Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Aga mam nadzieję że ten acidolit szybko pomoże, mówił lekarz skąd te kupki luźne??
Mamo Michałka 3mam mocno kciuki za synka.
Sylwia nasz mały ostatnio bardzo broi w przedszkolu ale póki co nikt nam nie sugeruje adhd, a naprawdę pomysły ma nie z tej ziemi czasem.
Drugi raz mała bez czapki była w wózku i dziś zasnela bez awantur pierwszy raz w wózku... Ale wytrzymuje 1,5h. Może pić jej się chce w ten upał....a może za ciepło Ja ubralam miała body na ramiączkach i bluzczke na długi, leginsiki i cienkie skarpetki.
Ciąża materiał tej osłonki jest taki akurat ani cienki ani specjalnie gruby taki milutki. Nnikt mi do wózka nie zagląda teraz :)

olka135
Mamamisiowa Michały to silne chłopy! :)
Moja Majka też miała hemoglobinę 7.4 i dostała lek Ferrum -żelazo na receptę no i pomogło, po miesiącu 11,5:) nie myślekiscie dawać mu żelaza?
Życzę dużo siły i cierpliwości!! :*

My o 500+ składalismy w mopsie :)
Zmykam na jazdy, potem będę nadrabiac :)

No patrząc na tatusia to Michały dają radę :D Czytałam, że miałaś tak samo problemy u mnie żelazo nie pomogło bo anemia nie z tego, podane miał pierwsze co żelazo ale po specjalistycznych badania wyszły te inne kształty erytrocytów. W dwa dni hemoglobina z 9 spadła na 7 poczekali dzień i jak miał 6 podali krew. Tylko nie przetaczali a dostał koncentrat erytrocytów (jakoś tak to nazwali)

Jeju...dziewczyny. Młody słabszy to zaczyna spać w dzień. Jak się zabrałam za porządki i obiad to się alarm włączył na cały blok :) jakby nie sąsiadka to bym tu miała straż, policje i pogotowie! Fałszywy alarm kilka tysięcy euro, jak u męża w pracy elektrycy przez palnie włączyli to firmę to chyba kosztowało 5 tysięcy euro...Senior jak wrócił to aż mu się odechciało jeść..i tak leży wszystko. Muszę odpocząć bo masakra :D

Gość magdalenka851

Aga a jakie są objawy tego odwodnienia? Na jakiej podstawie lekarz stwierdził? Bo mój też wodniste robi ale treść też jest wiec myślałam ze to z przejedzenia a teraz mi dałaś do myślenia. Moze też do lekarz pójdę sprawdzić
Aniolku a czym te uszy zapsikujesz?
Od to niesamowite ze Twój dzidziuś ma juz 3miesiace:D a dopiero co przezywalysmy Twój porod:D
Misia z gołymi nóżkami to chyba za wcześnie pogody jeszcze zdradzieckie sa. Przynajmniej u mnie ostatnio tem ok 24st ale wiaterek zimny

magdalenka ja tylko cyc, raz dałam 2 tyg temu mm i pożałowałam. nie wiem do 6tego mz napewno bede karmic, potem zobaczymy. nie ukrywam ze jest mi ciezko, nie lubie być uwiązana, może to samolubne ale tk jest. teraz nigdzie wyjsc nie moge bo zaraz trzeba wracac nna karmienie, wczoraj np została Tosia z tatusiem, godzine mnie nie było i juz byl telefon ze awantua i glodna..

Aga2801
Magdalenka jego kupki to Zielona woda i trochę śluzu. Słuchała mu płuca i jest wszystko dobrze. Osluchiwała też brzuszek i sprawdzała ciemionko jak trzymałam Pawełka na rękach,sprawdzała też gardło i śluzówki w buzi.

ehh kurcze taka sama woda woda?? bo moja strasznie sluzowate robiła, nie sama woda ale taka kleista. i co powiedzała ze od czego to?? zycz pawełkowi zdrówka :)

Mój dzidziuś też robi wodniste kupy, część wchłania się do pampersa a to co grubsze osiada na wierzchu. I robi tak różnie. Raz 6 dziennie a raz tylko jedną. I zauważyłam, że jak sama mam zaparcie to biedulek też ma. Zjadam wtedy 2-3 jablka lub 0,5litra soku jabłkowego.
Co do kp to chciałabym jak najdłużej. Za kilka m-cy wprowadzimy dodatkowe pokarmy to mleko już nie będzie tak bardzo na żądanie. Ale jak wyjdą zęby to trochę się obawiam, żebym nie była pogryziona.

~arwena 89
Dziewczyny poradźcie coś. Mikołaj od dwóch dni nie chce spać w dzień jak jesteśmy w domu, zasypia jedynie w wózku, ale trzeba go ciągle wozić, bo się wybudza jak wózek stoi. Wczoraj jedynie marudził w domu, ale dzisiaj to się darł aż mu tchu zaczynało brakować. Jesteśmy na dworku całe dnie, wychodzę rano około 9, bo do tej godziny wytrzymuje, potem załącza syrenę i uspokaja się dopiero jak wyjadę wózkiem na ganek. Nie pomaga noszenie, tulenie, bujanie, karuzelka, leżaczek czy fotelik samochodowy. Do domu przychodzimy tylko na zmianę pieluchy i jedzenie, na noc wracamy na kąpanie okolo 19, to jest płacz dopóki nie uśnie około 21-22 :( aż się boję co to będzie jak się pogoda zepsuje

Mąż wczoraj i dzisiaj załapał się na pokaz możliwości wokalnych Mikołaja i chyba trochę do niego dociera.

Boze Arwena ale Ci wspolczuje!!!! A nie myslalas ze Mikolaj przezywa teraz skok rozwojowy? Moze musisz zacisnac zeby i to przetrwac z tego powodu.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Aga zdrowka dla Pawelka. U nas sie tak zaczęło,ze mala miala katarek bo u mnie wszyscy chorzy na antybiotyku. Po 2 tyg kaszlnela pare razy wiec poszlam do lekarza. Osluchowo super, ale powiedziala, ze bedzie ciezko zeby sie nie pogorszyło bo skoro wszyscy choruja to wirus krazy w domu. No i mimo lekow po 4 dniach szpital bo sie pogorszylo. A teraz trzęse ze strachu, ze cos zalapie w domu.

Sylwia921125
Misiowamama dobrze, ze jestes z dala od tesciowej bo ona cos nie halo. Ja bym chyba na zawal zeszla po takiej akcji... tez chcialam Michalka, ale moze następnym razem bo teraz mam córeczkę :)
Madika podziwiam Cie, ze pojechalas sie dogadac. Ja bym sie pewnie przestała odzywac. Taka moja natura.
Nam dzisiaj po 6,5 tyg odpadl pepek.
Kamila mi sie wydaje, ze Renia kiedys pisala o biustonoszach usztywnianych.

Sylwia musialam to zrobic dla mezulka i dla Hani.

Ale najgorsze jest to ze moj mezulek powiedzial mi ze ma obawy czy mamie cos sie w glowie nie porobilo. Bo nigdy taka nie byla i cale zachowanie jej jest dziwne i jie podobne... ehhh... jakbysmy mieli malo problemow od nowego roku...

Ale jak to mowia co nas nie zabije to nas wzmocni...

Gość misiakowata

Asik ze skarpetkami :)
A bodziaka mamy z nogawkami.jak wysxlam po 17 to ubralam w body kaftanik spodenko skarpetki ale bez czapeczki..kocyk sie przydal..no zdradzieckie te dni jeszczze...bodzika samego ubiore na naprawde upaly :)
Takze spokojnie :)

Aga zdrowka dla Pawelka :*

A my zaliczylismu nasz "pierwszy raz"..bylo mega !! A jak sie lekko czuje teraz aaach :D

~przyjazna
kamillla
Któraś zz was tu polecała jakieś staniki do karmienia, tylko chodzi mi o usztywniane. bo juz patrzeć nie moge na moje dojki :P

Ja co prawda nie o dojkach a o glacusi :D rosną włoski czy dalej na paździocha? U nas dalej i chyba ciemieniucha sie tam na dodatek rzuca :D

Leniwiec Ty zamiast mnie kontrolować to sie przyznaj co zrobiłaś z Lilijką ze jej takkk dłuuugo nie ma ...!!!:D ??

Madika czyli cholery nie udusiłaś...no niewiem :D czy zrozumiała..
Moja zadaje pytanie, zanim zdążysz otworzyć usta ona SAMA sobie odpowiada ! A potem jeszcze głową kiwa i przytakuje:D !! ...

Nie zrobilam tego ale mialam ogromna ochote jak zaczela mowic ze zmyslam i ja oczerniam zarzutami. A ona nie jest taka suka zeby mi takie rzeczy mowila.

W ramach przypomnienia we wrzesniu powiedziala mi jak sie dowiedziala ze mezulek chcial na dzialce nam pokuj odmalowac i przemeblowac zeby lozeczko sie zmiescilo: A po co to wszystko jak niewiadomo czy donosisz ta ciaze...

Wiec mialam ochote ja udusic dzisiaj :D Ale Hania bez mamuni co by zrobila???? Chyba ze sedzina miala by tez tesciowa zolze i byla by wyrozumiala :D