Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

leniwiec_leniwiec
Oczywiscie, ze przed zaszczepieniem trzeba zbadac teren szczepionek dokladnie. Ale z drugiej strony, za kilka lat moze sie okazac, ze szczepionki skojarzone mialy w sobie jakies szkodliwe skladniki...
Co do DHA, mam 300mg w moim Foliku Mama 2/3 i dodatkowo dobieram 250 g z omega cos tam;) Nie jem ryb (odrzuca mnie od nich od II trym...:( ) i ustalilam z ginem, ze bede brala podwojna dawke.
Uwaga! Dzis otrzymalismy oficjalnie date slubu- 22.01.2015 wiec trzymajcie kciuczeta, zeby Eliza cierpliwie czekala do lutego;)
Ola, Ty lez. Musisz. To, czy bedziesz styczniowka, lutowka czy marcowka, zalezy od Ciebie:)
Co do glukozy, to ja bede swoja powtarzac za 2 tygodnie...ble...

2016 chyba, ale jak to oficjalnie?
ja to chyba już po urodzeniu bym wolała, jakoś mi się data 1 kwiecień podoba, bo my się z tym ślubem jak sójki za morze wybieramy

misiakowata30
~kalae
misiakowata w necie przeczytałam, oni co miesiąc robili sobie te obchody ale 10grudnia br ma być asystą honorową WP

O no tak:) Kokarda na Wawelu :D

i tak co miesiąc z tą asystą, jak to kukiz mówił rozwalić system a tu system lepszy niż kiedykolwiek eh

leniwiec_leniwiec
misiakowata30
Leniwcu gratuluję :) ale fajnie :) a to cywilny czy wesele też ?:)

Dzieki:) Bierzemy cywilny tylko, w obecnosci tylko swiadkow. Wiec taki "leniwy" i maly slubik:)

tzn bez rodziców itd., ja bym taki też chciała, tylko nie wiem czy się nie obrażą

~kalae
leniwiec_leniwiec
Oczywiscie, ze przed zaszczepieniem trzeba zbadac teren szczepionek dokladnie. Ale z drugiej strony, za kilka lat moze sie okazac, ze szczepionki skojarzone mialy w sobie jakies szkodliwe skladniki...
Co do DHA, mam 300mg w moim Foliku Mama 2/3 i dodatkowo dobieram 250 g z omega cos tam;) Nie jem ryb (odrzuca mnie od nich od II trym...:( ) i ustalilam z ginem, ze bede brala podwojna dawke.
Uwaga! Dzis otrzymalismy oficjalnie date slubu- 22.01.2015 wiec trzymajcie kciuczeta, zeby Eliza cierpliwie czekala do lutego;)
Ola, Ty lez. Musisz. To, czy bedziesz styczniowka, lutowka czy marcowka, zalezy od Ciebie:)
Co do glukozy, to ja bede swoja powtarzac za 2 tygodnie...ble...

2016 chyba, ale jak to oficjalnie?
ja to chyba już po urodzeniu bym wolała, jakoś mi się data 1 kwiecień podoba, bo my się z tym ślubem jak sójki za morze wybieramy

Alez Ty uwazna ;)) tak-2016:)
Oficjalnie, bo na papierku. Wczesniej dzwonilam i data byla, ale wiesz, to tak nieoficjalnie;)))
Ja wiem, ze jak teraz nie wezmiemy, to pozniej bedzie wieksze zamieszanie. Ktos musi zistsc z dzieckiem itd... a tak, ja sie w miare dobrze czuje, wyskoczymy na dwa dni do Wawy i po wszystkim;) zachowuje swoje nazwisko, zeby juz nie latac i nie zmieniac dokumentow.
Eliza dostanie 2:)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5scwa1654n41yi.png

~przyjazna
Ernesto skoro mój gin wystawia mi skierowania do innej przychodni na prenatalne na nfz to chyba może i do innego specjalisty? Qrcze no nie wiem ..idź do rodzinnego co się będziesz zadręczać. Im szybciej załatwisz tym mniej nie wiadomych i lepsze samopoczucie :-)
Ja tez jadłam nabiał zazwyczaj rano. A przy cukrzycy ciążowej odwrotność;-) a żeby wypić szklankę mleka to mogę zapomnieć ..

Ja piję kawę zbożową i dodaję tak ciut ciut mleko 0%.

Do ginekologa chodzę prywatnie, wydaje mi się, że prywatny nie może dać skierowania do specjalisty na nfz. Nie wiem w sumie dowiem się we wtorek. Moją rodzinną mam 300 km. dalej i ona pewnie dałaby skierowanie, bez szemrania. Niestety w tym roku nie pojade. Mamy lekarza w pracy i ją odwiedziłam, ale ona raczej na dolegliwościach w ciązy się nie zna. Pewnie jak bede miała cukier 200 to da mi skierowanie :(

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718

~kalae
leniwiec_leniwiec
misiakowata30

Dzieki:) Bierzemy cywilny tylko, w obecnosci tylko swiadkow. Wiec taki "leniwy" i maly slubik:)

tzn bez rodziców itd., ja bym taki też chciała, tylko nie wiem czy się nie obrażą

Tez o tym myslalam, ale stwierdzilam, ze mamy prawo wziac slub taki, jaki chcemy. I rodzice musza to zaakceptowac. Bedzie nas czworka, wiec bedziemy sobie selfie strzelac. Co do swiadkow, wybralismy znajomych. Na poczatku myslalam o siostrach, ale jak siostry to siostry mojego T, rodzice...za duzo niesprawiedliwosci;)

Megi2016
Znowu tyle stron do nadrabiania zaeaz będę czytać a chciałam Wam tylko powiedzieć, że niestety za tydzień ide do szpitala do poznania na badania i jakieś kontrolę... nawet nie wiem czy na święta wyjde do domu :-(:-(:-(:-(

a co się dzieję?

Kalae hehe :)

Fajnie Leniwcu :) Ja bym własnie tak chciała,iść wziąć ślub i po wszystkim :) No u nas to jeszcze by obie mamy były :)
A kościelny z weselem w przyszłości:)
No ale Pawlo chce taki od razu,cała rodzina itp..e tam..

Marzy mi się wiadomo taki z bajki,ale jestem realistką :) Kogo stać na wesela teraz,a brać kredyt?Wolałabym na mieszkanie :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

leniwiec_leniwiec
~kalae
leniwiec_leniwiec
misiakowata30

Tez o tym myslalam, ale stwierdzilam, ze mamy prawo wziac slub taki, jaki chcemy. I rodzice musza to zaakceptowac. Bedzie nas czworka, wiec bedziemy sobie selfie strzelac. Co do swiadkow, wybralismy znajomych. Na poczatku myslalam o siostrach, ale jak siostry to siostry mojego T, rodzice...za duzo niesprawiedliwosci;)

no mów mi jeszcze bo mi sie podoba,
ja ślub cywilny właśnie w takim wydaniu bym chciała, bez wesela bez kościelnego, nawet szkoda że tych swiadków trzeba, szkoda że to nie wygląda jak złożenie wniosku o dowód.

to przez telefon wszystko załatwiałaś i tylko potwierdzenie listem przyszło? A aktu ur nie trzeba było?

~kalae
spokojnie Eliza to 22 styczniawłącznie w brzuchu będzie siedzieć :D

Kalae, trzymam za slowo!:)
Nieoficjalna date dostalismy juz tydz temu telefonicznie (bylismy w Toruniu, a slub w Wawie). Moglam Wam wtedy powiedziec, ale wolalam poczekac na potwierdzenie (ktore dostalismy dzis osobiscie i na papierze!;) w urzedzie po zlozeniu dokumentow;)
A telefonicznie to tylko dlatego, ze Pan nam obiecal, ze tej daty (piatek, przed poludniem ;)) nikt nie ruszy do naszego przyjazdu, bo jest nieatrakcyjna;)
My koscielnego brac nie bedziemy. Ja nie jestem zbyt koscielna, a T to juz w ogole...
No ale gdybym miala brac to tez chyba wolalabym uniknac rozbijania na 2 sluby...:)

~kalae
leniwiec_leniwiec
~kalae
leniwiec_leniwiec
misiakowata30

no mów mi jeszcze bo mi sie podoba,
ja ślub cywilny właśnie w takim wydaniu bym chciała, bez wesela bez kościelnego, nawet szkoda że tych swiadków trzeba, szkoda że to nie wygląda jak złożenie wniosku o dowód.

to przez telefon wszystko załatwiałaś i tylko potwierdzenie listem przyszło? A aktu ur nie trzeba było?

Trzeba trzeba. Dwa miesiace temu zadzwonilam do urzedu zapytac o dokumenty jakie trzeba. U nas bylo trudniej, bo czesc byla z Ambasady Francji. I tlumaczenia kazdego dla T. Jak juz zebralismy wszystko, zadzwonilam tydz temu a reszte juz znasz:))) po ceremonii idziemy do wloskiej restauracji na obiad i dobre wino (dla mnie oczywiscie min.dwie butelki;))
Aaa wczesniej j

No dziewczyny nadrobilam Was!!!!:)

Megi dlaczego do spitala masz isc i to na swieta? Co sie stalo?

Moja mala troszeczke szaleje dzis. Ale powiem Wam ze w tym tygodniu mam przyplyw energii jakos tak dziwnie :D hehe

Musze isc zjesc cos bo od obiadku nic nie jadlam. A moj maz leci na kolacje z klientem i opowiada co bedzie jesc... Wstretny dziad!:)

Olka trzymaj sie i nie dawaj!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Gość Lilijka87

Kalae ja jeszcze nie kupuje ubranek ale widziałam w sklepach stacjonarnych różne kolory dla dziewczynek. Zobaczę co za ciuszki dostanę od koleżanki, która w lipcu urodziła córkę i wtedy coś dokupie bo pewnie nie będzie tych cieplejszych ciuszków.

Co do polityki to pewnie 10 kwietnia będzie świętem państwowym :/

Leniwiec ale super wiadomość :) gratulacje będę składać 22 stycznia :) a tak z ciekawości jak Twój przyszły ma na imię? Typowe francuskie? No i czy mówi po polsku? :) uwielbiam słuchać jak obcokrajowcy mówią łamaną polszczyzną, to takie rozczulające!

Ja wlasnie wrocilam ze spotkania z kolezanka. Nawpychalam sie pysznosci. Megi co sie stalo?? Co Ci lekarz powiedział na wizycie ??
Leniwiec gratuluje daty :) Eliza napewno będzie grzeczna w takim dniu :)
Rozumiem obchodzic rocznice,ale miesiecznice?? :D wiedzialam, ze jak PiS dojdzie do wladzy to tak to sie skończy :) dobrze, ze nie wypowiedzieli wojny Ruskom :D