Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Ewelajka- nie wiem co napisac, strasznie mi przykro.. trzymajcie sie wszyscy.

Co do pampersow, to nam schodzi ok 8-12 szt dziennie ;) ja kupilam do wyprawki 1 op jedynek, ale ze Jula zrobila niespodzianke, to na cito szukalismy "0", i moj dorwal w rossmanie, a pozniej kazdy kto przychodzil zobaczyc mala, to z pieluchami w rozmiarze "0" i dlatego w rezultacie mielismy nadmiar. Julka juz wyrosla z "0" jak i z ubranek na 50cm ;)

Co do wagi urodzeniowej, to na sali ze mna byla najpierw dziewczyna, pierworodka z synkiem 4500.. a pozniej dziewczyna z coreczka 2800, oba szkraby urodzone w terminie, cale i zdrowe. Przy pierwszym Julka wygladala jak Flip i Flap, a przy dziewczynce jak blizniaczki (mimo,ze moja urodzona prawie 5 tyg wczesniej ;) ) wiec nie ma regoly co do rozmiaru..

Mysle,ze Catarisa miala taki fajny porod SN, bo jednak Jagodka mala sie urodzila :)

my na przewijak mamy przescieradelko, ale wygodniej nam klasc pieluche.. ze wzgledu na szybkosc ewentualnej wymiany po zasikaniu.. to ulubiony sport Julki.. nasikac, jak nie ma pieluchy na zadzie ;)

i rada jedna jeszcze ode mnie.. jak bedziecie mialy kontrole bioderek w 4 tym tygodniu zycia, to umawiajcie sie jak tylko ze szpitala wyjdziecie, i dopiero zalatwiajcie skierowanie.. bo ja skierowanie dostalam w tym tygodniu dopiero i jak dzwonilam to terminy maja na 07.09 dopiero.. do dziewczyn z Gliwic- badanie robia na ulicy Ziemowita na NFZ lub ewentualnie eskulap - prywatnie- cena 40zl

Cześć dziewczy ja po dłuższej nieobecności wszystko nadrobione:d Catarisa gratulacje :D ja jestem na etapie rozpakowywania swoich gratów bo w niedziele przyjechałam do niemiec i przerasta mnie to wszystko. Łóżeczko kupiliśmy dopiero wczoraj ale już stoi złożone . Chociaż jedno dobre :d i jestem na etapie wyboru kosmetyków . Chciałam z Nivei ale tu ich nie mogę znaleźć w żadnej drogerii ani w markecie.. mają tylko hipp i penaten i zastanawia mnie ten penaten. Podobno jest dobry . Slyszalyscie może coś o nim ?? Chyba jestem najbardziej do tylu z tym wszystkim bo nie mam nawet wyprane małego rzeczy . No i zapomniałam dodać że mój skarb w 34 tc ważył juz 2.5 kg ciekawe ile będzie ważył teraz w środę :)

Michael 27.09.2015 , 51cm , 3215g
http://s7.suwaczek.com/201509271756.png

Kochane.. nadrobić to co skrobiecie graniczy z cudem ;) skończyłam leniwe - mój mąż z równowagi mnie wyprowadza prawie codziennie, z resztą pisalam już, ale jak prosi o leniwe na obiad to ja się nie krzywie, ze nie umiem, bo nigdy nie robiłam tylko jadę z tym koksem.. ale nic.
Tak piszecie o wadze dziecka- wg mnie ( a utwierdzila mnie w tym moja gp) dziecko powinno być "proporcjonalne" do matki.. i tak np byłam w 34 tygodniu na wizycie, waga malej prawie 2,5 kg i tak sobie myślę głośno przy usg ile będzie miała przy porodzie? A moja gin na to, że nie chciała by, żebym miała duże dziecko, bo mmoże być mi ciężko.. Ja mam 158 cm wzrostu, waga przed ciążą 55 kg, obecnie niecałe 10 na plusie, wiec urodzić kolosa o wadze 4 czy ponad 4 kg byłoby raczej ciężkie... pierwsze dziecko wazylo 3450 przy 58 cm i to wg gp było bardzo dużo jak na mnie...
A łóżeczka jeszcze mi mąż nie przywiózł :/ posciel dopiero będę zamawiala.. wszystko w czarnej d..ie :/ we wtorek mam umówione ktg w szpitalu.. ciekawa jestem skurczy :)
A wczoraj moja rodzinna opowiedziała mi anegdote jsk kobieta w ciąży po odejściu wód zeszła sama z 10-go pietra do sanitariuszy do karetka - wniosek taki, że tuzukowala wypadnieciem pepowiny.. podobno jeśli wody odejdą nsm w domu to powinnyśmy być transportowane w pozycji horyzontalnej do szpitala, żeby uniknąć ryzyka wypadniecia pepowiny.
Catarisa - moje gratulacje mamusiu :) niech malutka rośnie zdrowo na pociechę rodzicom :)
Ewelina - brak słów po prostu :( łącze się z Tobą w bólu :(

Pamela95
Cześć dziewczy ja po dłuższej nieobecności wszystko nadrobione:d Catarisa gratulacje :D ja jestem na etapie rozpakowywania swoich gratów bo w niedziele przyjechałam do niemiec i przerasta mnie to wszystko. Łóżeczko kupiliśmy dopiero wczoraj ale już stoi złożone . Chociaż jedno dobre :d i jestem na etapie wyboru kosmetyków . Chciałam z Nivei ale tu ich nie mogę znaleźć w żadnej drogerii ani w markecie.. mają tylko hipp i penaten i zastanawia mnie ten penaten. Podobno jest dobry . Slyszalyscie może coś o nim ?? Chyba jestem najbardziej do tylu z tym wszystkim bo nie mam nawet wyprane małego rzeczy . No i zapomniałam dodać że mój skarb w 34 tc ważył juz 2.5 kg ciekawe ile będzie ważył teraz w środę :)

Pamela to postaw na kosmetyki Hipp. Oliwka z tej firmy np jako jedyna nie zawiera parafiny. A penaten, to mi się kojarzy tylko z kremen na odparzenia :)
Większość z nas tutaj obecnych przeglądała blog Sroki www.srokao.pl (w zakładce analizy, są recenzje przeróżnych kosmetyków do pielęgnacji maleństwa)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nkrhmrlj3yptp.png

Catarisa cieszę się, ze u Ciebie juz po wszystkim :) Odpoczywaj w domu i daj znać jak sie czujecie.
Ewelajka nawet nie potrafię sobie wyobrazić takiej sytuacji... To straszne...
Ja kupilam 1 paczke - 33 sztuki jedynek Pampers i zabieram to do porodu i duza paczke dwojek, ponad 100 sztuk do domu.
U mnie szykowania mieszkania ciag dalszy, dzis ekipa z Ikea montowala szafę w naszj sypialni, a ja w tym czasie ukladałam rzeczy dla Janka. Dzieki moim siostrom, które oddały mi ciuszki po swoich dzieciach, mam całą komodę ubranek, a kupilam tylko kilka. Przy obecnych wydatkach zwiazanych z miezszkaniem, taka oszczędność jest dla mnie wybawieniem.
A jak tak sobie myślę, że mamy jeszcze tyle do ogarniecia, że jednak bede sie cieszyła jak przenoszę i urodzę w październiku, o ile będę dała radę chodzić :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgo7escgqmhxi0.png

Ja wlasnie po wizycie i zalamana jestem, 35 tydz szyjka znow sie skrocila i mam zagrozenie porodem, lekarz stwierdzil ze teraz to moge w kazdej chwili zaczac rodzic :( maly wazy 3 kg i mam na jutro skierowanie do szpitala, zeby mi podali zastrzyki na rozwoj plucek dla malego. Przeraza mnie to ze znow musze lezec w szpitalu i ze w kazdej chwili moge zaczac rodzic boje sie :(( dziewczyny co ostatnio lezalyscie z tymi zastrzykami dlugo was trzymali?

Ja też mam wózek z nie skrętnymi kołami ale wam nie pokaże bo za nic nie mogę zrobić zdjęcia. My kupiliśmy 3 w 1 taki retro na dużych pompowanych kołach ale nie jest to chyba jakaś znana marka. Przynajmniej jest niepowtarzalny bo buda była szyta specjalnie dla nas na zamówienie. No i ma dużą gondole. Przezimujemy w nim a na wiosnę pewnie kupimy jakaś zgrabna i zwrotna spacerówke.