Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też słyszałam tę wersję, że 500 na drugie i kolejne bez względu ma dochody. Tylko ostatnio gdzieś przeczytałam czy słyszałam że to po skończeniu przez dziecko 13 miesiąca życia. Myślę, że musimy poczekać aż zagłosują i ustawa wejdzie w życie, wtedy bedzie pewne co i jak.
Ja na dzis mam gołąbki mamine, a jutro robię polędwiczki z pieczarkami, marchewką i cebulą - taki gulaszyk.

http://www.suwaczki.com/tickers/lprkzbmhlydqtmyx.png
http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5e9sf8amqv.png

Asik85, czytam, ze pytasz o bol podczas przekrecania sie z boku na bok. Ja tak mam. Spie teraz z 2 poduszkami wiec jak mam sie przekrecic to juz jestem wyzej i jest latwiej i podpieram sie wtedy i brzuch mniej lub wogole nie boli wtedy. Mysle, ze to normalne. Ja takie ciagniecie wtedy czuje.
Ja mysle, ze zmiany jakie zachodza w naszym organizmie sa tak inne teraz, ze ani czasami my sobie nie zdajemy z tego sprawy, ani juz tymbardziej nasi partnerzy. Ja w ogole nikomu sie nawet nie zale, bo widze nawet, ze niektore kobiety co juz rodzily zapomnialy jak to jest :) i jak czasami cos powiedzialam, to czulam sie jak ufoludek :P
Wstawanie z lozka jest okropne, ale z sofy to juz masakra. Moj maz sie smieje za kazdym razem :) Albo nie, wysiadanie i wsiadanie z auta! To jest dyskomfort :P
Milego dnia :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Na pewno juz się rozszerzają. Ja dzis sie utwierdzilam w przekonaniu ze rozszerzył mi sie biodra ( ost. Po dłuższych oględzinach w lustrze zauwazylam ze mam duzo szersze biodra niż przed ciaza) a dzis kurtka mi sie nie chciała spiąć wlasnie na biodrach- niżej niż brzuch mi sie zaczyna. A tak byla calkiem luzna

Pisze na raty :)
Piszecie o infekcjach. Ja od zawsze uzywam tylko wody do mycia i jak widze sprawdza sie to nie tylko mi :) takze cos w tym musi byc. Im mniej chemii tym lepiej.
To ja Wam powiem, ze w UK za kazdym razem jak oddawalam krew to w ciagu dnia, mocz to samo i podobno jest ok... Nie wiem od czego to zalezy ale widze, ze co kraj to obyczaj

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Gość - misiakowata30

Hej jestem :-) Wracamy busem,zmęczeni,ale spokojni :-)
Naczekaliśmy sie do 10.30 od 8.40.Przyjęła mnie fajna,młoda babeczka..wszystko wytłumaczyła.Powiedziała,żeby się nie martwić,że to stare zakażenie..że gdyby była reaktywacja to miałabym trzykroć większe wartości.Rozszyfrowała też moje wyniki ,ktòre zapisał mi ten dawny gin..i.mòwi,że miałam robioną cytomegalię i że miałam.To spoko :-)pobrali krew na igg,igm i awidnosc.W czwartek mam zadzwonic do niej i powie mi wyniki,a za tydzien znow wizyta Szczecin.
Ufff Kamillka cieszę się,że zdrowe jesteśmy :-D :****
Dziewczyny dzieki za wsparcie :-)
Wyglądacie pięknie:-) gratki za dobre wyniki..Zmykam..wrocimy do domu to chyba pośpimy :-)
JEAH :-D milego dzionka :-)
Ps:ale piździ :) mialam nosa zeby wyprać nasze czapki i szaliki to sie ubralismy chociaz :-D

Musiałam sprawdzić co to jest ten piszinger ale już przynajmniej wiem jak profesjonalnie nazywa się wyrób, który robiła babcia. My mówiliśmy po prostu andrut :) a ja lubię piec. Zdecydowanie bardziej od gotowania. Często sprawdzam nowe przepisy i te lepsze zachowuje.

Kamilla przekazuje ich opinie na temat tego rodzaju monitora, według nich było to strasznie nie wygodne.

Kalae mnie też bolą biodra i kości w okolicach spojenia, więc to chyba normalne.

Misiakowata super wieści :)

Też wcześniej nie używałam niczego innego do mycia okolic intymnych oprócz wody. W ciąży jedynie zaczęłam używać żelu dla kobiet w ciąży. Do tej pory nic mi nie było. Jedynie teraz mi przepisał globulki bo coś tam gin zauważył, choć ja się na nic nie uskarżałam.

A ja dzisiaj mam okropnego lenia, a taka piekna pogoda za oknem! Dzisiaj na obiad do dorsz z ziemniaczkami i surowka z marchewki, jablka, czosnku i majonezu. Uwielbiam ja ;-)
Dziewczynki tez slyszalyscie o tym, ze w materacach, gdzie jest wklad gryczany lubia zrobic sie robaki? Jest to prawda, bo ja jestem przerazona ta informacja. Jezeli nie materac do lozeczka z wkladem gryczanym to jaki najlepszy? Sam kokos- pianka czy lepiej lateks- pianka?

Aniia super ten reportaż. Naprawdę wzruszający. Bardzo ładnie ta dziewczyna wygląda, nie widać za bardzo zmęczenia ;-)
Monika temat materacy był poruszamy jakiś czas temu i pamiętam ze dziewczyny właśnie pisały ze mogą pojawiać się robaki. Nie pamiętam już które materace polecają ale pewnie któraś coś jeszcze napisze na ten temat bo też jestem zainteresowana :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/oar890bvzvloemag.png

Kamilla, Misiakowata super ze wszystko ok! Jedna sprawa mniej do martwienia się ;)

W zeszłym tygodniu zamawialismy z mężem łóżeczko i rozmawialam z panią je sprzedającą - powiedziała ze na tyle czasu co pracuje to z robakami się nie spotkała i poleca kokos - gryka jeśli chodzi o materace. Potwierdziła tez ze rzadko, ale zdarza się ze dzieci dostają alergii na gryke, która obiawia się wysypka.
Ja chyba bardziej sklaniam się ku opcji kokos-pianka-kokos, ale jeszcze się nie zdecydowalam.

No pięknie sie zaczął ten tydzien :) misiakowata super!! Tak jak pisałam pytalam babke ta moja o ta toxo to powiedziała to samo co twoja + ze uaktywnia sie tylko w skrajnych przypadkach. Świetnie:) wiecie tak mnie bola teraz zyly od tego pobierania... Wbila mi sie tym wenflonem ze skrzydełkami w zyle na sztorc i gmerala w środku... Malo piłam i nie chciała krew lecieć wiec w druga sie wbila

Hej Dziewczynki!
Kamilla, Misiakowata - dobrze, że kompetentne lekarki rozwiązywania Wasze wątpliwości i ze wszystko w porządku.
U mnie był ciężki weekend, ale udało się Was nadrobić - choć nie powiem, ciężko było :-)
My materac kupimy kokos- lateks, wcześniej myśleliśmy o gryce, ale robaki nas odstraszają :-)
Mnie też boli wszystko przy wstawaniu, przekręcaniu się i w ogóle zmianie pozycji w nocy. Ale już niedługo - ja zaczęłam trzeci trymestr i do porodu zostało 93 dni minus jakieś 10 ze względu na planowaną cesarkę, wiec już całkiem malutko :-)
Obiadowo dziś zrobiłam żeberka z ziemniakami i marchewka z groszkiem, a jutro planuję zupę z czerwonej soczewicy z chipsami z boczku :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/rolo3e5ezp5zik75.png

Czesc dziewczny, jestem nowa.
Czy ktoras z was ma termin na 10 marca?
Przeczytam wasze posty i dołacze do dyskusji jesli nie bedziecie miec nic przeciwko.
O ciązy dowiedziałam sie dopiero 3 tygodnie temu. Wiem,ze pozno ale nie mialam zadnych objawów...