Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

~nessquick
RedNails, fajnie powiedziane o tym bohaterze we własnym domu, zgadzam się w 100%
Prowadzisz zbiórkę na ten czytnik? Może link?

Olija, nie wiem jak długo zostajesz u dziadków, ale dzień-dwa Mała się oswoi i uda ci się złapać chwilę dla siebie.

Madika, wbrew pozorom nie było jakichś szokujących opcji, tyle że nam się nie pokrywały.. Marcepan obstawiał Stanisława/Kazimierza (tata Kazika by był, nie byle co ;)), a ja Andrzeja (ale urodziny, zaraz potem imieniny i zaraz potem gwiazdka), Macieja, Michała (w bliskiej rodzinie).. No i wyszedł Feliks :D W ogóle to mamy dwóch synów, przy każdym był problem z wyborem imienia, a takie piękne i jednogłośnie wybrane dla Dziewczynki nam się zmarnuje.. ;)

No właśnie, co to za imię dla dziewczynki? :D u nas taki sam problem był ze starszym-no i jest Wawrzyniec ;) po pradziadku.

Jeszcze nie robie zbiórek ani nic, czekam na orzeczenie o niepełnosprawności. Potem zapiszesz się do fundacji i założymy Wawrzkowi subkonto żeby zbierać np 1% podatku.

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png

Aaa, już doczytałam że Marianna :))

Jaki tu dziś ruch, i kto tu się odzywa na "starych śmieciach" :D fiu fiu :D

Marcepan dziś mi powiedział, że dzwonili do niego z przychodni, i ze jutro przyjdzie do nas ktoś na kontrolę. Nie był w stanie powiedzieć kto, ani na jaką kontrolę, ani do którego dziecka. Czy to możliwe ze po prawie 4,5 msc ma być wizyta lekarza/pielęgniarki/położnej? I czemu dzwonili do niego a nie do mnie? :P

strunka7777
Ja miałam meeeeega problem które imię do córki wybrac :) za to dla chłopaka nie miałabym :D

Nasz pulpecik wazy juz 6170!!! Fiu fiu ;) 800 g przybrala w ciagu 10 miesięcy.
A lekarz? Otwiera nam drzwi nie widząc nas i mówi: Zapraszam pana :D myslal, ze znów Bartek. Pd lutego częstymi bywalcami przychodni jestesmy :D

W ciągu 10 miesięcy? :-D

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgenypzflnq.png

Hejka :) jestem kilka stron do tylu, ale dzielnie nadrabiam :) musze trochę odpisac bo potem zapomne :)
Po pierwsze witam ( nowa- stara mamusie :) ) jak Ty tyle wytrzymalas. Znasz nas jak lyse konie :D
Mam nadzieje,że chrzty się udaly :)
Ciąża biedulko :/ ja to bym mogla dostać Mye na kilka dni bo bym sie przestala czasem wkurzac o pierdoly. Ja codziennie mam posprzatane, ugotowane moge sie pomalowac a nawet czasem wyprostowac wlosy :D i jeszcze sie wyspie :) teraz jestesmy same. Mlodszs wyjechala do Niemiec a starsza nad morze. Nudno jak fiks. Chociaz w sumie dopiero dzisiaj jesteśmy caly dzien same :)
Rednails mi tez została waga z pracy do zrzucenia. Tylko potrzebuje więcej ruchu i mniej jedzenia. Motywacji zero :D

Jeszcze mam 5 stron, ale musze nakarmic Mala i wykapac tzn na odwrót :)
Ciaza siostra M. Miala ciezko z 3 dzieckiem. Nie pociesze Cie bo do roku czasu budził sie w nocy co godzine. Ona nieraz plakala ze zmęczenia. A noce zaczal przesypiac zanim skonczyl 2 lata. Jak go usypiala to albo biegala z wózkiem po pokoju albo samochod. I musiala byc cisza jak makiem zasial. I do tego tylko ona mogla go usypiac.
Rednails dla mnie jestes bohaterem swojego domu. Podziwiam :)
Nesquik mam kolezanke ktora ma dwoch synkow jeden ma 3 miesiace drugi 16 miesiecy. Zaszla w ciążę jak starszy mial 5 miesiecy :) radzi sobie świetnie i do tego maz za granicą. Tylko na weekendy zjeżdża.

Ciąża jak tam na angielskim froncie?

Ania zaczyna marudzić także w chuście :/ jeśli i ją odrzuci to chyba zostanie już tylko rozkładanie maty na balkonie by zażyć świeżego powietrza.
No i próbuje siadać. Dziś jej się prawie udało bez podciągania się, gdy skończyła jeść, a była na boku. A gdy siedzi w pozycji półleżącej to jeśli ma się czego złapać to siada.
W wanience, gdy trzymam ją na brzuchu to też kuli nogi pod siebie i siada. A dziś to chwyciła brzegu wanienki i jakby dźwigała się do wstania!
Jola komsultowałaś podciągania Oliwiera?

I co ze spotkaniem, jakie godziny wam pasują?

RedNails89
Aaa, już doczytałam że Marianna :))

Jaki tu dziś ruch, i kto tu się odzywa na "starych śmieciach" :D fiu fiu :D

Marcepan dziś mi powiedział, że dzwonili do niego z przychodni, i ze jutro przyjdzie do nas ktoś na kontrolę. Nie był w stanie powiedzieć kto, ani na jaką kontrolę, ani do którego dziecka. Czy to możliwe ze po prawie 4,5 msc ma być wizyta lekarza/pielęgniarki/położnej? I czemu dzwonili do niego a nie do mnie? :P

Tak ! U mnie bylo pielęgniarka Środowiskowa -bez zapowiedzi ..

Kotka ta chrypka to co ma wspólnego z pleśniawkami? Ciekawa jestem jakie domowe sposoby zalecił?No i najważniejsze ze działają:)
Ale mnie skurcz wqrwił ... poezja jakbym ze szczegółami chciała napisać to same ch...i ku... by szły..
W skrócie poszlo o zdjęcia i rozmowy Tel ..dostaje minimum 2-3 zdjęcia wnuczki tyg ode mnie od synka nie policzę..ja z nią przez Tel juz dawno nie gadam, bo ze ściana nie ma gadki a ona gada po rodzinie z zdjęć i glosu wnuczki przez Tel się nie moze doprosić! Powiedziałam synusiowi ze łapki przy samej dupie upier@&le jak jej coś wyśle . Jak taka babcia to czemu przez 5 miesięcy nie przyjechała pomoc wnuczkę pobawić żebym mogla cos zrobić, tylko na gościnę przyjeżdża i dyryguje z fotela wrrrr

A właśnie kotka by zapobiec pleśniawkom podawaliśmy witaminę C. A chrupka może z tego, że pleśniawki zeszły już niżej, na gardło.

Przyjazna ty to się masz ze skurczem :/ a mąż w jaki sposób reaguje na mamusie i jej zachowanie?

Przyjazna to się skurczowa popisała wrrr
Ech wszystkie tesciowe jednak sa dziwne :D
Kotka jejka wspolczuje ,dobrze,ze juz jest lepiej troszku :)
Aga to elegancko :)

Ja bylam na łowach..wydalam 70 zl na ciuchy w "lumpeksie"..wszystko z metkami :)kupilam sukienke na wesele i ciucha na panienski :) i pare fajnych koszulek na codzien i Misiowi jedna fajna:) na szybkiego bo bylam z przyszla panna mloda..towarzyszylam jej w zakupach u brafiterki..kupila stanik do sukienki slubnej..ale piekny :) ponad stowka ale co tam..takj ślub to i bielizna musi byc piekna :D
Fajnie bylo posluchac profesjonalistki :)
E.byla zdziwiona ,ze cale zycie nosila za mały stanik hehe
Juz jej to kiedys mowilam :) Z B zrobilo sie D..piekny bieluśki :)

Jejku Mati mi sie zachlysnal mlekiem wlasnie az zesztywniał. .wzielam go przez ramie to az haust powietrza zlapal..
Wogole od dluzszego czasu u nas kupa raz na 3 dni..maly placze przy jedzenou czasem,przy bakach...jak moge mu pomoc ??

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Wyzwanie skończone:)jutro pomiary. Ale nadal zamierzam ćwiczyć -może nie tak intensywnie ale zawsze trochę ruchu dobrze zrobi:)
Super dziewczyny że chrzciny się udały-my w tą niedzielę i mam nadzieję że też będzie ok. Teraz w niedzielę całą mszę smacznie przespał-nie przeszkadzały mu ani organy ani śpiewy. Śmiejemy się że to taka zmyła a myślał sobie przebiegle : Teraz uśpię ich czujność a w przyszłym tygodniu dam czadu;)
Nati,Aga-śliczne mamusie i cudne dzieciaki:)
Misia-mój Mateusz też ma ostatnio duże problemy z bąkami-albo go przykorkuje albo widać że go boli jak puszcza strzały. Staramy się dużo ćwiczyć nóżkami,nosimy go wtedy w pozycji krzesełkowej,robimy samolot,masujemy brzuszek żeby trochę rozgrzać. No i pomimo tego że chciałam mu dawać do picia tylko wodę to jednak w takich sytuacjach daję po kilka łyków koperku.

maddalena82
Wyzwanie skończone:)jutro pomiary. Ale nadal zamierzam ćwiczyć -może nie tak intensywnie ale zawsze trochę ruchu dobrze zrobi:)
Super dziewczyny że chrzciny się udały-my w tą niedzielę i mam nadzieję że też będzie ok. Teraz w niedzielę całą mszę smacznie przespał-nie przeszkadzały mu ani organy ani śpiewy. Śmiejemy się że to taka zmyła a myślał sobie przebiegle : Teraz uśpię ich czujność a w przyszłym tygodniu dam czadu;)
Nati,Aga-śliczne mamusie i cudne dzieciaki:)
Misia-mój Mateusz też ma ostatnio duże problemy z bąkami-albo go przykorkuje albo widać że go boli jak puszcza strzały. Staramy się dużo ćwiczyć nóżkami,nosimy go wtedy w pozycji krzesełkowej,robimy samolot,masujemy brzuszek żeby trochę rozgrzać. No i pomimo tego że chciałam mu dawać do picia tylko wodę to jednak w takich sytuacjach daję po kilka łyków koperku.

Brawo Ty!! Wiem jaki to trening także szacun kobieto :)
Trzymam kciuki za piekne pomiary :D
Bedzie dobrze :) Mateusze to fajne chłopaki i na chrzcie bedzie grzeczny :D

No właśnie my na samym kp..Kupy sa co 3 dni od dłuższego czasu mniej wiecej..nosze na samolocik to sie uspokaja,nózkami też i masuje..
tylko cz to normalne,że robił po 3-4 kupy dziennie a raptem taka zmiana?dorasta?

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Zaraz zabieram się za nadrabianie. Ostatnio niewiele miałam czasu. Dziś próbowałam poczytywać w poczekalni w szpitalu ale co chwilę ktoś mi przeszkadzał :( Tzn. co chwila miałam badania.
Zaczne od początku, od niedawna zauważyliśmy, ze słabo słyszę na jedno ucho. Wybrałam się do laryngologa z myślą, że trzeba przeczyścić, bo się miodek zebrał. Okazało się, ze ucho czyste, laryngolog zrobił mnóstwo badań i dał skierowanie do szpitala, więc kułam żelazo póki gorące i dziś od laryngo pojechałam do szpiatla. Tam kolejne badania (jeszcze mnie uszy bolą). No i okazało się, ze konieczna jest operacja. Także solidaryzuję się z Miśką i razem się będziemy szczepiły. Masakra, poszłam do lekarza z myślą, że mi miodek wyciągnie a wróciłam ze ankietą do anastazjologa i skierowaniem na operację. W moim przypadku przyczyną straty słuchu prawdopodobnie była ciąża :D Ale gdybym miała jeszcze raz wybierać to i tak wybrałabym Miśkę, nawet kosztem straty słuchu na oba uszy. Patrzę teraz na nią i jestem najszczęśliwszą osobą na świecie :D a brak słuchu... może to i lepiej, bo nie słyszałam wszystkiego co Skurcz mówił :P (w niektórych przypadkach głuchota to błogosławieństwo :D )

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718

Synuś na szczęście słucha właściwej osoby czyli mnie :D . Wysłuchał cierpliwie instruktażu i wie co ma mamusi powiedzieć.
Ja z nią nie rozmawiam bo jak ona pyta przez Tel- co słychać? Nie zdążę sie zastanowić a ona gada dalej no to helołł ..:D jak jej zwrócę uwagę to przyznaje ze słucha tego czego chce, i najlepiej jej mówić ze wszystko jest ok to ja pier@&e takie zakłamane rozmowy..
Powiem Wam ze mam dość czasem ..

My też mieliśmy dylemat z imieniem dla chłopca-jakoś łatwiej wybierało się imię dla dziewczynki. I do ostatniej chwili na 100% nie byliśmy pewni Mateusza. Strasznie mnie wkurzało jak wszyscy się dopytywali czy już wybraliśmy,a czemu jeszcze nie...wrrr...więc wszystkim mówiłam że przecież kota mamy już sześć lat i nie ma di tej pory imienia (reaguje na "koociiee"-a w ogóle to kotka;).Na moich rodziców to tak podziałało że mama dopiero po porodzie nieśmiało zapytała czy już zdecydowaliśmy :)
A w ogóle to miło zaskoczyłam się w tesco-kupiłam Mateuszkowi pięciopak bodziaków z długim rękawem na licencji z Kubusia puchatka-cena na opakowaniu w promocji 43 zł a przy kasie okazało się że kosztują 18zł:)muszę jeszcze jutro dokupić nawet większe:)

Przyjazna, uwielbiam każde historie o Skurczach ale takiego bezczelnego to chyba tu nie było jeszcze :D Nosz zagotowałabym się jakby mi ktoś wypalił że słucha tego czego chce.

Ernesto, wy to się macie z Paulinką. Jak nie jedna to druga. Nie zazdroszczę. Ale najważniejsze że jesteście szczęśliwe i macie siebie :) a głuchota faktycznie może mieć swoje plusy :)
A teraz pytanie z innej beczki. Jak objawia się u Paulinki skaza? Jasiek ma tą suchą skórę za uszkami, problemy z kupą i jeszcze jakieś coś na policzkach co na początku wydawało mi się być trądzikiem. Suchą skórę zauważyłam wczoraj i teraz już sama nie wiem co to.