Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Scharlotte89 ja też chętnie podrzucę ciuszki do prasowania :) nie znoszę tego robić ale zawzięłam się że przynajmniej pół roku będę rzeczy młodej prasować.
Wizyta u kardiologa super, chociaż myślałam że jajo zniosę jak pan dr badał i badał i nic nie mówił. Żadnych niezarośniętych dziurek i innych baboli nie wynalazł. Dziękuję za trzymanie kciuków.
W ogóle najlepsza była Lidka która z takim zapałem oglądała ekran usg że nawet nie kwiknęła w czasie badania :D

Hej hej :) u nas kolejna nieprzespana noc z tym, że dziś młoda miała jakieś problemy z brzuszkiem i od 4 stękała.. Teraz szaleje w łóżeczku z zabawkami :)
Czy nie sądzicie że soboty powinny być oficjalnie ogłoszone "dniem tatusia"? Fajnie by było mieć jeden dzień w tygodniu na nic nierobienie..

Gość Kasai 86

Hej Dziewczyny, jestem mamą pazdziernikówką, nie udzielam się ale musze napisać bo czytam właśnie posty sprzed tygodnia jak Elka musiała dokarmiać mm.nigdy tego nie róbcie! jeśli dziecko jest spokojne, nie wykazuje oznak głodu Czyli nie płacze itd i dodoatkowo przybiera tylko tyle że wolniej to mię ma takiej potrzeby! Jestem dietetykiem, sama Mam troszkę problem ze swoją córcią bo Przybiera podobnie do dzieciątka Elki i drobna się Urodziła ale naprawdę nie ma potrzeby toczenia dziecka, lekarza wymyślają jakieś pierdoly. Pokarm mamy zawsze będzie Najlepszy, długo tez o niego walczyłem, pamiętajmy jednak że to są dzieci a nie cielaczki i nie trzeba ich dokarmiać mlekiem krowim.pozdrawiam.

Gość Kasai 86

Elka polecam spróbuj nakładki silikonowe firmy avent na piersi, bez nich nie karmiłabym! Tak mnie bolało ze płakałam, przez pierwszych 6 tyg nie było mowy o tym żebym karmiłam córcię bez nich i tez bałam się ze przyzwyczai się do smoczka ale karmiłam potem już trochę z nimi a trochę bez i bardzo powolutku się udało :) pamiętaj tylko o tym że laktatorem nie pobudzi tak laktacji jak dziecko i może ona z czasem zaniknąć, dlatego serdecznie polecam nakładki avent. Inne są podobne gorsze w użytkowaniu bo silikon jest grubszy, tak twierdzili na szkole rodzenia. Powodzenia i pamiętaj ze dasz rade przekonać dzieciątko do piersi tylko jeszcze próbuj :) moja też się szarpała Przy piersi i jeszcze to robi czasem ale cierpliwością można Zdziałać cuda :)

Oooo, ja jestem zainteresowana. Jutro trzeba się będzie wybrać :) dzięki za info.
Dziewczyny czy wasze bobasy tez dzis tak śpią? Lidka poszła spac o 12, o 15 obudziła sie na cyca i znów poszła spać do 16. A teraz znów przy cycku usnęła. Chyba rośnie mi jakaś mała meteopatka ;)
Byliśmy wczoraj na naszym pierwszym kinderbalu. Jak sobie pomyśle że przez najbliższe 10 lat tak będą wyglądać nasze imprezy to juz zawczasu boli mnie głowa ;)

Gość Nika1991.11.22

Hej, Amelia też dziś ospała. W nocy jak zawsze spała ale żeby w dzień? To jakaś nowość (nie żebym płakała z tego powodu :D). Za to jak już nie spała to nerwy pokazywała. Do tej pory nie chciała leżeć w ogóle na brzuchu a teraz nic by nie robiła tylko przewracała się z brzucha na plecy. Nie nadążam już za nią :-)

Haha, Nika masz mega wysportowanego bobasa ;) nasza dopiero odkryła że można się z plecków na boczek położyć ;) leżeć na brzuchu nadal nienawidzi.
Też zdążyłam dziś ciasto upiec ale niestety z zakalcem ;) pokarało mnie że zamiast odpoczywać jak dzidziul śpi to wzięłam sie za coś do czego kompletnie nie mam powołania ;)
Aga el a jak wasz bobas sypia jak go tak wcześnie kładziecie spać? Macie dużo pobudek w nocy? Lidka dziś po przespaniu polowy dnia poszła spać o 21.15 wiec i tak nieźle. Pewnie o 1 obudzi się na cycucha ;)

No jak nie ma popołudniowe drzemki to faktycznie juz w lozeczku o 19 jest.
A tak to chodzi spać ok.20.spi do północy-pierwszej,potem kolejne karmienie jakieś 3godz.później no i juz nie spi od jakichś 40min..
Milego dnia :-D

Cześć dziewczyny dziś udało mi się dostać do lekarza z plamkami a raczej 1 bo druga prawie zeszła, dostaliśmy receptę na maść robioną i przynajmniej wiem że to na pewno nie AZS, Pani doktor trochę się zdziwiła że lekarz kazał dokarmiać zosie, ja i mąż jesteśmy szczupli, więc Zosia pewnie też będzie drobna, ale co lekarz to inna opinia a rodzic głupi i chce jak najlepiej dla dziecka, dziś Zosia ważyła 5,150 jutro kończy 4 miesiące i pora na nowe jedzenie, ciekawe jak to będzie a jak u Was od czego zaczynacie i kiedy

Elka,to kamień z serca ze to nie AZS,nie?
U nas od jutra 20ml soku.Pije Ignac Jabłko-marchew z Hippa i to pije łyżeczka.
20marca będzie zupowy debiut: marchew+ziemniaczek :-D
Juz rozszerzasz?nie czekasz do 6-tego miesiąca?choc akurat ja nie powinnam pytać ;-)

Elka, super że nie AZS! Pewnie coś jej w mleczku nie podpasowało. Najważniejsze, ze pomału zanika. U nas buzia nadal wysypana i wciąż nie mogę zlokalizować winnego.
Jutro idziemy na kontrolę napięcia mięśniowego i pani dr zadecyduje co dalej z tą rehabilitacją. Lidka od kilku dni ciągnie głowę za ramionkami ale znając jej złośliwość to jutro zaprezentuje się jako najbardziej leniwe dziecko świata ;)
Ja chyba na początku będę starała się sama gotować (takie najprostsze rzeczy) ale potem pewnie przejdziemy na słoiki bo są bardziej urozmaicone.

Z braku działkowych zapasów to na razie słoiki.jak będą juz własne warzywa będę gotować.
Nie mam innego dostępu do niepryskanych i nienawożonych produktów.
Przyjrzałam się dziś sloikom,
chyba tylko Hipp w tych warzywnych daniach (np.marchew+ziemniaczek)nie dosypuje skrobii kukurydzianej.
A koleżanka ostrzegala mnie też przed solą,która potrafią sypać do tych danek.
Cena oczywiście woła o pomstę do nieba,ale co zrobić...