Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość misiakowata

To ja tak czytam i czytam i masakra z ta alergia..to stwierdzam,ze my nie mamy..u nas wystarczy odstawic na 2dni i widac roznice po kupce.
Ciaza widze,ze lapiesz sie wszystkiego jak ja do niedaena...sprobuj najpierw wyeliminowac jedno..pomidory calkiem odrzuc i obserwuj..bo tak niebedziesz wiedziala co i jak uczula.ja ograniczylam nie wyeliminowalam nabial..potrzebby jest nam..bo zęby wszystko nam pojdzie..dziecko wyciaga wszystko co najlepsze..szkoda,zebys sie meczyla..a Mya noze ociera buzis o ciuchy wqsze,o mate,koc i to szkodzi..smaruj oilatum i patrz..my smarujemy tylko policzki i ladnie schodzi :)

Gość Leniwieccc

Kalae, u nas ta biala wydzielina jest tylko miedzy wargami sromowymi. Wejscie do pochwy jest wilgotne, takie wodniste. I tez mam wrazenie, ze wieksze- kiedys nie zwracalam na to uwagi a dzis nie dalo nie nie zauwazyc;) ja tez sie boje za bardzo czyscic,a z drugiej za malo. Szczegolnie, ze opinie sa podzielone. Dopytam jeszcze o to lekarza w srode...

Gość Ernestoo

Moja robi teraz ogromne kupy i cała pipka jest uwalona . Ja dokładnie czyszczę po każdej zmianie pieluchy. Wcześniej robiła wodniste kupki które całe wsiadały w pieluchę . Teraz jak narąbie to szok.

Taki oto widok z domku :)
Jadac przez Łódź myslalam,,ze mafia lodzka nas zatrzyma :) zwłaszcza Lodz-Północ. Ale na szczęście przejechaliśmy cslkiem cslkiem :) no i odcinek A1 otwarli kolo Lodzi :) śmiga sie nieziemsko :)

Mam nadzieje, ze pogoda dopisze, bo inaczej starszak rozniesie wszystko :)

A tak poza tym od paru dni chodzę nadasana i przybita :( ale nie bede smucić czemu.

Co do miejsca pobytu - woj. Pomorskie. Lasy, jeziora... Spokoj, szum drzew, zapach lasu, śpiew ptaków! Może cos odpocznę :D

~Leniwieccc
Kalae, u nas ta biala wydzielina jest tylko miedzy wargami sromowymi. Wejscie do pochwy jest wilgotne, takie wodniste. I tez mam wrazenie, ze wieksze- kiedys nie zwracalam na to uwagi a dzis nie dalo nie nie zauwazyc;) ja tez sie boje za bardzo czyscic,a z drugiej za malo. Szczegolnie, ze opinie sa podzielone. Dopytam jeszcze o to lekarza w srode...

czyli tak jak u nas znaczy się ze prawidłowo.

Myślę o chuście ale próbowałam do nosidełka go wsadzić kilka razy to plakal bardzo i nie wiem czy w takim razie chustę polubi ... Mysle intensywnie.
Oliwier od urodzenia jest dzieckiem który strasznie dużo potrzebuje bliskości i jest bardzo ruchliwy ale ten ostatni okres to padam! Ale Kocham go nad życie!

Gość misiakowata

Jola może jakas kolezanka ma chuste to pozycz i zobaczysz czy się maleństwu spodoba :D
Strunka zacny widok :D Odpoczniesz na pewno,zrelaksuj się,zapomnij o troskach :D

Polecam drzemkę :D
Po obiedzie walnęliśmy się we trójkę na wyrko i spaliśmy razem 2 godziny pełne :D !! gdyby nie to,że było mi goraco i sie ruszylam,pewnie bysmy jeszcze spali..a tu juz 18 ,na spacer trzeba w koncu wyjsc :D

Zauwazyłam,że jak przytulę niunia od lewej strony tak,że główkę ma pod moją pacha,a trzymam żeby nie spadł z wyrka,spi dłużej :) nie przez zapach spod paszki :D heeh,tylko może po środku mu za gorąco :) hehe
juz jakis sposób jest :D

Hej mamuśki i dzieciaczki. Staram się czytać na bieżąco ale różnie z tym bywa. Z odpisywaniem to już wogóle masakra.
Dziś moja Pawełek skończył 4 miesiące. Tak szybko ten czas leci.
Maqdallena ja z młodym 17 lipca jadę do Zakopanego to ci wyślę kartkę. W drodze powrotnej mamy zrobić mały wypad do Krakowa( która mama chętna na kawę się spotkać).

Zazdroszczę dziewczyny wyjazdów wakacyjnych. Mój M. uparty jak osioł i żadne argumenty że z takim maluchem też można gdzieś jechać nie docierają :( ale w przyszłym roku sobie odbijemy z już człapiącym Mateuszkiem.Ja też Maqdalena marzę o górach a najbardziej to o moich ukochanych Bieszczadach. Tam potrafię się wyluzować na maxa i naprawdę odpocząć.
A dzisiaj ważyliśmy naszego skarba-7100. Przez tydzień na bebilonie pepti przybrał prawie 400 gram. Wydaje mi się to duuużo...i chyba też dopadły go objawy skoku bo od wczoraj zrobił się straszną marudką. Dużo śpi a jak nie to :bądź cały czas przy mnie,noś mnie,miziaj i zabawiaj.

Gość Monimonii

Madika zmieniałam wózek na spacerówkę jak Ksawi miał pół roku, teraz pewnie też mniej więcej w tym czasie:)

Widzicie jak daleko jestem:/ wszystko przez to, że nie mogę czytać i pisać na telefonie, coś mi się spieprzyło, wrrr. a żeby usiąść przed lapkiem to muszę się pozbyć dzieci;) i wszystkiego innego... tyle nadrabiania mam, że na razie odpowiadam Wam wszystkim w myślach, kibicuje, gratuluję, trzymam kciuki, wzruszam się na opowieściach testowo-ciążowych, itd. I też mi się przypomniały nasze chwile, za pierwszym razem jak przybiegłam do męża do pracy i ze łzami w oczach powiedziałam "dwie kreski" to myślał, że znowu zarysowałam samochód:) to była pierwsza ciąża, którą straciliśmy. Za drugim razem szczęście mieszało się z obawami czy tym razem się uda, a za trzecim z jeszcze większymi obawami: czy się uda i jak my sobie z tym poradzimy, no i oprócz męża musiałam jeszcze powiadomić Ksawcia, że będzie starszym bratem:)

Hej. U mnie pracowity weekend. Musialam zająć sie domem wczasowym ciotki, ale to juz za mna.
Madika trzymam kciuki za malutka. U nas na szczęście saturacja byla kolo 99 wiec nigdy nie mialysmy przy pluckach problemow z bezdechem. To musi byc straszne :/
Ja zauwazylam, ze Martynka po ćwiczeniach częściej i więcej spi. Chyba ze zmęczenia. Jutro idziemy sprawdzić efekty.
Z serii gorzej byc nie moze... juz myslalam, ze teraz będzie tylko lepiej a doszly mnie słuchy, ze mama chce sprzedac dom. Musze spiac dupe i to ostro. Jak mnie nie poinformuje o swoich zamiarach i sprzeda dom za moimi plecami to nigdy sie do niej nie odezwe. Bo przeciez musze zaczac szukać wtedy jakiegos mieszkania :/
Syrunka zazdroszcze widoku :) no co Ty nie będziesz smucic. Tylko ja ciagle to robie :/

~misiakowata
Nati bawisz się dziewczyno :D
fajnie :)
Mnie jakos nie ciagnie..zmamusiowałam juz i dupa juz nie ta :D hehe

Ernesto Paulinka w koncu zdrowa:)elegancko:)

Madika no ładne trójkąty tu wychodzą :D
wspolczuje tej kolezance..trzymam marcówkowe kciuki za Helenke..och niesprawiedliwie ,ze takie maluszki choruja :(

Ciaza cycki do góry,bedzie lepiej..odstaw pomidory

Mi się coś z nogami dzieje..nie wiem czy to brak formy czy co...ostatnio skurcze w biodrach miałam,aż nie mogłam z P.nic poigrasić...teraz łydki..dziś jakby mi w stopach skóry brakowało,tak sztywno chodzę..nie wiem co to

Misiakowata to magnez zacznij lykac :D Tak jak w ciazy bo przy kp organizm tez sie wyjalawia.

A my wrocilimy do domku o 12 i zanim rozpakowalam wstawilam pranie malej i spacer i wogole... To juz wieczor sie zrobil :D

Dzis z tesciowka wogole nie gadalam bo nas pakowalam... Wiec no kurde nie mam rzadnych newsow dla Was :D

Jola trzymam kciuki zeby to byl 24h skok i zebys miala juz spokuj :D

Lece czytac co tam naskrobalyscie dzisiaj :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Ciaza316
Kamila jestes? Pamietam jak kiedys mialas jakas stronke z kontaktami do specjalistow. Mozna bylo do nich napisac?

Wiecie co sobie mysle. Od ok tygodnia Mya ulewa ciagle a ja od ok tygodnia mam alergie, katar i oczy mnie swedza. Ciekawe czy to moze miec jakies powiazanie

A bierzesz cos na odczulenie? Moze sprobuj napic sie zwyklego wapna.

Jesli chodzi o ulewanie to ja zauwazylam ze jak sie zmienia pogoda to ja nie nadazam przebierac Hanuli bo ciagle ulewa. Jak nie woda to woda z serkiem... jak nie to to mleko dopiero zjedzone... A odbekuje tak jak zawsze. Dlatego mam teorie ze jak zmiana pogody to moge nie nadazac z praniem... dzis dlatego Hanula chodzila juz w bodziakach 74 :D rekaw zawiniety na 60x :D i krok skeytowski :D hehe prawie przy kolanach :D heheh

Gość magdalenka851

Niuska a co później zrobiłaś jak odstawilas córkę, po kp? Nadal miała alergie? Jeśli mozesz opisz proszę jeszcze raz bo mi gdzieś tak historia umknęła a ciekawa jestem...

Strunka Ty szczesciaro:D oj jak ja bym tak wypoczela...woda i drzewa to zdecydowanie moje klimaty, nawet malutki strumyczek juz potrafi mnie swoim szumem zrelaksowac:D po powróci poproszę o namiary i opinie czy godne polecenia miejsce:)

Monimoni no tylko facet mógł tak zinterpretować "dwie kreski" - ale przynajmniej śmiesznie bylo:D

Misia a u Ciebie odstawienie pomidorów jakie efekty przyniosło?

Ciaza316
Jola, ale sie u Ciebie porobilo. Moze skonsultuj te siadanie ze specjalista? Moze dlatego tez chcial byc ciagle noszony, bo zyskal nowa umiejetnosc? Nie zazdroszcze i az trzese portkami jesli u nas sie cos takiego wydarzy...
Moja godzinke sie pobawila i znowu spi. Spanie z przerwami w nocy w ogole mnie nie bawi:-(
Leniwiec co oznacza te 775533? Musze poczytac o tym pierwszym mleku. Bo juz kiedys tak mialam ze odciagalam przez kilka sekund przed karmieniem bo Mya sie dlawila tak mleko sikalo ale polozna mi powiedziala zeby tak nie robic tylko karmic pod gorke. Wtedy to sie nawet sprawdzilo ale nie teraz bo ona raczej wszystko polyka, nic nie wylatuje poza buzke.
Zaczelam tez brac ok 2 tygodni temu zestaw witamin dla kp. Ale tu juz chyba zaczynam komplikowac;-)
Kalae ja czasami na karmienie po kapieli jak jest ryk probuje chodzic i karmic i z reguly dziala. Dopiero po jakims czasie moge usiasc i dokonczyc karmienie. Moja mm nie chce:-(
Madiki maz zdobyl nowy zawod:D "bede lekarzem, bede lekarzem, bede Cie badal..." na na na :P
Misiakowata zjadlam po pomidorze na sniadanie w piatek i sobote. Moze to spowodowalo ta sucha i swedzaca skore na buzce od wczoraj... ciesze sie ze kupki lepsze!
Nati zazdroszcze swawoli i hulanek;-) ja do sklepu sama jak wyjde to lece zeby zaraz wracac...
Zaraz sprawdze ten Bebiprogram. Dzieki:-)
Ernesto tutaj dupa z tymi lekarzami. A do Pl jade w sierpniu i nie wiem czy w 2 tyg cos by sie zdzialalo. Troche pozno wtedy tez. Ale mowisz zeby sprobowac eliminowac jedzenie?
Zwariowac idzie. Odstawiam mleko i oczywiscie pomidory.
Zeby ona tylko chciala mm to byloby latwiej:-(

Ciaza jak Maya ssie smoka to sprobuj kupic podobny smoczek do butelki i moze mieszaj swoje mleko z mlekiem mm. I zwiekszaj proporcje.

A dlaczego u Was jest taki problem z alergologiem? W najgorszym wypadku umow sobie teraz wizyte u jakiegos dobrego alergologa tam kolo rodzicow.

A wogole widze ze z mojego mezulka juz lekarza doktora zrobyscie :D heheh A on dopiero w grudniu mgr zrobil :D hehh i po 8 latach (juz mu mowilam ze gdyby byl na medycynie to by specjalizacje zrobil :D heheh) studiow i zakonczenia nauki dostal prawie zawalu... :D Wiec moze niech on zostanie juz TYLKO moim mezulkiem a lekarz niech zrobi reszte :D heheh

~kalae
a może ona faktycznie ma skok w końcu już ma 17 tygodni

a tak na marginesie, gdyby nie rodzicielki za 3 tygodnie byłoby witaj praco

misiakowata - chodziło mi o medela swing, ale w sumie jeden czort bo w baby ono też mi mlekiem podchodzi, nie wiem czemu się tak dzieje, może powinnam mieć większy ten lejek.

Dziewczyny ale Wam podchodzi mleko pod ta silikonowa membrane? Bo ja jak kp i odciagalam laktatorem to ta membrane wywalilam w piździec :D Bo tez sie tak dzialo i na samym tym plastiku jechalam.

~Leniwieccc
Dzieki, Kalae. Kupie w takimtazie Bebiko i zobaczymy. Mam nadzieje, ze przez najblizszw miesiace starczy to,co jest w piersiach, ale cos w szafce trzeba miec suchego ;) szczegolnie, ze jak mnie nie bedzie to i sucharow nie bedzie;)
Czy tego mm Bebiko sa rozne rodzaje?

Kalae,to co sciagnelas to dobry wynik. Ok. 6kg niemowle powinmo dostawac ok.110-120ml na jedna porcje. Eliza dzis rano zjadla ok.200ml, za to pozniej spala 4godziny !

Ja chyba tez nie umialabym wyeliminowac nabialu. Szczegolnie, ze potrzebujemy wapnia jak karmy piersia i w ogole.

Ciaza, sprobuj odbijac Mye przodem do swiata. Reka pod zgiete nozki blizej pupy i reka na klatce piersiowej rownolegle do podlogi. Do tego rob takie powolne ruchy gora-dol (jakby przysiady). U nas to super pozycja do odbijania. Tylko nogi nie moga buc zgiete bardziej niz kat 90°,zeby nie naciskac brzuszka.
Czasami na reakcje dziecka po wyeliminowaniu alergenu trzeba czekac 3 tygodnie.
Moze to jakies kontaktowe uczulenie ? Albo potowki? Tradzik ? Jak Mya przybiera? Bo to tez wazne przy skazie bialkowej...
Odciaganie 775533 to minuty na kazda piers. Zaczynasz od 7 minut i konczysz na 3 min.

Mam pytanie- jak dbacie o okolice intymne dziewczynek ? My do niedawna mielismy kupole na cala pieluszke. Wiec wtedy, dokladnie i delikatnie sama woda oczyszczakismy tez wargi sromowe. Teraz kupki sa bardziej na tyle pampersa wiec przod mniej sie brudzi. Wtedy nic tam nie grzebiemy. W kapieli, tez raczej chlapiemy woda tam, bez szorowania;) Dzis rano zauwazylam tam biala wydzieline. Juz kiedys ja widzialam ale bylo jej baaardzo malo-ledwo mozna bylo dojrzec. Dzis zdecydowanie wiecej. Obstawiam, ze rzadsze czyszczenie tamtych okolic sprawilo, ze tej wydzieliny zbiera sie wiecej. Z drugiej str boje sie o grzybice, ale moze przesadzam. Jak to Was wyglada? Tzn.u Waszych corek ;)

A ja obale Twoja teorie na temat jedzenia :D Moja Hanula prawie od urodzenia je na kazde posiedzenie 180ml :D Czasem.mniej...

Jesli chodzi o mycie to ja przy kapieli normalnie staram sie myc cipke a przy kazdej kupie czyszcze jej przy wargach. A to dlatego ze tam nawet zostaje krem i ogolnie poci sie w pamperzaku... Dlatego uwazam ze trzeba wycierac te miejsca tak samo jak pupe... No wiadomo ze nie tak szorowac ale higiena przede wszystkim :D