Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Szusterka - ja zupełnie nie wiem..jeśli chodzi o to nazwisko. Ja bym poszła do pierwszego najbliższego urzędu i tyle. Wystawiają Ci to od reki, adres tam chyba nie ma znaczenia..wiec niech nie marudzą!
GosiaM- Echeveria i Nieesia mają laktator medela swing - ja medela mini Electric. Bardzo bardzo polecam.

Jeszcze któraś z was pytała o leżaczek. Faktycznie ja polecam mamas&papas taki beżowy. Śliczny, zgrabny.. ma dwa rodzaje bujania i 3 melodyjki. Na olx trafiłam na piękny za 70zl .

Szusterka, ja na tę chwilę nie wyobrażam sobie nie dokarmiać, i szczerze podziwiam mamy, które karmią tylko piersią, i biję pokłony:) moje cycki aktualnie to wielkie strupy na sutkach, i najgorzej, że technikę ssania i przystawania mamy dobrą od pierwszego ssania.

U nas już 4 dzień od porodu, mała nieźle spi od karmienia do karmienia, ale ja mam spory problem ze spaniem - czy jakieś rady? Wlącza mi się tryb czuwania i nasłuchiwania czy któraś z Was tak ma?

09.2015 córeczka:)
08.2014 aniołek...
08.2013 córeczka:)

Catarisa we wtorek na wizycie ilosc wód była w normie. Ale tak jak mowie mega bol związany z ruchami małej mam od dwóch trzech dni moze i to tylko późnym wieczorem po 23.. Dziwnie ale zwijam sie z bólu. Jak juz przestaje harcować to zaczynaja sie skurcze. Dzisiaj ciężka noc za mną ze skurczami. Jak juz zaczęłam liczyć to zasnęłam :D ale! wstałam i co?? Siusiu a tam mega dużo obrzydliwego czopu zabarwionego krwią :D a teraz bol w podbrzuszu jak przy okresie.. Termin na jutro wiec moze moja corcia jest bardzo punktualna :D
Ile kochane Was dzieliło od porodu po odejściu czopu zabarwionego krwią?
Catarisa "pierwszego razu" zazdroszczę! Bo nasz sex jest ostatnio jak komedia i oboje marzymy o normalnym takim naszym sexie Hihi cieszę sie ze humor Ci sie poprawił a i mężusiowi pewnie tez! :-) teraz byle do przodu!

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vflw1iunfpt3w.png]Tekst linka[/url]

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vyx8dc97rma1e.png

Gosia.M mogę polecić laktator Medela Mini Electrics. Dobrze odciaga pokarm, mniej więcej w takim tempie jak ssie dziecko. Można płynnie regulować tempo odciągania, ale za szybko boli. W internecie można go dostać za 250 zł. Jedyny minus to głośność pracy. Za to jego burczenie świetnie usypia mi dziecko.
Nawał mi w końcu minął. Mogę znów normslnie karmić.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

Gość Blanka1212

catarisa dalas czadu:) to teraz po seksie bedzie juz lepiej:)
Moj maly wola cyca co godzine czasami. Karmie kilkanascie razy na dobe!
Co do laktatora to polecam avant reczny. Za 150 zl idealny do uzytkowaniatak raz dziennie lub nawet czesciej

Witajcie :)

Catarisa gratuluje udanego wieczoru!!! Super ze jestes zadowolona, pewnie sie super odstresowalas :)

Ja laktator tez kupiłam mini elektric medela, ale jeszcze nie wypróbowałam wiec sie nie wypowiem :)

Wspolczuje dziewczyny tych przejść z mamami i teściowymi, faktycznie trzeba to troche ustawić :) nie myslalam o tym wczesniej zupełnie!

Joasia, piękny szkrab!

My juz po kontroli, na ktg zero skurczy, w badaniu nic nie wyszło tez... Tzn wyszło, ze bez zmian, porod w lesie... Wiec jutro punkt 7:30 mamy byc w szpitalu i juz sie kładziemy. Mam tylko nadzieje, ze odrazu cos bedzie sie działo...

14 ch sn

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371a5ijkinx.png

Dziękuję za gratulacje dziewczyny przed polecam zzo bez niego gryzla bym tynk ze ścian z bólu po tej oksy. Tyle że byłam cały czas monitorowana tzn. tetno małego pod KTG i trochę musialam być mniej aktywna. Jak bym wiedziala wybralabym cc. Teraz czekam na wyniki badań małego bi miałam dodatni gbs i obserwuje czy nie robi się żółty bo jak wszystko będzie ok.to może dzisiaj nas wypisza. Powodzenia dla rodzących. Teraz zjem rosół bo przywiezli i ciekawe co na drugie. No to idziemy do domciu hura:-P

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

Aga zazdroszczę - nas jutro dopiero wypuszczają.... nie wiem jak Twoje ale ja na drugie mam ziemniaczki, buraczki i ... kawałek kurczaka z rosołu :D
Natka w ogóle zrobiła sobie smoczek z moich cyckow :/ wisi non stop :/ dobrze,że powoli coś się w tych piersiach zaczyna dziać... A smoczka nie da sobie wcisnąć od razu wypluwa.
wiruska jak u Ciebie?????
Edyta jak się kręci sytuacja?
Trzymam kciuki za Was! :)

Mi krwawy czop odszedl 8 dni przed porodem. I kilka godzin przed pierwszymi skurczami Jula miala silne i gwaltowne ruchy. Az sie balam, ze sie obkrecila pepowina i sie dusi. Ale 100 kolek po mieszkaniu ja uspilo.

Powiem Wam, ze jestem przerazona. W nocy mi jako tako pospala lobuzica, ale od 4 masakra. Albo cyc, albo drze sie na caly szputal. Ewentualnie sie rozglada. A potem wrzask. Wcale nie sypia. 20 minut to byl luksus

witam Was wszystkie.. czytam na biezaco,ale nie zawsze mam co napisac ;)

laktator- niezmiennie polecam medela swing - cichy, dwufazowe odciaganie no i dzieki niemu utrzymuje laktacje na wysokim poziomie, pozwalajacym mi nie tylko na bierzace wykarmienie Julki , ale i mrozeniu jednej porcji (ok 200ml) dziennie (chce od 4mc dorabiac na umowe zlecenie i robie zapas ).

Julka nadal grzeczna ;) zasypia ok 19-20 karmimy sie ok 1-2 , 6-7, 10-11 i pozniej to roznie bywa ale z regoly 13,16. zaczyna byc aktywna 2 x dziennie - od 11-15 i 17-19. Podnosi juz glowe i utrzymuje ja elegancko, malo "mowi",ale probuje jakies dzwieki wydawac, podziwia przedmioty , odkryla lustro ;) jedyne co to zdecydowanie mniej sie usmiecha... nadal prawie wcale nie placze.. zdarzy sie 2x dziennie po 1-2 min wrzask,jak bardzo glodna jest.. kapiele lubi,spacery przesypia ;)

co do facetow- ja trafilam prawie idealnie ;) chodzi do pracy, w tygodniu to on gotuje glownie, ja sprzatam- w weekendy odwrotnie, zakupy robi, bardzo chetnie zajmuje sie mala.. wczoraj nie dosc,ze pospalam do 12;) (on nakarmil mala o 6 i 10 ;) za to kocham laktator!), wiec spalam ciurem 10h! to od 13-17 bylam na rowerze.. wrocilam, zaliczylismy wspolny 2h spacer i oddelegowalismy mala spac.. nadmienie,ze w tym czasie co zajmowal sie mala w ciagu dnia robil projekty do pracy ;) .. dzis wychodne ma on i podrozuje na rowerze..

we wtorek mamy z julka szczepienie, zobaczymy ile przybrala;)

co do dziadkow- moi rodzice mieszkaja 600km od nas,ale moja mama byla juz 2x na kilka dni.. wtedy korzystamy i chodzimy do kina czy na rower, a babcia siedzi z mala ;) zawsze cos pomoze, ugotuje, zrobi zakupy.. moi juz sa przeszkoleni przez mojego brata i bratowa (maja 2 corki) wiec toleruja zakazy slodyczy i inne regoly rodzicow. natomiast tesciowie , mieszkaja w tym samym miescie i byli raz.. moj powiedzial,ze on nie bedzie ich prosil o kontakt z wnuczka.. a oni zadzwonia raz na 2 tyg zapytac jak mala i ze nie przyjda bo sa przeziebieni.. albo maja druga wnuczke w domu (3latka, zaczela przedszkole i co chwila smarka) i nie chca julki zarazic. z nimi bedzie trzeba popracowac, bo tesc pali jak smok, niestety nad wozkiem tez by chcial.. chce mala zabierac na spacery ale ze wzgledu na to palenie przy wozku nie pozwalam, a on nie widzi w tym problemu.. no i ta 3 letnia wnuczka jak z dziadkiem wychodzi to zawsze do mc'donalda albo do sklepu po kinder niespodzianke.. co dziennie z czym tez sie nie zgadzam... no nic zobaczymy, poki co nie interesuja sie zbytnio ;)

co do mnie..(mam nadzieje,ze mnie nie zlinczujecie za to co napisze ) radze sobie wydaje mi sie, ze dobrze,ale martwi mnie to,ze nie "zygam tecza" tym calym macierzynstwem.. wolalabym chodzic do pracy.. szczesliwa jestem jak sie wyrwe z domu na troche i z dala od malej.. kocham ja, ale jakos tak bez szalenstwa... i nie wiem czy to normalne.. ja ogolnie malo uczuciowa jestem, ale wydawalo mi sie,ze do swojego dziecka to bede miala morze uczuc, a tu.. no duze poczucie obowiazku i odpowiedzialnosci za ta mala istote,ale no najchetniej bym ja juz zostawiala z kims na te 5-6h w ciagu dnia.. bo zwyczajnie sie nudze..nie jestem zmeczona, tylko znudzona... tylko ja zawsze na wysokich obrotach zylam i pracowalam ciurem nie raz po 24h , czasem i 48h z 4h przerwa na sen... co drugi weekend tez w pracy spedzalam i swieta tez.. i tak mi dziwnie teraz, brakuje jakiejs dynamiki.. z pracoholizmu na pewno powinnam sie leczyc..

Joanna89 - super, że Laura dala wam poimprezowac! Prezenty zawsze mile widziane - zwłaszcza dla dzieci! ;) a co to jest, ta pamiątka ręcznie robiona? Bo nie dojrzałam na focie.
Echeveria- zazdroszczę zapasów mleka. Ja mam już tego jak na lekarstwo.. a szkoda. Nie powiem. Całkiem wygodne było to cyckowanie..
A z drugiej strony ja właśnie mam problem z ograniczę iami.. I ta cała dieta i zakazy wkurzają mnie strasznie.
Co do żygania tęcza - ja też tak mam. W ogóle cenie sobie swoją wolność , czas spędzony z partnerem czy przyjaciółmi. . Nie ograniczam swojego życia do dzieci. Od siedzenia w domu trochę wariuje. Smuci mnie ta rutyna..
Myślę że póki dzieci są takie malutkie to nie ma rady.. nie jest różowo. Ja kocham 3 latki i czekam z niecierpliwością na ten cudny czas. A teraz.. no cóż. . Trzeba karmić i pielęgnować.
Daisy- gratulacje!
Karola6- wspolczuje krzyku , płaczu i zmęczenia. Może w domu wszystko się unormuje!

U nas dzis smetnie, zimno i jesiennie.. juz myślę jaka depresja nas czeka za 2 miesiące. . Brrrr

Dziewczyny gratulacje!!! Dzieciaczki duże i piękne!
Ja dziś i wczoraj po 8 h na uczelni. Dziś już myślałam, że nie wysiedze, mały bardzo aktywny a brzuch cały czas twardnieje.
Mój facet... Szkoda słów. Strasznie mi przykro bo liczyłam na wsparcie, wspólny poród. A tak? Muszę sprawdzić nr na taxi żebym się sama nie musiała do szpitala wiezc :( Już nie chce rodzić....
Echeveriajak czytam opis Twojego weekendu to zazdroszczę, bardzo. Super, że udało Wam tak zorganizować. Ja wiem, że każdy człowiek jest inny i nie ma co sobie robić wyrzutów.
Catarisa, Just.jot dobrze czytać o miłych "pierwszych razach" i relaksujacych wieczorach. Chyba też muszę zostać zołzą!

http://www.suwaczki.com/tickers/relgo7escgqmhxi0.png