Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Sylwia921125
Serio to pierwszy zabek?? Nikt nie ma?? A co jak mi zje cyca :D ja dalej jestem w szoku bo sie jeszcze nie spodziewalam... moja dorosla coreczka ;(
Miskowata tej dziewczynie potem trochę oddaliło pisala takie głupoty na fejsie. Nie dalo sie czytac tych bzdur. A teraz maja synka.

nie dziwię się,taka tragedia ...

a no tak Ola pisala,ze Maja ma zabka :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Mój Miki dzisiaj przechodzi samego siebie. W dzień co prawda dużo spał, ale musiałam ciągle bujać wózkiem, a wieczorem kąpiel normalnie, nawet nie płakał przy ubieraniu, a przy butli jakby coś w niego wstąpiło, chciał uciekać z kolan, wił się i prężył, jeść nie chciał wcale i darł się jakby coś go strasznie bolało... Tulenie, bujanie i noszenie nie pomagało, więc wsadziłam w bujaczek, dałam smoczka i cisza, pobujałam chwilkę i w dwie minuty mi usnął. Spał 20 minut i dopiero po tej drzemce zjadł butlę i potem M go uśpił (siebie przy okazji też) już na nocne spanie. Od jakiegoś miesiąca przesypiał ładnie całą nockę, a teraz coś mu się od tygodnia popsuło, bo znowu budzi się koło 3 na szamke

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5ekflq3mjf.png

Sylwia gratuluję ząbka :D
Straszna historia. Najgorsze co może być, to stracić własne dziecko. Dobrze, że jakoś udało im się wyjść z tego, skoro mają drugie dziecko.
Ja sobie też nie wyobrażam jeździć z dzidzią nie w foteliku (ta koleżanka karmi bez wyjmowania córci - tak się wygina :D), nawet wkurza mnie jak mój P. czasem nie zapnie pasów (bo mu się nie chce, bo mu niewygodnie), przecież to nic nie kosztuje, a może uratować życie...
Arwena współczuję.. to pewnie skok, musisz przeczekać. Moja kiedyś dawno przespała 7h w nocy dwie noce z rzędu, a teraz po 3-4h się budzi. Czasem potrafi 5 albo 6, ale to rzadko. No cóż, takie życie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Gosia1001, zgadza sie :) rozsadek to podstawa :)
Ale i tak bedw mówić, ze robię to, cobwg mnie jest dobre dla naszej rodziny :)
Jedni wola z dziecmi, inni nie :) jedni wybierają kp, inni mm. I to rodziców wybór jak postępują :) i nigdy nikogo nie potepialam za wybory.
Znam historie rodziców, ktorym nie pasowało lądowanie w łóżku przez dzieci. Chcieli miec lóżko dla siebie i nie wyobrażali sobie spania z dziecmi. I wymyślili, ze w sypialni poloza materac przy łóżku z pościelą. I to podzialalo. Dzieci jak chciały przyjść zasypialy kolo rodziców lozka. Oni mieli swoja wolna przestrzeń, a dzieciaki poczucie bezpieczeństwa.

Gość Leniwieccccccc

Co do spania z dziecmi, to najwazniejsze, zeby pasowalo to obu stronom. A rodzina niech sobie gada. My rzadko spimy razem- czasem popoludniowa drzemka jest w tym samym lozku (od razu mowie, ze to Eliza spi u mnie a nie ja u niej;)). No wlasnie- zdecydowalismy, ze do ok. 6 miesiecy, bede spala z mala w jej pokoju (zeby czula sie bezpiecznie a T.mogl sie wyspac do pracy).
Dla mnie idealne rozwiazanie to bycie na wyciagniecie reki dzieck, ktore same (samo?)spi. Jak placze to w sekunde jestem obok. To troche taka inwestycja w bliska przyszlosc- jesli chcemy wyjsc i zostawic z kims Elize to musi umiec spac sama.
Na dodatek, boje sie spac z nia dlugo bo czasami rowniez podczas 2-godz.drzemek zapominam, ze jest obok. Nie mowiac w nocy...
Ale, tak jak napisalam na wstepie- kazdy wybiera swoj sposob i nikt nikomu do lozka nie powinien zagladac...tak jak w dekolt (mm/kp)...;)

Czyli wszystkie sie zgadzamy, super :)

Sylwia gratuluje pierwszego zabka :)

Mania zasnela o 20:30 (wczesnie jak na nia). A o 2 cyk wstala. To po ciemnosci na cycusia, najedzona odkladam i do spania.
Przysypiam i slysze gggggg, guuuuu, giiiii i 1000000 innych dzwiekow. Takie slodziakowe to bylo ze lezalam i sluchalam az nie ucichla i zasnela. A teraz wstala, kp i wyruszamy w droge :)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ntv73nvew76w4.png

Tak, Majka ma ząbka ale nieoficjalnie bo czuć że będzie, ale przez ostatnią warstwę nie chce się przebić, więc oficjalnie to Martynka króluje :D

Kurna Mają dziś mi się do 2h budziła :/ dobrze że o 6 przyszedł do niej mój brat i się nią zajął to pospalam do 7, juhu :P

Nati z tymi pasami dokładnie, albo kobiety w ciąży, moja siostra tak nie zapinala bo "nie ma obowiązku" głupie myślenie tylko o sobie, ao dziecku nie myślała :/

Leniwiec, czy Twój T. Cieszy się, że Francja jest w finale? :D

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Hej, dzisiaj Bartus mega maruder. Mam nadzieję, że to skok albo ząbek a nie sprzedane przeze mnie przeziębienie.. U mnie od wczoraj leje się z nochala blee Z plusów to słonko za oknem, więc nie będsiemy się nudzic w domu (m.in. odmuzdżać w necie czy przed tv) i spadamy na dworek.
Ile kropelek cebionu podawac prawie 4miesiczniakowi?
Czy któras już przepieła się w część spacerową wózia (Misia uwilbiam to okreslenie mimo że niecierpię zdrobnień:)) ) ?

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi. Po analizie jego zachowania dochodzę do wniosku, że pewnie nie był głodny, a ja go na siłę chciałam nakarmić więc się wściekł i później nie chciał już wcale. Po prostu z góry zakładam, że jak po 2,5 do 3 godz od ostatniego karmienia zaczyna marudzić, to że jest głodny. I na 99% przypadków mam rację ;) ale zostaje zawsze ten 1%.
Mogę do Was dołączyć? Pisałam tu kiedyś, jeszcze na samym początku ciąży, ale potem przestałam, a myślę, że fajnie jest się wymieniać informacjami, bo dzieci w tym samym wieku więc i problemy podobne ;)

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3oflw1ihhgb5gn.png
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkk3e5edd0lm1s2.png

Sylwia, pierwszy ząbek,bo cudownie! Gratulacje, dzieci są takie urocze jak te zębolki już mają.

Tangoya rozwiń skrót TŻ bo nie mogę nic wymózdzyc

Ann1ee mój starszak tak ma że jak minie jego czas na posiłek to już jest kaplica. Marudzi i nie chce jeść ani nic tylko beczy i sam nie wie jak sobie poradzić i to samo że spaniem.

Ja czytam ale nie nadazam pisać bo pakuje walizkę. No właśnie, mamusie popowiedzcie proszę co z waszego doswiadczenia jest niezbędne a co można odpuścić?
Pakuje się ale jeszcze nie wiem dokąd bo wszyscy się pochorowalismy-ja antybiotyk na zęba, młody katar brzydki, starszak ciągle zielony katar a Pan mąż narzeka na gardlo, rany i jak tu nie zwariować?! Jeśli młodemu się nasili kaszel to my zaopiekujemy się prababcia a moi rodzice pojadą za nas. Kurcze tak bardzo liczyłam na ten wyjazd ze teraz mam, wszystko nie tak się układa. Eh życie. Poza tym ten argumentuje mi nie przypasowal bo w uszach mam szumy i mnie dziąsła swedza... Miałyśmy coś takiego kiedys?

Czy wasze dzieci się odkopują jak się je przykryje? Tosia spała w rożku, ale po tym co z nim zaczeła wyprawiać to już ją nie kładę w nim, próbowałam ją przykrywać, ale zawsze się odkopie, w dzień jak ją przykryje to to samo. Teraz ubieram jej półśpiochy na noc, lub śpioworek. Ona ma zawsze chłodne stopy, jak ja, dlatego ubieram jej skarpetki, nie lubie mieć zimnych stóp.

na karku też jest ciepła, ale jakoś patrze pod siebie, ze skoro ja nie lubie mieć zimnych stóp, a potrafi mi być gorąco i mogę mieć zimne stopy, czego nie lubię, to może jej też nie pasować, sobie ubieram skarpetki to i jej.

Gość magdalenka851

TŻ-jak milo i ładnie brzmi:D w życiu bym na to nie wpadła;)

Zaraz wchodzę do dentysty-sadysty...buuu bedzie się dzialo:D płukanie kieszonki mi zrobi czy tylko zebowej czy tej w portfelu ... oj joj
ten stukot narzędzi o metalową tacę..czujecie to? odgłos wiertła ścierającego zęba, już czuje zimny pot na dłoniach i ten odgłos jak unosi Cię na fotelu sssssss
...nie, nie boje się dentysty:D

Hejo :) caly czas patrze na ten zabek Martynki i wiecie co... on ma brata bliźniaka :D narazie taka Malenka dziurka biala, ale wyraźnie go czuc...
Kalae u mnie Martynka caly czas sie rozkopuje. Nigdy nie spi przykryta
Magdalenka wspolczuje chorobska :/
My dawalismy 5 kropelek cembionu.
Ann1ee jasne ze możesz dołączyć :)
Ja tez uwielbiam jak Martynka tak sobie opowiada albo spiewa. Wczoraj to się tak długo smiala na glos myslalam, ze ja zjem :*

Gość arwena 89

Miki też się zawsze wykopuje, muszę mu kupić większy śpiworek, bo z tego co miał to już wyrósł miesiąc temu (a miał mu starczyć do pół roku, taaaa jasne). Zawsze jak się wybudza to kopie nogami w karuzelkę.

Chyba przez te zęby zaczął mniej jeść. Zawsze karmiłam go co 3,5 godziny, a teraz czas mija, a on rzuca się przy butli i nie chce jeść, dopiero jak poczekam z godzinkę to chętniej ciągnie. A może to po szczepieniu tak reaguje? Może skok? Albo wszystko na raz?

Na jego nocne wstawanie nie narzekam, budzi się tylko raz, więc nie ma tragedii :)

~magdalenka851
TŻ-jak milo i ładnie brzmi:D w życiu bym na to nie wpadła;)

Zaraz wchodzę do dentysty-sadysty...buuu bedzie się dzialo:D płukanie kieszonki mi zrobi czy tylko zebowej czy tej w portfelu ... oj joj
ten stukot narzędzi o metalową tacę..czujecie to? odgłos wiertła ścierającego zęba, już czuje zimny pot na dłoniach i ten odgłos jak unosi Cię na fotelu sssssss
...nie, nie boje się dentysty:D

Aaaaaa! Nie przypominaj! ;) wczoraj "reanimowalam ta martwa szóstkę " jak stwierdził dentysta. Jeszcze czuje ten specyficzny smak...... I z wrażenia wszystkie żeby mnie bolą.

Trzymam kciuki za Twoje obie kieszonki :D