Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość magdalenka851

Aniolku nawet nie wiesz jak się cieszę, ze z ANTOSIEM i uszkami juz wszystko dobrze i uszka wkońcu wyszły. Też mieliśmy to badanie wiec wiem co czułaś. I jaka mila niespodziankę Ci z tym spaniem zrobil:D

Dziękuję za wsparcie-teraz wiem ze mama juz jest bezpieczna -marcowkowa moc ją chroni:)

Mi pediatra powiedziała ze przy kp nie ma potrzeby podawać probiotyku. Wogole to u nas podobno skaza bialkowa-bo zadnych badan potwierdzających nie zlecili-i zaczęłam podawać bebilon pepti i wysypkę dostal:( nutramigen mam w pogotowiu ale jeszcze nie próbowałam. Narazie dieta i kp. Ernesto a jak u Was z ta skaza?

Potwierdzam, ze gnacie z tym pisaniem:D już dawno po nocy tyle wpisów nie bylo:) aż milo:D

niuska_aw
Aniołku, bardzo trzymamy kciuki za Antosia, oby badanie wyszło dobrze!
Madika, u mnie kosztuje 60 zł, także sporo taniej.
Ja dziś powiedziałam mojej Marcie że jutro idziemy pobrać krew to już masakra, jejku jak ona się boi pobierania krwi:(
Lilijka, No widzisz już będzie coraz lepiej, może Ania niebawem na dobre polubi wózeczek? My też mamy wózek w wyższej pozycji, z racji ulewania Marcinka.
Wiecie co zauważyłam, przez ostatnie dwa dni kładę Marcinka spać na koldrze tak, że ma bardzo mięciutko i wiecie że śpi bez przerwy ponad 2 godziny! Chyba mu bardzo wygodnie, wiem że nie zdrowe tak miękko, ale w sumie sama lubię tak spać. Wcześniej spał kilka drzemek w ciągu dnia po 30-40 minut.
Może którejś pomoże ta wskazówka:)
A No i wieczorem po kąpieli też tak leży i zasypia, a potem przenoszę do łóżeczka:)

Pewnie i niewygodne,ale sama czasem kładę Nikolke na podusi i wtedy śpi lepiej;)Tak samo właśnie wczoraj zasnęła obok Adasia na mojej podusi:)
Ah spaliby tak długo,ale w końcu córka do łóżeczka przeniesiona:)posmarowałam jej klatkę piersiową Aromactiv Baby i spokojnie spała;)
Dzięki waszym radą plukam jej nosek solą fizjologiczną i na plecki trochę potem dopiero katarek;)no i niezawodna maść majerankowa:)

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Dzieki Madika :) ja i tak musze robic wszystkie badania prywatnie bo moj lekarz jak do niego chodze 15 lat nigdy mi skierowania nie dal. Zal kasy. U mnie w nocy zawsze 20 pada bez smoczka spi do 3 potem 6 i spi do 8.30. To juz mamy wypracowane. Z poślizgami lekkimi a potem to juz bajzel :D w wozku moze spac nawet 3h o ile jedzie. Wyjezdzamy z ogrodka i juz spi :) ale wozek tylko ze smoczkiem. W samochodzie tez moze caly czas spac. O ile jedzie :) ma 15 min drzemki czasem 30 min. Tak bez usypiania w samochodzie czy wozku :)
Misia u mnie Mala tez duzo ostatnio placze i tylko tetra jezdzi po dziaslach lub gryzaczkiem, tylko z jego trzymaniem sobie jeszcze dobrze nie radzi i czesto sie wkurza :D

Hejka!
Ale fajny zefirek wieje ;) kuchnia no! Chyba ze spaceru nici. Ale,za to... Jak Misia napisała o porządkach z ciuchami to aż sie wzięłam za to z mila chęcią. Ile miejsca w szafie się zrobilo :D
Kiedys bylo mi szkoda i niepotrzebnie trzymałam ciuchy... Ale teraz jak wiem komu dac i sie nie zmarnuja, to sie nie cackam i jak czegos dlugo nie zakładam to odkladam :) choc czasem szkoda mi z sentymentów ;) i nie ludze sie, ze moze schudnę i sie wbije...

Aniolku super wiesci :) bardzo sie ciesze :*
Magdalenka ja tez trzymam kciuki za mame :)
Olka ja jedno miejsce na brzuchu mam takie dretwe jak po znieczuleniu u dentysty.
Ja jak trafilam z Mala na zapalenie pluc do szpitala i nie bylo dla nas lozka to zamknęli nas w pokoju na krzesle z klimatyzacją na 2,5 h. I nawet nikt nie przyszedl zebym mogla powiedzieć ze maja to wylaczyc. Siadlam za parawanem i obtulilam Mala kocem...

olka135
Mam kilka pytań, a jestem daleko w tyle
1. Ile jedzą wasze dzieci mm? I co ile godzin?
2. Dziewczyny po CC (drugorodki) :P do kiedy wasze brzuchy i skóra były wrażliwe?
3. Czy wasze dzieci przecieraja już oczy jak są zmęczone? :D
4. Jak wasza miednica? Wróciła na swoje miejsce?

1. Nie pomogę;)
2. Do teraz,mi to nie mija,pisalam już w ciąży, że jeszcze po Adasiu długo czułam wrażliwe/takie jakby moje nie moje:)
3. Moja już czasem tak potrafi :) To takie urocze;)
4. Prawie! Kolejne 2 pary spodni weszłam i dopięłam:D

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

strunka7777
Hejka!
Ale fajny zefirek wieje ;) kuchnia no! Chyba ze spaceru nici. Ale,za to... Jak Misia napisała o porządkach z ciuchami to aż sie wzięłam za to z mila chęcią. Ile miejsca w szafie się zrobilo :D
Kiedys bylo mi szkoda i niepotrzebnie trzymałam ciuchy... Ale teraz jak wiem komu dac i sie nie zmarnuja, to sie nie cackam i jak czegos dlugo nie zakładam to odkladam :) choc czasem szkoda mi z sentymentów ;) i nie ludze sie, ze moze schudnę i sie wbije...

zefirek, raczej banda zefirków :D

magdalena, u nas raczej skaza. Trzymam dietę. Odkąd nie jem nic mlecznego, jajek i glutenu, skończyłam podawać wit. K kupki są ładne żółte.

Kalae dawałm wit. K 25

Mnie już po cc nic nie boli. I żeby nie blizna to bym w ogóle nie pamiętała, ze cc miałam.

Nas wczoraj odwiedziła teściowa, skurcz dupy na całego. Nie trawię tej kobiety :( Próbowałam, ale nie jestem w stanie przekonać do osoby z takim charakterem. Taka żmija dziurki nie zrobi, a krew wypije. Unikam jej jak ognia, bo nie lubię sobie humoru psuć. Ehhh dowiedziałam się jaką to beznadziejną matką i gospodynią jestem. Ta stara jędza chce mimo wszystko rozbić naszą rodzinkę :(

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718

Ernesto
magdalena, u nas raczej skaza. Trzymam dietę. Odkąd nie jem nic mlecznego, jajek i glutenu, skończyłam podawać wit. K kupki są ładne żółte.

Kalae dawałm wit. K 25

Mnie już po cc nic nie boli. I żeby nie blizna to bym w ogóle nie pamiętała, ze cc miałam.

Nas wczoraj odwiedziła teściowa, skurcz dupy na całego. Nie trawię tej kobiety :( Próbowałam, ale nie jestem w stanie przekonać do osoby z takim charakterem. Taka żmija dziurki nie zrobi, a krew wypije. Unikam jej jak ognia, bo nie lubię sobie humoru psuć. Ehhh dowiedziałam się jaką to beznadziejną matką i gospodynią jestem. Ta stara jędza chce mimo wszystko rozbić naszą rodzinkę :(

Takie france powinni na stos u żywcem spalić.
Jak mnie drażnią takie babska!!!

olka135
2. Dziewczyny po CC (drugorodki) :P do kiedy wasze brzuchy i skóra były wrażliwe?

Ad1. Hanula je ostatnio ok 600-700ml na dobe i uwazam ze to troche malo. A je jak sie ibudzi lub po trochu co jakies 1,5-2h

Ad3. Hanula przeciera oczy i nosek.

Ad4. Mi jeszcze nie albo juz nigdy nie...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Ernesto, nie pamięta wol jak cielęciem byl.
Sama pewnie miała francowata tesciowa i teraz się odgrywa... Zeby sobie kurna ulżyć.

Moja taka franca jest, ze to co złego doswiadczyla w zyciu od innych lub samo życie nieprzyjemne sytuacje stworzyli, to kurna nie umie wniosków wyciągnąć i teoche empatii w podobnych sytuacjach wyciągnąć wobec innych... Tylko musi kurna szpile wbijać i tak samo postępować jak wobec niej postępowali. Czy pytać nuetaktownie o cos w co nos chciałaby wtykać...

niuska_aw
Marcin też przeciera oczy i się przeciąga.
Mnie kręgosłup też boli w miejscu wkłucia znieczulenia. No i od jakiegoś czasu bardzo kłuje mnie koło kręgosłupa w barku i ten ból jest taki promieniujący. Miała tak któraś?

Wiesz co moja mama duzo czytala na temat znieczulenia jak mi sie porobily te rozne rzeczy. Iiii okazalo sie ze czasem ta ranka po wkluciu sie nie zabliznia i podobno czasem zasklepiaja ja komorkami macierzystymi czy jakos tak.

Co do reszty to nie wiem. Ale w ddtvn widzialam jakis program o fizjoterapeutach czy jakis innych ktorzy zajmuja sie kobietami w ciazy i po niej.

Wczoraj lekarz mi powiedzial ze ciaza nie jest trudna... Gorszy jest rok po ciazy kiedy organizm sie regeneruje po. I podobno kazda kobieta powinna poczekac min. 1,5 roku z druga.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

olka135

1. Mój zjada 6 razy w ciągu doby. Ok. 7 (120ml), 10 (90ml), 14(120ml), 17(100ml), 20(150), 4(120ml). Oczywiście to tak plus minus. Z tym że to nie jest tylko mm. Jakieś 15-20% to moje bidne sine mleko:(
2. Ja to niczego nie odczuwam w okolicach cc. Nic mnie na szczęście nie boli, drętwieje. Tylko mam mega obrzydliwy zwis skóry pod pępolem łeee;((
3. Mój przeciera. Nie zawsze ale ostatnio coraz częsciej. No i przykłada tak rączkę do polisia i oczka, ale on jest przyzwyczajony z tetrą zasypiać i to chyba taki odruch
4. Wróciła jupii:))

Co do smoka, to dajemy tylko przy zasypianiu i ewentualnie. Jak jeszcze nie śpi a mu wypadnie z pysia to wkładamy znowu, bo marudzi. jak zaśnie mocniej i smok wypada to odkładamy. Zazwyczaj jak się przebudza na chwilę to nie szuka potem, tylko półprzytomny zasypia bez.

Wczoraj byłam u endo i powiedział mi że niepotrzebnie brałam całą ciążę euthyrox, bo wszystkie hormony tarczycy (badane tuż przed zajściem) miałam ok, a tsh zawsze jest obnizone w I trymestrze ciąży. Dał mi skiero na sprawdzenie ale kazał zrobić nie wcześniej jak za 3 mce. Małemu nie kazał robić tsh. Jak chcę mogę zrobić starszakowi, tak dla siebie a nie ze względu na swoją ewentualną nadczynność... Zgłupieć kufa można z tymi dochtorami..
U nas chyba zaraz jeb**nie niezła burza, bo jest meeega duszno

niuska_aw
Mnie kręgosłup też boli w miejscu wkłucia znieczulenia. No i od jakiegoś czasu bardzo kłuje mnie koło kręgosłupa w barku i ten ból jest taki promieniujący. Miała tak któraś?

A nie nosisz maluszka tylko na jednej ręce, tej pop stronie bolącego barku? Bo może własnie to regularne obciążanie jednej strony powoduje ból

Gość arwena 89

olka135

1. 120-180ml co 3-4 godziny w ciągu dnia, w nocy jedna pobudka albo wcale.
3. Wczoraj zauważyłam że wkłada piąstki do oczu, albo pociera całą buzią o moje ramię, wtedy wiem że jest zmęczony i momentalnie zaśnie jak go położę :)
4. Moja miednica wróciła do normy, gorzej z tłuszczykiem na brzuchu, tyłku i udach, ale już w kilka par spodni sprzed ciąży się mieszczę :)

niuska_aw

No ja z kręgosłupem też mam problem. Często boli w okolicy wkłucia. W ciąży nie miałam problemu, a teraz czuję się jak babcia stuletnia :(

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5ekflq3mjf.png

strunka7777
Ernesto, nie pamięta wol jak cielęciem byl.
Sama pewnie miała francowata tesciowa i teraz się odgrywa... Zeby sobie kurna ulżyć.

Moja taka franca jest, ze to co złego doswiadczyla w zyciu od innych lub samo życie nieprzyjemne sytuacje stworzyli, to kurna nie umie wniosków wyciągnąć i teoche empatii w podobnych sytuacjach wyciągnąć wobec innych... Tylko musi kurna szpile wbijać i tak samo postępować jak wobec niej postępowali. Czy pytać nuetaktownie o cos w co nos chciałaby wtykać...

Dostałam wczoraj wykład jak to czasu nie umiem wykorzystac i że dziecko przyzwyczaiłam do rąk (śmiech mnie wziął, bo byle dziecko zakwiliło to on brała na ręce, ja biorę wtedy kiedy naprawdę płacze, a nie grymaśnie podpuszcza). Że nie umiem zadbać o siebie i że jej syn ciężko pracuje (siedząc w biurze :D bo rowów nie kopie) i powinien po przyjściu do domu mieć podany smaczny obiadek (jakby tak nie było cały czas :D) i takie bla bla bla
Normalnie kobieta chyba takich poradników się naczytała
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1098281640233744&set=gm.1091157017610540&type=3&theater
Prawda jest taka, że jej wymarzona synowa powinna być co najmniej panią doktor albo adwokat. Powinna posiadać willę, limuzynę z kierowcą, powinna na codziennie (nawet o 4 rano) wyglądać jak Kwaśniewska na gali :D Dziecko powinno być grzeczne, piękne i najmądrzejsze. Najlepiej jakby już czytało ambitną poezję i liczyło całki w pamięci...
aha i najważniejsze, żeby robiła wszystko tak jak chce teściowa.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718

Ernesto

Dostałam wczoraj wykład jak to czasu nie umiem wykorzystac i że dziecko przyzwyczaiłam do rąk (śmiech mnie wziął, bo byle dziecko zakwiliło to on brała na ręce, ja biorę wtedy kiedy naprawdę płacze, a nie grymaśnie podpuszcza). Że nie umiem zadbać o siebie i że jej syn ciężko pracuje (siedząc w biurze :D bo rowów nie kopie) i powinien po przyjściu do domu mieć podany smaczny obiadek (jakby tak nie było cały czas :D) i takie bla bla bla
Normalnie kobieta chyba takich poradników się naczytała
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1098281640233744&set=gm.1091157017610540&type=3&theater
Prawda jest taka, że jej wymarzona synowa powinna być co najmniej panią doktor albo adwokat. Powinna posiadać willę, limuzynę z kierowcą, powinna na codziennie (nawet o 4 rano) wyglądać jak Kwaśniewska na gali :D Dziecko powinno być grzeczne, piękne i najmądrzejsze. Najlepiej jakby już czytało ambitną poezję i liczyło całki w pamięci...
aha i najważniejsze, żeby robiła wszystko tak jak chce teściowa.

phiii no ale jakby ta wymarzona synowa była tą elegancką panią adwokat, a dziecko miało najwyższe IQ to kto by dał wiarę, że ta stara franca jest z nimi spokrewniona??? No kto, ja sie pytam ja?? ;)

Teraz całe szczęście ulewanie jest o wiele rzadsze i przeważnie krótko po jedzeniu chociaż zdarza mu się np. dwie godziny po butli jeszcze małego bełta puścić. Je po 180 ml w dzień co 4godziny a w nocy ma jedną pobudkę na żarełko. Jak jadł mniej był ewidentnie głodny. A po bebilonie pepti kupki były zielone i miały nieładną konsystencję. Na zwykłym mleku robił tak co 2-3 dni ale teraz odkąd więcej leży na brzuszku to kupki są praktycznie codziennie. Dziś po południu czeka nas fizjoterapeuta...