Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Witam z rana :) miłego dnia wszystkim życzę!
Kalae, tak na prenatalnych też byłam w feminie i dostałam wtedy ostatni wolny termin. Byłam bardzo zadowolona bo lekarz, który robił usg nie chciał nas wypuścić, mimo że czas minął, gdyż nie był pewny pomiarów. Bardzo dobre podejście! Wchodziłam na trzy razy, groszek nie chciał współpracować :) na połówkowe umawialiśmy się w zeszłym tygodniu i dała mi termin w moje urodziny, jak spytałam się czy jest jakiś inny to powiedziała, że nie bardzo, że może mi jedynie inną godzinę zaproponować. Może są jakieś inne dni wolne a zostawiają je dla kobiet w młodszej ciąży, trudno wyczuć. Nie zaszkodzi jednak już zadzwonić :)
Kalae mam też namiary na świetną firmę, która robi meble. Robili nam rok temu do kuchni i łazienki, a teraz zamówiliśmy szafę do sypialni i meble do przedpokoju.

Mam wrażenie, ze mi się brzuch zmniejszył :/ boję się czy wszystko ok z groszkiem, jem też normalnie, więc nie wiem co skąd to...

arwena89
Hejka!
Zastanawiacie się jak to jest, że więcej chłopaków się rodzi to ja Wam powiem teorię mojej pani profesor od biologii rozwoju: to jest tak, że jak trafimy w czas owulacji to plemniki z Y są lżejsze i szybsze (czyli są chłopcy), a jak plemniki muszą poczekać na komórkę jajową to te z X są trwalsze i mogą poczekać parę dni (czyli dziewczynki).

Zaraz przed okresem nie ma szans na zapłodnienie, chyba że ma się nieregularne owulacje, ale to każda z nas powinna u siebie zaobserwować.

Prawdę mówiąc starałam się zastosować teorię pani psor i póki co się udało (jest chłopak), ciekawe czy uda się zrobić jako drugą dziewczynkę ;)

też słyszałam o tej teorii i wg tego na mnie też czeka chłopak :)
Choć wróżba z obrączką robiona w liceum wskazywałaby na dziewczynkę :)

Lilijka87
Mam wrażenie, ze mi się brzuch zmniejszył :/ boję się czy wszystko ok z groszkiem, jem też normalnie, więc nie wiem co skąd to...

Ja też tak mam jak Lilijka! Jeszcze dwa tygodnie temu wydawało mi się, że jest większy bo nie mogłam dopiać się w jeansy a dziś idąc do sklepu normalnie zapiełam guzik... Nie wiem czy mam panikować i dzwonić do lekarza, czy wstrzymać się kilka dni bo dopiero idę w czwartek do gina. Martwi mnie to...

http://www.suwaczki.com/tickers/l22njw4zasudaiur.png

Ja juz po wizycie. Serduszko mocno bije (ok 145uderzen na min wiec wg przesądów chłopak), szyjka twarda i zamknięta :) macica tez miękka, nie spina sie jak leżę, tylko przy wysiłku, ale to normalne. Mam sobie profilaktycznie łykać magnez.

A co do wyników. Glukoza podwyższona owszem. W przyszłym tygodniu mam juz zrobic ten test obciążenia glukozy (powinnam dopiero po 24tyg) i w zależności od wyników lekarz zobaczy co dalej.

A co do tsh mówił, ze teraz normy sie zmieniły i moj wynik jest w normach. Mam tylko zmienić witaminy na inne, ktore zawierają wiecej jodu.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0amowleixu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm17vkmfcs.png

Bad.Woman
Lilijka87

Ja też tak mam jak Lilijka! Jeszcze dwa tygodnie temu wydawało mi się, że jest większy bo nie mogłam dopiać się w jeansy a dziś idąc do sklepu normalnie zapiełam guzik... Nie wiem czy mam panikować i dzwonić do lekarza, czy wstrzymać się kilka dni bo dopiero idę w czwartek do gina. Martwi mnie to...

tez mam takie wrażenie, ale z drugiej strony wydaje mi się, że pępek mam mniej wklęsły, dodatkowo zauważyłam że obwódki wokół brodawek sutkowych ciemnieją i piersi mnie bolą, więc myślę że jest ok:)

A cholera wie z ta owulacja;) ja wiem kiedy mam dni plodne a owulacja to juz dla mnie czarna magia. Niby dzien po ost dniu z objawami plodnymi ale to chyba nie az tak dokladnie. My staralismy sie w dniu pojawieniu sie dni plodnych wiec niby przed...ale tez i dzien po tych dniach....ale na razie lekarz cos przebakuje o dziewczynce (ktora teraz urzadzila sobie zawody w plywaniu-raz ja czuje ponad prawa pachwina, raz z lewej troche pod pepkiem....i to w przeciagu 1 min;)))
Wczesniej ruszala sie w jednym miejscu:)
Co do brzucha, to moj stal sie troche mniejszy, ale przez to chyba, ze ten szal powiekszania sie brzucha juz od pierwszego posilku sie uspokoil.. Rano, miesiac temu, powiedzmy, ze bylo takie cos malego, a juz o 12:00 big brzuch. A teraz rano jest wiekszy niz rano miesiac temu, ale w czasie dnia nie rosnie do rozmiarow jak u kobiety w 7 miesiacu ciazy. Moze to normalne ? Mam tez wrazenie, ze macica jest juz coraz blizej pepka, bo i Elizke czuje z kazdym dniem coraz wyzej;) no a moje posciskane jelita i zoladek cieeerpia....mam hemoroidy, gazy, a do wc w nocy chodze 2-3 razy...ale i tak kocham ten stan:)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5scwa1654n41yi.png

Co do wielkości brzucha to się nie martwcie, tez tak mam. Przeciez na to nie wpływa tylko wielkość dziecka czy ilość wód, ale głównie to czy jesteście najedzone, czy macie wzdęcia al o zaparcie. To tak jak i bez ciazy- jednego dnia ma się plaski brzuch a następnego większy, nie mieliście tak?

olka135 to co teraz leci to jest pikus, zobaczysz po porodzie. Wkladki laktacyjne niezbędne. Wystarczy czasem spojrzeć na dziecko albo je usłyszeć i dosłownie tryska mleko. A nawet jak nie ma w pobliżu dzieci to po prostu co jakis czas wylatuje. Nie wspominają o tym czy często człowiek sie budzi z przemoczoną piżamą. Takze jak się brzydzisz to się przyzwyczajaj póki masz czas :D

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxwl6d878ytfrqp.png

~kalae
byłam dziś zrobić badania na poniedziałek, ale już nie pójdę tak wcześnie bo ludzi tyle w tej przychodni.

Lilijka - będę dzwonić po wizycie w poniedziałek :) to widzę że ty skorpion jak ja :)

Co do tych mebli to się odezwę jakby co :)

We wczesnym badaniu krwi najgorsze sa babcie przelewajace mocz ze sloikapo powidlach do pojemniczka jalowego, na poczekalni, na oczach wszystkich;))) ja dzis nie zwleklam sie z lozka natyle wczesnie, zeby isc na badanie tarczycowe. W pon ost dzwonek bo wizyta we wtoreeeek!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5scwa1654n41yi.png

przede wszystkim trzeba swojego lekarza słuchać
---
mnie w okolicach owulacji boli jajnik około 1 dzień z tym że w pewnym momencie jest maksimum tego bólu, miałam kiedyś robione usg 2 dni po takim bólu i zapytałam się wtedy o owulację i dowiedziałam się że wygląda że niedawno była