Skocz do zawartości
Forum

ból gardła w ciąży - Glimbax

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem we wczesnej ciąży (7tc) a juz drugi tydzien walcze z bólem gardła. Jest zaczerwienione, ale na szczescie to nie angina. Brałam cała serie z prenalenu. Leczyłam sie domowymi sposobami (plukanie woda z sola, czosnek, cebula, miod). Niestety poprawy brak. Ostatnio lekarz przepisal mi Glimbax do płukania i syrop z prawoślazu. Martwie się, bo wg ulotki Glimbax nie powinien byc stosowany w ciąży:/ Stosowała może któraś z Was tez ten lek?

Gość cocochanel

Hej dziwmewczyny ja jestem w 28tc dzis w nocy obudzilam sie z okropnym bólem gardła dodatkowo w nosku mialam tak sucho ze oddychać niestety musiałam ustami ...wielokrotnie chodziłam do lazienki płukać gardło i namaczać nos wodą bo to mi przynosiło ulgę,rano kiedy wstałam zaparzyłam herbatę z miodem i cytryna ,maz pojechal do sklepu po czosnek i herbatę z rumianku jeśli to nie pomoże będę płukać sodą,bądź płukanka z tymianku ,po herbatce musz stwierdzić nos sie nawilżył a gardło juz znacznie mniej boli,pozdrawiam serdecznie.

ja teraz wyleczyłam się z grypy.
codziennie jadłam kanapki z czosnkiem i masłem, pilam 2 szklani mleka z miodem, wodę tylko z cytryną. Na nos Ibuprom zatoki hipertonic (dla kobiet w ciąży i karmiących), z leków to tantumverde - na polecenie lekarza.
Inhalacje z majeranku i częste kąpiele pod prysznicem (parówka calego ciała).
syrop prenalen 3 razy dziennie,
5 dni i po kłopocie -

http://www.suwaczki.com/tickers/3i499vvj7hy833ah.png]Tekst linka[/url]

Gość doraa5

Na gardło dobry jest pyramidonek, jest na bazie miodu, szałwii, wyciągów z ziół więc nie powinien zaszkodzić, poszukaj info w necie czy można brać w ciąży, dobre jest też jedzenie kisielu.

Gość hedera helix

Jako farmaceuta Glimbax odradzam. Substancja przeciwzapalna w nim zawarta może zaszkodzić dziecku. Ja bym swojego nie naraziła. Lepiej pomęczyć się trochę dłużej, ale pozostać przy domowych sposobach lub delikatniejszych lekach przeznaczonych dla kobiet w ciąży.