Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zagladalam od rana a tu tyle postow!!! Nie wiem czy spamietam wszystko co chcialam odpisac.
Jesli chodzi o zwierzeta to jestem przeciwnikiem trzymania ich w domu u nas kotek w piwnicy i niech tam pilnuje, zeby myszek nie bylo.
Olix nie wiem czy dobrze pamietam ale chyba ty pisalas ,ze wydaje ci sie ze zeby ida, moze ten katar to nie alergia tylko wlasnie od zebow czasami tak jest
Co do rehabilitacji to moim zdaniem przesada kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie i kiedys zacznie podnosic glowke.moj syn tez dlugo byl leniuszkim dlugo nie podnosil glowy ani nie siedzial, a teraz nie znam bardziej zwinnego dziecka od mojego.
My tez jutro szczepienie i tez pewnie ciagle bede latac sprawdzac czy z mala wszystko ok. No i jestem bardzo ciekawa ile wazy, te wasze maluszki niezle przybieraja binky twoj od narodzin na prowadzeniu
Ale sie rozpisalam ,spokojnej nocki zycze

Temperatura po szczepieniach może sie utrzymywać nawet i 3 dni podobno.
Synek znajomych dokoczył z temp. do 40st po szczepieniach..
Nasz miał lekki stan podgorączkowy i rumień w miejscu wkłucia.
Już po fakcie pielęgniarka poleciła okład z łyżeczki sody oczyszczonej + ciepłej wody.Będzie jak znalazł na następny raz.
Spokojnej nocy, nasz bobasek już pochrapuje od godziny.

Hej hej :) u nas całkiem dobra noc. Mała miała tylko jedną godzinną pobudkę o 2 i teraz od 6 relaksuje się przy cycu.
Jak u was po szczepieniu? Lidka narazie 37,6 więc nie najgorzej. Jeśli tak by było cały czas to bym się cieszyła.
Z rehabilitacją mamy się jeszcze zgłosić do pani dr na normalną wizytę żeby małą na spokojnie obejrzała bo przy szczepieniu to tylko taka kontrola na szybko była. Skierowanie co prawda dała bo są straszne kolejki i lepiej się wcześniej zapisać.
Ząbki jeszcze chyba nie idą bo sprawdzałam paluchem i nic nie czuję.
Scharlotte ty się ciesz że ci tak zwinnie idzie nocne przewijanie, u nas zawsze jest przebieranie pajaca bo mała jak tylko poczuje że przez 5 sekund nie ma pod pupą pieluchy leje sikiem fontannowym na wszystkie strony ;)

Haha zmienilam taktyke zmieniania pieluchy w nocy, juz nie na przewijaku a na kanapie to idzie sprawniej :)
Wydaje mi sie ze jest jakas moda na skierowania na rehabilitacje :/ tak jak julka napisala kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. ja rozumiem jak dziecko ma z 5 miesiecy i nie trzyma tej glowki no ale 3. bez przesady :/ tymbardziej ze przynajmniej u nas termin oczekiwan to poł roku co jest parodią.

http://www.suwaczki.com/tickers/ijpb8rib1u0app63.png

My dopiero teraz karmimy ;). Hermi przespała ładnie całą noc. Luke wstał tylko do toalety. Mały jeszcze śpi, Hermiona zje i też jeszcze się prześpi.
Boję się tego szczepienia jak cholera,bo myślę,że mała będzie bardzo płakać.
Wczoraj mi Facebooka zablokowali,nie mam pojęcia czemu. Każą podać imię i nazwisko,datę urodzenia i identyfikator w postaci zdjęcia aktu urodzenia,dowodu os. albo prawa jazdy :(.
Nam jeszcze tylko pielucha została i chyba się dzisiaj do centrum Poznania muszę przejechać,bo tylko 1 została.http://www.suwaczki.com/tickers/git7dcim7vrfmd7a.png

~♥Być może urodziłaś się bez skrzydeł.Ale najważniejsze byś nie przeszkadzała im wyrosnąć.♥~

Dlatego mam nadzieje że jak za dwa tygodnie pójdziemy na kontrole z tym napięciem mięśniowym to pani dr się wycofa z tej rehabilitacji. Akurat ta pediatra ma to do siebie że woli zrobić za dużo niż za mało, co mi się akurat bardzo podoba.
Limonką nie martw się, wszystkie przechodzimy przez te szczepienia i wszystkie się stresujemy. Trzeba to odbębnić i tyle.

Czy wasze bobasy też tak śpią po tym szczepieniu??? Moja zaległa o 10 i cały czas śpi. Nawet porę jedzenia przespała. Mam co prawda matę oddechową włączoną ale i tak ciągle sprawdzam czy wszystko ok.
Julka, moja też wczoraj 6500 :) ale my startowałyśmy z 3410. I również czuję, że mi kręgosłup odpada z tym, że moja od początku była dużo noszona przez to, że miała kolki i to był jedyny sposób żeby ją uspokoić. Właśnie sobie pomyślałam, że zamiast Lidce to raczej mi się przyda rehabilitacja na te obolałe plecy ;)

Mroze w woreczkach i w pojemniczkach tylko kiedy ona to wypije jak na bieżąco pije świeże, a może z 2 karmień co.dostaje mm, a najlepiej jak w ciągu 2 tygodni wypije bo.dziecku zmieniają się potrzeby i skład mleka się dostosowuje,
U nas była temperatura 37,3 teraz spadła, ale dziś ma jakiegoś spiocha i przytulaka

Elka, ile masz tego odciągniętego? Może przy kolejnym karmieniu mm, zamiast mm podaj ściągnięte? Ja na szczepieniu 2 tygodnie temu też usłyszałam, że za słabo przybiera (4400, przy wyjściu ze szpitala 2750) i lekarka kazała dokarmiać wtedy, gdy mała będzie się domagać. Przez te 2 tygodnie domagała się tylko kilka razy po kąpieli. Generalnie nie wygląda na wychudzoną, więc wydaje mi się, że po prostu będzie drobną dziewczynką i nie trzeba jej na siłę dokarmiać, żeby dorównała do statystyk. Też bardzo długo walczyłam o pokarm, zresztą to jest nieustanna walka :) i uważam, że warto :)