Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

~kalae
~Lenikolak
Ksiezyc bedzie z procy strzelal ;) aaa zobaczycie ! Bedzie sie dzialo ;)))
Misiakowata, cala Polska uslyszy moja "aaaaaaaa---uuuuuuuu" na porodowce;)) tylko nie wiem jak polozne beda nadazac z goleniem mnie;))

eee wezmą cię wysmarują woskiem owiną prześcieradłem potem ci prześcieradło ściagną i będzie auuuuuuu :D

O kuzwa :D hehehe Pier...nelam :D heheh Gdybym mogla to bym turlala sie po podlodze :D heheh Juz wyobrazam sobie Leniwca owinietego w przescieradlo :D heheheh Aaaaaaauuuuuuuu

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

[quote="misiakowata30"]Madika-czasem mi żarcik wychodzi :)

Mi Kamilla połozna mówiła,że np.w naszym szpitalu najwygodniej mieć bodziaki z długim rekawem i półśpioszki..
Muszę w końcu posegregowac to co mam naszykowane dla Matiego i zobaczyć co mam,ale z tego co kojarze to mam takie rzeczy :D
Czyli na pewno potrzeba po 3 takie "komplety",czapeczki,niedrapki itp[/quote

no właśnie przzyszykowałam sobie kilka sztuk bodziaków na krótki, pólśpiochy, kilka bodziaków na długi rękaw, do bodziaków na dlugi rękaw takie kaftaniki

niedrapki i czapki to swoja droga

Olka, super :) no fakt, niby taki mały, śpiący brzdąc a doby nie starcza!
Aniołek, cieszę się bardzo, że synek coraz lepiej sobie radzi :) Mówiłyśmy- będzie dobrze? :)

A co do pełni... Ja niby mam tę cesarkę na 8.03 zaplanowaną, ale mam przeczucie, że akcja się szybciej rozwinie :P
Mniej więcej takie przeczucie jak od początku ciąży mówiłam, że to dziewczynka i potwierdziło się, tak teraz też czuję, że urodzę prędzej jak wyznaczony termin. No nie wiem.

Co do ubranek. Ja sobie poszykowałam do szpitala tylko rozm.56. Popakowałam do woreczków osobno zestawy, żeby nie szukać później. Body+spodenki+skarpety albo body+półśpiochy. Do tego wrzuciłam ze dwa kaftaniki, trzy czapeczki i jedne niedrapki.
Na wyjście body+półśpiochy+kaftanik+czapeczka bawełniania, na to kombinezon zimowy taki pluszowy i ciepła czapa.

W ogóle przez ostatnie dwie godziny miałam jakieś dziwne skurcze i stawianie się brzucha. Najpierw złapał mnie skurcz 10sek, za 10min znowu następny. Poźniej jakieś 15-20min przerwy i kolejny taki 10sekundowy. Położyłam się i leżałam, ale jak wstałam na chwilę to znowu mnie złapał.. Ehhhh. Mówię, urodzę wcześniej.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73hdgeli2cuo5h.png

kamillla][quotemisiakowata30
Madika-czasem mi żarcik wychodzi :)

Mi Kamilla połozna mówiła,że np.w naszym szpitalu najwygodniej mieć bodziaki z długim rekawem i półśpioszki..
Muszę w końcu posegregowac to co mam naszykowane dla Matiego i zobaczyć co mam,ale z tego co kojarze to mam takie rzeczy :D
Czyli na pewno potrzeba po 3 takie "komplety",czapeczki,niedrapki itp[/quote

no właśnie przzyszykowałam sobie kilka sztuk bodziaków na krótki, pólśpiochy, kilka bodziaków na długi rękaw, do bodziaków na dlugi rękaw takie kaftaniki

niedrapki i czapki to swoja droga

Potwierdzam, bodziaki są naaajwygodniejsze zarówno dla mamy jak i dla bejbi.
Polecam też spakować do bodziaków jakieś leginsy czy miękkie spodenki dla malucha, jakby mu syrki marzły :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73hdgeli2cuo5h.png

Aniia ja wczoraj miałam to samo.

Aniołek, świetnie ze z małym lepiej :) szkoda że musisz dojezdzać do niego...

Ola, mówilas o tym że pozyczylas od siostry laktator lovi? ręczny ?? i butelką do tej ory karmiłas??

no właśnie wiekszość bodziaków wzielam, kaftaniki, i te półspiochy :) ze 2 pary skarpetek, niedrapki i czapki

oszaleć można :P

Dzięki kochane za rady. Juz bylam na policji na szczęście z siostra. A tak beznadziejnie zostałysmy potraktowane, ze szkoda gadac. Przyjechali do nas do domu, ale stary uslyszal moja rozmowe z siostra jak mowilam, ze jedziemy na policje i uciekl. Dzisiaj stary byl u mamy w pracy i jej mowil, ze sie boi, ze go policja z domu wezmie.
Zadzwonilysmy do naszej dzielnicowej bo naprawde Ci policjanci byli tak nie przyjemni i wg podnosili glos to nam powiedziala, że jej przykro bo trafilysmy na chu...owa zmiane. Jutro znowu musze jechać rano składać zeznania. Ja pier... dobrze, ze Mala szaleje to czuje, ze mnie wspiera.

Aniolku nawet nie wiesz jak sie cieszę, ze z Antosiem coraz lepiej. Mam nadzieje, że uda Wam się wyjsc w tym tygodniu :)

Olka wlasnie Cie mialam pytac jak u Was wygladaja nocki z Majka. Jak czesto sie budzi przy karmieniu piersia. Bo nie dokarmiasz jej mm?? No nie?

Miskowata wlasnie myslalam zeby sie wyprowadzic, ale co z jednej wyplaty. No i niby dostane ten 1000 macierzynskiego. Ale co po roku. Moze uda nam sie odlozyc troche kasy i wtedy pomyslimy. Wcześniej jak mialam kase to chcialam na budowe odkładać bo dla mnie było bez sensu placic komus za mieszkanie tyle lat, które i tak nie bedzie moje. No i nie chcialam mamy zostawiac samej. Bo wiem, ze nasza obecność byla dla niej wazna. Mniej sie bala. Ale teraz jest Martynka i to ona jest dla mnie najważniejsza.
A mamie jak mowilam, ze jade na policje na ojca to tylko zapytala dlaczego. Ale nie robila mi wyrzutów chociaz widzialam, ze ja to zasmucilo.

ja nie wiem w sumie co na wyjście bo zalezy jaka pogoda będzie, ale myślę, że body i pajac i kombinezon i ciepła czapka + ewentualnie jakiś kocyk. fotelik mam z okryciem na nóżki i z daszkiem, także dodatkowa osłona jakby co.

A doddatkowo rodzice M kupili ten ocieplacz do fotelika co bym w lidlu, on jest taki polarowy, i w sumie może się nadać jako otulacz do spania. W sumie to myślałam, że to cieplejsze jest, a to takie na jesień wiosne, także kamila może będą jeszcze w lidlu, bo wiem że chciałaś kupić.

Aniołek_nocy
Hey ja po 1 wizycie u Antosia:-) jutro przenoszą go do łóżeczka :-) jeśli wyniki będą ok to koniec z antybiotykami ;-) i jeśli szybko załapie picie z butelki to wyjdzie do domku może jeszcze w tym tyg bo dziś moje małe słoneczko waży 2060 gr no i mleczka pije co 3h po 10ml.
Sylwia jestem z Tobą wiem że to bardzo ciężka decyzja ale musisz coś postanowić, mam nadzieję że będzie ona w zgodzie z tym co myślisz i jak czujesz.
Strzelające marcóweczki hehe ciekawy widok by był ;-)
Jejku chyba mnie coś łapie ;-( tak strasznie drapie mnie w gardle że oszaleć można a do 12 nic mi nie było:-( nie mogę być teraz chora...

Aniolku rewelacyjne wiadomosci!!!! Ty zawsze nam dobre wiadomosci przynosisz :D

Sylwia921125
Dzięki kochane za rady. Juz bylam na policji na szczęście z siostra. A tak beznadziejnie zostałysmy potraktowane, ze szkoda gadac. Przyjechali do nas do domu, ale stary uslyszal moja rozmowe z siostra jak mowilam, ze jedziemy na policje i uciekl. Dzisiaj stary byl u mamy w pracy i jej mowil, ze sie boi, ze go policja z domu wezmie.
Zadzwonilysmy do naszej dzielnicowej bo naprawde Ci policjanci byli tak nie przyjemni i wg podnosili glos to nam powiedziala, że jej przykro bo trafilysmy na chu...owa zmiane. Jutro znowu musze jechać rano składać zeznania. Ja pier... dobrze, ze Mala szaleje to czuje, ze mnie wspiera.

Aniolku nawet nie wiesz jak sie cieszę, ze z Antosiem coraz lepiej. Mam nadzieje, że uda Wam się wyjsc w tym tygodniu :)

Olka wlasnie Cie mialam pytac jak u Was wygladaja nocki z Majka. Jak czesto sie budzi przy karmieniu piersia. Bo nie dokarmiasz jej mm?? No nie?

Miskowata wlasnie myslalam zeby sie wyprowadzic, ale co z jednej wyplaty. No i niby dostane ten 1000 macierzynskiego. Ale co po roku. Moze uda nam sie odlozyc troche kasy i wtedy pomyslimy. Wcześniej jak mialam kase to chcialam na budowe odkładać bo dla mnie było bez sensu placic komus za mieszkanie tyle lat, które i tak nie bedzie moje. No i nie chcialam mamy zostawiac samej. Bo wiem, ze nasza obecność byla dla niej wazna. Mniej sie bala. Ale teraz jest Martynka i to ona jest dla mnie najważniejsza.
A mamie jak mowilam, ze jade na policje na ojca to tylko zapytala dlaczego. Ale nie robila mi wyrzutów chociaz widzialam, ze ja to zasmucilo.

ojciec wziął twoją mame na litość, ponadto ona mu już wybaczyła (zapewne nie pierwszy raz) i wcale nie chce żeby się wyprowadzał, ma zapewne nadzieje że może się zmieni (czego tak naprawdę wam życzę), ze ta sytuacja z policją go czegoś nauczyła. Myślę też, że ta sytuacja z policją przerosła twoją mamę i ona się czuje zagubiona, chciałaby mieć spokój, odciąć się od tego co się wydarzyło i co się dzieje. Bo pewnie jeszcze będzie musiały stawić się w sądzie na jakiejś rozprawie.
Niemniej wg mnie nie załatwicie tego za mame, to ona musi podjąć decyzję co chce dalej.
Jeszcze jak już kiedyś mówiłam, jak wygląda kwestia majątku bo może on zażądać od was spłaty skoro nie może przebywać w swoim domu bo ma ten zakaz. Nie wiem jak taka sytuacja wygląda z prawnego punktu widzenia.

Ale dzielna jesteś Sylwia :)

Ola super wieści, czekamy na aktualną fotkę Mai :D

Jak będe rodzić w prywatnej klinice to oni tam dają wszystko nawet na wyjście. Jesli będą mieli komplet rodzących i niestety zostanie mi "państowy" szpital to wezmę body na długi rękaw półśpiochy z bluzeczką, czapeczkę ciepłą i do tego w zależności od pogody albo polarowy kombinezonik i śpiowrek, albo taki misiowaty kombinezon.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718

kamillla
Kalae ja widziałam ten otulacz, ale srednio mnie przekonał. pozatym mam dużo róznych śpiworków, a ten otulacz na zime juz raczej by nie zdal egzaminu

na zimę to on się nie nadaje, bardziej jak już na wiosnę.
ja bym nie kupowałam, ale ze dostałam to nawet do spania jako otulacz może być, nie jest zły.

~kalae
kamillla
Kalae ja widziałam ten otulacz, ale srednio mnie przekonał. pozatym mam dużo róznych śpiworków, a ten otulacz na zime juz raczej by nie zdal egzaminu

na zimę to on się nie nadaje, bardziej jak już na wiosnę.
ja bym nie kupowałam, ale ze dostałam to nawet do spania jako otulacz może być, nie jest zły.

cchodziło mi baardziej o rozmiar, że do zimy 2016 już moze być za duża na ten otulacz. chociaż aż tak sie nie przzyglądałam

do spania może i tak

olka135
W końcu Was nadrobilam! Ale z tego wszystkiego nie pamiętam co komu napisać i nawet nie mam na to sił :(
Leniwiec, dzięki, Majka super! Śpi, je, śpi, je, no dziecka nie ma dosłownie! :)
Michał oficjalnie dziś został prawnie tatusiem :)
Co do Majki jeszcze to szok, zaczęlam ją przestawiać do cycka, no i je, męczy się fakt ale już ładnie je :)
Fabkowa mama gratulacje :)

Staram się czytać Was regularnie, ale nie mam czasu pisać, nie wiedziałam że tyle czasu trzeba na takie małe dziecko które ciągle śpi :D

Olka to corcia MARZENIE!!!! :D Super ze Michal juz jest TATUSIEM :D

Kamilla ja kupowałam i widzę że się przyda ;-) wam może choć nie musi w końcu wy to bliżej wiosny niż ja ;-) taki śliczny w zielone misie podusia i kolderka:-)
Za 250 zł mam kolderke i podusie do wózka, kolderke i podusie do łóżeczka, pościel do łóżeczka z przescieradelkiem, ochraniacz na łóżko, organizer na łóżeczko, rożek z podusia i wiązaniem, a gratis dostałam jeszcze jedną podusie do wozka i szmatke sensoryczna z minky:-) także jak dla mnie super cena za tyle pozycji ;-) wszystko wzór zielone misie ;-) mozna tez inne zestawy skompletowac u tej dziewczyny ;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5ew3p8xvbj.png