Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Moja tez jest towarzyska, tylko babki nie lubi. Maz mowi, ze zna sie na ludziach;)
My po lekarzu, w koncu jakis normalny. Przebadal mala od a do z i wszytsko ok. Miejmy nadzieje, ze jutro bedzie mniej kaszlala i nic sie nie rozwinie. I on tez twierdzi, ze dwojki gorne sa kandydatem do wyrżniecia jako pierwsze. Nienawidze szczepien.
Mloda zjadla porzadnie teraz i oby ta wczorajsza noc nie byla incydentem poszczepiennym i dzis tez sie powtorzyla:)

Czesc dziewczyny, nie mam ostatnio czasu zeby tu zagladac, zaczelismy juz jezdzic po sklepach i wybierac rozne rzeczy, a w przyszlym tygodniu zacznie sie na calego, bo moj bedzie remontowal dom, a ja z dziecmi od rana do nocy. Do tego Leon chyba probuje mnie wykonczyc, na piec sekund nie mozna go zostawic bo juz wielki krzyk, o byle co placz, nawet zmiana pieluchy go denerwuje. Nie wiem co w niego wstapilo, nie mam juz sily. Do tego jest taki ciezki, ze rece mi odpadaja od noszenia go. Na szczescie u nas na spcerach spokoj, chociaz jak trwaja za dlugo to panicz tez okazuje niezadowolenie. Ostatnio to naprawde czuje sie jak jakas jego sluzaca, albo niewolnica. Mam nadzieje, ze to przejsciowe bo psychicznie troche siadam.

Suzu30 a może Leon przechodzi kolejny skok rozwojowy? Część naszych forumowych dzieciaków to przerabiała jakiś czas temu. Moja Lidka przez jakieś dwa tygodnie była niemożliwa. Ciągle wyła, źle spała itd. Na szczęście przeszło ale za to nagle zaczęła robić rzeczy do których wcześniej nie szło jej przymusić (obracanie się, turlanie).
Wyszliśmy dziś na drugi spacer wieczorem i oczywiście bobas poszedł spać na godzinę. Urzęduje do tej pory tzn. teraz wisi na cycu od pół godziny bo to jedyny sposób na wyciszenie.. Mam nadzieję że w końcu zaśnie..

Olix mozliwe, ze to skok bo dzisiaj w desperacji sprawdzilam kalendarz skokow i niby powinien byc od 22-26 tygodnia, ale ja urodzilam wczesniej wiec u nas sie te skoki troche opozniaja. Niedawno pisalam, ze Maly leniwy i nie chce sie obracac...akurat. Od jakis dwoch dni ledwo poloze go na macie a on juz na brzuchu i steka bo nie lubi tej pozycji. Mam ochote wrzasnac PO CO SIE OBRACASZ JAK NIE CHCESZ TAK LEZEC?!? No, ale oczywiscie krzycze sobie tylko w srodku ;p

Dopiero nam się zacznie jak zaczną raczkowac teraz co najwyżej obróca się wokół własnej osi lub parę cm w.któraś stronę generalnie tam gdzie zostawimy to leżą tylko w innej konfiguracji ale raczkujacy niemowlak Hehe to wyzwanie, mój kot się zdziwi jak młoda zacznie go ganiac trochę sportu mu się przyda :-)
Dobrej nocy i przespanej życzę

Dzien dobry ;)
Elka w weekendy zawsze tutaj jakos spokojniej. Jaki chodzik zamowilas? Ja jakos nie jestem przekonana do tego, przy starszej tez nie korzystalam z chodzika, ale moze jeszcze zmienie zdanie.
Kurcze...nie dosc, ze w dzien Maly daje popalic to jeszcze w nocy nie dal spac. Winie gorne jedynki, bo dziasla spuchniete, ale pamietam ze moja corka dlugo sie meczyla z tymi gornymi, takze to jeszcze moze potrwac...niestety :/. Milego dnia dziewczyny :)

hello!!! my właśnie wróciłyśmy z podwórka pogoda super, słonko grzeje. jeżdzicie już w spacerówkach ??? my dzisiaj pierwszy raz małej bardzo się podobało, ale pojeżdziłyśmy chwile i do gondoli bo była śpiąca a wydaje mi sie że tak jej wygodniej, my oststnio tylko dookola domu bo wychodze ze starszakiem a ten chce sie bawić. co do chodzików to też jestem przeciwniczką.
właśnie wczoraj szukałam info o truskawkach a potem wchodze na forum i też temat truskawek. wiem ze po 10 mies ale nie wiem czy jej nie dam bo mam swoje wiecie takie nie pryskane to wiadomo co sie je.

My wlasnie spacerowo wracamy od Dziadkow.A pogode niezdecydowana mamy.
Julka,my tez mamy dzialkowe truskawy(tzn.beda dopiero),ale alergeny sa tu i tu.
Ignas od majowki w spacerowce,najczesciej rozlozonej pod katem 45°,spi wlasnie smaczmie

Gość ewelina1984hej

Hej dziewczyny. U nas dziś pogoda dopisuje. Siedzimy u rodziców w ogrodzie. Zaraz otworzę piwko :) malego rodzinka zabawia. Tzn ciągle na rękach ,pewnie jutro będę ja musiała cały dzień targac go. Czy nakladacie już krótki rekawek?

Gość Nika1991.11.2

Tez myślałam o truskawkach ale nie będę ryzykować. Tym bardziej że mała może mieć tak jak ja alergię.
Krótki rękawek dziś miała (sukienka) ale na to zarzuciłam sweterek bo trochę wiało.
Amelia od kilku dni nie chciała jeść a dziś chyba nie robi nic innego tylko je. Wprowadzamy gluten. Zobaczymy co to będzie.

Hej Dziewczyny :)!
My też byliśmy dziś u babci, więc tam odpoczywamy także od Internetu ;). Ja osobiście też myślę nie kupować chodzika. U nas dziś pogoda bardzo mieszana, niesamowita duchota i co chwila deszcz, także u nas krótki rękaw jedynie w domu. Zwykle nawet jak jest ciepło to wieje wiatr i trzeba coś założyć. Mamusie niedługo Dzień Dziecka :). Macie upatrzone prezenty? :) Ja myślę o wesołej małpce z fisher price, ale może jakiś inny pomysł mnie zainspiruje :)

Suzi taki zwykły bo nawet nie wiem czy się przyda na allegro nr aukcji 5985511593
Powiem wam że niby te dzieci takie małe ale rzeczy sporo potrzebują nie mówię o ubraniach ale a to leżaczek a to mata (zakup zbędny), huśtawka krzesełko do karmienia teraz ten chodzik jeden pokój to tylko "gadżety" a gdzie dalej

Hm prezent na dzień dziecka jak się pewnie każda z was zastanowi to co chwile dziecko ma prezenty bo a to taka zabawka a to coś innego by się przydało. Jeśli nie macie dziewczyny to polecam maskotkę z guzikami tzn opowiada bajki piosenki uczy kolorów kształtów liczyć fajna mała juz próbuje naciskać bo widzi że my coś przy niej robimy

Hej. Ale tu cisza;) u nas wreszcie noce wrocily do normy. Zebow nadal brak, ale pojawily sie nowe umiejetnosci czyli zwalam to na skok:) Olka od wczoraj podnosi pupke do gory jak do raczkowania:D zdjecie nizej:)
Co do dnia dziecka to ja nic nie kupuje, dostaje mala i tak mase zabawek bez okazji.

monthly_2016_05/listopad-2015_48035.jpg

Barja,wow :-D jaka dzielna dziewczynka :-D
Nasz chlopaczek kompletnie sie takimi ruchami nie interesuje,za to probuje stawac na nozki...
A prezent na dzien dziecka obejmuje namiocik na plaze,koc piknikowy i śpioworek dla naszego gagatka,namiotowanie mam nadzieje za miesiac :-D