Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

karola teściowe tak mają. niby zrobicie jak chcecie, ale ja bym... itd ;D dzisiaj jej mowie ze maluje sciany w sypialni na niebiesko i kremowo, to ze jej sie nie podoba niebieski, a w dzieciecym chce na brąz z kremem lub mega zywe kolory to się dowiedziałam, że nie może tak być bo dywany mi nie będą pasowały. No to ja to wiem i mam zamiar je wyrzucić. no i się zaczeło.. "jak to wyrzucić? ja ich nie dam wyrzucić, co z nimi zrobie"? no to ja grzeczenie " nie wiem, możesz nawet na ścianach powiesić, ja ich nie chcę". W tym domu od 25 lat nic a nic nie bylo zmienione, to wyobraźcie sobie co to za dywany!!!!! Wrrrr... :D

Eh rodzinka.. u mnie o dziwo teściowa w porządku - po tym jak się dowiedziała że będzie miała wnusie to już w ogóle w 7 niebie (matka co dwóch synów miała) ;) ale stanęła na wysokości zadania, bo wiedziała że mi bardzo ciężko przez fakt zmian w płci dzidziusia i starala sie mnie pocieszyć, za to moja mama.. wredne i złośliwe docinki przez telefon, typu 'i jak kupujesz już RÓŻOWE ciuszki' (nie zrozumcie mnie źle, ale nie trawie tego koloru ;) 'zobaczysz będzie taka wredna jak ty' etc. wiec wbilam jej szpile, ze 'tak jade z TEŚCIOWĄ po wyprawkę' ;) oj ukłuło... ;) taka jestem wredna!

http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxgov36i0vkky6.png

Cześć przyszłe i obecne mamy ;) Jestem z Wami od 14 marca tj. dokładnie od dnia po tym jak się dowiedziałam o ciąży i dnia urodzin mojej starszej (14letniej) córeczki :) Postanowiłam się ujawnić, bo ile można się nie odzywać? ;) Ciut o mnie; Jestem w 21 tygodniu ciąży. W 12 tyg na usg genetycznym dok powiedział, że będzie córeczka - teraz w piątek mam połówkowe usg i wierzę, że potwierdzi się płeć ;) Termin mam między 30.10 a 03.11 ale pozwolicie mi zostać z Wami? Jakoś bliżej mi do Was niż do "listopadówek" ;) Biorę cały czas tabl. przeciw skurczom i jestem na l4 od 6 tyg ciąży... Aha i moja dzidzia też leży baaardzo nisko. Uff się rozpisałam ;)

Jeżeli chodzi o ciąże to teściowa super. Dba o mnie i szaleje z ciuszkami! Ale są niestety rzeczy kiedy się nie dogadujemy.
Ale pochwalę ją. wczoraj mi powiedziała, że po cesarce postara się nam pomóc jak będziemy chcieli, ale nie będzie nachalna, żebym nie poczuła się nie potrzebna.
Aż miło mi się zrobiło. Wiem że po cesarce nie dam rady sama, i martwię się że depresje dostanę i myślałam żeby z nią mój mąż pogadał a ona sama już wyskoczyła;D no aż miło...

Kasik_81, było ciężko, ale udało się. Najpierw zaczęłam od tego, ze nauczyłam ją zasypiania samą w pokoju, ale siadałm na korytarzu za drzwiami, a ona co jakis cza pytała czy jestem. Później udało sie cichaczem schodzić na dół, a po jakim ś czasie nauczyła się zasypiać sama. Oczywiście przybiegała w nocy, a ja konsekwentnie ją odprowadzałam do pokoju. Czasem musiałam się z nią położyć póki nie zasnęła, ale zaświecić małe światełko na korytarzu. Ale nigdy nie pozwoliłam w tym czasie aby została u nas. Mima że czasem odbywały się wędrówki kilka razy w nocy, a ja 5.30 do pracy wstawałam. Aż w końcu udało sie. Ale trwało to dobre pół roku jak nie więcej. Teraz zasypia sama i przesypia całą noc u siebie. Nie pozwalam jej spać u nas nawet jak błaga, zresztą bałabym się o brzuszek, aby nie uderzyła mnie przypadkiem.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

eewelinka
karola teściowe tak mają. niby zrobicie jak chcecie, ale ja bym... itd ;D dzisiaj jej mowie ze maluje sciany w sypialni na niebiesko i kremowo, to ze jej sie nie podoba niebieski, a w dzieciecym chce na brąz z kremem lub mega zywe kolory to się dowiedziałam, że nie może tak być bo dywany mi nie będą pasowały. No to ja to wiem i mam zamiar je wyrzucić. no i się zaczeło.. "jak to wyrzucić? ja ich nie dam wyrzucić, co z nimi zrobie"? no to ja grzeczenie " nie wiem, możesz nawet na ścianach powiesić, ja ich nie chcę". W tym domu od 25 lat nic a nic nie bylo zmienione, to wyobraźcie sobie co to za dywany!!!!! Wrrrr... :D

Pewnie perskie :D powieś jej na ścianach ;D będzie miała prawie jak arrasy!

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

adonis_25
Fobianka
luiza ja też mam tak ze mnie Synek kopie tylko na dole, tuż nad spojeniem lonowym, położenie glowkowe ma (czasem kości mnie bolą "tam", ale rzadko i ma szczescie szybko przechodzi wiec jeszcze nie panikuje), a nogi ma zarzucone na siebie, leży twarzą w stronę mojej lewej ręki dlatego też kopniaczki zawsze bardziej po lewej stronie czuje :)

Mój Fasol nie lubi chyba jazdy samochodem, jak tylko wsiadam to zaczyna akrobacje, ciekawe czy po porodzie tez tak mu zostanie :D

kochanowska zrób tak, żebyś się czuła jak najlepiej i jak najmniej denerwowala, zwłaszcza ze Dzidzia reaguje na Twoje nerwy..

Trzymam kciuki za wizytujace mamusie, dajcie znać co i jak po badaniach! :))

Ja sobie to tłumacze odwrotnie:) jak kopie to dobrze a jak ma focha to nie kopie bi mu nie fajnie :)

Mój ma ciągle miednicowe, strasznie długo. Jakiś czas był w miednicy i myślałam że nie pozbędziesz się tego uczucia jakbym zezarla kule do kręgli.

Haha, masz rację! Nie spojrzałam na to od tej strony :D w sumie przecież zawsze zaczyna kopać kiedy się relaksuje :D nawet wyczuwa różnice w tym co robię, kiedy leżę pisząc prace to cisza spokoj a kiedy leżę i odpoczywam to wtedy dopiero zaczyna wariowac :D dzięki! :p

eewelinka
Jeżeli chodzi o ciąże to teściowa super. Dba o mnie i szaleje z ciuszkami! Ale są niestety rzeczy kiedy się nie dogadujemy.
Ale pochwalę ją. wczoraj mi powiedziała, że po cesarce postara się nam pomóc jak będziemy chcieli, ale nie będzie nachalna, żebym nie poczuła się nie potrzebna.
Aż miło mi się zrobiło. Wiem że po cesarce nie dam rady sama, i martwię się że depresje dostanę i myślałam żeby z nią mój mąż pogadał a ona sama już wyskoczyła;D no aż miło...

Uważaj! Chcę uśpić twoja czujność! !!:D

Haha, masz rację! Nie spojrzałam na to od tej strony :D w sumie przecież zawsze zaczyna kopać kiedy się relaksuje :D nawet wyczuwa różnice w tym co robię, kiedy leżę pisząc prace to cisza spokoj a kiedy leżę i odpoczywam to wtedy dopiero zaczyna wariowac :D dzięki! :p[/quote]

Mój lubi jak jestem w wodzie. Jak się kapie lub jak jesteśmy na basenie. Zastanawiam się coraz mocniej nad porodem w wodzie.

A iwus lubi jak leżę wykapala i mała smaruje brzuch. Albo jak dzieciaki krzyczą w przedszkolu tzn jak słyszy głosy dzieci;)

karola22
Adonis hahaha pisałam dokładnie to samo :)
my też takie kiedyś będziemy ?? ;)
Moja twierdziła ze wózek nie wiadomo jaki nam nie potrzebny bo dziecko się urodzi w zimie się z nim nie chodzi na spacer ?! A później zacznie chodzić wiec tym bardziej ;)
Matko jak ja tez taka będę .

Ja już jestem wredna bezczelna i zbyt otwarta. Ale w d. ... mam takie hasła. Kupuje co chce , robię jak uważam za słuszne. Nie zarzuce mojej napewno braku wsparcia czy przy dziecku kiedy trzeba z nią było zostawac czy materialnego bo nieraz daje córce do kieszonki żeby jej mama coś ładnego kupiła bo ona sama mówi ze nie ma gustu :D

Ja jak do tej pory nie zrobiłam ani razu tak jak ona mi radziła. Zaczynając od propozycji pozbycia się ciąży bo nie damy rady po wózek i karmienie piersią. To moja sprawa, jej nie szło ok ja chce spróbować :) problem w tym ze ona myśli ze jak się ma sporo kasy to można wszystko. Efekt jak do tej pory nie kupiła nic. Bo to jedni wyjście do sklepu- finał taki ze mamy 95% rzeczy bez jej wkładu :) i super przynajmniej nic nie może mi powiedzieć :)
Adonis to bardzo dobrze bo inaczej na głowę by weszły z tymi "dobtymi" radami. Jedna się obrazi jak się jej zwróci uwagę -trudno , druga zrozumie i uszanuje :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]

Ależ macie dzisiaj poczucie humoru dziewczyny! Oby tak codziennie, aż miło się czyta haha :D

adonis jak w szpitalu masz taka opcje to czemu nie skorzystać? Zwłaszcza ze Iwo lubi wodę :)) ja narazie jestem "ciemna" w kwestii porodu, pozycji itd. Z blizniakami było prawie pewne ze będzie cesarka i była wiec nic nawet wtedy o tym nie czytałam a teraz nie mam czasu póki się nie obronie, czuje się jak pierworodka :D
w ogóle mam problem z zakupami, nie mogę się oprzeć i ciągle coś kupuje! Znacie na to jakieś lekarstwo? :D

Kasia34 witamy ;)) zaglądaj jak najczęściej i czuj się jak u siebie! :D wpisz się do tabelki i trzymam oczywiście kciuki za polowkowe! :)

Fobianka
Ależ macie dzisiaj poczucie humoru dziewczyny! Oby tak codziennie, aż miło się czyta haha :D

adonis jak w szpitalu masz taka opcje to czemu nie skorzystać? Zwłaszcza ze Iwo lubi wodę :)) ja narazie jestem "ciemna" w kwestii porodu, pozycji itd. Z blizniakami było prawie pewne ze będzie cesarka i była wiec nic nawet wtedy o tym nie czytałam a teraz nie mam czasu póki się nie obronie, czuje się jak pierworodka :D
w ogóle mam problem z zakupami, nie mogę się oprzeć i ciągle coś kupuje! Znacie na to jakieś lekarstwo? :D

Kasia34 witamy ;)) zaglądaj jak najczęściej i czuj się jak u siebie! :D wpisz się do tabelki i trzymam oczywiście kciuki za polowkowe! :)

Mam dokładnie ten sam problem ;)
Adonis dokładnie bo mam świadomość tego jak ja jestem podobna do jego mamy ;) i wiem ze będę taka sama ;)
Dzisiaj humory dopisuja bo siedzę i się śmieje ciągle.
Mnie nic nie smakuje bardziej od pikantnej sałatki z makreli takiej z puszki, podłe jedzenie ale jakie smakowite ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]

Fobianka
adonis_25
Ja zjadam pizze z niedzieli choć kupiłam schabowe i szparagi ale zrobi nam tak po 18 i załatwię kolacje małej i sobie. I popijam teraz cud natury :D warke 0.0 :p

Fobianka w moim możesz nawet na gałęzi siedzieć i rodzic byle byś była zadowolona :D

Przez Ciebie dzisiaj ze śmiechu chyba urodze! :D

Co ci poradzę ze taka walnieta jestem? :D
Będę ryczec w sb bo nie mogę się za naukę zabrać wogole!!!;p

Witam Was wszystkie przyszłe mamusie. Od dawna się Wam przyglądam i się w końcu dopisuje. Oczekuje pierwszego dzieciaczka-najprawdopodobniej dziewczynka. Gin powiedział, ze jeżeli ma mieć tak małego to lepiej żeby była to dziewczynka;) ogólnie czuje się dobrze, jutro szykuje mi się test glukozowy -postanowiłam, ze zabiorę ze sobą męża. W Szczecinie dzisiaj pochmurno ale taka pogoda dla nas najprzyjemniejsza, życzę wszystkim miłego dnia

Jak ryczałam tak teraz siedzę przed monitorem i się śmieję. Ugotowałam obiad teraz ładnie go z dzidzią konsumujemy oczywiście dokładka musi być bo nam wiecznie mało i zabieramy się za sprzątanie (żeby mi nie powiedzieli "nic nie zrobiła tylko się zabrała i pojechała) jeszcze siebie ogarnąć i troszkę spokować (bo już nie mam zamiaru przyjezdzać tu po byle pierdołe) no i nam tylko zostanie czekać na tatusia a on będzie w expresowym tempie w razie takich sytuacji nigdy nie czeka do wieczora tylko po pracy najpierw jedzie po nas bo chce mieć nas przy sobie.

Tak w ogóle to chciałam Wam wszystkim podziękować za miłe słowa bo mając trzy siostry to tylko tutaj i bratowej wszystko mogę powiedzieć bo od sióstr słysze "nie przesadzaj przez 25lat tu mieszkałaś i nic Ci nie było" "jeszcze pożałujesz że się wyprowadziłaś" no z tych 25lat 4lata wyjezdzałam zagranice boo też miałam ich dość. A jeśli będę żalować to tylko ja będę to czuć nikt inny