Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Marzena-s to chociaż masz jego wychowywanie z głowy :)
Jeśli chodzi o chusteczki nawilżane to powiem tak, nie po to je wynaleźli żeby wracać do mycia dupki dziecka za każdym razem. Mam i syna i córkę i żadne z nich nie miało problemów skórnych czy stanów zapalnych od wycierania chusteczkami. Wiadomo,każda z nas chce dla swojego dziecka jak najlepiej ale nie dajmy się zwariować.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3k9a7suot.png

leniwiec_leniwiec
Ja chyba na poczatek zdecyduje sie na pieluchy Babydream, jakas emulsje do mycia (Dzidzius lub Babydream) a chusteczek nie bede uzywac wcale. Zastapie je duzymi platkami kosmetycznymi i przegotowana woda. Po myciu bede uzywac oliwki z Babydream.
My uzywamy juz tych kosmetykow (zel do mycia Dzidzius i oliwka) i jestem b.zadowolona. Skora nie jest sucha i podrazniona. A jak to Elizie nie podpasuje, bedziemy szukac dalej:)
Orientuje sie ktoras z Was, czy u takiego malucha mozna uzywac np.olejku ze slodkich migdalow, arganowego itd (taka alternatywa dla oliwki...)
My dzis lecimy do opery na Rigoletto:)

My dla małego mieliśmy nie zapachowe ani nic tym bardziej, że działko małe to nie stosowaliśmy,ale kwestia gustu i wyboru☺

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

ania71250
Marzena-s to chociaż masz jego wychowywanie z głowy :)
Jeśli chodzi o chusteczki nawilżane to powiem tak, nie po to je wynaleźli żeby wracać do mycia dupki dziecka za każdym razem. Mam i syna i córkę i żadne z nich nie miało problemów skórnych czy stanów zapalnych od wycierania chusteczkami. Wiadomo,każda z nas chce dla swojego dziecka jak najlepiej ale nie dajmy się zwariować.

mi bardziej chodzi o fakt ze nie wycierasz sobie pupy po każdym siku chusteczkami mokrymi bądź nie myjesz jej po każdym siku, toteż u dziecka wydaje mi sie to przesadzone, wiadomo przetrzeć, ale chusteczki mokre to nie.
płyny intymne też wynaleziono po coś, a osobiście zawsze po ich stosowaniu mam infekcję dlatego nie stosuje, to samo z wkładkami, sporadycznie np przy końcówce okresu, lub w owulacje, a tak nie stosuje, mi mała paczka na pół roku starcza.

wiadomo, że wszystko wyjdzie w praniu, w zależności jak dziecko będzie reagowało, bo może wcale nie trzeba wody przegotowanej.

My też nigdy nie mielismy problemu z używaniem mokrych chusteczek, nigdy nie podrazniały i są mega wygodne. A dziewczynke wyciera się od przodu do tyłu czystą chusteczką więc nie powinno byc zadnych infekcji.
Zastanawiam się jak to technicznie zrobić z wodą i płatkami kosmetycznymi, bo jak się dziecko zdrowo pobrudzi to z dziesięc takich płatków pójdzie, a przy okazji człowiek się troche pobrudzi. Wode w miseczce nosic czy trzymac przy łóżku...jakos sobie nie wyobrażam. Chociaż kiedys było gorzej z tetrowymi pieluchami i brakiem chusteczek :)
Ja chyba nie lubie komplikowac sobie życia.
Co do tych jak najbardziej naturalnych składników kosmetyków- nigdy nie patrzyłam szczególnie nie składy i uważam że nie ma co jakos szczególnie izolować dziecka od chemii bo ona jest wszędzie i lepiej żeby maluch przyzwyczajał się od urodzenia. Mysle że jak skład czegos mu nie podpasuje to jego organizm sam to pokaże. Także czy pampersy czy inne pieluchy- wypróbowalismy chyba wszystkie. To zależy od dziecka czy bedzie jakąs firme tolerowac czy nie :) to samo oliwki itp.

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxwl6d878ytfrqp.png

A ja właśnie spakowalam torbę do szpitala. Musze mojemu poszykowac wszystko w domu żeby miał pod ręką bo czasami nadal nie wie gdzie co jest... no i mała szkoła z użycia pralki musi być bo jakbym została dłużej to chlopina nie bedzie wiedzieć co na ile ustawić.
Betty1982 - mnie też czasami coś kluje ale to chyba maleństwo się obraca.i gmera. Dzisiaj miałam okazję zobaczyć jak z dwóch przeciwnych stron brzuch sie intensywnie rusza wiec się przeciągał pewnie no i dzisiaj chyba czkawka była :-)

Tak.uwielbiam magię świąt sprzątanie gotowanie pieczenie a tu muszę leżeć i ten szpital jeszcze...

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdskjoucvrhlin.png

Renia83
My też nigdy nie mielismy problemu z używaniem mokrych chusteczek, nigdy nie podrazniały i są mega wygodne. A dziewczynke wyciera się od przodu do tyłu czystą chusteczką więc nie powinno byc zadnych infekcji.
Zastanawiam się jak to technicznie zrobić z wodą i płatkami kosmetycznymi, bo jak się dziecko zdrowo pobrudzi to z dziesięc takich płatków pójdzie, a przy okazji człowiek się troche pobrudzi. Wode w miseczce nosic czy trzymac przy łóżku...jakos sobie nie wyobrażam. Chociaż kiedys było gorzej z tetrowymi pieluchami i brakiem chusteczek :)
Ja chyba nie lubie komplikowac sobie życia.
Co do tych jak najbardziej naturalnych składników kosmetyków- nigdy nie patrzyłam szczególnie nie składy i uważam że nie ma co jakos szczególnie izolować dziecka od chemii bo ona jest wszędzie i lepiej żeby maluch przyzwyczajał się od urodzenia. Mysle że jak skład czegos mu nie podpasuje to jego organizm sam to pokaże. Także czy pampersy czy inne pieluchy- wypróbowalismy chyba wszystkie. To zależy od dziecka czy bedzie jakąs firme tolerowac czy nie :) to samo oliwki itp.

wtedy pod kran/prysznic i już :D

no nie wiem, mi osobiście płyny intymne szkodzą, więc i te chusteczki jakby nie było szkodziłyby, dlatego myślę, że małej też by mogły.

a poza tym kiedyś widziałam jak koleżanka po kupie dziecka tymi chusteczkami operowała to dla mnie to w ogóle nie wygodne było

Betty no właśnie mnie też ostatnio tak złapało..mały musiał gdzies mnie kopnąć porządnie,na nerwa może..wzięłam nospe i leżałam na lewym boku..ale co prawda napłakałam się strasznie..a czy dziś tez Cię boli??

Megi tak Ci współczuję tego szpitala..trzymaj sie słońce,pamiętaj,że na przyszłe święta będzie jeszcze magiczniej :)Trzymam kciuki za Was :)

Uff,pojedzone,trza iść poleżeć :) Do potem :*

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Megi2016
A ja właśnie spakowalam torbę do szpitala. Musze mojemu poszykowac wszystko w domu żeby miał pod ręką bo czasami nadal nie wie gdzie co jest... no i mała szkoła z użycia pralki musi być bo jakbym została dłużej to chlopina nie bedzie wiedzieć co na ile ustawić.
Betty1982 - mnie też czasami coś kluje ale to chyba maleństwo się obraca.i gmera. Dzisiaj miałam okazję zobaczyć jak z dwóch przeciwnych stron brzuch sie intensywnie rusza wiec się przeciągał pewnie no i dzisiaj chyba czkawka była :-)

Tak.uwielbiam magię świąt sprzątanie gotowanie pieczenie a tu muszę leżeć i ten szpital jeszcze...

e tam to sie nauczy jak będzie musiał, a nie że wszystko przyszykowane,

Hejka. My po wizycie juz dawno, ale jeszcze polazilismy po sklepach. Jestem taka szczęśliwa :) Tosia została Tosią:) 1200g szczęścia, wszystko w jak najlepszym porządku. Filmiki i zdjecia mam. Facet ginekolog tez jak ja widział to mowil "o jeju jaka slodka jestem , no dzien dobry dzien dobry" wiem ze zapewne każdemu tak mowi ale o wiele lepiej czuje sie z nawet jego sztuczna euforia niż jak tamten mi robi usg, w ciszy nic nie mówiąc :) usmiechala sie nawet i marszczyla brwi :)

Kalae ale przeciez dziecka sie nie rozbiera zupełnie do zmiany pieluchy, do połowy mu tylko wszystko rozpinasz. Nie tak łatwo było by umyc sam tyłeczek pod prysznicem żeby ubran nie zamoczyc ;) Zresztą po co jak mozna chusteczką wytrzec :P

U mnie tych chusteczek się bardzo dużo uzywa, nawet teraz kiedy młody ma 7 lat. Ja sama często się nimi odswieżam w ciągu dnia. Mały jak się niedokladnie podetrze to tez chusteczką poprawia ;) Ja mysle ze jak ktos ma wrazliwą skóre to i po twardej wodzie wysypki dostanie.

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxwl6d878ytfrqp.png

Renia83
Kalae ale przeciez dziecka sie nie rozbiera zupełnie do zmiany pieluchy, do połowy mu tylko wszystko rozpinasz. Nie tak łatwo było by umyc sam tyłeczek pod prysznicem żeby ubran nie zamoczyc ;) Zresztą po co jak mozna chusteczką wytrzec :P

U mnie tych chusteczek się bardzo dużo uzywa, nawet teraz kiedy młody ma 7 lat. Ja sama często się nimi odswieżam w ciągu dnia. Mały jak się niedokladnie podetrze to tez chusteczką poprawia ;) Ja mysle ze jak ktos ma wrazliwą skóre to i po twardej wodzie wysypki dostanie.

wiem, że nie całkiem, chodziło mi o to że jak sie tak upaćka kupą, że nie pozostanie nic jak go rozebrać całkiem

ja osobiście nie lubię tych chusteczek, wiadomo, że czasem są wygodne jak nie ma nic innego, ale jak mam możliwość umycia rąk, twarzy wodą to po tysiąckroć to wolę

Gość - misiakowata30

Betty maluszek pewnie śpi:-) pogadaj do brzuszka,poglaszcz:-) jak mozesz cos slodkiego zjedz :-) odpoczywaj :-D

Kamilla super wieści i ciesze sie ,że Tosia zdrowiuśka :-)pewnie teraz ogladacie sobie nagranie :-)

Moj minius spi po obiadku a ja sir obijam :-)