Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Aska123, tyle że ja kurdupel jestem, tylko 155xm wzrostu. Najlepiej czułam się z wagą 48kg. Ja przed ciążą nosiłam rozmiar 36. Teraz różnie, ale zwykle 38. Ciążowych ciuchów nie posiadam. Bardzo mi w uda i pupę poszło. A obiecałam sobie ze przytyje mniej niż w pierwszej ciąży. A tu się więcej zapowiada. Ale żeby tylko maleństwo bylo zdrowe. To najważniejsze.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

daga nie dramatyzuj.
ja zawsze ważyłam 57 kg. ciążę z córką zaczynałam z wagą 63,5 a kończyłam ok 82 . po roku 64 a po 3 53. ciążę z synem zaczynałam z wagą 70,5 kg. kieddy wazyłam mniej jakoś mały nie chciał się pojawić. teraz ważę 79! i nie wiem gdzie to jest?! nogi mi zgrubły, ale nie wiem gdzie te 8 dych. teraz pewnie jeszcze najmniej z 7 kg przytyje w te 2 miesiące. to ucieknie, a ja jakos to olewam , bo mimo ze nie najlepiej sie czuje widząc te cyferki- odsuwam to na bok bo będę miec motywacje do spacerów, do ruchu którego nienawidzę i do zajęć na które mam zamiar sie zapisac z córką -fitness dla mamy i dziecka :)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

rolsi
~Niuśka32
A dziś mój Małżonek wraca....:)

......****Będzie! Będzie zabawa!
Będzie się działo!
I znowu nocy będzie mało.
Będzie głośno, będzie radośnie........************** :))))

Pamiętaj o antykoncepcji, żeby dzidzi nie było

Dobre :))))
A co do wagi to u mnir od początku ciąży +10 kg. Zawsze byłam raczej szczupła i doskonale rozumiem te z Was, które przeraża rosnąca waga. Zrzucimy po ciąży :) taką mam nadzieję patrząc na koleżanki z malutkimi dziećmi. W sumie to one się śmieją, że te kilogramy same uciekną jak się zacznie bieganie za dzieckiem, pożyjemy zobaczymy. Dobrej nocki

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/22089

Z Magdą w całej ciąży przytyłam 11kg i wcale nie było mi tak łatwo schudnąć. A wtedy miałam 28 lat. Teraz mam 34,5 i już widzę że inaczej jest. Łatwiej przytyć, gorzej schudnąć. No a moja 6-cio latka też nabrała ciałka. Ciągle jedzenia się domaga, a taki chudzielec z niej był. Muszę ją troszkę ograniczyć bo się całkiem roztyje i później będzie ciężko. A ja nigdy nie byłam idealnej figury. Zawsze jakieś mankamenty były.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

kasia34
Dzień dobry :D
Nie ma to jak wstać o 4 z takim ssaniem na jedzenie jakby się tydzień nie jadło ;) ale spokojnie póki co kubek kompociku i leżymy ;)
A co do wagi to ja przy Was prawdziwy waleń jestem :D Przy wzroście 168cm, waga wyjściowa 65kg obecnie 68kg.

Witaj. Jaki waleń? Kasiu, popatrz na wzrost. Ja mam 155 i ważę teraz 57. Ja to ogólnie ciąże źle znoszę. Trzeci raz nie dałabym rady

Dziewczyny, a Was na serio tu kilka samotnych jest? Podziwiam Was i trzymam kciuki, aby jeszcze stanął na Waszej drodze jakiś godny Was i Waszych maleństw mężczyzna. Ja z moim mam lepsze i gorsze dni. Ale on ma trudny charakter i to ja muszę byc ta opanowana i rozważna, aby niepotrzebnie nie wszczynać kłótni. Ale czasem człowiek nie wytrzymuje. Bo ile można ustępować.

A myślałam że tylko ja taka mądra i o 5 już nie śpię. Mój obudził mnie jak wstawał do pracy a że miał straszny i głupi sen to zaczął mi go opowiadać. Biedny tak się przejął bo śniło mu się że urodziłam i wszyscy go olewali nie miał wcale prawa głosu i inne take głupoty ;P z takim przerażeniem mi to zaczął opowiadać że całkiem się wybudziłam i masz od 5 na forum ;) no nic póbuję zasnąć do usłyszenia
A co do wagi to przy wzroście 173cm mam teraz 80kg a startowałam z 68...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Ja nie śpię już 1,5 godz. A z tym tyciem, no to wygląda na to, że tak musi byc i nic nie poradzimy na to. Chyba nieliczne przypadki, gdzie w całej ciąży dziewczyna przytyje max 7kg. Organizm się domaga i robi zapasy na ciężkie chwile.

Stron, a stron. Nie do nadrobienia ;p

Ja przy wzroście 175 startowałam z wagi 70kg, mam już 83, czyli tyle ile "zakładałam sobie", że chcę do porodu. Ta zakładać to sobie mogę. No, ale trudno. W sierpniu biorę ślub, także będę bardziej zmotywowana po porodzie, żeby zrzucić :)

Któraś tu wózek pokazywała. Ja byłam z moim wczoraj oglądać, ale w mojej "metropolii" sklep 1 i wózków AŻ 3 rodzaje. Z tym, że ja się uparłam na bazę isofix do fotelika, a z tamtych żaden nie miał, wiec zostaje zakup przez neta, albo pojeździć gdzieś dalej.

Noo i muszę się pochwalić, że szwagierka się wreszcie wyprowadziła i zaczynamy remont :D Znaczy mój zaczyna, bo ja to na tym etapie wiele już nie zrobię. Pomaluję ściany jak zrobi resztę i to by było na tyle. A szkoda, bo uwielbiam takie "remontowe" zadania.

Ja w pierwszej w ciąży przytyłam 20 kg waga wyjściowa 71 kg przy 175 cm i nie powiem łatwo nie było aby to zrzucić właściwie do figury z przed ciazy wrocilam dopiero pod koniec minionego roku przez chorobę i śmierć taty. A 14 lutego okazało się że znowu jestem w ciąży na co czekałam od 5 lat. Teraz nie wiem ile ważę bo na wagę staję tylko w gabinecie gina a wizytę mam za tydzień.

http://s6.suwaczek.com/201510101762.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pqegjmni5.png

Gość Niuśka32

Cześć Dziewczynki...
widzę, że Wy o wadze....
ja się jakoś nie martwię specjalnie....
przecież ....*jak jest zima, to musi być zimno, p.Kierowniczko*......;)
a....*jak jest ciąża, to musi być GRUBBBO, i tyle*....
ja w styczniu 70kg, a wczoraj 78kg....a mierzę 170 cm tylko....,a gdzie październik????końca nie widać;(
ja myślałam, że mi w tyłek pojdzie, jak JLO....a tu nic, a nie drgnął;(
cycki tylko mam MEGGA:):)...oby tak zostały, a kg trzeba będzie zrzucać, jedyne pocieszenie jest takie, że zima *za pasem* i można futro założyć przy wyjściu z domu:))))-dobrze, że z domu nie wychodzę, to ludzi po ulicach straszyć nie muszę.

p.s. moj zaup wczorajszy
wypełnienie

http://allegro.pl/wypelnienie-poscieli-120x90-kolderka-poduszka-i5381864904.html

do tej ślicznej pościeli

http://catofmoon.com/zestawy-wyprawkowe-/40-zestaw-wyprawkowy-posciel-przescieradlo-ochraniacz.html
p.s.2. a nie wiem co do mojej kondycji , bo nie wiem co mieć będę czy cc czy sn-nie zastanawiam się nad tym, bo to nigdy nie wiadomo/wyczytałam gdzieś, że jak bierze się clexane-to nie dają znieczulenia, więc czuję, że będzie zabawa/...ale się nie nakręcam, już tyle przeszłam, że i nawet poród wytrzymam./tak myślę/
p.s.3.MIŁEGO DNIA.

justyna12315
A myślałam że tylko ja taka mądra i o 5 już nie śpię. Mój obudził mnie jak wstawał do pracy a że miał straszny i głupi sen to zaczął mi go opowiadać. Biedny tak się przejął bo śniło mu się że urodziłam i wszyscy go olewali nie miał wcale prawa głosu i inne take głupoty ;P z takim przerażeniem mi to zaczął opowiadać że całkiem się wybudziłam i masz od 5 na forum ;) no nic póbuję zasnąć do usłyszenia
A co do wagi to przy wzroście 173cm mam teraz 80kg a startowałam z 68...

To prawie jak ja:) tylko ja na początku miałam więcej :)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Ofelia, Ty to dzielna kobietka musisz być. A co z drań mogł zostawic kobietę w ciąży? Mój wczoraj znów zagrał się i do łóżka nie trafił. Mówi ze budzić nie chce, a mnie to tak irytuje ze masakra. Ile mozna siedzieć na kompie?
SheViolet, a Ty to czasem nic nie maluj, a broń Boże nie siedź w tych pokojach przez tydzień, bo farby są bardzo szkodliwe. Mozesz zatruć i siebie i maleństwo.
Tyle piszecie o swoich zakupach ze chyba dziś i ja porobię zdjecia i pochwalę się swoimi. Ciągle z Tel pisze i kompa mi sie bie chce włączyć. Magda z tatusiem jedzą śniadanie a ja jeszcze leżę, bo jak przysnęłam o 6:00 tak dopiero teraz sie obudzilam.

Ofelia szkoda, ze tak daleko od siebie mieszkamy. Mam brata, ba razie singiel, 24 lata. Wlasnie obronil pracę mgr i szuka pracy. Fajny, przystojny, ale niesmialy. Ma wielki dom i auto. Tylko bratniej duszy mu brak. Martwię się ze zostanie sam, bo przecierz ja od niego 10 lat starsza i mu żony nie znajdę.

[quote="ofeliaa"]daga81 co Ty sie tyciem przejmujesz, przeciez to ciaza :) u mnie w rodzinie, mniej jak 20/25kg poczas ciazy nie bylo wie ja sie od razu nastawilam na 95 kg ,:) do ktorych zblizam sie wielkimi krokami , wiec moge sie nazwac waleniem :)

Co do samotnych to np. Jestem tu ja :) i dzieki za dobre slowo :)[/quote

Ofelia, przejmuje się tyciem, bo u mnie w rodzinie same grubasy i nie chce wyglądać jak reszta. Moje kuzynki mają po 20 lat i waza ze 130kg.

Niuśka32 ja tam jestem chetna na te wczasy ;) z Wami wszedzie :D

Daga81 to ja od niego odeszłam, zero poczucia odpowiedzialnosci za siebie, juz nie wspomne o mnie i ciazy, brak szacunku i agresja to byly jego cechy w ostatnim czasie . Dluga i nieciekawa historia, a dzieci sa i beda dla mnie najwazniejsze , wiec darowalam sobie łzy i nerwy bo sie bałam o Maleństwa. Jedyne co mogę mu przyznać to, to że udały mu się moje wymarzone od zawsze bliznięta ;)

Gość Niuśka32

OFELIA
tylko wszystkie Mamuśki muszą być w dyspozycji do %.
Popatrz 2-3 dzień Twojego anonsu, a już tylu KAWALERÓW, pisz jakie masz WYMOGI FORMALNE....
AJa na olx sukienki ślubne Ci pozamawiam;/
...i Sobie JAKIŚ NAMIOT XXXXLLLL wybrać muszę, żeby jak HOGATA nie wyglądać!!!

daga81 ja nigdy do szczuplutk8ch nie nalezalam, moj rozmiar z ktorego bylam zadowolona to 40 , jak to w piosence shakiry u mnie jest problem z " hips don't lie " :) bioderka i pupe mam spora i tam tylko tyje :) ale jak pobiegam , troszke zdrowiej sie odzywiam to daje rade :)

juz niedlugo nie bede wiedziala którego, albo która mam wybrać w takim tempie mnie swatacie :)