Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość przyjazna

Ja na ciemieniuche caly czas polecam Ziajkę :D a na buźkę Latopic. Jedno i drugie spełniło swoją funkcję:)
PS.moja juz śpi juz trzeci wieczór tak samo. Kąpiel 19:30, mleko 20:30 odlot...do 1:00 mleko odlot...5:30 mleko i tu już 1/2 odlota ale nagrany szum suszarki i do 6:30 pomulimy. Zobaczymy jak będzie dziś:D

Gość Lutówka 2016

Ciaza316 uzywamy ten środek od okolo 2tyg, ale nie codziennie. Poprawę widac u nas bylo juz po 2 uzyciach, ale szybko zaczelysmy stosować, jak tylko ciemieniuszka się pojawiła. Teraz został nam niewielki placek na czubku głowy i troche przy czole i nie chce zejsc:)

30 stron nadrobilam!! :D masakra :D
My na długim weekendzie - jutro wracamy. Mania troszke wymeczona, ale daje rade.
U nas Dzien Mamy wspanialy. Tatus z Marysia wreczyli mi kwuaty, a starszak zrobił mi boska laurke i uszyl małą poduszke, na ktorej naszyl litery MAMA. Sam wpadl na pomysl i sam wykonal :*

A tak wogole to moj ukochany tez czesto wrecza mi kwiaty, i wogole robi niespodzianki. Czasem jak idzie z psem na spacer to wraca z kwiatami, ktore np. zerwal na łące :)

Dziewczyny przytulam... Pewnie, ze jest ciezko. A szczegolnie tym z pierwszym dzieckiem. Człowiek juz nie zyje sam sobie, ciezko byc spontanicznym. Teraz trzeba liczyc sie przede wszystkim z potrzebami dziecka. Ale z czasem to sie uspokaja, wchodzi na wlasciwe tory. Mama uczy sie dziecka i jest łatwiej.

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ntv73nvew76w4.png

Gość Lilijka87

[quote="~przyjazna"Nie ma matek (oprócz Lilijki :D) i dzieci idealnych. [/quote]
Co racja to racja :) amen siostro!

Ciąża tak między nami, w tajemnicy, to zdarza mi się w tygodniu wziąć prysznic dopiero jak mąż z pracy wróci bo Ania wymaga ciągłej uwagi. Ale ciii to między nami ;)
Słyszałaś o takim terminie jak "high need baby"? Moja Ania taka jest, zgadza się wszystko oprócz łatwego wybudzania przez dźwięki wokoło. Może Mya też jest dzieckiem wymagającym więcej? Jak poczytasz o tym to dowiesz się, że nasze córki wyrosną na towarzyskie, wrażliwe ale i odważne dziewczyny :)

Gość Lilijka87

~kalae
Sylwia nie wiem czy Lilijka miala ja polecona przez kogos czy znalazla na dobrylekarz.pl

O właśnie o tym zapomniałam napisać! Sylwia fizjoterapeutke kalae miała poleconą przeze mnie ale mi jej nikt nie polecał, ja ją znalazłam na wspomnianym serwisie. Poszukaj kogoś w swojej okolicy i poczytaj komentarze na jej/jego temat.

Ciąża ńie przejmuj się, każda z nas ma takie dni. Tak jak pisze miśkowata30 zrób coś dla siebie, odpocznij od dzidziusia, spotkaj się z koleżanką to przejdzie Ci to przemęczenie.
Ja tez się przejmowałam na początku, że jestem pół dnia w domu z małą a tu ani posprzątane, ani obiadu, miałam takie dni że nawet pozmywać nie zdążylam przed przyjściem męża ale wrzuciłam na luz i jest mi z tym lepiej.

Moja dziś zasnęła o 20:30 tak że mogłam ją odłożyć. Staram się, ale jak odkładam małą na noc do łóżeczka to ona sobie poleży, pozajmuje się sobą i przypomina jej się że mamą mogłaby jeszcze ogrzać i nakarmić. Nie da sie wtedy uspokoić a po karmieniu to już nie da się na przytomnie położyć w łóżeczku. Także muszę nakarmić i odczekać na głębszy sen żeby małą odłożyć. Liczę że przyjdzie taki dzień że sama zaśnie w tym łóżeczku w końcu.

Na dzień matki nie dostałam nic specjalnego ale my z mężem raczej kupujemy drugiej osobie bez okazji jak ma jakąś zachciankę. Zresztą mam córeczke i okazję do obchodzenia tego święta więc jest super. Z kolei myśmy naszym mamom przygotowali obiad, w sumie miał być grill ale pogoda nie dopisała.

Tak w ogóle czy Wasze pociechy też już wołają 'mama' bo moja już jakiś czas temu załapała i coraz częściej słyszę jak woła 'maaamaaa' kiedy zaczyna marudzić albo płakać.

http://www.suwaczek.pl/cache/b0004c3c1a.png

Ciaza316
KasiaMamusia pisalas, ze Nikola zasypia w dzien sama. Jeju, nigdy mojej sie to nie zdarzylo.
Ja dzis znowu na rzesach chodze. Noc nie byla taka zla, ale pobudka na dobre po 5. Boje sie ze cos zle robie, ze ona tak nie spi. Jeszcze ta skora i jest marudna, nie chce jej trzymac za dlugo bo sie rozgrzewamy i robi sie bardziej czerwone.
Z mezem nie gadamy. Jestem wykonczona.
Nie mam depresji ale cos ze mna nie tak... Jestem zmeczona. Zdolowana. Nie ciesze sie z macierzynstwa. Kocham Mala, ale traktuje to troche jak obowiazek :( Ja nie wiem. Nie wiem jak to zmienic. Co zrobic. No bo co to za radosc siedziec z dzieckiem w domu, zmieniac tylko pieluchy, nosic na rekach, zabawiac, robic wszystko w biegu. Czy ktoras tak miala? Szczegolnie przy pierwszym dziecku? Nie nadaje sie na matke :( Sorki dziewczyny za takie smuty, ale nie wiem jak juz sobie radzic.

Tak Ciąża bo tak jest w dzień do południa;)

Ciąża olej dom,sprzatanie zrób sobie z mężem i Myą Pidżama Party i zobaczysz poczujesz się lepiej,ile razy mi się nie chce,a mam dwójkę,starszy to ciągle z mamą nauczony a tu musi się dzielić,choc siostrę ubóstwia:) bys musiała widzieć jaki u mnie bałagan masakra,ale to się nie liczy bo też należy odpoczywać a mój mówi abym się nie martwiła ważne aby każde z nas wypoczęte było:) no złym człowiekiem to on nie jest ;)
Dzisiaj wieczór łagodniejszy choć też placzliwy,eh ta godzina przychodzi to się boję wieczorów...
Kalae Lilijka aż mnie przeraża jak piszecie o tych ćwiczeniach a dziewczyny płaczą:( ale oby pomogło
Dziwi mnie tylko,ze jako 3miesieczne nie mogą już raczek w piastki trzymać?moja trzyma czasem często czasem w ogóle,choc miesiąc różnicy jest między maluchami

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

KasiaMamusia
Ciaza316
KasiaMamusia pisalas, ze Nikola zasypia w dzien sama. Jeju, nigdy mojej sie to nie zdarzylo.
Ja dzis znowu na rzesach chodze. Noc nie byla taka zla, ale pobudka na dobre po 5. Boje sie ze cos zle robie, ze ona tak nie spi. Jeszcze ta skora i jest marudna, nie chce jej trzymac za dlugo bo sie rozgrzewamy i robi sie bardziej czerwone.
Z mezem nie gadamy. Jestem wykonczona.
Nie mam depresji ale cos ze mna nie tak... Jestem zmeczona. Zdolowana. Nie ciesze sie z macierzynstwa. Kocham Mala, ale traktuje to troche jak obowiazek :( Ja nie wiem. Nie wiem jak to zmienic. Co zrobic. No bo co to za radosc siedziec z dzieckiem w domu, zmieniac tylko pieluchy, nosic na rekach, zabawiac, robic wszystko w biegu. Czy ktoras tak miala? Szczegolnie przy pierwszym dziecku? Nie nadaje sie na matke :( Sorki dziewczyny za takie smuty, ale nie wiem jak juz sobie radzic.

Tak Ciąża bo tak jest w dzień do południa;)

Ciąża olej dom,sprzatanie zrób sobie z mężem i Myą Pidżama Party i zobaczysz poczujesz się lepiej,ile razy mi się nie chce,a mam dwójkę,starszy to ciągle z mamą nauczony a tu musi się dzielić,choc siostrę ubóstwia:) bys musiała widzieć jaki u mnie bałagan masakra,ale to się nie liczy bo też należy odpoczywać a mój mówi abym się nie martwiła ważne aby każde z nas wypoczęte było:) no złym człowiekiem to on nie jest ;)
Dzisiaj wieczór łagodniejszy choć też placzliwy,eh ta godzina przychodzi to się boję wieczorów...
Kalae Lilijka aż mnie przeraża jak piszecie o tych ćwiczeniach a dziewczyny płaczą:( ale oby pomogło
Dziwi mnie tylko,ze jako 3miesieczne nie mogą już raczek w piastki trzymać?moja trzyma czasem często czasem w ogóle,choc miesiąc różnicy jest między maluchami

tylko ona nie płacze bo ją boli, tylko jej się nie podoba, że sie ją przekłada, ale wieczorne ćwiczenia były już spokojniesze, nie płakała aż tak, nawet przy jednym się uśmiechała

Kasiamamusia to Twoj maz podejscie ma jak moj :)
To najwazniejsze :)
Jutro mial zrobic salonokuchnie no ale kumple przychodza to wybaczam..niech tylko z grubsza ogarnie zeby wsttdu nie bylo :)
Podlogi pomyte to tylko poukladac troche :)

U nas Mati zasypia sam wieczorem w lozeczku..czasem od razu oczy otwiera to mu tetre daje.Troszke ja pociumka poprzytula i spiocha :)
A zaczal tak robic odkad odpielam karuzelke :)
Bawialnia zrobila sie w salonie :) tam ma bujaczek,koc,karuzelke,zabawki.
Tak jakby zajarzyl,ze tam sie bawimy a w lozeczku spimy :)
Dzis tez troche poplakiwal,baczki ciezko bylo puscic ale juz ok :)
I w ogole pora spania zmienila sie z 23 na 22...
Kapiel o 21,cycus i spanie :)
Jak kapalam wczesniej to nie zasnal az do 23 :)

Dziecko spi,pozwolilam sobie na zimnego Radlerka 0% :)mmm
Dobranoc mamy :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

misiakowata30
Przez te fotki zarcia na fb mialam ochote na cos tylko nie wiem co :)
Kupilam sobie salatke kebab :) no powiedzmy zaspokoilam zachcianke po-ciążowa :)
Ciaza nie smutaj :) Na pewno bylas bardzo aktywna przed narodzinami May..Mialas swoje zycie,prace,hobby dlatego Ci ciezko..
To co masz teraz ja mialam na samym poczatku i powiem Ci ze bylo to spowodowane zmeczeniem..Ciagle bylam niewyspana i dziecko no coz traktowalam jak obowiazek..ale jak zaczelam wiecej odpoczywac czytaj olewac tzw gary jest lepiej i ciesze sie macieezynstwem..zwlaszcza,ze moje trudy sa wynagradzane pieknym usmiechem :)
Jestes za przeproszeniem zjebana na maxa..ciagle w biegu.ciagle cos..Proponuje zrobic cos dla siebie,wyjsc do ludzi,do galerii..wiesz no..wyluzowac..zrobic makijaz,zalozyc lepszy ciuch i choc na dwie godzinki samej :)
Mi dobrze zrobil fryzjer,zakupy i opieprz od dziewczyn tutaj :P zaczelam sie lepiej czuc :)
A jak nosic chocby na fb popatrzec :)

Pewnie to jest zmeczenie. Ale jak tu sie wyspac przy malo spiacym dziecku. Jutro maz bedzie sie zajmowal Mala a ja zamierzam pospac. Zobaczymy jak mi to wyjdzie bo spanie w dzien i to w weekend to dla mnie tragedia :D
Wiecie co mnie wyluzowuje? Jazda autem z muzyka na cala pare, troche szczeniackie, ale jak wiecej aut w poblizu to troche sciszam :) I siedzenie w lazience w telefonem. A kiedys nie rozumialam jak kumpel mowil, ze zamyka sie w lazience przed dzieckiem :D
Ogladalam dzis filmiki na youtube :)
OK, to jutro spanie, jazda bez celu autem i cwiczenia. Na kawke niestety z kolezanka nie moge isc bo Mala je co godzine, poltorej
Przyjazna, na moja jakos te wszystkie dzwieki nie dzialaja. Dziwna jest ;)
Lutowka, ten zel powinien przyjsc w przyszlym tyg takze napisze za jakis czas jak to wyglada
Milo sie czyta o kwiatach, laurkach i takich tam :)
Lilijka, no cos Ty, nikomu nie powiem :) Ja zawsze biore prysznic jak maz jest! High need baby powiadasz. Poczytam o tym jutro w toalecie. Bede myslala o Tobie ;) ha ha
Irulana, dzieki. A tam, naczynia w zlewie, pranie w pralce przez pol dnia, suche pranie przez kilka dni stojace. Norma. Co zrobic. Ale to mnie az tak nie drazni.
Moja na noc w miare idzie spac. Ale w dzien no sama nie chce zasnac.
Przysiegam, ze Moja dzis krzyknela Tata :)
KasiaMamusia, Mya caly czas walczy o moja uwage. Co zaczne cos to wola. Dzis ona poszla spac, to ja mysle, tez sie poloze. I jak zwykle 5 minut pobudka, potem jakos znowu na 5 min zasnela i pozniej juz tak lezala chwile, ale ja zero spania
Milych snow :*

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Lilijka87][quote~przyjaznaNie ma matek (oprócz Lilijki :D) i dzieci idealnych. [/quote

Co racja to racja :) amen siostro!

Ciąża tak między nami, w tajemnicy, to zdarza mi się w tygodniu wziąć prysznic dopiero jak mąż z pracy wróci bo Ania wymaga ciągłej uwagi. Ale ciii to między nami ;)
Słyszałaś o takim terminie jak "high need baby"? Moja Ania taka jest, zgadza się wszystko oprócz łatwego wybudzania przez dźwięki wokoło. Może Mya też jest dzieckiem wymagającym więcej? Jak poczytasz o tym to dowiesz się, że nasze córki wyrosną na towarzyskie, wrażliwe ale i odważne dziewczyny :)

Potwierdzam! Moja pierwsza cora byla mega high need baby. Obecnie dusza towarzystwa, mega latwo nawiazuje kontakty i wrażliwa. Poprostu fajna in kochana dziewczynka!
Tylko jeszcze bunty 2-3-4latka byly tez ciężkie.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1rdnvc3liu.png

http://www.suwaczek.pl/cache/57f2833102.png

A moja już druga noc pobudki co 2h. Przez cala noc. Masakra.

Wczoraj wieczorem wyskoczyłam sama na sklepy. Ciuch jakis kupić na niedzielna impreze. Oh w takim tempie jeszcze nigdy ciuchów nie kupilam. 1h15minut i bylam z powrotem. Samochodem.
Kupilam sukienke w mohito i legginsy. Moze nawet zaloze czarne buty na obcasie:-):-)?
A dziś kupa pracy, rodzice przyjezdzaja, jutro błogosławieństwo Antosi o uroczysty obiad. Dobrze ze teście robia impreze. Ja salatki. A w miedzy czasie sprzątanie obiad spacer...jiz jestem zmeczona na sama myśl. Chyba po tych dwóch nocach beznadziejnych. ..

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1rdnvc3liu.png

http://www.suwaczek.pl/cache/57f2833102.png

Kasia teorii jeszcze nie miałam, idee się zapisać dopiero jak będę z Majka u lekarza 8 czerwca :D
Ciąża eej głową do góry! Pamiętaj że z miesiąca na miesiąc będzie tylko lepiej! :*
Ja przy płaczu też czasem rozumiem ała :((

Chciałabym żeby mój Michał był taki wyrozumiały i w ogóle jak niektórzy Wasi! My zdążyliśmy dziś o 3 obudzić się, poklocic sir, ja poplakac,, Michał pogadac, zaraz się przeprosilismy, przytulilismy się i spac :D

Kurde dziewczyny na prześcieradle Mai w miejscu hej główki jest kilka kropel krwi... Tak patrzę, myślałam że szczepionka, ale nie... Wargi też sobie nie przegryzla chyba hehe. Będę szukać, ale trochę się boję z czego to :(

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Ostatnie dwa dni moja gwiazda praktycznie nie śpi w dzień, wczoraj jeszcze było znośnie, ale przedwczoraj marudziła cały czas, więc wiem wreszcie jak to jest, jak dziecko śpi mało i bardzo Wam współczuję dziewczyny! Za to pierwszy sen jej się wydłużył do ponad 6h i drugi do około 4h już drugą noc :) szkoda tylko, że od 19-20, a nie od 22-23 jak ją do tej pory kąpaliśmy... zawsze coś. Dobra, jedzenie skończone idę spać dalej (oby!).

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Mamami, jak sobie radzilas z,nieposluszenstwem trzylatka? Kurka, moj jest tak nieposluszny, mnie nie słucha, a wczoraj dal znow popis. Odechciewa sie wszystkiego, wspólnych spotkań ze znajomymi i wspólnych wyjazdów na wakacje :(
Wczoraj robil ze mną konkurencje, kto szybciej do łóżeczka malej... I budzik mi ją :( nie docieralo tłumaczenie, ze jak ona spi, to sami mozemy,razem spędzić czas. No, moze za pierwszym razem pomoglo :(
Opadają mi ręce. I mam nadzieje, ze minie, ze młody się uspokoi i wyrośnie, prawda?

Gość Lilijka87

Mamami a kiedy twoja starsza HNB przestała być tak bardzo ansornująca?

Kalae maila dostałam po dwóch dniach. Mówiła, że będziemy musieli poczekać chwilę zanim go opracuje ale w czwartek napisałam do niej z przypomnieniem o materiały i wieczorem już wysłała.

Olka mam nowy hit na rozstępy, moje już prawie wszystkie na brzuchu są jasne. Bio olejek do ciała firmy kneipp. Mialam próbkę po szkole rodzenia i teraz szukam, gdzie go kupić. Podobno jest w hebe.