Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Klarita nigdy nic nie wiadomo. Może nie na porodówce , ale na oddziale die spotkamy -świat jest mały.
Klaudina spokojnie nie miej żadnych wyrzutów sumienia ponieważ każdy miewa lepsze i gorsze chwile. Ja tez jestem rozchwiana niby juz gotowa ale jak pomyślę ze za tydz córka do pierwszej klasy będzie szła to już coraz gorzej i coraz więcej wątpliwości.

Klaudina nie przejmuj sie ja mam podobnie co prawda +15 kg ale cialo pozmienialo mi sie strasznie, plus rozstepy ehh cycki mi juz obwisly a jeszcze nawet nie zaczelam karmic. Od jakis 4 tyg siedze zamknieta w dimu bo tylko moge lezec to nic mi sie niechce wlosy zwiazane jak najwyzej a robie make up to w ogole jakas masakra. Kiedys to bym nawet w domu siedziala pomalowana teraz mi sie niechce tego zmywac hehe. Szczescie ze maz nic nie mowic chociaz nie wiadomo co sobie mysli ale naszczescie to juz koncowka. Chociaz sama nie wiem jak bedzie pozniej.... Boje siee pologu a najbardziej pierwszego sexu po, pewnie bede miec blokade.
Musze sie zbierac na badania mam nadzieje ze juz ostatnie i juz mam traume bo trzeba sie pomalowac ehhh a juz mi sie robi nie dobrze bo z glodu, mam tylko nadzieje ze nie bede musiala sie jeszcze z ludzmi bic ze wchodze bez kolejki.

A tak w ogóle to ja również jestem słomianą wdowa i nie ma mnie kto nocami przetaczać z boku na bok :) dodatkowo lecę już na tabsach obniżających ciśnienie i jutro mam się stawić do szpitala bo podejrzewają zatrucie ciążowe (a to nowość,takiego czegoś jeszcze nie miałam) więc może Bąbelka będę miała przy sobie wczesniej niż dopiero 9.09 :)

http://www.suwaczek.pl/cache/38411db991.png

Hej ja też po nie przespanej nocy. Z tym że u mnie od 2 do 4.20 regularne skurcze co ok 8 minut, nasiliły się z czasem wiec już w głowie milion myśli na minutę co muszę ogarnąć przed jazdą. Chciałam skontrolować ruchy małego bo się długo nie ruszał wiec się przetoczyłam ok 4 na plecy i w tej pozycji skurcze zaczęły słabnąć.

Wyglądam jak sponiewierany zombie :D

Ja też czasami mam słabsze dni gdy przechodzę kolo lustra, zawsze zgrabna, dla niektórych chuda aż za bardzo, glista jak to mówiła moja babcia :) teraz siedząc czuje wałki tłuszczu na plecach, nogi to jeden wielki cellulit, piersi jakieś takie sponiewierane, twarz stłuściała. Stopy znów puchną i wyglądają jak u hobbita. Skóra sucha bo albo mi się nie chce balsamować, albo nie sięgam.
Ale to jeszcze pikuś, mam świadomość że po ciąży można wrócić do wyglądu, mnie bardziej przeraza to jak będzie wyglądać życie z dzieckiem, koniec spania całą noc, koniec imprez, koniec szalonych wakacyjnych wyjazdów, koniec wolności... Zdecydowaliśmy się z mężem na dziecko 4 lata po ślubie bo chcieliśmy jeszcze trochę pokorzystać. Boje się ze będzie nam tego brakowało, że zamienię się w kure domową, że od nawału obowiązków przestanę o siebie dbać, w związek wkradanie nam się rutyna, zawieje nudą.

Bardzo czekam na tego naszego bąbla ale nie będę ukrywać ze przerażają mnie czasami zmiany jakie niesie ze sobą przyjście na świat dziecka.

Oj znów skurcze łapią, męczy mnie to bo nie wiem czy coś się zaczyna, czy to znów jakaś reakcja ćwiczebna mojego organizmu, a i zapomniałabym:
8ch sn

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Ja też mam jakiegoś dola. Ale z innego powodu. Boje się porodu. Chccialabym żeby juz bylo po wszystkim. W pierwszej ciąży w ogóle o nim nie myślałam dopóki mi wody nie odeszly,a teraz myślę o nim ciągle i spedza mi sen z powiek. Zmianami w ciele i kilogramami się nie przejmujcie. Wiadomo że ciało troche się zmieni,ale większość wróci do stanu poprzedniego. U jednej szybciej u drugiej wolniej,ale wróci. Ja juz nie mogę się doczekać powrotu do sprawności fizycznej bo mnie wkurzają ograniczenia. No i chce juz zobaczyć Jowitke ;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09vcqg6bphnomu.png

Helou :-) patrząc po tym, o której piszecie, to nie mam aż takich problemów ze snem;) a tylko walczyłam cała noc z nogą, bo czaił się w niej ten wczorajszy skurcz i bałam się, że zaraz mnie chwyci.
Trochę wywołałam temat kilogramów. Właśnie jak to napisałam, to przypomniał mi się dzisiejszy sen - że kupowałam jakąś wypasioną wagę. Ale ona też pokazywała te 70-parę.:(
anuszak fajne zdjęcie, widać, żeś szczupła dziewczyna. Życzę Ci, żeby zostało tyle ciałka ile potrzeba :)
Też mam ten kojec motherhood ale taki do spania właśnie. Mam już od 4-5 mies. Nic się, że nim nie stało - nie zmechacił ani nie zbił. A bardzo pomógł na spanie, bo plecy to muszę przyznać, że nie bolą :)
Klarita i sowianka może też się spotkacie, jak Maritka i CiężarówkaWawa na madalinskiego? Świat jest czasem naprawdę mały :)

A ja dziś cieszę się na fryzjera, bo Syn nie może poznać się z mamą czupiradłem ;)

Witek
17.09 g. 4.20

Kolczyk zgadzam sie z Toba, jak wstaje rano i ogladam ile stron przybylo i o ktorej dziewczyny pisza, to mysle sobie, ze mam szczescie, ze spie tyle ile spie :)
Co do watpliwosci, chyba kazda z nas je ma, to jest chyba normalne.. ja pomimo tego, ze boje sie strasznie nie umiem sie doczekać Malej, bo wiem, ze chocby nie wiem co sie dzialo musimy sobie dac rade.. ja na szczescie mam meza cały czas obok siebie i wiem, ze pomimo, ze jakiś czas temu narzekalam na niego, ze ta ciąża w ogole go nie interesuje to teraz nie mam najmniejszego powodu do narzekan.. przychodzi, pyta jak sie Mala czuje, jak na sie czuje, kiedy bedzie mogl ja w końcu zobaczyc i przytulic.. zreszta o tym jak sie przejmuje swiadczy fakt, ze od tamtego tygodnia uslyszalam juz chyba z 50 razy 'nie mogę sie doczekać wtorku' z poczatku nie zrozumialam dlaczego, a on ' no jak to? Przeciez mamy wizyte i zobaczymy co u naszej myszki'.. na wizyte każda chodzi ze mną, a jak na jednej nie mogl byc to naprawde byl zalamany..

A w ogole, dzisiaj mam wizyte, wiec czegos sie dowiem.. czy po odstawieniu luteiny szyjka sie skrocila i w ogóle.. szczerze to ja mogłabym juz urodzić.. zeby tylko mieć Mala przy sobie i zacząć patrzeć na swiat inaczej..
Milego dnia kobietki :*

14 dz sn

Marcelinka 21.09.2015

mycha 88, też mam problemy ze snem.Ostatnio do 4 się kręciłam z kąta w kąt,przybierałam różne pozycje, a maleństwo i tak dawało się we znaki. A zmianami w Waszym życiu po urodzeniu dziecka się nie przejmuj- maluszek zawsze zapewni Wam dość atrakcji ;) Ja szczerze mówiąc obawiam się że będzie ich aż nadto (zwłaszcza, jeśli wda się w tatusia)

chani Gratulacje, wreszcie dobrnęłam do szczęśliwego zakończenia, synuś uroczy, zdrówka dla Was:)
joasiaG mały normalnie do schrupania:)
szusterka ja mam tą fasolkę do karmienia, tej samej firmy, tania nie była, ale położna mnie utwierdziła w przekonaniu, że się przyda, zobaczymy:)A tą koszulkę zamówiłaś z reserved, podoba Ci się?, ja swoją już zapakowałam do torby:)
Wczoraj byliśmy na KTG, książkowe, ani widu, ani słychu, synuś się nie spieszy do mamusi:)
Wczoraj zawiozłam też ostatnie zwolnienie, i przed nami ostatnia wizyta:)
Chani a jakich badań nie miał Twój mąż, że go nie wpuścili na porodówkę, bo teraz mi sie przypomniało jak o tym pisałaś i gdzie rodziłaś?, u mnie w szpitalu nic nie mówili o żadnych badaniach, a mój mąż też ze mną rodzi.
Wczoraj otrzymaliśmy miłą niespodziankę, e-mail o wygranej w konkursie chicco, nawet zapomniałam, że brałam udział w jakimś konkursie, polecam dziewczyny bo naprawdę warto, a konkursy internetowe nic nie kosztują, a mała wypraweczka jest nasza, teraz tylko odebrać nagrodę:)
Wczoraj byłam odwiedzić koleżankę, która 2 tyg. temu urodziła, i jej mała kruszynka spała zupełnie na płasko na pieluszce flanelowej, przykryta jedynie kocykiem, to tak z własnych obserwacji. Miłego dnia mamusie:)

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

[b]agnieszka 82 z moja pamięcią daleko nie zajde :Juz miałam zamawiać i przypomniało mi się ze mam na wieszak ach kilka sukienek z wielkimi dekolt ami bawełniane na sercach Na ramkach :D do chodzenia bez koszulki pod spodem się nie nadają ale na porodów kę jak najbardziej i tym sposobem idę rodzić w sukience :D

Mam nadzieje ze mój rogal będzie ok ze dobrze zrobiłam właśnie go wybierając :)

kurczak fajna ta Twoja córka :)

a ja dziś wymarzona jak mop po tej boskiej blogiej nocy :D

17 ch sn

https://www.suwaczek.pl/cache/ec9c665127.png
Wituś Michał sn 29.09.2015 57cm 3520g 10'45
[url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki]http://s9.suwaczek.com/201509291762.png[
Lilianna sn 30.01.2011 54cm 3220 15'20

Agnieszka82 ja tez wygralam w tym konkursie :)) jakiee bylo moje zdziwienie wczoraj jak przeczytala maila masakra, fajna sprawa bo juz pare rzeczy wiecej bedzie gratis:).
Kurcze tak piszecie o tej wadze ze 70 u mnie na liczniku 80.... Zgroza wielka baba ze mnie jeszcze troche i doszlabym do wagi meza :D
Ja to Wam powiem ze nie moge siie doczekac zeby sie dobrze czuc w koncu, mala wycieczka na badania to dla mnie koszmar slabo mi duszno na maxa, niedobrze i brzuch boli. Powiedzialam mojemu M ze jak bede sie tak czuc na starosc zeby mnie dobil.
Mam pytanie odnosnie badan na ta cholestaze( czy jak sie to tam zwie) to wychodzi normalnie w morfologi czy robi sie jakies osobne badania? Dziwnie zaczelo mnie swedziec cale cialo a w szczegolnosci nogi :/

anno pewnie, że można zmyć paznokcie na kilka dni ale np w moim przypadku nie jest to takie hop siup :) mam żel a zdjęcie czerwonego żelu u rąk i nóg to wyzwanie na jakieś 2/3 godziny więc nie zrobię tego w biegu jak mi wody odejdą :) dlatego zrobiłam sobie frencha bo całkiem się pozbyć żelu nie mogę (miałabym płytkę jak pergamin, tyle lat mam żel, że bez niego czuję jakbym miała gołe mięso na wierzchu:)
CzekamNaJanka ja pościel mam ale tylko dlatego, że była w komplecie z osłonkami na łóżeczko. Zamierzam pościeli używać dopiero po roku (jak minie ryzyko bezdechu) bo poduszka i tak odpada na początek a kołdrą dziecko może się nakryć i udusić więc jak dla mnie tylko śpiworek. Ktoś pisał, że może być problem w nocy przy zmianie pieluchy. Nie wiem dlaczego, przecież śpiworki są na zamek błyskawiczny. Raz dwa i otwarte :) Mam tych śpiworków kilka na zmianę, cieńsze i grubsze na zimę. Jeden rożek z usztywnianym tyłem z gryki/kokosu. Właściwie tylko chyba do szpitala.
Just.jot zapomniałam zapytać, ile standardowo trzymają w szpitalu po cc? Tutaj mówią, że od 4-7 dni a muszę dać rodzicom znać kiedy mają wyjechać z domu, żeby u mnie być dzień przed moim wyjściem ze szpitala i cholera nie wiem jak wycyrklować :)
sunshine ja mam termin na 4, też cc, moja gotowość maleje proporcjonalnie do uciekającego czasu... :/ nie wiem co się dzieje. Chyba wszystkie nas już to dopada. Klaudina widzę u Ciebie podobnie... co do kilogramów, u mnie 18 na plusie :/ ledwo chodzę. Wieczorem w drodze z łazienki do sypialni mam wrażenie, że zajmuję cały korytarz. Mąż tak na mnie patrzył wczoraj jak się turlałam po domu i pyta "kiedy wreszcie urodzisz?" Też mam wrażenie, że w jego oczach stałam się mniej atrakcyjna. Z seksem już też na bakier... mój, że nie che skrzywdzić naszej kruszynki ale ja widzę w tym drugie dno :(
szusterka super rodzinka. Na takie widoki czekam każdego ranka. Może to zrekompensuje mi te ostatnie tygodnie ciąży :) wesoło masz w domku. A co do poduchy to ja bez poduchy sobie życia nie wyobrażam. Mam od 4 miesiąca ciąży. Śpię z takim dużym rogalem. Musi być bardzo wygodna bo mąż mi czasem ją podbiera :) ale niestety tak jak pisze Pamela95 zmechaciła mi się a do tego ten wkład (nie wiem styropian czy coś...) tak zmniejszył swoją objętość, że właściwie 1/3 tego worka jakby się gdzieś wysypała, ulotniła, zmiażdżyła ?
anuszkak super, że sobie zrobiłaś pamiątkę. Ja w sumie żałuję, że za każdym razem jak robiłam fotkę telefonem nie wzięłam normalnego aparatu do ręki. Efekt od razu inny.

A do domowych selfie polecam piloty. Ja do swojego aparatu kupiłam na allegro za 25 zł! Nieoceniony dodatek. Nawet do rodzinnych zdjęć. Dlaczego ktoś ma być pominięty tylko dlatego, że musi zrobić zdjęcie? Stawiasz aparat na statywie (blacie, stole, stołkach...) i wszyscy są zadowoleni. Kiedyś w święta zostawiłam aparat na statywie. Zrobiłam fotkę grupową a później cykałam znienacka jak wszyscy myśleli, że już po sesji :) hehe, supr pamiątka

4 dz cc / 37+3

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nhdge4c9yyzh3.png
http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxyx8dd3m1ocra.png

11 dz cc / 37&4 :)

Witam:) noc u mnie też zgroza.brakowało stron żeby się przewracaC .. dziś już po wizycie szyjka skrócona rozwarcie wew i zew po 2cm. Następna wizyta po terminie. Nic tylko czekać czekać. . A bóle w dole pleców i brzucha to skurcze przepowiadajace ..położna od razu powiedziała ze to Pikuś przy normalnych więc nie marudzic i znosić.

http://www.suwaczek.pl/cache/3be3d05518.png

siwa mój aparat w kategoriach wieku sprzętowego to dziadziuś (ma 6 lat), ale pilot hmm... jeszcze do tej pory nierozpakowany :) a był w komplecie. Wstyd się przyznać.
I też kupiłam pościel w dużym komplecie, plus dostałam drugi zestaw razem z łóżeczkiem, wczoraj pakowałam w worki próżniowe, bo się na razie nie przyda. Tylko poduszka mi się gdzieś zgubiła? Ale na razie też nieprzydatna :)
No i śpiworków mam kilka. W sumie wszystkie używki, ale w super stanie i zamierzam je intensywnie używać. A rożek? Może na sam początek? Jak się wyjmie usztywnienie, to może być jako taki kokonik, jak w szpitalu.
Agnieszka i Kataryb gratulacje! Pochwalcie się, co tam jest w tej wyprawce. :)

Witek
17.09 g. 4.20

Dziewczyny właśnie mi czop odszedł :)
opiszę to wizualnie więc proszę nie zwymiotować:
poszłam do kibelka na dwójeczkę :) pocisnęłam trochę jak to przy kupie a tu taka ładna różowa galaretka koło kupy :) hehe, taka łyżka stołowa zwartej konsystencji.
Ok to powiedzcie ile to dni przed porodem odchodzi ten czop? Lena się dziś mało rusza i nie wiem czy to może mieć związek...
Może to już dziś?

4 dz cc / 37+3

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nhdge4c9yyzh3.png
http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxyx8dd3m1ocra.png

siwa ja pisałam o śpi workach moja córka spala bardzo płytko i każde wyciąganie jej z łóżeczka mogło grozić tym ze juz nie zaśnie :p
Może gdyby śpiworek był odpinany z dwóch stron było by łatwiej też z środkowym zamkiem nie pozwalał mi na dostatecznej manewry przy kupie która często i gęsto leciała po śpi worku :D zwykle gdy spod pupy wyciągał am pieluchy a nie nałożyła jeszcze nowej :p no i w razie Niemca to rozbieranie- w ogóle moja mała nie lubiła być niczym skrępowana :)
Co do rodzinki aż musiałam tr zdjęcia zrobić bo oni tacy podobni do siebie nawet śpią w tej samej pozycji a potem nie wierzą a jeszcze co do poduszek Ten rogal miał najlepsza opinie to kupiłam ale o tym mechanik to faktycznie kobietki pisały ale to chyba aż tak nie przeszkadza i nie da się uniknąć :)
Przy pierwszym dziecku nie miałam miałam w ogóle i się męczył am wiec chyba jaka by nie była będzie dobra :)

Ja dziś jadąc na ktg chciałam żeby siory mi kilka zdjęć cyknęła ale pogoda dziś fatalna. Szaro buro ponuro i coś tam z nieba kapie.

elwirka myślisz ze do czekasz do następnej wizyty ? :)

chuda lekarzem nie jestem ale myślę że spokojnie możesz :D ja też odstawiłam bez konsultacji z GP i to po 3 tabletce .

17 ch sn

https://www.suwaczek.pl/cache/ec9c665127.png
Wituś Michał sn 29.09.2015 57cm 3520g 10'45
[url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki]http://s9.suwaczek.com/201509291762.png[
Lilianna sn 30.01.2011 54cm 3220 15'20