Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,niestety obraz nerek,a dokladnie nadal nieprawidlowy-powiekszone sa,w gornych granicach normy.Mozliwe ze taka synusiowa uroda,bo nie ma problemow ze strony ukladu moczowego.Najpewniej bedzie trzeba robic usg co jakis czas i juz.
Jutro pediatra nam powie.I jutro szczepienie...
My jeszcze sie ociagamy z glutenem,jutro popytam tez i o to.
Ale za to dajemy malemu surowego banana do buzki,lapka sobie pomaga i bardzo ladnie ciumka :-D takie BLW troche ;-)

My uzywamy pieluchy 3, najbardziej lubimy Pampersy i pieluszki z Lidla, Dady - o ile jedynki sie super spisywały, to 3 w ogóle mi nie pasuja, m.in. przeciekają.
MagdekW wg mnie Twój mąż nie ma do końca racji, takie dzieci nie potrafia jeszcze manipulować, w pełnym znaczeniu tego słowa, sama czasami tak mówię, ale używam tego jako skrót myślowy. Po prostu mały jak czegoś chce to reaguje płaczem, inaczej nie umie... co do tekstu o tym, że masz wychowywać dziecko sama, skoro nie uznajesz jego metod... hmm... u nas też na początku pojawił sie podobny problem, skoro ja mam sama wychowywać naszego syna, to podejmuje KAŻDĄ decyzję w jego wyłącznie SAMA! i oddaje go do sądu o alimenty (nie mamy ślubu), skoro nie chce pomagać przy dziecko, będzie dla mnie tylko "balastem". Zmiękł szybko :D Nie jest idealnie, ale sie stara.

My mamy Dady 4.
Mój mąż marudził że dziecko zdziadowałam i teraz trzeba nosić. Nosz k***! To ja siedzę całymi dniami z dzieckiem i wszystko ma zrobione. Ugotowane co tylko chce, posprzątane, poprane, poprasowane i jeszcze źle? Dostał zjebke. Został z dzieckiem na pół dnia (tylko pół dnia!) i zmiękł. Ale nie mam co narzekać bo bardzo pomaga we wszystkim. O co bym nie poprosiła to zrobi.
Co do nerek to z tym USG różnie bywa. Brat od małego miał co jakiś czas a dopiero 2 lata temu dowiedział się że ma 2 śledziony (ma 19 lat). Poza tym ja mam małe nie do końca rozwinięte nerki. Częściej chodzę siusiu i czasem lekko zabolą a poza tym żyję jak każdy inny. Głowa do góry!
Dobrej nocy :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/1usagu1rcwybhdu6.png]Tekst linka[/url]Tekst linka

Olix warzywka to juz caly sloik i daje popic woda Okolo 10-20 ml. Przy czym czesto nie chce juz jesc cyca, bo wystarczy Mai to jako posilek :) a czasem ma dni ze woli tylko cycka i warzywek wogole nie chce. takze ciezko nadazyc za babelkiem i jej humorkami :)

Co do pieluch od dawna uzywam dady 4 mimo ze od 7 kg a Maja to prawie moze i wazy te 7. ale fakt sa lepsze od 3 bo nie zdarzylo sie zeby cos wycieklo a z 3 to codziennie przy grubszej sprawie :p

http://www.suwaczki.com/tickers/ijpb8rib1u0app63.png

Aga el najwazniejsze, ze nerki pod kontrola, a skoro jeszcze w normie to pewnie faktycznie taka uroda.
Moj Maly cos nie chce jesc kaszki juz drugi dzien ;/. Zaczynalam od bobovity ale nie bardzo mu podeszla, zmienilam na nestle, jedno opakowanie skonczyl i pasowala mu, a teraz znowu cos nie bardzo, bede musiala chyba znowu czegos innego sprobowac

Dzieki Dziewczyny.
Nie martwie sie bardzo mocno,Ignas siusia jak nalezy,czesto,mial 3 badania moczu-zawsze ok wychodzily.Ale w sumie dobrze wiedziec z ktorej strony moze przyjsc zagrozenie.Te nerki to slaby punkt i w mojej i Meza rodzinie...
Ewelina,dalam mu calego banana ;-) ja go trzymalam,on ciumkał i lapka dopychal,jak robil sobie przerwe,to ja podgryzalam kawalek i tak sobie banana zjedlismy,przy czym Ignas zjadl pewnie z jego 5%.W tym przypadku Bardziej niz o jedzenie chodzi mi o frajde i atrakcje dla Malego:-D
Dobranoc,spokojnej nocy

Olix podaje wode ze wzgledu na kupki, zmienily bardzo konsystencje :p na takie nawet bobki, i stekanie przy tym. A po wodzie to jakos idzie gladko ze tak to nazwe :D a pozatym posilkiem to Maja tez ciagnie cyca jakies 7 razy w ciagu doby:)

Nie moge doczytac reszty watkow co tam u was. Brak czasu i wymagania dziecka co do uwagi :/ a wieczorem padam.
Milej nocy i zdrowych maluszkow :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ijpb8rib1u0app63.png

Hej. Ola teraz zasnela, bo o piatej kupa byla i koniec spania.
Julka u mnie wieczory tez kiepskie, maz w tym tyg w pracy do 22 i dwojke ogarnac. Starszemu wlewam wody do wanny i cale szczescie sam sie kapie, a kolacje czasami robie tak, ze zabieram mala do kuchni w wozku i noga wozek kolysze:P komedia normalnie;)
Wczoraj po wizycie u dziadkow wniosek taki, ze nici z naszego jakiegokolwiek wyjscia:( wszystko jest ok dopoki jest u mnie na rekach, tylko babcia ja wezmie jest ryk okropny. Wiec nie ma mozliwosci zostawienia jej. Ja nie wiem czy taki wrazliwy egzemplarz mi sie trafil, czy dlatego ze dziewczynka. Starszy to bylo cyganskie dziecko- do kazdego i z kazdym a ona... Tylko mama i mama.

Dzien dobry ;)
Kolejna beznadziejna noc, Maly znowu mial brzuszkowe problemy, a nawet nie wiem co mu zaszkodzilo bo wczoraj jadl tylko to co juz wczesniej sprawdzilam.
Barja to raczej bez znaczenia czy dziewczynka czy chlopiec, ja akurat mam zupelnie odwrotnie, corka nikogo sie nie bala, do wszystkich chetnie szla na rece ( teraz jest za to bardzo niesmiala ake to juz inna bajka ) z kolei Maly placze ktokolwiek by nie przyszedl i nie zagadal do niego, a juz jak ktos chce go wziac na rece to histeria, taka z niego mala boidupka

Hej :) u nas nocka odrobinę lepsza ale za to młoda wstała już o 6.30.
Dziewczyny, a czy te ryki dzieciaków nie mają związku ze skokiem rozwojowym? Bo nasza zawsze bardzo chętnie przechodziła z rąk do rąk a od tygodnia na widok babć, cioć i wujków dostaje histerii. Bez mrugnięcia okiem akceptuje tylko mojego tatę. Mam nadzieję to chwilowe bo mąż teraz wyjeżdża na kilka dni i nie wiem jak sobie dam radę sama z bobasem przez 24h/dobę.. Jak pomyśle że nie będzie chciała z nikim innym przebywać jak tylko z mamusią to jestem przerażona..

Pomyslalam dokladnie to samo co olix ze to skok, teraz ma wystapic lek separacyjny.
Barja a ile starszy ma lat? Wozek stoi w piwnicy wiec nie mam takiej mozliwosci, starszak na kolacje dostal banana i mleczna kanapke pierwszy raz mi sie zdarzylo takie cos
Moje dzieci chetnie zostaja z tesciowa ale ona to umie te dzieci jakos zaczarowac tak ze bardzo ja lubia. Tyle tylko ze ona im na wszystko pozwala

Julka starszy ma 6,5 roku, chodzi do pierwszej klasy. Dla mnie najgorzej jest z odrabianiem lekcji bo i kanapke sobie sam potrafi zrobic.
U mnie mama tez rozpieszcza. Jak pojedzie do niej na kilka dni wraca okropny, kloci sie nic mu nie pasuje.
Ola tak ladnie w nocy spala a teraz budzi sie na jedzenie. Polece zaraz do apteki kupie smoczek trojprzeplywowy, bo tak mysle, ze sie nie najada samym mlekiem na noc i sprobuje z kleikiem dawac. Zobaczymy.

Hej. U nas noc ok poza katarem który obudził małą o 3. Ale 15 minut i dziecko spało do 9. Amelia też płacze jak ktoś chce ją wziąć lub jak widzi że mama wychodzi. W efekcie muszę ją zabierać nawet do toalety. Mąż dziś wraca do pracy po chorobie. Jemu przeszło a mi nie. Ale przed 23 wróci więc może jakoś damy radę. Czuje się jak na początku ciąży.
O i moja mała gapa zaczyna siadać. Śmiesznie to wygląda:-)

http://www.suwaczki.com/tickers/1usagu1rcwybhdu6.png]Tekst linka[/url]Tekst linka

Moge napisac:"a nie mowilam"- juz dawno pisalam o skoku :-P moj sie obcych nie boi,ale duzo bardziej niz kiedys pilnuje gdzie jestem.
Jestesmy po szczepieniu-poszlo ok,zobaczymy jak bedzie dalej,Ignas wazy 7,8kg,a te nieprawidlowosci na nerkach wymagaja comiesiecznej kontroli moczu...tyle z wiesci

U nas noc Oki tylko jak zawsze 4:30 pobudka na jedzenie, wczoraj jak zasnęła przed 20 o 1 dałam jeść na spiocha żeby sprawdzić czy też po 4 się obudzi, i oczywiście że tak chyba lubi tą godzinę,
Dziś dałam kawałek jabłka w siatkę to prawie nic nie zostało w siatce, jutro dam banana.
Źle wymierzyłam z pieluchami bo chyba przejdziemy już na 4 pampersa a jeszcze całe opakowanie 3 mam,
U nas na szczęście jeszcze nie ma płaczu przy obcych nawet pogada

Hej dziewczyny. Byliśmy wczoraj u tego super niby lekarza w sprawie refluksu. Dostał leki debridat plus losec . Zobaczymy. Ogólnie to Pani doktor powiedziała że mały jest za chudy. 7.600 kg 68 cm. Kazała na siłę karmić dziecko. Ma ważyć teraz min. 8100. A byliby najlepiej gdyby miał 8.600 kg. Nie do końca zgadzam się z tym. Żadnych badań nie mamy robić.

http://www.suwaczki.com/tickers/8599dqk3ljs43m9t.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3hqvkpympfgoa.png