Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

kamillla
~kalae
kamillla
i znow siedze z kapusta w staniku, normalnie juz nie wytrzymuje z tym pokarmem. budzze sie rano z cyckami jak kamien, boje sie ze jakiegos zapalenia dostane :O

położna na wizycie mi dała takie tabletki feminella hereditum ma niby działać przeciw zapaleniu.
a w szpitalu co do przeciwbólowych kazali brać ibuprofen co tyczyło sie rany po cc, ale dodatkowo powiedzieli, że działa przeciwzalapnie i może zapobiegać zapaleniu piersi.

także może spróbuj

a jakies konkretne dane ile i przez ile tego ibuprofenu??

dokładnie to nie wiem, może spróbuj 200 mg na początek, można i 400mg
chyba aż się nawał nie skończy

Dziewczyny nie wiem kiedy was nadrobie, ponad 100 str do tylu. Wszystkim rozpakowanym gratuluję. I mam pytanko ile dajecie mleka w butelce swoim maluchom. Bartuś nie ssie piersi i dawałam mu 90 ml swojego lub mm, ale czy to nie za dużo dla dwutygodniowego malucha. Położna stwierdziła że jak nie będzie chciał, to nie otworzy buzi. Ale mój głodomór zjada wszystko a później ulewa i się pręży.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09piqvv3v7dr48.png

Żołądek mi się jakoś ultra wrażliwy zrobił. Wypiłam do śniadania szklankę wody z syropem malinowym z wczoraj (miałam w dzbanku zrobiony taki mix do wczorajszego obiadu i trochę zostało) i jak mnie żołądek rozbolał przed południem to myślałam, że odjadę.. zwinęłam się w miarę możliwości w kłębek i udało mi się zasnąć, ale ostatni raz tak mnie żołądek bolał rok temu jak się Tramalem zatrułam. Nawet jak wymiotowalam kilka tygodni w ciąży to mnie nie bolało.

Kurna, jakiś słaby ten dzień...humor słaby, bo chyba dopadło mnie zniecierpliwienie, że żadnych objawów zbliżającego się porodu poza małym rozwarciem (ale Mama mi wczoraj powiedziała, że ona z takim 1,5 cm chodziła miesiąc), a tu 41 tydzień leci.. a potem jeszcze ten ból :/

ajka- mi położna pd laktacji tłumaczyła, że dziecko w 6 dobie 60ml, w 7 70ml.. i tak aż do 10 doby- 100ml. Pierwszy mmiesiąc 100-110ml (choć pewnie od dziecka zależy też sporo). No i to się tyczy mleka matki, nie wiem jak z mm,bo bardziej kaloryczna.

Laski, czy Wy też macie taki apetyt? Ja mam gorzej niż w ciąży! Non stop bym jadła. Muszę uważać niestety co jem,więc gorzej :D

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73hdgeli2cuo5h.png

Gość Lilijka87

W końcu mam łóżko ale dostawka do sali dwuosobowej, mam nadzieję, że to zmienią bo czuję się w tej sali jak piąte koło u wozu :/ ja rozwarcie na 2 cm miałam od połowy lutego, jeszcze tydzień temu też takie było. Teraz niby 3 cm i szyjka gotowa tylko skurczy brakuje. Nic mnie nie boli, brzuch się czasem napina. Co do oxy to lekarka potwierdziła mi, że skurcze są boleśniejsze ale jeśli macica sama załapie o co chodzi to oxy przykręcają. Idę się zdrzemnąć bo czekanie mnie wykończyło.

aniia
ajka- mi położna pd laktacji tłumaczyła, że dziecko w 6 dobie 60ml, w 7 70ml.. i tak aż do 10 doby- 100ml. Pierwszy mmiesiąc 100-110ml (choć pewnie od dziecka zależy też sporo). No i to się tyczy mleka matki, nie wiem jak z mm,bo bardziej kaloryczna.

Laski, czy Wy też macie taki apetyt? Ja mam gorzej niż w ciąży! Non stop bym jadła. Muszę uważać niestety co jem,więc gorzej :D

W szpitalu dawali nam mm tez co 10ml w gore. Ja nie mam w ogóle apetytu co najdziwniejsze słodyczy nie tykam. Od porodu:O

arwena89
Dziewczyny, a pieluchujecie swoje maluchy? Nam kazali pieluchować do wizyty u ortopedy. Tylko widzę że małemu strasznie z tym niewygodnie.

My mamy juz szelki ortopedyczne założone bo synek ma dysplazję bioderek, pieluchowałam cały czas. My mamy wizyty u ortopedy co dwa tygodnie. Niestety niewygodne. Ale wolę o to zadbać teraz jak jest malutki.

To chyba cos sie zmienilo, chociaz u mnie w przychodni pierwsza wizyta pediatry jest w domu.
Kalae u mnie wystarczy ze nalezysz z dzieckiem do danej przychodni I z automatu przychodzi polozna I lekarz. Nic nie zglaszasz. U mnie polozna byla dwa dni po wyjsciu ze szpitala, pediatra mial byc w ciagu miesiaca ale my poszlismy po skierowanie na echo to w przychodni nas zbadal.

Apetyt tez mam chyba wiekszy niz w ciazy :/

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxwl6d878ytfrqp.png

Dzień doberek, odmeldowuje się w dwupaku ciągle i wciąż ;)

U mnie dziś taka piękna pogoda, nic tylko pakować dzieciątko i na spacerek! Tylko że dziecka brak, kurcze :D Więc wybrałam się z brzuchem . Przełaziłam jakieś 5-6 km, i co, nogi mnie bolą i biodra. I dupa.

Teraz robię trochę późniejszy obiad, potem pranie i prasowanie. Na jutro zaplanowane wielkie sprzątanie, mycie okien, kafli w łazience, wszystko to co Wy dziś. Na wieczór balamuce męża. Dziś, jutro i tak już ile dam radę. Przeraża mnie poród w Wielkanoc, im bliżej tym bardziej :/

Gratulacje dla nowych mamus, Eff, Irulana, super że już macie dzieciaczki ze sobą :)

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png

kamillla
Niuska, mowilas ze twój maly je tez okolo 10minut. Ty nie masz problemu z nawalem pokarmu??

Nie mam problemu juz. Miałam tylko w szpitalu w dniu wypisu i pierwszą dobę w domu. W szpitalu odciągnęłam do lekkości, w domu to samo. Potem już nie odciąGałam, samo się uregulowało.

KasiaMamusia mój mąż ma własną firmę,wiec poprostu zrobił sobie wolne. Wcześniej dużo pracował,nawet po 12 h, teraz od 14.30 jest w domu:)

dziewczyny, a czy wy korzystacie z tych 6wizyt położnej?? zastanawiam się czy warto w ogóle z nimi walczyc? w poniedzziałek do niej pojade, i powiem że nijak nie widze się jezdzącej z dzieckiem do niej.i że to ona powinna do mnie przyjedzac, zobaczymy co powie.

czyli wizyta u pediatry w ciagu 4tyg od wyjscia ze szpitala, szczepienia w 6? tyg zycia, 4-6 t ortopeda?