą dupeczkę :D hehe spodziewałam się takiej trzydrzwiowej heeh a ta nawet kardiasianka nie była :P
ehhehe
no mężulkowa minę mam nadal przed oczami i ta cisza...auuć :D hehehe
Mega byłooo :* dzieki Tobie poznałam fajną miejscowkę na kawkę i juz z przyjaciolką i dzieciakami się w czerwcu wybieramy tam :D..może szybciej :D
Dasz rade kobieto,dasz radę !!
Biedna Hanulka..ech może babce chhhhaaaaadziaaaaaa z pięty wysunie i sie babka odczepi a dziecko nabiega :D

Dupsko 3drzwiowa i ponad 175cm :D heheh A tu zonk :D heheh

Powiem Ci ze jak Hanula nie zrobi babci chhhhhhaaaaaadziaaaaa to ja jej zrobie:D Bo ciagle slysze tylko nu nu nu :( I sie zastanawim czy ja tez jej tak zabraniam wszystko czy ja inaczej do niej mowie...

Sylwia mamy problem z miejscowka bo tam gdzie chcemy miejsce jest dopiero od 2 lipca... I nie wiemy co teraz:(

Moje bratanice uwielbialy kotka Toma i jeszcze jest taki piesek Beny czy jakos tak.
Ja to srednio za tym przepadalam ale one ubaw po pachy mialy zawsze :D

Ja nigdy nie bylam na takiej hustawca ale jak bedzie okazja to pojdziemy :D

Hanuli zamontowalismy hustawke na dzialce ale pogoda kiepska na hustanie :(

Hanula Matiemu tak bardzo cacy chciala zrobic ze wreszcie Mati sie nauczyl :D heheh

Nati jakos staram sie nie dawac tesciowej ale ja nie chce juz awantur... Doszlam do wniosku ze zacisne zeby najwyzej co godzine bede wysylac post co zrobie zaraz jak uslysze nu nu nu :D hehhe

Gość Misiakowata

Dasz rade Madika !
Ja niedlugo do pracy i znow swoja bede czesto widywala :D
Ech

Ja dzis zla chodze.Wkurzylam sie,ze syf w domu i posprzatalam kuchnie..zrobilam pranie,gulasz i nie przeszlo mi..chyba @ sie zbliza.Zwariuje z tymi hormonami i P tez he he

Mati dzis niedobry jeju wymuszacz jeden wrr
W nocy sobie okienko zrobil i wsalam rano wkurzona.

Gość KasiaMamusia aa

Madika
~kalae
Madika
~kalae

Nooo wsumie po obcieciu moze i nawet dala bys rade :D Tylko stringow nie zakladaj do tego :D hehehe

Dobra jesli chodzi o Skurcza to zaczyna mnie wkurzac.... Ciagle slysze: nu nu nie wolno tego, nu nu nie wolno tam, nu nu nie ruszaj tego, nu nu nie idziemy tam... No kuzwa co temu dziecku wolno??? Az mi glupio przed dzieckiem ze tak ma zabraniane wszystkiego. Ja raczej jej na duzo pozwalam ale tak z rozsadkiem. A tu kuzwa nie dosc ze jest ciagle asekurowana i sama nie moze chodzic- to jak ma sie nauczyc?

Ah.... to pewnie dlatego ze minely juz 24h z nia :D heheh

Chyba by zawału twoja teściowa dostała jakby Haniula raczkowała na dworze:D
Jest to ulubiony sposób poruszania się mojego dziecka,no cóż co jej będę bronić:D

Dasz radę Madika