Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Klaudia88
Witam marcowe mamusie,jak samopoczucia?,i jak malenstwa sie chowaja????. Moje dzieciatko ma juz skonczone 3 miesiace i dalej jest w szpitalu. Ma problemy z nerkami,nie funkcjonuja prawidlowo,czekam na wyniki badan genetycznych. Pragne by byl juz z nami w domku,bym mogla poznac synka,wazy juz dwa i pol kilo. Mam nadzieje ze juz niedlugo bede mogla sie cieszyc nim w domu

Trzymam kciuki zeby wyszedl szybciutko i byl juz z Wami.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Czytam was w miarę na bieżąco ale ciężko potem odpisać każdej :(
Sylwia współczuję sytuacji z mężem, podziwiam za stanowczośc a takie mamuśki.... Masakra moja mama opowiadała że moja babcia może nie była idealna teściowa ale jak mama miała jakieś problemy z ojcem to jak się pozalila to babcia brała ojca w obroty, nie było to tamto....
Klaudia życzę żeby maluszek jak najszybciej był z wami zdrowiutki.
Ciąża powiem Ci siostra ma tupecik.... Ja zawsze w gościach za moim dzieckiem laze pilnuje zwracam uwagę no nie zawsze upilnuje ale staram się właśnie żeby gospodarze widzieli że choć się staram....ale ja nie mam problemu żeby zwrócić uwagę rodzeństwa dzieciom są u mnie i na moich zasadach i tak samo jak moje jest u kogoś to ma się słuchać!!! Nie daj się siostrze!!
U nas mała ciągle pokasluje choć to ewidentnie z gardła, jak zagoraczkowala od razu pojechaliśmy do pediatry ale nic się nie rozwinęło więcej, inhalujemy daje vit c i obserwujemy.... Mała dalej prawie nie śpi w dzień, za to na noc już jakoś lepiej, dalej długo zasypia ale i tak lepiej niż jakiś czas temu, za jakiś czas przenoszę ja do łóżeczka i boję się czy wytrwam :p lubię mieć ją koło siebie....
Madika uwielbiam twoje wpisy :)

Gość Lilijka87

Też jem truskawki.
Olija moja Ania jest blondynką ale po urodzeniu miała ciemniejsze włosy. Zjaśniały jej, a od spodu ma już jaśniutkie, robi się jej odwrócone ombre :D (chyba tak się to pisze?) jej tata jako dziecko miał tak jasne włosy, że wydawało się, że są białe :)

Izabel też śpisz z córką? Jak zamierzasz ją przekonać do łóżeczka? Ania jeśli nie jestem obok to się budzi do 10-15 minut. Na noc jedynie pośpi dłużej sama ale i tak zdecydowanie krócej niż jeśli leżę przy niej. Też lubię z nią spać, zawsze się wtula we mnie. To jest takie miłe! Natomiast wiem, że zaraz będzie trzeba ją uczyć samodzielnego spania.

Lilijka też śpię :) tylko my się nie tulimy. Julia śpi na miejscu tatusia. :p Jeszcze nie wiem jak ja nauczę :) syn od początki był odkladany do łóżeczka i jak się obudził na karmienie to zostawal ze mną bo budził się co godzinę później. Młoda budzi się co około 3h. Zobaczymy jak nam to wyjdzie. Tyle że moja sama nie zasypia, więc będę ją odkladala śpiąca. Koleżanka poleca włożyć do łóżeczka swoją bluzkę żeby dziecko czuło. Będę zdawać relacje. Chciałabym żeby chociaż część nocy spała u siebie na początek.

Ola super!!! Zuch dziewczyna :D

Ciaza ja jem wszystko. Truskawki to kilka razy dziennie - uwielbiam :)
Dbam jedynie zeby dieta byla zdrowa i bogata w mineraly i witaminy. Aczkolwiek slodyczy nie potrafie sobie odmowic.. :/

Co do poznawania zapachow to owszem dzieciaki jak zaczynaja jesc cos innego niz mleczko to jest wskazane aby pokarm wachały, dotykaly i ogladaly. Potem jadly :) taka metoda BLW.

Klaudia duzo zdrowia dla maluszka :*

Aga powodzenia na chrzcinach. My w ta niedziele mielismy - bylo super. Marysia bardzo grzeczna. W kosciele przysnela wiec ja odlozylam do wozeczka. Wzielam ze soba. A potem na przyjeciu dalam cycusia i zasnela na 3 godzinki. Dobrze ze jakies fotki wczesniej zrobilismy :) rodzina troche kaski malej zostawila wiec mozemy pokupowac troche potrzebnych rzeczy.
Jedzonko bylo cudownie pyszne, mmmmm. Kaczka w musie malinowym z kopytkami, poledwiczki ze szpinakowym makaronem, chlodnik z botwinki, lody ze swiezymi owocami i zimna plyta z regionalnymi potrawami. Wznieslismy toast szampanem, przemawialismy niczym na amerykanskim weselu :p wrocilismy zmeczeni ale zadowoleni :)

Ja z ukochanym pozwalam sobie na wieczorne piwo czy wino ale moja coreczka wstaje dopiero o 7.
To nasze romantyczne wieczory we dwoje.

Sylwia moze skorzystaj z rady Agi? Z ta porada prawna.

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ntv73nvew76w4.png

~strunkaaa
Ciaza, to dziwne, ze u siebie w domu siostra nie pozwala na pewne rzeczy, a u Ciebie hulaj dusza, forma bezstresowego wychowania...
Aż mi sie wspomniała historia z zycia wzieta jak to babcia z wnukiem jechala w tramwaju. Wnuk siedział i kopal nogami przeszkadzając innym. W końcu ktos się wylamal i zwrócił uwagę, by babcia uspokoila wnuka. Na co ona, ze jest wychowywany bezstresowo. Wtem siedzący przed wnusiem student pedagogiki wstal, wyjął z buzi gumę do żucia i przykleil babci na czole. Ta zdziwiona z wyrazem twarzy a la skurcz dupy... Juz chciała cos powiedziec, ale student ja wyprzedził, ze tez byl wychowywany bezstresowo.

Lubię to:D

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Gość Lilijka87

No właśnie! Klaudia życzę dużo zdrowia dla twojego maluszka! Zobacz, że jeszcze zostało mu tylko pół kilo do wypisu i będziecie się sobą cieszyć w domu. A nerkami na pewno lekarze się zajmą i będzie dobrze! Musi! Co właśnie mówią o jego zdrowiu?

Klaudia88
Witam marcowe mamusie,jak samopoczucia?,i jak malenstwa sie chowaja????. Moje dzieciatko ma juz skonczone 3 miesiace i dalej jest w szpitalu. Ma problemy z nerkami,nie funkcjonuja prawidlowo,czekam na wyniki badan genetycznych. Pragne by byl juz z nami w domku,bym mogla poznac synka,wazy juz dwa i pol kilo. Mam nadzieje ze juz niedlugo bede mogla sie cieszyc nim w domu

Dużo zdrówka życzymy z Nikolką i trzymamy kciuki za lepsze wyniki badań:)

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Cześć :)
Mati obudził się 5.20 to wzięłam go na cyca i już tak zostalismy :) O 7 znów dałam cycusia,a o 8.30 już wstałam hi hi..kręcił sie ,myslałam,że odbić trzeba..Wzięłam go do pionu a tam z pieluszce zagrzmiało :) o jaaaaaa...takiego kupska nie było od 3 dni..były jakies mikro ,ale nie taaaaka :) az plecami poszło i pościel piorę :D
no ale znów zielone te kupy :/
zaczęłam znów więcej mleka jeść i mam hmm..

Ciąża truskawki jadłam raz i wyskoczyły krostki..ale nie wiem czy to ma związek..
Jem jogurty truskawkowe i drożdzówkę z truskawka i jest ok,także nie wiem..Dziś chce zrobic kompocik do obiadku to zobaczę co będzie :)

Aga fajna kreacja dla Pawełka :)To będzie jego dzionek :D
My w sierpniu jednak,a kiedy to nie wiem,bo nie bylismy wtedy,lało jak nie wiem.
Gosia super,że tak fajnie chrzciny przebiegły :)
Madika zdrówka :)

Biorę się za pulpeciki,bo o 12 wychodzimy na spacer i zakupy i wrócimy z tatuskiem :D

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

misiakowata30
Mati obudził się 5.20 to wzięłam go na cyca i już tak zostalismy :) O 7 znów dałam cycusia,a o 8.30 już wstałam hi hi..kręcił sie ,myslałam,że odbić trzeba..Wzięłam go do pionu a tam z pieluszce zagrzmiało :) o jaaaaaa...takiego kupska nie było od 3 dni..były jakies mikro ,ale nie taaaaka :) az plecami poszło i pościel piorę :D

Ciąża truskawki jadłam raz i wyskoczyły krostki..ale nie wiem czy to ma związek..
Jem jogurty truskawkowe i drożdzówkę z truskawka i jest ok,także nie wiem..Dziś chce zrobic kompocik do obiadku to zobaczę co będzie :)

My w sierpniu jednak,a kiedy to nie wiem,bo nie bylismy wtedy,lało jak nie wiem.

Biorę się za pulpeciki,bo o 12 wychodzimy na spacer i zakupy i wrócimy z tatuskiem :D

bo truskawki surowe są uczulające, ale przetworzone, nawet mrożone już nie.
oczywiście chrostki nie musiały być od truskawek, ale mogły, Tosi też wyszły jak zjadłam truskawki, ale teraz chyba spróbuje raz jeszcze.

Gość Lilijka87

~kalae
misiakowata30

oczywiście chrostki nie musiały być od truskawek, ale mogły, Tosi też wyszły jak zjadłam truskawki, ale teraz chyba spróbuje raz jeszcze.

I bardzo dobrze bo jeśli coś uczula to nie oznacza, że coś kategorycznie trzeba wyeliminować tylko po wystąpieniu reakcji alergicznej odłożyć i wprowadzić po czasie znowu ten produkt. W ten sposób przyzwyczaja się organizm do alergenu.

~kalae
misiakowata30

Kalae Ty to mądra kobieta jesteś :)

Klaudia trzymaj się tam, z Synkiem będzie wszystko dobrze! :*
Moja Majka walczyła o życie, bo nie umiała wypuścić powietrza, nie wiedziała co z tym zrobić i musieli jej pomagać, później traciła ciepło w tempie natychmiastowym,dogrzewali ja, była wiotka,a moment kiedy podeszłam do inkubatora i ja zlapalam za te śliczne sine, małe paluszki, a ona się ruszyła.. Ahh :') łzy same ciekna, ale do czego zmierzam, może moja Majka nie była tak skrajnym wcześniakiem ale też początku nie miała łatwego, wyszła z tego i baba jak się patrzy! Czego I Wam życzę :*

Lilijka ten pomysł Izabel z Twoim ubraniem dobry jest, po przeprowadzce Majka spac nie chciała na noc, polozylam (nie jedna, tylko ze 4 bluzki) obok niej, pod nią i spala:)

monthly_2016_06/marcoweczki-2016_49216.jpg

monthly_2016_06/marcoweczki-2016_49217.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

~kalae
misiakowata30

~kalae
misiakowata30

Kalae Ty to mądra kobieta jesteś :)

Klaudia trzymaj się tam, z Synkiem będzie wszystko dobrze! :*
Moja Majka walczyła o życie, bo nie umiała wypuścić powietrza, nie wiedziała co z tym zrobić i musieli jej pomagać, później traciła ciepło w tempie natychmiastowym,dogrzewali ja, była wiotka,a moment kiedy podeszłam do inkubatora i ja zlapalam za te śliczne sine, małe paluszki, a ona się ruszyła.. Ahh :') łzy same ciekna, ale do czego zmierzam, może moja Majka nie była tak skrajnym wcześniakiem ale też początku nie miała łatwego, wyszła z tego i baba jak się patrzy! Czego I Wam życzę :*

Lilijka ten pomysł Izabel z Twoim ubraniem dobry jest, po przeprowadzce Majka spac nie chciała na noc, polozylam (nie jedna, tylko ze 4 bluzki) obok niej, pod nią i spala:)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Klaudia88
Ogolnie nie jest zle,rosnie ladnie,jest silny,tylko te nereczki cos niezbyt i nie zamknal sie przewod w serduszku ale to nie jest problemem,lekarze kontroluja,dostaje leki. Martwie sie o niego kazdego dnia. Jest taki bezbronny,a musi tyle cierpiec:(,,ehhh smutno mi ;(

Klaudia88 tule mocno,bo musi ci być bardzo ciezko:( Ale już niedługo będziecie razem.Trzymamy z Bartusiuem kciuki za szybki wypis ze szpitala.Duuuzo zdrówka!!
Gość arwena 89

Klaudia dużo zdrówka dla maleństwa, oby jak najszybciej mógł wyjść do domu ze szpitala! Lekarze zajmą się nerkami i będzie wszystko dobrze! :)

Sylwia dzielna babka z Ciebie. Aga dobrze mówi z tym prawnikiem, moja ciotka jak się rozwodziła to nie płaciła nic. Jesteś twarda i Martynka będzie dumna że ma taką mamę! A o przyszłości myśl pozytywnie, nawet jeżeli to małżeństwo skończy się rozwodem, to może gdzieś jeszcze czeka na Ciebie "książę na białym koniu". Jesteś młoda i całe życie przed Tobą :)

Olka gratulcje dla Majeczki za badanie uszek i dla Ciebie za egzamin!

Aga śliczny garniaczek :) Mały przystojniak z Pawełka.

My chrzciny planujemy na 7 sierpnia, 16 osób jeśli wszyscy przyjadą.