Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

misiakowata30
No i postanowione :) Robię chrzciny maluszka w restauracji :D Idziemy po szczepieniu dogadac szczegóły z facetem :D jeju jak sie ciesze...P.tez sie ucieszył :) Fajnie,że myslimy tak samo:)juhuuu :)

Tangoya dziekuje :*
gospodynie z Was pełną gębą i że Wam sie chce te słoje robić :)
Na pewno pyszka mmmm :)

powodzenia dla ćwiczących..Ja jak Przyjazna poczekam jeszcze trochę z fitnessem..poki co spaceruje i pakuje(Mati uwleibia jagk go do góry biorę i bujam hehe)

Kurcze to kołtuniki takie..Mateuszkowi też się od jakiegos czasu na dole główki robia..a ja sie zastanawiam czym on "poklejony" hehe

a skąd zmiana?
ja też bym wolała w restauracji nawet na mają ilość osób w sumie to jeszcze lepiej bo koszt będzie mniejszy, a w domu to zawsze dłużej ludzie posiedzą. Poza tym nie trzeba przygotowywac, sprzątać itd.

misiakowata30
Madika
misiakowata30
Ach..z krooem Lwem nawet nie pamietalam moralu..hm...za 2 lata obejrze z Matim.
Ach no lekko sciety temat sie nawinal..temat slubu..ja chce slubu a ona ze po co slub,ze to papierek..i no temat religii sie pojawil itp..ech..odpuscilam..skwitowalam tylko,ze przy stole sie nie gada o religii i polityce..zgodzila sie wiec luz..

Misiakowata Ty chcesz slubu? Pawel tez? Bo jesli tak to co ma Skurcz do tego? Ona moze to tylko zaakceptowac.

uważa ,że to papierek zbędny..odebrałam to źle..powiedziałam,że chce miec meża ,że juz chodzilam zareczona iles lat i sie rozpieprzylo i ze dobrze w sumie he he no ale,że chce by mati miał normalna rodzinę i żeby było bez grzechu itp to naskoczyła na mnie,że gdzie jest Bóg,bo tyle ludzi zginelo w Nicei i teraz w Turcji..odpowiedziałam,że nie wina Boga tylko ludzi..no i sie głupia gadka zrobiła..urwałam to i powiedziałam,że przy stole nie ma co gadac o polityce i religii i żeby czasem na chrzcinach tak nie mówiła,bo moja matka fanatyczka zaraz się pożra a ja chce żeby było kulturalnie,ochrzcimy,posiedza,zezra i pojda sobie wszyscy..
no wkurzyła mnie dziś..wiem,że ma swoje zdanie,powiedziała a my i tak zrobimy jak chcemy..

jeszcze tylko musze zareagowac ,zeby tak nie gadala z tym-co sie najadlam jak Mati na kupe zacznie jeczec i stekac....
Paweł nie chce żebym coś jej gadała,bo w ogole nie bedzie mogla nic mi mowic ,ze ja wrazliwa na to i on i tak ja upomina i boi sie,ze sie poklocimy..obiecałam,ze tak nie bedzie,bo ja lubie,widze jak sie stara dla Mateuszka i jak kocha go..i wiem ile przezyla w zyciu dlatego bedzie git..
a że ma takie zachowania..to każda baba po 60ce
.Moja matka to sie boi ,bo zaraz reprymenda jest hie hie hie :D

Tak ja swojej tesciowej tez nic nie mowie juz ani uwagi jie zwracam bo sie zaraz zacina a jest i tak lepiej. Wszystko mowie mezulkowi i on z nia gada.

Juz nawet sie nie przejmuje tym ze tesciowa mowila mezulkowi ze zle Hanie ubieram bo zakladam jej getry i skarpetki a ona uwaza ze w polspiochach ktore jej kupila byly by wygodniejsze dla Hanuli. A one sa takie ze mezulek nawet nie pozwolil mi ich zakladac :D hehhe

Co do slubu to WALCIE ja :D Ja tez bardzo chcialam slubu bo chcialam miec mezulka :D Aczkolwiek jest to dla nas tylko przystanek i rocznice obchodzimy wtedy kiedy zaczelismy byc razem a nie rocznice slubu :D
Wiec bierzcie piekny slub w przyszlym roku (20 lipca? Dobrze pamietam:D) zebysmy mogly zrobic zlot Marcoweczek :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Lilijka87
Aaaa nie wierzę! Ania wciąż śpi a jest po 8! W nocy były tylko 3 pobudki :)

Dziś poniedziałek, nowy tydzień! Zapraszam do rozpoczęcia wyzwania z mel b i Tiffany! Pamiętajcie, że pociążowy zwis sam z siebie nie zniknie! Trzeba wytępić dziada! No dalej, która dziś zaczyna?

Ja chce zaczac z mezulkiem :D Tylko mojej mamie musimy Hanule sprzedac bo po jej zasnieciu to juz nie bede miala sily :D Wiec moze wyzwanie uda mi sie dzis zaczac :D

Gość Lilijka87

~kalae
Lilijka87
Motyla noga! Ani codziennie z tyłu głowy robią się kołtuny we włosach. Zawsze w to się wkręcą jakieś ciciki. Kalae jak Ty dbasz o Tosiową fryzurę?

wy to macie z tymi cicikami na śląsku :D pierwszy raz jak to usłyszałam to nie wiem o co chodzi
z tyłu to się straszne te włosy zrobiły takie od leżenia trochę jakby ktoś potapirował, i kołtuny się robią, ale coż rozczesuje, choć czasem mi się rozpłacze jak ją pociągne zbyt. Zazwyczaj grzebykiem i szczotką muszę rozczesywać.

Spodziewałam się, że słowo ciciki może stanowić problem ale nie miałam pomysłu jak inaczej to nazwać :) napisałabym śmieci i zaraz pewnie Leniwiec by się odezwała, że moje dziecko ma we włosach papierki lub coś podobnego ;)

Aga bawi w Zakopanem ze swoim Pawelkiem :)

Misia super :) restauracja to dobry pomysl. Wszyscy usiadziecie w spkoju, pogadacie, zjecie. A tak masz gonitwe i sprzatanie.

Przyjazna u nas jest podzial - ja robie dzemy (thermomix), moj S. soki (sokownik). Mamy juz ponad 70 przetworow :D

My za to mamy problem z ulewaniem. Marysia non stop po jedzeniu ulewa, nawet jak jej sie juz odbije. Dzis juz ma 4 zmiane ubrania.

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ntv73nvew76w4.png

misiakowata30
Na poczatku sama nie mogłam uwierzyć ,że jestem "mamą" a teraz uwielbiam jak ktoś tak mówi :)
mati jak płacze to tak fajnie woła :"mamamaaaa maaaammmaaaa" heheh rozczula mnie to strasznie :D

Jak Hanuli sie krzywda dzieje (szczegolnie w szpitalu to zauwazylam) to jak plakala to krzyczala mmmaaaammmm. To mnie tak rozczulalo i chcialam ja jak najszybciej utulic :D

A u nas tez chyba skok. Hanula od kilku dni budzi sie wieczorami i w nocy. No dzis obudzila sie o 3:50 i wkoncu skonczylo sie na tym ze z nami w lozku wyladowala i przebranie pieluchy i karmienie (180ml). Jejku juz dawno jej w nocy nie karmilam. Ale cale szczescie usnel. Wlaczylam dzwiek suszarki i wszyscy poszlismy spac :D A wieczorem wcale nie moglismy jej uspokoic no tak plakala ze nie wiedzielismy co i wkoncu panadol koj mezulek jej przyniosl. I ja czulam ze to nic nie da bo to nie zeby ale jak tak juz krzyczala i plakala to mowie ok podajmy.
I wiecie co jak ja trzymalam do podania panadolu i moj mezulek ja za paluszki zlapal i glaskal i tak slodko do niej szeptal to ona sie tak uspokoila... Wiec ten panadol to bez sensu ze jej dalismy...

Ale bardzo placzliwa wieczorami sie zrobila.

A noi ta wysypke ma... bede podawac jej wapno 2x dziennie po 2ml.

~kalae
Lilijka87
Motyla noga! Ani codziennie z tyłu głowy robią się kołtuny we włosach. Zawsze w to się wkręcą jakieś ciciki. Kalae jak Ty dbasz o Tosiową fryzurę?

wy to macie z tymi cicikami na śląsku :D pierwszy raz jak to usłyszałam to nie wiem o co chodzi
z tyłu to się straszne te włosy zrobiły takie od leżenia trochę jakby ktoś potapirował, i kołtuny się robią, ale coż rozczesuje, choć czasem mi się rozpłacze jak ją pociągne zbyt. Zazwyczaj grzebykiem i szczotką muszę rozczesywać.

Kalae kup Tosi szczotke z silkonowymi bolcami taka. Ona ma taka czuprynke (teraz pewnie dluzsze juz ma) ze taka szczotka pomoze Ci rozczesac jej tyl glowy:D

A co to sa te ciciki??:D Ja myslalam ze to jakis blad slownika w telefonie :D heheh

Gosia1001
Aga bawi w Zakopanem ze swoim Pawelkiem :)

Misia super :) restauracja to dobry pomysl. Wszyscy usiadziecie w spkoju, pogadacie, zjecie. A tak masz gonitwe i sprzatanie.

Przyjazna u nas jest podzial - ja robie dzemy (thermomix), moj S. soki (sokownik). Mamy juz ponad 70 przetworow :D

My za to mamy problem z ulewaniem. Marysia non stop po jedzeniu ulewa, nawet jak jej sie juz odbije. Dzis juz ma 4 zmiane ubrania.

Moze jak pogoda sie poprawi to jej przejdzie. Hanula to czasem po 2h potrafi jeszcze odbic i czasem ulac. Ale przyzwyczajona jestem od poczatku do tego to inaczej podchodze. Gorzej jak joe mam w co ja przebrac. Dzis chodzi w spodniach 74 bo 68 mi sie skonczyly i byly jie wyprane.

Najbardziej nie lubie jak ja tez musze sie przebierac albo prac poduszki z kanapy...

strunka7777
~kalae
czujecie się dziwnie jak ktoś określa was mianem mama?
ja się już trochę przyzwyczaiłam, bo na początku w ogóle nie wiedziałam że to ja :D

Ja do tej pory czasem mtsle czy to nie matrix :) jal synek wola mama, to czasem się nad tym rozczulam.

Mam to samo. czasem jak moja 6 latka mówi do mnie mamo, to myślę sobie - jejku to do mnie? :)

Gość Lilijka87

strunka7777
Lilijka, mojej malej tez ciciki, paprochy, śmieci sie wkręcają we włosy. I czesanie częste nic nie daje.
Raz jej przycielam koltun, ale TŻ ( kradnę ;) ) pokazał mi lepszy sposób.
Jedna reka palcami chwyta koltun, a druga wyciąga po troszku wloski. I w ten sposob nie trzeba nic obcinać.

Też tak robię bo wyczesać to trudno. Ale jak kręci tą głową to też ciężko je wyjąć.
Madika ciciki to takie właśnie paproszki, kuleczki śmieci. Jak się sweter mechaci to to też są u nas ciciki :)

Madika gratuluję podjęcia wyzwania! Tak trzymaj dziewczyno! Marcepan też będzie?

~magdalenka851
Łoooooo Matkoooo!!!
Nadrobilam:D
Otóż wróciłam z wakacji i 3dni gonilam z czytaniem

Misia jeśli tych dwóch delikwentów nadal będą zakłócać Twój i przede wszystkim Matiego spokoj to postrasz ich Marcoweczkami! Nas tu spore grono jest a z mamuśkami się nie zadziera-tak jak i z kwokami:D

Kalae dobre teksty a paluch auc wspolczuje:( rob jak dziewczyny radzą.

Lilijka podziwiam, za samozaparcie, trzymam kciuki leżąc na kanapie:D a propo leżenia to mój książę położył łapkę na mnie i tak śpi!:D cyc musi być w zasięgu usteczek tak się porobiło. Maruda jest straszna i do nikogo nie idzie tylko mamunia (i jej cyc:D )się liczy. Oj mój kiedy ten skok minie. A zeby nie było tak pięknie to nocki są cale na cycu z pobudka o 5! Smoczek to zło i drze sie przy próbie zastąpienia cyca smokiem. Dobrze ze chociaż wakacje nam sie udały. Jedzonko pyszne mmmmm aż wczoraj musiałam piec szarlotkę z beza (kotlet.tv czy .pl-polecam bo obledna wyszła a pierwszy raz robiłam)bo brakowało mi tych smaków.

Ach no i jeszcze na potwierdzenie tego co pisalyscie-ja zdałam kciuk chyba do 6r.z. i zęby wysunięte korygowane aparatem orto. Mama mi na noc palucha smarowala miodem i pieprzem, zawijala ale ja to na noc sciagalam, ssalam a rano zakladalam znow:D Także ten- smoczki są lepsze.

Sylwia chyba Twoja miała taki katar głęboko,, co Wam pomogło? Mój W.ma już od 10dni i nie przechodzi:( nie bardzo daje się to odciągnąć a ewidentnie utrudnia mu to jedzenie:(

Ja robie inhalacje. Jak nie mialam inhalatora to zakrapialam sola fizjologiczna. Tylko tak z pol ampulki na jedną dziurke. Polezala troche. Potem przez kolano oklepywalam zeby spłonęło i odciagalam :) u nas pomoglo. A mialysmy katar ponad 2 tygodnie.

Madika
~kalae
Lilijka87

Kalae kup Tosi szczotke z silkonowymi bolcami taka. Ona ma taka czuprynke (teraz pewnie dluzsze juz ma) ze taka szczotka pomoze Ci rozczesac jej tyl glowy:D

A co to sa te ciciki??:D Ja myslalam ze to jakis blad slownika w telefonie :D heheh

a daje radę szczotką i grzebykiem dla niemowląt

ciciki to w tym wypadku paprochy, choć znaczeń ma kilka z tego co zdążyłam zauważyć

strunka7777
Lilijka, mojej malej tez ciciki, paprochy, śmieci sie wkręcają we włosy. I czesanie częste nic nie daje.
Jedna reka palcami chwyta koltun, a druga wyciąga po troszku wloski. I w ten sposob nie trzeba nic obcinać.

też tak robie jak są mocno zwichrowane w sumie moje też tak mi się zdarza rozczesywać.

KasiaMamusia
Ann1ee
Mam dość! Od 2 tyg nie przespalam ciągiem wiecej niz 2.5 godz. Powieki trzymam na zapalkach... gdzie jest moje dziecko spiace od 21 do 5 rano?dzis znowu poszedł spać o 21 i pobudka 0.00,2.00,4.00,5.00 potem wiszenie na piersi juz nie mialam sily dalam mu 90 ml mm i usnal o 6.30, o 7.30 pobudka. Nie mam go juz sily karmic, piersi mnie bola jak na samym poczatku po porodzie :(

Hej hej
Ja tak jak ty karmisz tu w nocy karmię od początku;)z tym ,że ja się już przyzwyczaiłam:) nie wiem jak to jest nakarmić o 21 i obudzić się o 5 rano... pocieszyłam?

KasiaMamusia w takim razie szacunek! Jak Ty dajesz radę funkcjonować przy tak nieprzespanych nocach? I to jeszcze z 2 dzieci ... podziwiam! U nas juz wróciło do normy i mamy jedną pobudke i mam nadzieję ,że już tak zostanie

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3oflw1ihhgb5gn.png
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkk3e5edd0lm1s2.png

Lilijka87
strunka7777

Też tak robię bo wyczesać to trudno. Ale jak kręci tą głową to też ciężko je wyjąć.
Madika ciciki to takie właśnie paproszki, kuleczki śmieci. Jak się sweter mechaci to to też są u nas ciciki :)

Madika gratuluję podjęcia wyzwania! Tak trzymaj dziewczyno! Marcepan też będzie?

ja daje Tosie na brzuch wtedy łatwiej

~kalae
misiakowata30
Hehehehehee
Slodkie Strunka :D
O jauguarze tez slyszalam :D

No Kalae wkurza mnie duzo rzczy..P.gadam..Pawel mi to tlumaczy,wtedy wiem,ze cos jakis tekst wynikl z tego,ze ona nie pamieta co bylo 30 lat temu,albo nie wie..albo sie wstydzi..albo po prostu taka jest,ze najpierw cos chlapnie a nie pomysli...ze tak powiem,czekam az bedzie sie opiekowala małym. ..mysle ,ze wted beda jakies niesnaski..

no to by mnie też wkurzało jakby mi ciągle tłumaczył, że jego mama powiedziała coś bo nie pamięta jak było.

to tak jak w królu lwie, simba powiedział cos nali i tej się zrobiło przykro, a on tego nie rozumiał, bo ją przeprosił, na co ptak zazu strzelił go w łeb kijem, co go zabolało, oczywiście go przeprosił, na co simba powiedział że go boli dalej. I to był morał, bo trzeba myśleć co się robi/mówi a przeprosiny nie sprawią, że przestanie boleć.

Ej a to nie pawian Rafiki go strzelił w glowe?? A tak serio to mi Misia sie wydaje tak jak Kalae, ze Ty masz poprostu wiecej cierpliwości do tesciowej :) ja do mojej nic nie mam. Nie wtraca sie, zawsze jest po mojej stronie, bierze mojej zdanie pod uwage i jakby mi powiedziala co jadlam, ze dziecko boli brzuch to bym ja opieprzyla. Za to raz mnie wkur... z tym, ze mamy za zimno w domu jak Mala byla Malutka i pamietam do dzis :D

Ja już po pierwszym treningu...nie było łatwo ale podołałam. Mam nadzieję że z dnia na dzień będzie lepiej :)Lilijka,Leniwiec-dzięki za motywację-bez niej chyba bym się długo jeszcze zbierała. A że jestem zadaniowa to jak już się pochwaliłam że zaczęłam to wstyd nie skończyć wyzwania:)to która jeszcze dołącza oprócz Madiki?
A i nie wiem jak dla Was ale dla mnie były najgorsze te na nogi...
Mój ginekolog już na ostatniej wizycie (30.05) pozwolił mi ćwiczyć po cc.

Sylwia921125
~kalae
misiakowata30
Hehehehehee

No Kalae wkurza mnie duzo rzczy..P.gadam..Pawel mi to tlumaczy,wtedy wiem,ze cos jakis tekst wynikl z tego,ze ona nie pamieta co bylo 30 lat temu,albo nie wie..albo sie wstydzi..albo po prostu taka jest,ze najpierw cos chlapnie a nie pomysli...ze tak powiem,czekam az bedzie sie opiekowala małym. ..mysle ,ze wted beda jakies niesnaski..

no to by mnie też wkurzało jakby mi ciągle tłumaczył, że jego mama powiedziała coś bo nie pamięta jak było.

to tak jak w królu lwie, simba powiedział cos nali i tej się zrobiło przykro, a on tego nie rozumiał, bo ją przeprosił, na co ptak zazu strzelił go w łeb kijem, co go zabolało, oczywiście go przeprosił, na co simba powiedział że go boli dalej. I to był morał, bo trzeba myśleć co się robi/mówi a przeprosiny nie sprawią, że przestanie boleć.

Ej a to nie pawian Rafiki go strzelił w glowe?? A tak serio to mi Misia sie wydaje tak jak Kalae, ze Ty masz poprostu wiecej cierpliwości do tesciowej :) ja do mojej nic nie mam. Nie wtraca sie, zawsze jest po mojej stronie, bierze mojej zdanie pod uwage i jakby mi powiedziala co jadlam, ze dziecko boli brzuch to bym ja opieprzyla. Za to raz mnie wkur... z tym, ze mamy za zimno w domu jak Mala byla Malutka i pamietam do dzis :D

chyba faktycznie pawian

no dokładnie więcej cierpliwości ma, bo jak moja mi tak coś to zaraz mnie drażni, a kulminacją mojego rozdrażnienia byłoby jakby mi M tłumaczył że ona tak, ze taka jest itd.

Olka ja jestem zakochana w mojej audicy. Ma 140 koni i rozpedza sie nawet pod gorke. Ale niestety wszyscy ja pozyczali i trochę zle wyglada. Mam niskie podwozie i obie siostry juz zderzak ścigly. Raz ktoś mi odarl auto i uciekł a raz mi baba pukla w tyl :D ale tak jak Misia mowi na początek lepiej tansze zeby nie bylo szkoda jak sie obije :D
Nas tez dopadl skok. Martynka budzi sie czesciej w nocy. Częściej placze, ale tez więcej spi przez dzien. Jeszcze ta pogoda i ćwiczenia :/
Dzisiaj bylysmy na rehabilitacji. Ćwiczymy juz miesiac i niby glowka dużo lepiej ale reszta średnio. Boje sie tych bioderek w czwartek :/ ćwiczymy coraz dluzej i mam juz dosc tego placzu :/ teraz już spi 1,5 h po rehabilitacji.
Maddalena nie martw sie. Czasem sie zdarzaja wpadki w kuchni. Ja kiedys zrobilam kalafior papierowany i zapomnialam ugotować :D brawo ja :p

Gość Lilijka87

maddalena82
Ja już po pierwszym treningu...nie było łatwo ale podołałam. Mam nadzieję że z dnia na dzień będzie lepiej :)Lilijka,Leniwiec-dzięki za motywację-bez niej chyba bym się długo jeszcze zbierała. A że jestem zadaniowa to jak już się pochwaliłam że zaczęłam to wstyd nie skończyć wyzwania:)to która jeszcze dołącza oprócz Madiki?
A i nie wiem jak dla Was ale dla mnie były najgorsze te na nogi...
Mój ginekolog już na ostatniej wizycie (30.05) pozwolił mi ćwiczyć po cc.

Fantastycznie! Klepnij się w ramię w moim imieniu!

Sylwia ty nie oglądaj ćwiczeń tylko Gleba na podłogę i jedziesz bejbe!

Kalae możesz zrobić zamiast ćwiczeń na nogi raz jeszcze na brzuch lub biodra, tam tak nie angażujesz stóp to nic nie powinno cie boleć :)

Sylwia ja też się przywiązuje do aut :) ostatnio zmieniliśmy by mieć z większym bagażnikiem i ciężko było mi podpisywać umowę sprzedaży naszej asterki

~kalae
Sylwia921125
~kalae
misiakowata30
Hehehehehee

chyba faktycznie pawian

no dokładnie więcej cierpliwości ma, bo jak moja mi tak coś to zaraz mnie drażni, a kulminacją mojego rozdrażnienia byłoby jakby mi M tłumaczył że ona tak, ze taka jest itd.

Dokladnie. To ja też jestem taka i musze cos zawsze odpowiedziec :D a ta bajkę znam na pamięć bo oglądalysmy z siostra w kolko za dziecka. To was jeszcze boli brzuch po cc?? Ja to juz po miesiącu nic nie czulam. Tylko mam taki jeden punkt kolo pepka, którego nie czuje. Jak po znieczuleniu od dentysty. Dziwne uczucie. Lilijka to ja mam większe rozstepy na brzuchu. Tylko bardziej po bokach.