Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Monika a jak karmie mlekiem NAN to mogę zagęstnik z bebilonu dawać?
Właśnie jest też problem bo moje dziecko dużo pije, tzn dobrze że pije, ale ona też przez to ulewa a przecież nie będę jej zabraniać pić :(

Madika już nie podaje bo któregoś razu się postawiła i nie chciała już go pić :(

Co do Michała to zaczął mówić, nawet powiedział ostatni kilka razy, że go jego własna mama denerwuje! Myślałam że mi gałki oczne wyjdą i zatańczą kankana! :O

Ciąża super że wszystko idzie w dobrą stronę! :* teraz będzie już tylko lepiej :)

Sylwia, Ty wiesz, trzymamy kciuki razem z Majka :*

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Ciąża mam nadzieję, ze Maya dochodzi do siebie. Trzymam kciuki za nia
Sylwia za Twój spokoj także trzymam kciuki, bo Ci sie on nalezy, wiec aby rozprawa zakończyła się dobrze
Olka dopytaj o to w aptece, ale wiem, ze ten zagęstnik nawet możesz podać na lyzeczce przed karmieniem. U mnie to rozwiązało problem ulewania. Tylko z tego co czytam Twoje posty to u mnie z tym ulewaniem to był pikus patrząc na Twoją Majke,

My już po badaniu u okulisty, już wiem jak się czujecie jaj wracacie od lekarza i jest wszystko w porządku! :D cudowne uczucie!
Z Mai oczkami wszystko dobrze, ahh, aż wróciłam do domu i się poplakalam :)

Monika u mnie jest masakra, no to Majka te zapalenia uszu ma przez to ulewanie :/ mleko się dostaje, ono tam kisnie...

Ale cisza dzisiaj :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Gość kamilllaaa

Dzieki kalae
Tez ostatnio zobaczylam ze Tosia ma ciemieniuche ale bardzo mala. Nasmarowalam głowę oliwka po jakimś czasie wyczesalam i w kąpieli też poczesalam-prawie calej gliwy zeszlo tylko w jednym miejscu zostalo Bo tam nie dosiegalam szczotka ale dzis to zrobie

RedNails89
Dzisieszy dzień mnie wykończył. Rano Starszak wstał lewą nogą i tak się to ciągło później za nami. Po południu mąż postanowił "wykończyć" go spacerem, zrobiliśmy prawie 8 km. Po powrocie kąpiel obydwóch i jedzonko i co, kto zasnął pierwszy? JA :D

Brawo ty! :D

Mój starszy wczoraj miał tyle energii;)
(chwaliłam się, że rowerkiem jeździ?) To w nocy przez sen majaczył mnie wołając serduszko moje:)

Lilijka wystąpiłaś dzisiaj w moim śnie,nie mam pojęcia dlaczego? :D Najpierw prowadziłaś traktor potem balonem latałaś :D

Nam ciemieniucha trochę mija, jak kiedyś Bad.Women pisała stosowałam Oilatum przed kąpaniem na główkę (ok.godzinki),potem normalnie mylam i często wyczesuje,mi pomaga szczoteczka do zębów i potem ta dla dzieci,ale jeszcze jest diabelstwo na czubku główki,gdzie to mięciutkie jest,w tym miejscu to aż się boję czesać

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

~kamilllaaa
Dzieki kalae
Tez ostatnio zobaczylam ze Tosia ma ciemieniuche ale bardzo mala. Nasmarowalam głowę oliwka po jakimś czasie wyczesalam i w kąpieli też poczesalam-prawie calej gliwy zeszlo tylko w jednym miejscu zostalo Bo tam nie dosiegalam szczotka ale dzis to zrobie

Zrobiłaś ta zwykłą oliwką np.Bambino?ile czasu przed kąpaniem?i tak wszystko zeszło ładnie za pierwszym razem?
U mnie tylko nie ma mowy czesać w kąpaniu,jeszcze jest ryk, aż się zastanawiam co ja źle robię:(
A w ogóle to kąpana jest czasem co 2dni a chciałabym codziennie, ale jak usnie to już snem nocnym i żal mi budzić
Wczoraj to o 18 zasnęła i do 7rano spała,wiadomo z przerwami na karmienie, ale na śpiąco
Tu właśnie podziwiam wasze maluchy, że często w nocy nie musicie karmić bo nie chcą

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

~kamilllaaa
Dzieki kalae

Tosia nie ma na głowie, choć chyba ma na brwiach i za uszami :) albo ja nie umiem jej tam umyc, w każdym razie raz jej dałam oliwkę na głowę bo miała jakby łupież, więc profilaktycznie dałam i dopiero po 3 myciu głowy ta oliwka jej zeszła. Mam nadzieje że nie dostanie ciemieniuchy na głowie, bo ciężko będzie biorąc pod uwagę jej włosy.

Wczoraj na usg lekarz powiedział, żeby poszła do fryzjera, więc powiedziałam, że zapuszcza. Na pierwszej wizycie stwierdził ze się nie uczesała. To oczywiście tak żartem raczej.

Gość Ernestoo

Wczoraj wizyta u alergologa. Tyle pisaliście o dziecięcych supraisach w kąpieli i na przewijaku, ze moja tez chciała zaistnieć :D na początek zasilała wagę i wszystko wkoło na wizycie :D wszystko dezynfekowali. Potem po kompieli zsikała się w ręcznik:D
Po alergologa mamy zalecenia stosować naprzemian kp i mm. Dziś dzień kp, ale wczoraj podawałam jej tak jak kiedyś jadła bebilon pepti i niestety jeść nie chciała :( Od kogoś innego tym bardZiej nie chce pic.
Co do książeczki to nam nie wypelniaja, przypilnuje na następnej wizycie.
Ciemieniuche mieliśmy tylko na brwiach tak jak u Tosi kalae. Szybko zeszła podczas kąpieli. Teraz buźkę smaruje latopikiem i jest nienajgorzej.

I zła jestem na siebie że wcześniej nie zauważyłam tej ciemieniuchy, bo chyba już ją ma z parę dni (chyba w jeden dzień to się takie nie robi ).
Ona jednak ma trochę ciemnych włosów, a do tego u nas w pokoju jasno nie jest bo okno od północy, na dworze też zaraz w cień uciekamy. A dziś zauważyłam jak szłam z nią przez podwórko.
No cóż, trzeba działać żeby nie było jeszcze gorzej.

Na pocieszenie, listonosz przyniósł nam właśnie pudełko z Bobovity z obiadkiem i kaszką :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72290.png

Olka fajnie ze wszystko w porzadku. My mamy to sie naryczymy
Nie pamietam co jeszcze chcialam...
Magdalena, my na ciemieniuche teraz zel z Emolium stosujemy. Nic sie nie babra
U nas kolejny dzien goraco. Madi spi, ale jak tylko sie obudzi bedzie paracetamol i cyc. Taki plan:-) tak dzisiaj gada! Smieje sie tez.
Lilijka tak tu jest. Szybko wypuszczaja ale z drugiej strony nie bylo potrzeby zostawania. I tak zostalismy z godzinę dluzej bo chcialam zeby jeszcze raz ja sprawdzili.
Po porodzie tez bylam 2 dni a juz gonilam ich zeby nas wypuscili

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

KasiaMamusia
~kamilllaaa
Dzieki kalae

Zrobiłaś ta zwykłą oliwką np.Bambino?ile czasu przed kąpaniem?i tak wszystko zeszło ładnie za pierwszym razem?
U mnie tylko nie ma mowy czesać w kąpaniu,jeszcze jest ryk, aż się zastanawiam co ja źle robię:(
A w ogóle to kąpana jest czasem co 2dni a chciałabym codziennie, ale jak usnie to już snem nocnym i żal mi budzić
Wczoraj to o 18 zasnęła i do 7rano spała,wiadomo z przerwami na karmienie, ale na śpiąco
Tu właśnie podziwiam wasze maluchy, że często w nocy nie musicie karmić bo nie chcą

kasiu ale my mialysmy naprawde mało jej, teraz tylko kawalek zostalo... Tosia lubi kąpiel teraz odkąd są upaly to kapiemy ją codziennie więc problemu nie bylo. i ta ciemieniucha pojawiła się niedawno, a tak bez przyglądania się to nawet nie było widać

~kalae
~kamilllaaa
Dzieki kalae

Tosia nie ma na głowie, choć chyba ma na brwiach i za uszami :) albo ja nie umiem jej tam umyc, w każdym razie raz jej dałam oliwkę na głowę bo miała jakby łupież, więc profilaktycznie dałam i dopiero po 3 myciu głowy ta oliwka jej zeszła. Mam nadzieje że nie dostanie ciemieniuchy na głowie, bo ciężko będzie biorąc pod uwagę jej włosy.

Wczoraj na usg lekarz powiedział, żeby poszła do fryzjera, więc powiedziałam, że zapuszcza. Na pierwszej wizycie stwierdził ze się nie uczesała. To oczywiście tak żartem raczej.

kurcze włoski ma świetne Twoja Tosia u mojej oliwka to moment schodzi bo krótkie włoski

Tak sobie pomyślałam, że fajnie byłoby mieszkać teraz w domu, pogoda super, więc wystarczyłoby Tośkę zabrać i wyjść przed dom, ją do wózka czy bujaczka i tak sobie posiedzieć, bez tego całego szykowania do wyjścia, znoszenia wózka itd. jeszcze jak ona nie wiadomo kiedy zacznie płakać w gondoli. Szkoda, że moi rodzice mieszkają tak daleko bo bym mogła na dzień do nich, M by nas zawiózł i odebrał. I oni byliby szczęśliwy. To się rozmarzyłam.

~przyjazna
Ciąża u Was to widzę rekonwalescencją ekspresem:-) nie trzymają w szpitalu ani po porodach ani po zabiegach..my byliśmy na pewno trzy doby po zb.na przepuklinke ale to 14 lat temu. Szybkiego gojenia !!

U nas nocne karmienie zaliczone. Teraz śpimy mam nadzieje przynajmniej do 6 .
Mała śpi na poduszce klin i kilka razy w nocy znajduje ja w poprzek z kończynami w szczebelkach..chyba będę zmuszona założyć ochraniacze, no bo co począć ..

My zrezygnowalismy z poduszki klin odkad mala zaczela z niej zlazic i sie krecic w kolko :D

Dzis w nocy znalazlam Hanule w poprzek lozka spiaca i moze by mnie to nie zdziwilo gdyby nie to ze byla tak samo przykryta jak ja ja na noc przykrywalam. Koc ciagnela za soba czy jak :D heheh

My po szczepieniu jestesmy Hanula tak plakala ze nie moglam jej uspokoic... Biedactwo moje... Nawet usilowala sie zapowietrzyc i musialam jej dmuchac w buziake...

Nie ma goraczki ale jak wrocilam to dostala 2,5 ml paracetamolu bo tak mi mowila polozna zeby zrobic. Dziecko podobno spokojniejsze jest.

Ale byla u nas mezulka kuzynka i jak tylko zaczela wychodzic to moj dzidzius tak zaczal plakac ze szok!! Uspila sie i uspokoila po 15 min chodzenia przodem do klatki piersiowej. I teraz tak spi na mnie bo wozio musi nam ostygnac bo na sloncu stal.

Dobrze ide zobaczyc co tam sie dzieje na forum :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

olka135
Monika a jak karmie mlekiem NAN to mogę zagęstnik z bebilonu dawać?
Właśnie jest też problem bo moje dziecko dużo pije, tzn dobrze że pije, ale ona też przez to ulewa a przecież nie będę jej zabraniać pić :(

Madika już nie podaje bo któregoś razu się postawiła i nie chciała już go pić :(

Co do Michała to zaczął mówić, nawet powiedział ostatni kilka razy, że go jego własna mama denerwuje! Myślałam że mi gałki oczne wyjdą i zatańczą kankana! :O

Ciąża super że wszystko idzie w dobrą stronę! :* teraz będzie już tylko lepiej :)

Sylwia, Ty wiesz, trzymamy kciuki razem z Majka :*

Olka mozesz spokojnie podac ten zagestnik. A jeszcze moze byc tak ze przy jednym mleku dziecko moze bardzirj ulewac niz przy innym.

My co prawda jestesmy juz na zwyklym mleku ale sa dni ze nie nadazam przebierac Hanuli.

Ciaza super ze normalnie w domku sobie juz jestescie :D

Olka jestem pod wrazeniem slow Michala. JESZCZE jakby tak otworzyl paszcze i cos powiedzial swojej mamie to by bylo jeszcze lepiej :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Hejo. Dzieki dziewczyny za kciuki. Dzisiejszy dzien nie należy do moich ulubionych. Stresu tyle, ale to juz za nami. Tylko jeszcze na odczytanie wyroku. Mama sie wycofala a stary nie przyznal do niczego. Stwierdził, ze to nasza zmowa przeciw niemu. Ale powiem Wam, ze trafiła nam sie taka cudowna sędzina. Ostra jak nie wiem, ale starego gnoila na kazdym kroku i do tego nie pozwolila mu dojsc do slowa. Jak przyszla moja kolej to sie zestresowalam, ale zaczela pytac o Martynke i potem poszlo.

Gość przyjazna

olka135
My już po badaniu u okulisty, już wiem jak się czujecie jaj wracacie od lekarza i jest wszystko w porządku! :D cudowne uczucie!
Z Mai oczkami wszystko dobrze, ahh, aż wróciłam do domu i się poplakalam :)

Monika u mnie jest masakra, no to Majka te zapalenia uszu ma przez to ulewanie :/ mleko się dostaje, ono tam kisnie...

Ale cisza dzisiaj :)

Pociesze Cie troszkę:) mój 16 letni syn będąc w wieku naszych córek ulewał i chlustał jak Maja..az lekarka zmieniła mleko z Nan na Enfamil i jak ręką odjął. Ale póki to nastąpiło dwa razy do 4 miesięcy przeszedł zapalenie ucha środkowego, właśnie od ulewania..wyrósł z tego i do tej pory nie miał żadnych problemów z uszami :-)