Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Leniwieccc

Monimoni dzieki za info i dzieki za docenienie moich "dowpow";)

Haneczkaa, ja znosze wozek z 3-go pietra (wysokiego!). Motam Elize w chuste, i tak znosze i ja i wozek (wozekw rece, nie w chuscie!). Ale mamy juz spacerowke (10 kg). Eliza wazy juz ponad 7 :) wiec jest co nosic. Z gondola byl mega problem...

Jejuuuu serio? Masakra z tym moim słownikiem, ja pisze inaczej a gowno mi łączy i przekręca wyrazy.
Sorry dziewczyny:)bede czytać kilka razy przed wstawieniem ;)

Gdyby nie to nosidło to byśmy w ogóle chodziły. Wózek mam w aucie ale to z kolei w słońcu i małej tam nie włożę składając wózek;) bo milion stopni

a w tym nosidle to już można, bo mi się wydawało, że dopiero jak zacznie siedzieć.

Haneczka - przecież wyciągniesz gondole to do gondoli włożysz dziecko, nie trzeba do auta, stelaż rozłożysz wepniesz gondole i już.
Ja wkładam Tosie do gondoli w domu, schodze z nią na dół, kładę na podłodze, odpinam stelaż i wkładam gondole

Gość misiakowata

KasiaMamusia
Haneczkaa
Lilijka Nosidło tula. Jest bardzo fajne... Chustę tez namyśle jak juz wspominałam dziecko czy upał czy zimno najlepiej na golasa i jej za gorąco:/ tata za obszerny nie ma cierpliwości do wiązania:) chustę tez mu zakładałam:) .
Koje dzieckonodkrylo magię krzyku:) tak sie teraz komunikujemy :) matkoooo :) jaj sa.

A co do staników to ja mam tyle pokarmu ze moge pożyczać :) bez stanika i wkładek sie topie w nocy w morzu mleka

Fajne są te nosidełka;) nieźle się czyta twoje posty -trzeba trochę pomyśleć:D

Przyjazna czy twoje dziecię jeszcze tak robi, że witając się z mamą język wyciąga?Tak mi się ostatnio przypomniało:)

Wiecie ja tak narzekam na teściową... ostatnio była,akurat umówiłam się z koleżanką,ciuszki po jej córce odkupywałam...i mówię z kasą poczekasz...na co teściowa ile?to zapłacę:) ja wiem mam tych ubrań po Adasiu,ale takie dziewczęce też muszą być;)

Z tą teorią, że alergen 3tyg to by się u nas sprawdzało,u Nikoli...
Czy jest możliwe, że tylko buźka mocno wysuszona a reszta ciała nie?
Czy zastrzyk po gruźlicy już macie tylko ślad?My nie...i już do położnej dzwonilam czy to normalne... jeśli węzły chłonne są ok to niby może tak być...sama nie wiem...
My dziś zupa na mięsie... Ale obiad Monimoni i misiakowatej to mmmm pyszne,szkoda tylko , że te ogórki nie można:(
Jadłam wczoraj frytki,wieczorem wrzask bo mądra mama gazowany napój się napiła

Gaz mi się skończył,to obiad dogotowany u teściowej:D przy okazji bujałam się z Nikolką na fotelu bujanym ,dałam cyca i usnęła

A ja bez stanika i wkładek mogę też tylko pomarzyć...

Fajna sprawa z takim fotelem..Mielismy taki w domu rodzinnym :D

Ogórki przez tamte uczulenie??to jednak nie od żelu z babydream??
Kurcze od gazowanego brzuszek bolał..po czym poznajesz??
U nas codziennie po kapieli jest wrzask,ale wystarczy ,ze wstane i na stojaco kolyszac to sie uspokaja i je..
P.nawet sugeruje,ze to taki bunt Matiego ,bo wie,ze zaraz ma isc spać :D

Gość misiakowata

~Leniwieccc
Monimoni dzieki za info i dzieki za docenienie moich "dowpow";)

Haneczkaa, ja znosze wozek z 3-go pietra (wysokiego!). Motam Elize w chuste, i tak znosze i ja i wozek (wozekw rece, nie w chuscie!). Ale mamy juz spacerowke (10 kg). Eliza wazy juz ponad 7 :) wiec jest co nosic. Z gondola byl mega problem...

współczuję,że musisz nosić z 3 pietra wózek :( jest co dzwigac..nawet te 10 kg w rece to masakra..
Ja juz przywykłam do wózkowni...a chuste zakładam,żeby lepiej zejść z Matim,a potem wejść z zakupami..

Gość przyjazna

Monika91
~przyjazna
Niuska i my trzymamy kciuki za zdrówko Marcinka :)!

Dziewczyny czy któraś używała taka poduszkę ortopedyczną dla maluszka?

Ja kupiłam jakis miesiąc ta podusie dla synka, bo z jednej strony ma bardziej płaską główkę. Z początku na niej spał ładnie, a teraz są wielkie awantury i nie chce na niej spac. Używam jej tylko do karmienia

A ona jest wyprofilowana jakoś ze teraz nie chce spać? Twoim zdaniem tyle ile pospał przyniosło jakieś efekty? Moja ma plaskaty tył główki

Gość Leniwieccc

No latwo nie jest... ale bedziemy tu mieszkac jeszcze kilka miesiecy. Pozniej juz szukamy mieszkania z winda;) lub na parterze:-)
Kalae, tzn.ze zostawiasz Tosie na chwile sama, tak? Ja tez cos takiego rozwazam.znosze wozek i biegne po mala... ale jeszcze troche sie boje;))

~Leniwieccc
No latwo nie jest... ale bedziemy tu mieszkac jeszcze kilka miesiecy. Pozniej juz szukamy mieszkania z winda;) lub na parterze:-)
Kalae, tzn.ze zostawiasz Tosie na chwile sama, tak? Ja tez cos takiego rozwazam.znosze wozek i biegne po mala... ale jeszcze troche sie boje;))

nie, ale na początku tak robiłam, wkładałam ją do gondoli, zamykałam w mieszkaniu, znosiłam stelaż, wracałam, po nią. I powiem ci że to było bardzo dobre rozwiązanie. Nawet sobie pomyślałam, ze przecież jak się mieszka w domu to dziecko śpi na górze, a mama na dole np robi obiad i ma nianie z sobą, to czemu tak w bloku nie można. Co prawda niani nie używam, ale to na prawdę chwilka jest. Miałam na początku opory, żeby ją tak zostawiać, ale to na prawe dobre rozwiązanie. Potem zanosiłam Tosie w gondoli do mieszkania, i wracałam po stelaż. A i z drugiego piętra znoszę.

Teraz sąsiedzi z góry zrobili nam miejsce i zostawiam złożony stelaż na parterze przypięty do grzejnika. Dlatego znoszę i wynoszę samą gondole z Tosią :) Przedtem oni tak zostawiali, ale teraz już prawie nie używają wózka, bo ich dziecko już chodzi.

Leniwiec - ja też tak robiłam żeby wychodzić tak, żeby jedną rundkę robił M, tzn że wracałam ze spaceru jak on z pracy, albo on z nami jeszcze posiedział i szliśmy do domu. Teraz w sumie też tak robię, zazwyczaj wychodzę na spacer koło 16,17. Zresztą jak jest tak ciepło to o tej porze nawet przyjemniej. No chyba, że coś trzeba załatwić to inaczej.

Niuska trzymam kciuki za Marcinka żeby antybiotyk z pierwszego rzutu pomógł.
Dziewczyny-piękne macie dzieciaczki.Faktycznie Oliś wygląda na dużo starszego. A Ania i Zuzia-małe damy:)
Właśnie dzwoniła moja mama. Są z tatą i moją bratanicą na urlopie i małą dzisiaj wysypało -okazało się że wiatrówka. A w sobotę wszyscy się widzieliśmy na urodzinach mojej siostrzenicy a piątek byłyśmy na spacerze...wprawdzie w sobotę nie dochodziła do Matuszka ale w piątek biegała dookoła wózka,nachylała się do niego...bardzo się boję żeby też nie załapał:(

~przyjazna
Monika91
~przyjazna
Niuska i my trzymamy kciuki za zdrówko Marcinka :)!

Dziewczyny czy któraś używała taka poduszkę ortopedyczną dla maluszka?

Ja kupiłam jakis miesiąc ta podusie dla synka, bo z jednej strony ma bardziej płaską główkę. Z początku na niej spał ładnie, a teraz są wielkie awantury i nie chce na niej spac. Używam jej tylko do karmienia

A ona jest wyprofilowana jakoś ze teraz nie chce spać? Twoim zdaniem tyle ile pospał przyniosło jakieś efekty? Moja ma plaskaty tył główki

Te podusie mają dziurę w środku, w ktora wchodzi główka. Z początku spał normalnie, teraz nauczył się przekrecac na boki, a Podusia mu to troche uniemozliwia i chyba temu są takie awamtury. Różnicy nie widzę, ale też się na pewno nie pogorszylo nic. Widocznie za mało z niej korzystamy, ale przecież go nie przywiaze do niej :-)

maqdallena
Dziewczyny, czy dziecko którejś z was miało podcinane wędzidełko?
Bo u nas się okazało że Inga, musi mieć podcięte :(

My mieliśmy w piątym tygodniu, bo Krzyś nie przybierała masie :) nic się nie bój, u nas nawet znieczulenia nie miał, siedział w foteliku samochodowym, mąż trzymał za paluszki żeby uspokoić i żeby łapką nie zahaczył a pani doktor szybko ciachnęła. Mnie wywalili za drzwi, ale mąż mówi że bardziej go zdenerwował przytrzymanie język niż sami podcięcie :) minutę później już na cycu siedział :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/siqhmvu.png

Gość przyjazna

KasiaMamusia
Haneczkaa
Lilijka Nosidło tula. Jest bardzo fajne... Chustę tez namyśle jak juz wspominałam dziecko czy upał czy zimno najlepiej na golasa i jej za gorąco:/ tata za obszerny nie ma cierpliwości do wiązania:) chustę tez mu zakładałam:) .
Koje dzieckonodkrylo magię krzyku:) tak sie teraz komunikujemy :) matkoooo :) jaj sa.

A co do staników to ja mam tyle pokarmu ze moge pożyczać :) bez stanika i wkładek sie topie w nocy w morzu mleka

Fajne są te nosidełka;) nieźle się czyta twoje posty -trzeba trochę pomyśleć:D

Przyjazna czy twoje dziecię jeszcze tak robi, że witając się z mamą język wyciąga?Tak mi się ostatnio przypomniało:)

Wiecie ja tak narzekam na teściową... ostatnio była,akurat umówiłam się z koleżanką,ciuszki po jej córce odkupywałam...i mówię z kasą poczekasz...na co teściowa ile?to zapłacę:) ja wiem mam tych ubrań po Adasiu,ale takie dziewczęce też muszą być;)

Z tą teorią, że alergen 3tyg to by się u nas sprawdzało,u Nikoli...
Czy jest możliwe, że tylko buźka mocno wysuszona a reszta ciała nie?
Czy zastrzyk po gruźlicy już macie tylko ślad?My nie...i już do położnej dzwonilam czy to normalne... jeśli węzły chłonne są ok to niby może tak być...sama nie wiem...
My dziś zupa na mięsie... Ale obiad Monimoni i misiakowatej to mmmm pyszne,szkoda tylko , że te ogórki nie można:(
Jadłam wczoraj frytki,wieczorem wrzask bo mądra mama gazowany napój się napiła

Gaz mi się skończył,to obiad dogotowany u teściowej:D przy okazji bujałam się z Nikolką na fotelu bujanym ,dałam cyca i usnęła

A ja bez stanika i wkładek mogę też tylko pomarzyć...

Ale masz intuicję:D ..pokazywała kilka dni, po czym zaprzestała a od dziś znów:D ale pokazuje do wszystkich hłe hłe :)

Gość misiakowata

~Leniwieccc

Ja później juz się odważałam i zostawiałam Matiego samego na górze zapietego w bujaczku :) Znosiłam najpierw stelaż na dół a potem szłam do góry,Matiego w gondole i znosiłam..jak sobie przypomnę,to jejku juz pamietam ten ból w klatce jak padałam zmeczona po powrocie

Kalae super sąsiedzi :D

Cześć dziewczyny:) My wczoraj w nocy wróciliśmy z wakacyjnych wojaży. Ogólnie wszystko ekstra się udało. Mały świetnie zniósł podróż-bagatela 1900km. Na plazy też udało się poleżeć. Maluszek cały czas spał w wózku, tylko się z małżem wymienialiśmy na moczenie w morzu ze starszakiem, bo ta to w ogóle z wody nie wychodziła.Z hotelem też trafliliśmy w dychę.Spokojna okolica, czysciusieńko no i do dystpozycji absolutnie wszystko z agd plus pralka, klima itp. Mieliśmy pokój z aneksem kuchennym. Jesli któras będzie chciała namiar na tego typu hotel w Złotych Piaskach, to z czystym sumieniem mogę polecic. Cenowo też super:) Dobrze sprawdził się nam wózek-parasolka. My mamy jeszcze po starszaku Baby Designe i jest spoko - elegancko śmiga. Młody przesypiał nim cały czas na plazy czy w restauracji. Na spacerach małż nosił go w nosidle. Bardzo mu się podobało - jest regulacja . dla maluszków od 6kg z usztywnieniem na główkę http://www.babybjorn.com/baby-carriers/baby-carrier-miracle Wyhaczyłam używkę w super stanie. Także juz teraz powrót do szarej rzeczywistości. Z tą różnica, że Starszaka zabrała babcia do siebie - zobaczymy jak długo wytrzyma poza domem. ja dzisiaj już ryczałam za nią, więc pewnie wytrzyma dłużej niż my:((
Czy to spotkanie łódzkich mam już się odbyło? Chętnie bym dołączyła:))
Zdrówka dla chorych dzieciaczków:)

Dzis nie mialam kiedy pisac. Od rana usilowalam ogarnac dom (nie udalo sie zbytnio). Potem pierwszy raz sama bylam z Hanula na zakupach i dziewczyny podziwiam Was jak Wy z wozkami dzieciakami i zakupami musicie dygac np na 3 pietro. Jestescie wielkie dla mnie :D

Aaaa Olka kiedys prosila o zdjecie moje i Hanuli to Wam wrzuce... Ale moja cora ma pewna przypadlosc... Kazde zdjecie popsuje- ma to po swoim przyszlym chrzestnym :D hehe

Pozniej moze nadrobie.

Gosia mam nadzieje ze podroz udala sie i dojechaliscie szczesliwie na miejsce :D

monthly_2016_07/marcoweczki-2016_49461.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Ja sie w bujaczek juz nie bawilam, mialam juz wszystko przygotowane tak zeby wejsc i wyjsc, ponadto to bylo w czasach jak wyjscie z Tosia w gondoli rownalo sie temu ze ona spala. Bo inaczej byl placz przy samym wlozeniu w gondole.

Madika jak bys mieszkala na 3 pietrze tez bys targala wozek gora dol, coz zrobic.

Dziewczyny nie wiecie jaki fajny dzien dzis mialam. Jednak jak czlowiek pospi i pogoda ladna to wszystko jest duzo lepsze:-) zapuscilam sie nawet na spacer w nowy rejon i odkryłam fajny szlak, drzewka, sciezki, piekne domy i blisko domu, w razie gdyby trzeba bylo wracac szybko;-) Mala pospala. Tylko raz jej sie ulalo, ale chyba zle ja podnioslam do odbicia, tak to praktycznie ani kropelki:-) ale drapie sobie buzie i glowe raczkami przy zasypianiu znowu. Nie wiem czemu tak robi od czasu do czasu.
Ktoras pisala o barszczu, to kupilam buraki i upieke w piekarniku, mniej brudu;-)
Mam kilka roznych modeli staników i wydaje mi sie ze te usztywniane najlepiej trzymają piers
Niuska mam nadzieje ze antybiotyk pomoze.
Monimoni, piekne masz dzieciaczki
Misiakowata my tezmielismy taki okres ze po kapieli musialam karmic kilka minut na stojaka i najlepiej bujajac:-)
Tak czytam o tym gazowanym i zly moment wybralam...po dluuugim czasie Coli sie troszke napilam. Oby bylo dobrze
Kalae z tym stelarzem przypietym do grzejnika to normalnie Alternatywy mi sie przypomnialy:-) takie kombinacje:-) dobre rozwiazanie
Madika jak pieknie:-)
Moja mama kiedys targala 2 dzieci i zakupy na 4 pietro. Byla sama wiekszosc czasu. Tak mieszkalismy do 3 i 5 lat siostra i ja. Samanie wierzy ze byla w stanie, ale jak sie nie ma wyjscia to co zrobic

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Lilijka87
Sylwia921125
Gosia a o co chodzi z tymi punktami?? Bo nie ma ceny bez nich.

Za płatności kartą ING dostajesz punkty lojalnościowe, które wymienisz na te produkty z ich katalogu + dopłacasz wskazaną kwotę i koszty transportu. Czasem z niezłym upustem można coś kupić.

Ja mam karte ing,ale nie mam konta na tym bankujesz- zyskujesz wiec pewnie bede zbierać caly rok te pkt :D

Dzieki dziewczyny. Moja mama nam podniosla oplaty za rachunki bo stwierdzila, ze dzieci kapiemy co chwile... i powiedziala, ze jak nie pasuje to mamy sie wyprowadzic. Podobno oni chca sprzedac dom i wybudowac sobie mniejszy bo im taki nie potrzebny. A teraz maja mieszkac u wujka. Ale sie dzisiaj zbeczalam :/ szukam teraz czegoś nawet wykonalam kilka telefonów, ale ciezko. A po roku chce wyjechac za granicę i sciagnac Martynke i siostry.
Sliczne macie dzieci :) Lilijka Sliczna mamusia :)
Monimoni dziękuję za mile slowa :) wg wszystkim Wam dziękuję :)