Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Ann1ee
U mnie dziś jedyne 7 pobudek :( Idę podnieść swoją koronę i zrobić mocną kawę.

Cudnie ze po takiej nocy nie poddajesz sie zlym emocjom. Uśmiechnęłam sie do Twojego posta z rana. Moejsce korony jak najbardziej nie gdzie indziej tylko na glowie:)
Alexann gratuluję zdrowego 11 tygodnia i trzymam kciuki dalej. Jakies inne objawy oprocz goraczki???
Dziewczyny ja jestem na biezaco ale nie mam czasu pisac-moja mama w szpitalu w wielkich bólach juz kolejny dzień czeka na usuniecie woreczka żółciowego, ja ogarniam sprawy z podjeciem pracy na umowe zlecenie-przeszlam rozmowe i w jeden dzien pojde do pracy-nie chce mi sie strasznie ale nadarzyla się fajna okazja. Nela bedzie z mezem w tym czasie:) Dziewczyny ktore pracują w jakim wymiarze nie traci sie prawa do zasiłku macierzynskiego? Dużo sie dzieje-Nela ladnie obraca sie i turla we wszystkie strony. Uwielbia to:) Podnosi dupcie do czworakow ijest juz wszędzie gdzie chce. Odpisze z poslizgiem pewnie wieczorem bo mam pootwierane okna z postami na ktore chcialam ospisac tylko czasu wiecznie brak

Strunka no widzisz nie jesteś sama "stara" same tu Twoje rowiesniczki =D ja chybaa nie powinnam pisac hej tylko dzień dobry :D a tak serio to ja sie zawsze czulam na wiele starsza i wg jak ludzie ze mna rozmawiają to mowia,ze jestem madra jak na swoj wiek =D no to ba =D
Alexan jak mnie to rozczula jak czytam o tych prenatalnych i tych malutkich paluszkach =) tesknie z tym czasem =) a wtedy too sie nie moglam doczekać poroodu =)

Alexann super, że wszystko ok, słodkie te paluszki.. fajnie :)
Sylwia, nie przejmuj się głupim gadałem ;) ja się kiedyś przejmowałam gadaniem taty, dopóki nie spojrzałam z boku na jego zachowanie, na to co mówi i zobaczyłam, jak w wielu sprawach mamy odmienne zdanie i że nie zawsze ma rację ;) także nie ma co się przejmować ;)
Olija, fajnie że będziesz pracować, zawsze to odskocznia od siedzenia z bobasem no i trochę kaski ;)
Ann1ee u mnie też 7 plus przerwa w spaniu od 5:30 do 7, a pobudka o 8. Dobrze, że poszłam spać o 21, to nawet nie ma tragedii ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Alesandra
Ja też 35 skończone, ale co roku 18 obchodzę :) Często na pytanie o wiek muszę się zastanowić bo najwyraźniej nie dociera do mnie i z rozpędu mówiłabym mniej.
Ciąża, Michaś ulewa od urodzenia, ale z wiekiem coraz mniej. Ostatnio zdarza mu się sporadycznie, choć wczoraj i dziś jakby więcej. Często jest to wynikiem jego ruchliwości, bo np nie mogę zapanować nad tym żeby się nie przekręcał na brzuszek po jedzeniu.

Jakis czas temu sprzeczalam sie z mezem i twierdzilam ze mam rok mniej! Haha
U nas dzis sporo ulala w lozeczku bo sie na brzuch przekrecila i dosc duzo tego bylo. Oby minelo jsk zaczna siadac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

maddalena82
Misia-dobrze że z Mateuszkiem już w porządku :)miłego wieczoru z popcornem i filmem;)
Sylwia-to dziecko każdej z nas powinno być zaniedbane bo siedzimy w internetach. A przecież marcówkowe dzieciaki to NAJSZCZĘŚLIWSZE DZIECI NA ŚWIECIE :)nie dziwię się że się wku%&*€aś na siostrę.
Strunka,Tangoya-bardzo mądre rzeczy piszecie:)dokładnie macierzyństwo to i plusy i minusy (tak jak z większością rzeczy w życiu bywa)i dopiero jak się to dopuści do siebie to można się naprawdę cieszyć z bycia mamą bez wyrzutów sumienia że czasem wkurzam się na własne dziecko.
Ja tak naprawdę to nie wiem czy chciałabym drugie...z jednej strony tak bo sama mam dwójkę rodzeństwa i wiem z doświadczenia że w "kupie fajniej",i fajnie byłoby mieć jeszcze jeden taki cud w domu. Ale z drugiej strony moje problemy z zajściem w ciąże,całą ciążę mega stres (tak naprawdę teraz z perspektywy widzę że to był czas ciągłego napięcia a radości oczekiwania było bardzo mało...),wiek...to wszystko powoduje że nie wiem czy zdecyduje się jeszcze raz. Chyba że decyzja zapadnie poza mną -gdzieś tam na górze ;) (Mateusz był takim naszym nieoczekiwanym darem z góry -śmiesznie to brzmi u kogoś kto kilka lat starał się o dziecko-i dlatego wybraliśmy takie imię -Mateusz-"dar od Boga":)

Cześć :D Ja szukając imie dla naszego szkrabka też patrzyłam na znaczenia..i Mateusz było idealne :) Po dwóch stratach jest to mój mały cud,dar :D

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Alexan ale fajnie :D Boziu..to taki czterocentymetrowy szkrabek już jest w brzusiu jejuś :D Kwietniówek :)lbo Kwietnióweczka :D

Dużo zdrówka dla półjubilata :D My dziś też mamy pół roczku :D:D

Alexandra może synus sie pzrejadł na noc i dlatego zwrócił..ale sprzatania hehe :) Dobrze,że usnąl zaraz po oporządzeniu :)
Lilijka Ania zaraz zacznie biegać po domku :D
Olija trzymam kciuki za mame i za Ciebie..żeby praca była przyjemna i żeby się ładnie układało z macierzyństwem itp :)

Dziewczyny nie ważne ile mamy lat na karku :D Jestesmy piekne,zaradne,mamy cudwone dzieciaki i jestesmy szczęściarami,że je mamy :D
u mnie 31 skoczyło i uważam,że dobry wiek na dziecko..Nie ciagnie mnie na imprezy,bo zwyczajnie sie wyszalałam :D
Teraz w sobote zostalismy zaproszeni na podwójne urodziny kolegów (pana młodeko z wesela i jego swiadka)..Od razu napisałam przyjaciółce,że Paweł jak bedzie miał wolne chetnie pojdzie,a ja zostane z Mateuszkiem..i wiecie co??jakos mi nie żal..fajnie bedzie posiedziec w domku niz znowu iść i się meczyć..siebie i małego..a pozatym imopreza alkoholowa wiec jaka to przyjemnośc dla mnie :D
Przyjaciółka nie nalegała wiec elegancko :D

Mateuszek juz ok..W nocy czesto chciał cyca i sie poprzytulac ,czasem coś krzyknął..myslalam ze sie obudził,a sprawdzając patrze a on śpi..
no ale przy wczorajszej kąpieli zauwazylam ze lewe jąderko ma sporo powiekszone i bylismy dziś u lekarza..Skierował nas na mocz,krew i crp i wtedy zobaczymy czy to jakas infekcja czy cos immunologicznego..po szczepieniach.No zobaczymy :)
Jutro musze ten smieszny woreczek założyc Mateuszkowi,zebrac mocz i do lab :D jak sie uda to do lekarza jeszcze jutro jak wyniki beda :) uff

Co nadrobie i chcę odpisać to coś się dzieje i znów parę stron do tyłu.

Fajnie piszecie o tym macierzyństwie.
Fajnie poczytać tak przemyślenia innych mam :)

Co do dzieci, sama mam 3 rodzeństwa, i fajnie się żyje w takim stadku, jednak u nas jest spora różnica wieku. Jestem najstarsza, potem brat 4lata młodszy, siostra 10 i jeszcze jedna 16 lat młodsza. No i ja nie czuję juz tych więzi z najmłodszą. A zanim oni wszyscy pozakladaja rodziny to my starzy będziemy :D

No i ja zawsze chciałam tą 3-4 dzieci mieć. A życie i tak weryfikuje plany. Jasiek pojawił się prawie w ostatnim momencie, przypuszczam że gdyby Starszak zachorował wcześniej nie zdecydowalibyśmy się na drugie dziecko. A na pewno nie prędko. Tylko tej mojej córeczki mi szkoda, bo jej nie mam, ale może tam na górze Ktoś ma dla nas jeszcze jakąś niespodziankę :)

Co do wieku, to nawet nie powiedziałabym że niektóre mamusie mają tyle czy tyle lat. Tu jest tak miło i swojo jak w grupie rowieśniczej :)

Alexann, 4cm to już kawał bobaska :) kwietnióweczka, fiu fiu :) jak fajnie :D

Dużo zdrówka dla dzisiejszych półroczniaków! :*

Sylwia, tekst o siedzeniu w internecie akurat jest na miejscu. Phi. Szkoda że tyle robisz dla siostry i dla Kubusia. Tez bym się wkurzyła, ehh.

Dobra, idę świętować 3 rocznicę ślubu :D:D:D kolacja już była, teraz film, i do spania! Hahaha :D

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png

Misia oby u Mateuszka było wszystko w porządku. Może masz rację, bo ja też pomyślałam, że się przejadł, więc wczoraj i dziś nie dostał butli na noc tylko usnął przy samym cycusiu. W końcu je kaszkę i obiadek to może butla już za dużo. Zobaczymy jak długo tak będzie...
Maddalena tylko raz mu się zdarzyło, więcej już nie wymiotował, a dziś nawet nie ulewał. Ja tak jak Ty odkładam na bujak, a wcześniej jeszcze ponoszę na rękach żeby się odbiło, ale z tym bujakiem jest różnie, nie zawsze chce wysiedzieć.
Olija życzę zdrowia dla mamy i powodzenia w nowej pracy, oby Nela w tym czasie nie dawała się we znaki mężowi :)
Alexann gratuluję 4-centymetrowej fasolki! Niech dalej zdrowo rośnie. A jak tam z gorączką?

Gość Magdalenka851

Ann1ee
U mnie dziś jedyne 7 pobudek :( Idę podnieść swoją koronę i zrobić mocną kawę.

Uwielbiam ten tekst z koroną. Nigdy wcześniej go nie słyszałam ale to będzie moje motto życiowe i już zawsze będzie mi się z Wami Marcoweczkami kojarzyl:-D a Wogole to skąd on się wziął, wie ktoś?

RedNails89
Magdalenka851, jak bylam nad morzem byla seria gadżetów z Małą Mi, kubki, koszulki itp. Na jednym z kubkow był tekst "padłaś? Podnieś koronę i zapier*alaj dalej". Obok był drugi, który mhie bardziej przekonał ;) "Padłas? Poleż! Zasłużyłaś!" :D

PS. Nie ma jak film historyczny na rocznicę ślubu :P

też mnie druga wersja bardziej przekonuje

Alexann
Misiakowata co do jaderka, to może zabrzmi to glupio, ale przyloz do niego od spodu latarke. Jeśli swiatlo gladko bedzie przeswiecac (google: objaw luminescencji) to moze byc wodniak jadra - absolutnie niegrozne, do 2 r.z. się to tylko obserwuje, b.czesto sie wchlania i zdarza się nie tak rzadko :)

Kacper tez ma.

własnie usnął to nie bede mu świecic hehe ale ciekawe :) Jutro tak zrobię :)
A kiedy taki wodniak się u synka pojawił?

Alesandra
Misia oby u Mateuszka było wszystko w porządku. Może masz rację, bo ja też pomyślałam, że się przejadł, więc wczoraj i dziś nie dostał butli na noc tylko usnął przy samym cycusiu. W końcu je kaszkę i obiadek to może butla już za dużo. Zobaczymy jak długo tak będzie...
Maddalena tylko raz mu się zdarzyło, więcej już nie wymiotował, a dziś nawet nie ulewał. Ja tak jak Ty odkładam na bujak, a wcześniej jeszcze ponoszę na rękach żeby się odbiło, ale z tym bujakiem jest różnie, nie zawsze chce wysiedzieć.
Olija życzę zdrowia dla mamy i powodzenia w nowej pracy, oby Nela w tym czasie nie dawała się we znaki mężowi :)
Alexann gratuluję 4-centymetrowej fasolki! Niech dalej zdrowo rośnie. A jak tam z gorączką?

a czemu dokarmiasz butla jeszcze po cycusiu?takie zalecenia czy taki głodomorek?:)
Mati raz mnie całą ofajdał i chyba z przeżarcia tak było :)

RedNails89
Magdalenka851, jak bylam nad morzem byla seria gadżetów z Małą Mi, kubki, koszulki itp. Na jednym z kubkow był tekst "padłaś? Podnieś koronę i zapier*alaj dalej". Obok był drugi, który mhie bardziej przekonał ;) "Padłas? Poleż! Zasłużyłaś!" :D

Wszystkiego najlepszego kochana :D Duzo miłości,wytrwałości i szacunku :*

heheheh dokładnie stąd ten tekst o koronie :)
Z nim,tym pierwszym, kupiłam kieliszek do wódki dla przyjaciółki :)
Druga opcja fajna :)
Lubie też :"Wchodzę do mieszkania,patrzę kurz leży...to i ja poleżę ! " :D:D

Mój dzieć spi,ja opierdzieliłam rybke po grecku,zaraz prysznic,karmi i serial jakiś :)
P.wrócił do pracy...ach po cichu powiem,że fajnie,że ten wieczór spedze samotnie :D Całe wyro dla mnie jeah :D

Madika Madika gdzieżeś się ukryyyyłaaaaaaaaa !!

Cześć dziewczyny, podczytuje Was od początku ciąży i wstyd przyznawać, że nigdy nie napisałam :-) Widze, że wiele mamusiek ma ostatnio problem ze snem maluszków, dlatego też się odezwałam. Otóż moja mała 12.09 skończyła pół roku, gdzieś od 5 msc mamy meeeega problem ze spaniem, mała budzi się praktycznie co godzinę, ja już wysiadam...:-( ostatnio robiliśmy jej morfologie o co się okazało? Niedokrwistość plus żelazo z wynikiem 30 gdzie norma od 50, do tego podwyższone crp...nigdy nie przypuszczałabym, że mała może mieć anemie, jest bardzo ruchliwym i żywiołowym dzieckiem a jednak! Ech, w każdym bądź razie u nss problemy ze snem są przez niski poziom żelaza...także mamuśki, jak któraś czuje że coś nie tak to to sprawdzcie :-)

RedNails89
Co nadrobie i chcę odpisać to coś się dzieje i znów parę stron do tyłu.

Fajnie piszecie o tym macierzyństwie.
Fajnie poczytać tak przemyślenia innych mam :)

Co do dzieci, sama mam 3 rodzeństwa, i fajnie się żyje w takim stadku, jednak u nas jest spora różnica wieku. Jestem najstarsza, potem brat 4lata młodszy, siostra 10 i jeszcze jedna 16 lat młodsza. No i ja nie czuję juz tych więzi z najmłodszą. A zanim oni wszyscy pozakladaja rodziny to my starzy będziemy :D

No i ja zawsze chciałam tą 3-4 dzieci mieć. A życie i tak weryfikuje plany. Jasiek pojawił się prawie w ostatnim momencie, przypuszczam że gdyby Starszak zachorował wcześniej nie zdecydowalibyśmy się na drugie dziecko. A na pewno nie prędko. Tylko tej mojej córeczki mi szkoda, bo jej nie mam, ale może tam na górze Ktoś ma dla nas jeszcze jakąś niespodziankę :)

Co do wieku, to nawet nie powiedziałabym że niektóre mamusie mają tyle czy tyle lat. Tu jest tak miło i swojo jak w grupie rowieśniczej :)

Alexann, 4cm to już kawał bobaska :) kwietnióweczka, fiu fiu :) jak fajnie :D

Dużo zdrówka dla dzisiejszych półroczniaków! :*

Sylwia, tekst o siedzeniu w internecie akurat jest na miejscu. Phi. Szkoda że tyle robisz dla siostry i dla Kubusia. Tez bym się wkurzyła, ehh.

Dobra, idę świętować 3 rocznicę ślubu :D:D:D kolacja już była, teraz film, i do spania! Hahaha :D

To zycze jeszcze wielu takich rocznic :-)

misiakowata30
RedNails89

Wszystkiego najlepszego kochana :D Duzo miłości,wytrwałości i szacunku :*

heheheh dokładnie stąd ten tekst o koronie :)
Z nim,tym pierwszym, kupiłam kieliszek do wódki dla przyjaciółki :)
Druga opcja fajna :)
Lubie też :"Wchodzę do mieszkania,patrzę kurz leży...to i ja poleżę ! " :D:D

Mój dzieć spi,ja opierdzieliłam rybke po grecku,zaraz prysznic,karmi i serial jakiś :)
P.wrócił do pracy...ach po cichu powiem,że fajnie,że ten wieczór spedze samotnie :D Całe wyro dla mnie jeah :D

Madika Madika gdzieżeś się ukryyyyłaaaaaaaaa !!

Uwielbiam z tym kurzem :-)
Daj znac jak Mati po badaniach bedzie
Mi tez Madika w glowie siedzi!

misiakowata30
Alesandra

a czemu dokarmiasz butla jeszcze po cycusiu?takie zalecenia czy taki głodomorek?:)
Mati raz mnie całą ofajdał i chyba z przeżarcia tak było :)

Głodomorek. Od urodzenia jest na piersi i butli. Mojego mleka mu za mało, wciąż płakał. Dokarmiałam go 2 razy, jak zaczął jeść obiadek to raz na noc.