Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2015 - czyli ostatnie dwupaczki tego roku :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość żoo z robo

Skakanka
Najpierw powinna spaść temperatura. U nas temperatura spadła w czwartej dobie a wysypka pojawiła się w piątej.
Tyle że u nas nie było aż tak wściekłej temperatury. Myślę że gdzieś ok 38 bo termometr pokazywał 37,5. Później termometr dostał eksmisj e.

U mnie jak wyjdzie co mi się nawinie pod rękę maszynka, depilator, wosk w plastrach. Najbardziej lubię kremy Veet pod prysznic ale ostatnio po nim dostałam alergii.
Najchętniej załatwiłabym je laserem ale u mnie na jasny włos nie działa.

Skakanka
A dalej ma podniesioną temperaturę u mileny spadła goraczka z godz na godz, a wysypka chyba na następny dzień wyszła

A u Was nie ma w mieście DIAGNOSTyki ?? Laboratorium, które pobiera krew i mocz do godz 18, jak rano robisz to w tym samym dniu jest wynik i przez neta możesz sprawdzić bo dostajesz nr zlecenia

http://fajnamama.pl/suwaczki/6mr4ztx.png]Tekst linka[/url]

Gość żoo z robo

Co do badania moczu to właśnie sobie sprawdziłam i są już dostępne na rynku paski do badania moczu. Do takiej ogólnej wiedzy czy należy się martwić w zupełności wystarczą.
Ważne aby pokazywały obecność leukocytów.
A wtedy wystarczy tylko tyle moczu aby pomoczyć paski.

Kiedyś były w takiej ogólnej ofercie tylko do wykrywania ketonów ale to dla cukrzyków.

Gość Kaisuis

Witam
Mi się dziś nic nie układa; -( mąż od przyszłego tygodnia zaczyna 2 tyg urlop, który wygląda na to, że spędzimy w domu bo mamy mnóstwo zaległych/bieżacych spraw do załatwienia. 31.05 konczy mi się umowa o prace i chciałam sobie podjechać odebrać świadectwo pracy żeby jak najszybciej zarejestrować sie w PUP ale szefa cały przyszły tydzień nie ma i jedyny termin ktory mi zaproponował to 02.06. Akurat w tym dniu idziemy z Zosią do neurologa i nie wiem czy zdążę a 5.06 chcielismy już gdzieś jechać. Nie wiem kiedy się zarejestruje; -(((Wkurza mnie to wszystko.

Skakanka
Z tą wysypką to jest tak, że czasami objawia się w nocy i rano nie ma po niej śladu a niekiedy w ogóle nie wychodzi. A Julka dalej ma gorączkę?
Oligatorka
Ja używam depilatora a czasem golarki elektrycznej. No i właśnie już musiałabym wydepilować nogi a mi się nie chce;-)

Gość Kaisuis

Żoo
Ach, jestem już taka wściekła, że nawet obiadu nie zrobiłam. Ja już sobie zaplanowałam, że 31.05 odbiorę to swiadectwo i 1.06 się zarejestruje a tu nici z planów. Chciałam jechać na spokojnie z ciastem żeby się pożegnać z dziewczynami a tak, to raczej nie będzie możliwe jak tego samego dnia jadę z Zochą do lekarza. Nie dość, że strace te pare dni na zasiłku to jeszcze cały urlop mam rozwalony. Z tym moim szefem, to jeszcze nic nie udało się normalnie załatwić.

Kaisuis
Czy szef nie mógłby postarać się o to świadectwo wcześniej, i po prostu Ci go zostawić w biurze, nawet jeśli jego nie będzie?
Kurde no trochę słabo spędzać urlop w kolejce do UP...

Żoo
Ja mam uprzedzenie do kremów, wszystkie mi zawsze śmierdziały " zdechłym kotem" czyli taką rozkładającą się padliną... Czy ten też tak ma?

Mam część wyników Julki, w morfologii praktycznie każda pozycja z wykrzyknikiem, grubo poza normą :(

http://fajnamama.pl/suwaczki/wlc5bpf.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/uek4z02.png

Gość Kaisuis

Skakanka
A poprzednia morfologia jak wypadła? Zdaje się, że niedawno robiłaś. Kurde, to ciekawe co Julce jest.

Ja mu zapropnowałam żeby mi zostawił do odbioru ale się nie zgodził bo uznał, że nie może mi wystawić swiadectwa wcześniej. No ja tu widzę po prostu brak dobrej woli i nic więcej. Z zalatwieniem urlopu wychowawczego było podobnie. Cieszę się, że kończę współprace z tym panem.

Gość żoo z robo

Ale te leukocyty nie są dużo podniesione. Znalazłam normę, że norma do 19,5. To crp też pon. 10.
Ja bym nie skreślała tej trzydniowki.
Jak się ucho nie zaogniło to chyba próbowałabym nie panikować.

No i mamy antybiotyk. W sumie to nie wiadomo co Julce jest, ale lekarka stwierdziła, że i ucho i gardło wyglądają gorzej jak wczoraj i że trzeba działać. No mam nadzieje, że zadziała szybko, bo gorączka strasznie męczy małą.

Żoo
Dzięki za info :)Mówisz żeby nie skreślać trzydniówki? No ciągle po cichu mam na nią nadzieje, ale czy wtedy CRP i Leukocyty nie powinny być dużo wyższe?
Ja od paniki jestem daleka, jestem bardziej zadaniowa, i strasznie mnie wkurza jak nie mogę nic zrobić.
Kurna no niech się już pojawią te kropki :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/wlc5bpf.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/uek4z02.png

Skakanka
Co do zasady to przy wirusówkach leukocyty spadają ale to jest bardzo trudne do oceny.
Też się powinno oceniać poszczególne frakcje leukocytów.

Ale jak ucho gorsze to lepiej dmuchać na zimne.
Ale niech te kropki już wyjdą.

My właśnie wróciliśmy z placu zabaw. Tu w okolicy są ze cztery wypasione. Teraz znaleźliśmy taki ze zjeżdżalnią ze statku. Młody szalał ze starszymi dziećmi. Próba zabrania skończyła się histerią.

Ha, ha i małżonek stwierdził że już mu się trochę znudziło ciągle to samo ;)))