Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny dawno się tutaj nie udzielalam, ale staram się Was czytać w miarę możliwości na bieżąco.
To już 27 tydzień, moja dzidzia rośnie i daje o sobie znać :-) brzuch faluje, że hoho.
Jeżeli chodzi o skurcze macicy to mam codziennie od 15 tygodnia. Biorę 800mg magnezu codziennie i mam pic dużo wody. Przy skurczach i ogólnie nie wolno masowac brzucha okreznymi ruchami bo to właśnie je wywołuje. Położna mówiła, że póki mnie nic nie boli i wszystko z szyjka w porządku to mam się nie przejmować tylko oszczędzać. Nie dźwigać i zakaz mycia okien.
Wyprawkę mam już prawie całą skompletowana oprócz łóżeczka i paru drobnych rzeczy. Kupowałam wszystko nowe z myślą, że przyda się też dla następnego dzidziusia.
Jeśli chodzi o imiona to moja córeczka będzie nazywać się Klaudia i podobają mi się w sumie proste imiona bez żadnych udziwnien.
10mamusia cieszę się, że Ci się znowu udało :-) ja też mieszkam w Niemczech i dziwię się, że nie przyjęli Cię od razu tylko musisz czekać na wizytę. Jeżeli się stresujesz to idź po prostu do przychodni, powiedz, że ostatnią ciążę poronilas i teraz masz sters i się źle czujesz. Ja tak zrobiłam i do godziny mnie przyjeli.
Co do przesądów to jeżeli się w nie wierzy to się spełniają. Ja kupuje rzeczy do dziecka chyba od 10 tygodnia. Generalnie w pierdoly nie wierzę.

No to tak wyniki z wymaz ów i posiew czyste wiec nie infekcja . Mam leżeć plackiem i się nie ruszać żeby się nie przemęczac. To wszystko spowodowane było obrotem małego i możliwe ze to jakaś kółka nerwowa bo dziecko zatrzymało się w poprzek. No i chronicznym przemęczeniem. Firma na bok. Przeszło póki co choć dziś już czuję się jak zwłoki . Ale ja dziś tylko o snikersie jednym do 12. Autem tez mam nie jeździć. Zero wysiłku bo szyjkę mam króciutka a póki co się nie skraca, ale lepiej nie ryzykować bo ma niecałe 3 cm. Poza tym mały jest mały i zdrowy. Ma 818 g  ale nerwów ile straciłam to moje. I rusza się od nocy ciągle.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

migotka91
Ja mam wrażenie, że moje się podniosło gorzej z moim. . ;) jemu chyba w ciąży spadło i mi się wymawia, a to głowa go boli, a to zmęczony. . Chyba bardziej jest w tej ciąży niż ja ;)

Łączę się w bólu. U mnie to samo, aż kiedyś wojnę zrobiłam to powiedział, że się boi. Niby przetłumaczyłam mu wszystko, ale itak 2-3 w miesiącu ostatnio to max. A kiedyś? Codziennie mu mało było. Ciekawe czy po wróci do siebie.

Do tych co męczy ja zgaga. Pytałam i alugastrin jak najbardziej można:) Nie dostaje się z przewodu pokarmowego nigdzie dalej, więc nic tylko go jeść/pić :D

hej, kupiłam to łóżeczko turystyczne w Biedronce, o którym ostatnio pisałam, jest bardzo fajne;-). Na początku mieliśmy problem z rozkładaniem i składaniem, ale w końcu to rozkminiliśmy i idzie teraz ekspresowo. Także polecam

paulinkaa88
Hej!
Madzia a co sie stalo ze trafiliscie do szpitala? musialam nie doczytac.
Trzymajcie sie tam dzielnie.
A mam do was pytanie jaki rozmiar pampersow kupujecie?

ponawiam również pytanie o rozmiar pieluch, chce kupić DADA,ale nie wiem jaki rozmiar?

ehh a od jutra zabieram się za poprawę pracy, muszę oddać do poniedziałku, bo później urlop ma promotorka i zostałby wrzesień a tego nie chcę. Wolałabym to mieć już z głowy...

adonis ale miałaś przygody.. współczuję :( dobrze ze mały zdrowy, to najważniejsze ;) zdrówka dla Was! ;*

magalena wracajcie do zdrowia! Trzymam kciuki za jak najszybszy powrót do domku;)

moni40 ściskam kciuki najmocniej i najciszej jak się da ;D czuje ze wszystko będzie dobrze! :)

niuska ja jeszcze pracuje ale mam taką pracę ze mogę ;) co do ciuszków to w większości używane. Maluch tak szybko wyrośnie z tych początkowych rozmiarów ze aż szkoda wydawać pieniędzy na nowe.. chociaż ręcznik czy pieluchy tetrowe fajnie jak będą nowe, ale to też przecież nie jest mus..

Co do ubranek to ja też piore teraz w zwykłych proszkach, w październiku będę prac i plukac juz w dziecięcych :) z wyprawka nie czekam, na dzien dzisiejszy mam bardzo dużo rzeczy skompletowanych, nawet nakładki na sutki juz mam :D ubranek mam mnóstwo, chyba nawet za dużo..
Jeśli chodzi o sex to u mojego M libido jest na poziomie 150% normy.. ogromnie podnieca go moj brzuszek, nie boi się ze zrobi Małemu krzywdę, po prostu często pyta czy mnie nic nie boli i jak się czuję :) z moim libido gorzej, mnie się chce bardzo rzadko zeby tak z samej siebie coś zainicjować, ale on umie mnie przekonać i wtedy jest przyjemnie tylko właśnie końcówka najgorsza.. orgazm=oksytocyna=skurcz przez kilka minut :(( brzuch tak twardy ze moge ze 100% pewnoscia powiedzieć gdzie dokładnie ma "konce" moja macica.. wtedy nic tylko leżeć i powoli oddychać.. po jakimś czasie przechodzi i dzieje się tak tylko po seksie wiec nie panikuje bo wiem ze to przez oxy, mój organizm najwidoczniej wrażliwy..
a z tych przyjemniejszych rzeczy to wydrukowalam i oddałam dziś prace do dziekanatu!! :) termin obrony 8 lipca wiec trzymajcie kciuki! ;)))
Teraz leżę w wannie i odpoczywam (adonis25 - moj Fasol tez lubi wode, aż chlupie :D), w końcu na spokojnie a nie z zegarkiem w ręku ;)
Fasol zmienił chyba pozycję bo dziś kopie ciut poniżej pępka i ciut w prawo, nie wiem co on tam wyczynia.. spojenie tez mnie boli, a nie wiem co z szyjka bo nikt mi jeszcze jej nie zbadał, musze się upomnieć na nast wizycie. Synuś bawił się dziś z Tatusiem w oddawanie kopniaczkow ;) ojciec cieszył się jak dziecko jak puknal w brzuch a tu kopniaczek i tak cały czas :p

Dziewczyny u mnie to samo jak Ja się nie odezwę ze moze byśmy się poprzytulali to mój M wogole twierdzi że się boi a wcześniej też mógłby codziennie także nie jestem sama widzę:-)
Moj maluszek też się cały dzień wierci maly akrobata:-)
A co do imion dla chłopca my chcielismy Milosz, Ksawery a zostanie Nikodem:-)
Właśnie dostałam sms ze SR i w pn idę zwiedzać porodowke:-):-)
Adonis ciesz się ze wszystko ok dbaj o siebie:-)
Niuska Ja też juz na L4 i to od 8tc pracuje w aptece i po 1 źle się czułam wymiotowalam to co zjadłam po 2 załapałam infekcje i do tego opryszczke i stwierdziłam że moje maleństwo ważniejsze:-)

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8csqv4iurl55q.png

Nieska ja prałam w zwykłym proszku. Później przepiore w tym dla dzieci. Ja wszystko kupiłam na olx. Wnętrza wózka nie chce mi się na razie prac bo i tak będę musiała to później zrobić. Tak jak pisały dziewczyny maluch tak rośnie ze szkoda kupować nowe. Mam jedne body nowe ale już widzę ze raczej będą małe bo Mała ma nogi dłuższe jak na swój wiek (tydzień do przodu) wiec będzie pewnie krótkie.
Co do pracy to ja we czwartek idę ostatni raz ku mojemu niezadowoloneniu. Tylko dla tego że mama kończy prace mojej małej.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]

sheViolet
migotka91
Ja mam wrażenie, że moje się podniosło gorzej z moim. . ;) jemu chyba w ciąży spadło i mi się wymawia, a to głowa go boli, a to zmęczony. . Chyba bardziej jest w tej ciąży niż ja ;)

Łączę się w bólu. U mnie to samo, aż kiedyś wojnę zrobiłam to powiedział, że się boi. Niby przetłumaczyłam mu wszystko, ale itak 2-3 w miesiącu ostatnio to max. A kiedyś? Codziennie mu mało było. Ciekawe czy po wróci do siebie.

Do tych co męczy ja zgaga. Pytałam i alugastrin jak najbardziej można:) Nie dostaje się z przewodu pokarmowego nigdzie dalej, więc nic tylko go jeść/pić :D

Ja zjadam rennie.

nati86
hej, kupiłam to łóżeczko turystyczne w Biedronce, o którym ostatnio pisałam, jest bardzo fajne;-). Na początku mieliśmy problem z rozkładaniem i składaniem, ale w końcu to rozkminiliśmy i idzie teraz ekspresowo. Także polecam

paulinkaa88
Hej!
Madzia a co sie stalo ze trafiliscie do szpitala? musialam nie doczytac.
Trzymajcie sie tam dzielnie.
A mam do was pytanie jaki rozmiar pampersow kupujecie?

ponawiam również pytanie o rozmiar pieluch, chce kupić DADA,ale nie wiem jaki rozmiar?

ehh a od jutra zabieram się za poprawę pracy, muszę oddać do poniedziałku, bo później urlop ma promotorka i zostałby wrzesień a tego nie chcę. Wolałabym to mieć już z głowy...

Na początek 2 paczki małe 1 wystarcza w zupełności. Kupa idzie za kupą a po tygodniu lub 2 będziesz na 2 pewnie.
Ja kupiłam po 18.99 za 43 szt pampersy zielone 1 dwie paczki

Fobianka
Jeśli chodzi o pampersy to ciężko powiedzieć bo nie wiadomo jak duze/małe urodzi się dziecko. Ja na "start" kupiłam dwie duże paczki jedynek i jedna dwojek, pewnie jeszcze dokupie ale to już po porodzie żeby później się nie zmarnowały ;)

Nati trzymam kciuki za poprawki! Ani się obejrzysz a będziesz juz po obronie ;)

Ja urodziłam zoske 4 kilowa i ze 2 tyg może max 2.5 jedynek .

Mój wraca za tydzień i tez bym chciała żeby miał 150% :p

karola22
Nieska ja prałam w zwykłym proszku. Później przepiore w tym dla dzieci. Ja wszystko kupiłam na olx. Wnętrza wózka nie chce mi się na razie prac bo i tak będę musiała to później zrobić. Tak jak pisały dziewczyny maluch tak rośnie ze szkoda kupować nowe. Mam jedne body nowe ale już widzę ze raczej będą małe bo Mała ma nogi dłuższe jak na swój wiek (tydzień do przodu) wiec będzie pewnie krótkie.
Co do pracy to ja we czwartek idę ostatni raz ku mojemu niezadowoloneniu. Tylko dla tego że mama kończy prace mojej małej.

Nie sugeruj się tym zbytnio. Moja miała bardzo długie nogi i była pulpecikiem a i tak musiałam sporo 56 dokupić.

Gość Niuśka32

...do sheViolet
...z tym l4....to jest chyba tak, że jak firma zatrudnia do 20 osób, to wtedy wysyłasz sama do zusu, a jak powyzej 20 osob, to wtedy do pracodawcy, a on sle do zusu-ale najlepiej zadzwon na infolinie zus....i tam dopytaj, bo być moze zmienily sie przepisy....

co do ciuchów....ja kupilam mega pake na rozm.56-68...na olx.....i chyba to starczy na poczatek......

p.s. czy ktoras z Was ma obecnie zestaw-szew+pessar?? i ile ma szyjka w tym zestawie??????

Gość Dominikaaaa

Dziewczyny jak to jest wkońcu z ta szyjka? moja ma 2.9cm (tyle miala w 21tyg tj 2tyg temu) i lekarz nic nie mówił, że krótka..w necie pisza ze do 2,5cm to jeszcze norma. A ktoras z Was pisała ze ma 3cm i to jest bardzo mało...to jak to jest

My już też po wizycie, wszystko jest ok. Nie wiem ile mały waży bo Pani dr stwierdziła, że zrobimy pomiary na nast. wizycie bo 2 tyg temu miałam połówkowe. Antek się odwrócił i leży teraz pośladkowo. Juz teraz wiem czym były spowodowane wczorajsze turbulencje w brzuchu :)
Co do WC to ja czasami jeszcze nie zdąże wyjść z toalety a już mi się chce znowu. Chyba tak już zostanie do końca. Trenuję nocne wstawanie od października ;)
Adonis dobrze,że wszystko się wyjaśniło. Odpoczywajcie jak najwięcej.
Jak u Ciebie Madzia? Podziwiam Cię za wytrwałość bo ja już nie mogę się doczekać, żeby w końcu się dowiedzieć kto tam u Ciebie mieszka :)

http://s7.suwaczek.com/201510277445.png

~Niuśka32
a orientujecie się jak zdobyć takie zestawy GRATISOWE np. od pamersa, bebiko....itp. typu....smoczki, butelki,etc.

Takich akcji juz raczej nie ma. Ja pisałam do nich w 1wszej ciąży i odpisywałi ze próbki mleka , bebilon poradniki i sliniak i johnsons próbki.
W szpitalu dają pudełko z takimi pierdolami.