Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Dzasti ja planuję kupić pas poporodowy. Ale taki na rzep żebym mogła dobrze dopasować do swojego brzuszka no i uniknę problemu naciągnięcia z którym spotkała się AneczkaSz ;)
Kolczyk M nawet nie zwróciłam uwagi na to ile nas "łączy" :) Mi lekarka nic nie komentowała, wręcz jest zadowolona, że trzymam się tych całych norm. Na tle forum może wypadam słabo jeśli chodzi o moje przyrosty wagi, ale wg ogólnego wyznacznika niby przybieram w górnej granicy, ale dobrze ;) byłam też chuda przed ciążą więc trochę inaczej patrzą, wkurzyłam się tylko 2 razy jak usłyszałam że z większą wagą wyglądam lepiej niż sprzed ciąży, a feee takie komentarze, zamierzam wrócić do wagi sprzed ciąży po porodzie :P
Piękny masz ten pokoik!!!
Karolinek26 co do skurczy - ja też ich nie czułam tylko często robiło mi się wybrzuszenie po prawej stronie pępka. Byłam pewna że mały się wypina tylko nie wiedziałam czym skoro tam podobno miał nóżki i rączki ;P w szpitalu okazało się ze to właśnie są skurcze i u mnie tak wyglądają i podobno więcej przyszłych mamusiek ma takie ...dziwne ;)

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Hej!
Ja od rana buszowałam po moich ukochanych lumpach. Kupuje juz tylko takie "perełki", bo Poli garderoba robi sie imponujaca..
Tez wczoraj w koooncu wzielam sie za prasowanie jej rzeczy - glownie na lewej stronie. Nic nie widac, nic nie zniszczyłam! :D
Zrobilam mala segregacje i nieco wieksze ciuszki wrzuciłam do worków prozniowych. Wyprane, wyprasowane beda czekac az Mała podrosnie :D
W tym tygodniu zrezygnowałam z cwiczen i powiem wam, ze chyba juz nie dam rady. Czuje, ze juz nie mam sił. Wyczerpałam swoja baterie dana mi na cała ciaze i teraz stawiam na spokoj, ogrodek, hamak, mały spacer.. i moze raz na tydzien basen.. W weekend juz zaprosilismy przyjaciol na grillowanie i biesiadowanie do naszego ogrodka, zebym ewentualnie miala blisko do swojego lozka!

Gosia M- pieknie Ci wyszlo chustowanie! Super! :D
joanna89 - wspolczuje zawilosci i komplikacji w pracy. Szkoda, ze na l4 rowniez musisz ponosic konsekwencje i w ogole przejmowac sie robota. Oby udało Ci sie jakos z tego wybrnac i do tego jeszcze zdystansowac, zeby miec spokoj..
JustiSia- moja jest troche w poprzek brzucha, troche na skos. Glowe ma z prawej pod zebrami, dupke z lewej, nogami mnie kopie po łonie i kosci ogonowej, a raczkami nawala z dwoch boków. Nie ma litosci!
Kolczyk M- sliczna komoda! I masz piekny parkiet w jodełke! :D
Banana- jak mieszkasz w Irlandii, to pewnie masz dosc tych sieciowek typu Pennys, czy Next. Ja jak chodze po lumpkach i cos pieknego chwyce, to zwykle wlasnie sa to nextowe cuda, albo primarkowe.. Jakis George, Adams. U nas nie ma tych sklepow :(
Ja cala wyprawke mam angielsko- irlandzko - skandynawska :D W porownaniu nawet do naszego H&M czy Zary, to sa o niebo lepsze!
Mycha88 - super, ze wszystko jest ok! Dobrze, ze mialas wizyte i skonsultowalas obawy. Koncowka jest dla kazdej z nas bardziej bolesna, meczaca.. Ale jak szyjka i maluch ok, to znaczy , ze jeszcze jest czas na relaks :D

Ja mam znowu 3 urwisów w chacie. Fakt - ze bawia sie sami, elegancko, ale co 15 min trzeba biegac i krzyczec, albo cos tłumaczyc.. Zaraz wywalam ich na podwórko z piłka, niech sie zmecza - to nie beda mieli głupich pomysłow :D a ja odpoczyyywam! :D

Dzasti, wiesz ja planuje taki pas poporodowy zakupić, ale gdzieś wyczytałam, że można go dopiero nosić kiedy macica się obkurczy do minimum i w swoim tempie. No chyba, że mowa o chwilowym obraniu na jakąś imprezę :)
I druga sprawa jest taka, że podobno, nosząc ten pas mięśnie się rozleniwiają,
Ja chyba będę go używać po około trzech miesiącach od porodu, bo wtedy też zamierzam wziąć się za ćwiczenia.

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

Gość echeveria

hej.. tak popralam i posegregowałam ciuszki, które dostałam w "spadku" ... i naszły mnie wątpliwości, czy mi tego wystarczy.. ile mniej wiecej macie ciuszków w rozmiarach mniejszych niż 62 i jakie (w sensie body, spiochy itd)? gubie się pomału w tym wszystkim...

Wiem Asiu i co chodzi, fakt, że "u mnie" działa to na trochę innych zasadach, ale pracując w galerii handlowejttrafiłam nieraz na tego typu salony.. szczerze współczuję urzerania się teraz z pracą i trzymam kciuki za jak najlepsze, oczywiście dla Ciebie, wyjście z tej sytuacji! A ptsj przy okazji nie zaszkodzi wyłączyć tel raz na jakiś czas ;)
Ja ogarnelam mieszkanie.. biorę się za prasowanie ubranek dla Natalki ;) mam tego tyle, że muszę zastanowić się jajbje grupowac, macie jakieś pomysły? Nawet nie wiem ile czego jest w danym rozmiarze :D

I jeszcze Kochane wam napiszę, że im bliżej końca tym hormony dają silniej o sobie znać. A może to przez te problemy z tą akcją - mieszkanie, która od 2 tygodni mnie wykańczania psychicznie.

Byliśmy dziś oglądać mieszkanko i chyba je wynajmiemy, bo tanie (dwa pokoje 46m2 za 550 zł plus prąd i gaz), a czasu już niewiele zostało, więc w sumie nie mamy wyboru. Ale mi się kompletnie nie podoba, bo ciemne, a w pokojach jest bardzo stara wykładzina dywanowa na podłogach i do tego taka okropnie stara meblościanka z lat 70 i mówię mojemu, że jestem w stanie sprawić, żeby to mieszkanie było przytulne jeśli zrobimy coś z podłogami i wyniesiemy meblościankę.
Bo ja od razu przed oczami miałam wizję jak Jagódka raczkuje na tej koszmarnej wykładzinie oblepionej nie wiadomo czym plus sierść naszego psa.
Ok, nie jestem zwolenniczką "chowu" w sterylnych warunkach, ale chociaż trochę higieny być musi :)

No i postawiłam swój "warunek/prošbę" a mój facet, że nie będziemy mogli w najbliższym czasie tego zrobić, że zrobimy to KIEDYŚ, a ja znam to jego "kiedyś". Ten się obraził, mi zabrakło cierpliwości i poleciałam do WC (byliśmy akurat w CH) bo mi wyć się zacjciało.
No ale nie będę wam narzekać, w końcu najważniejsze, że udało nam się znaleźć tanie mieszkanko. Pokażę wam tylko te wykładziny i meblościankę.

Więc oglądamy z zachwytem zdjęcia pokpików Waszych szkrabów i marzę o podobnych :)

monthly_2015_07/wrzesniowki-2015_32780.jpg

monthly_2015_07/wrzesniowki-2015_32781.jpg

monthly_2015_07/wrzesniowki-2015_32782.jpg

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

Jeju dziewczyny jak ja sie za Wami stesknilam nie bylo mnie tutaj kilka dni i tyle stron do nadrobienia, że calkowicie nie wiem od czego zacząć :D wyjechałam z mamą na działkę, domek mamy nad samą wodą w głębi lasu, caly dzien siedze na powietrzu chodzimy na bardzo dlugie spacery i czuje sie o niebo lepiej niz w miescie gdzie siedzialam wiekszosc dbia w czterech scianach wdychajac spaliny. Jestem zrelaksowana i czuje sie duzo spokojniejsza a zdecydowalam sie na wyjazd po tym jak ciotka mojego chlopaka wraz z jego mama zaczely sie mnie czepiac i wymyslaly dziwne oszczerstwa na moja mame jak np. Ze dzwonily do niej mama odebrala i je nawyzywala przez telefon szkoda tylko ze kobiety sa glupie i nie wiedza o czyms takim jak billingi po sprawdzeniu okazalo sie ze wcale do niej nie dzwonily (wierzylam mamie od samego poczatku ale chcialam to udowodbic chlopakowi) kiedy wzielam mame w obrone nawyzywaly mnie i zrobily mi straszna awanture. Moze powiecie ze przejmuje sie glupotami ale ani moja mama ani ja nic nie zawinilysmy a zostalysmy tak potraktowane. Zeby bylo malo ciotka mojego chlopaka nastawila cala rodzine przeciwko mnie i teraz jestem ta najgorsza. Przepraszam ze Wam truje glowe takimi bzdurami ale caly czas o tym mysle i jest mi cholernie przykro :(

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png

Ja własnie też planuje kupić taki pas a dobrze Susu że napisałaś że można go stosować jak się macica obkurczy bo ja pewnie zapakowałabym się w niego zaraz na wyjście.

Przyszedł mój sprzed 5 w 1 i powiem wam że fajny jest, własnie ugrilowałam na nim cukinie do tego łosoś wędzony i lekki obiad zrobiony szybko :) z goframi i paczkami poczekam na weekend

http://fajnamama.pl/suwaczki/ol6rmuv.png]Tekst linka[/url]

Catarisa
Mycha gratuluje to pękło 2 kg u twojego skarba :)

Susu karcher zamów wypiorą Ci te wykładziny jeśli nie możecie zmienić. Ta fioletowa mi się podoba do tego białe mebelki :)
Meblościanka stara a możecie ja przerobić? np. pomalować? I tą szafę przenieść w inne miejsce np. na korytarz.

No właśnie właścicielka powiedziała, że niby meblościanka ma zostać tak jak stoi, ale coś po myślimy, my mamy dużo swoich mebli, tyle, że nie będzie gdzie ich włożyć przez ten segment, a w korytarzu to się nic nie zmieści, dosłownie :)

Fioletowa wykładzina na zdjęciu wygląda całkiem nieźle, w rzeczywistości jest dużo gorzej, i w sumie dałoby się ją wyczyścić, tak jak Ty, zobaczyłam tam białe mebelki, bym sobie pomalowała łóżeczko, ale wykładzina i nasz pies to złe połączenie :D

Dzięki dziewczyny, fajnie jest, że możemy się tu wygadać :)

Coś pokombinujemy, spróbuję mojego niemęża przekonać :)
Fajnie, że tak tanio :)

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

Kolczyk M bardzo delikatna i subtelna tapeta z resztą jak cały pokoik.. jak znajdziesz ten przepis na ketchup z cukinii to proszę wrzuć:)

susuduże mieszkanie, w niezłej cenie.. do tej fioletowej wykładziny białe mebelki idealnie:)... zaskoczyłaś mnie ceną rynkową, w takim razie nie wiem jak nam sie uda wynająć.

ja miałam dzisiaj dzień leżakowania bo mój M. nie pozwolił mi nic robić, dzwoniłam do mojej Pani Gin. powiedziałam o symptomach, ale puki nie ma skurczy, ani wody nie uciekają, to widzimy się dopiero na wizycie 28.07, ale gdyby cos się działo mam jechać do szpitala.. ze prawdo podobnie mała zaczeła się układać:)
wezmę się za to prasowanie w koncu...:)
a jutro jeśli będzie dobrze wybiore się do znajomych pozrywać trochę porzeczek, na jakis soczek albo dżem:) a weekend zapowiada się znowu remontowo-zakupowy

http://www.suwaczki.com/tickers/rfxgskjouii3drdm.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ibm28iikre36uzpi.png

Susu a pod wykładziną co jest? Może parkiet? Który będzie lepiej wyglądał a wykładzinę zwinąć i do piwnicy :)

Karolaaa ja nie rozumiem niektórych ludzi niby dorośli a zachowują się jak dzieci. Jak można tak wymyślać i spiskować, bawić się w jakieś żenujący teatrzyk. Sorki że tak powiem ale te kobiety są jakieś psychiczne. Współczuję Ci że z takimi osobami masz do czynienia. Powiedz im że aż Ci wstyd że Twoje dziecko będzie miało taką babcię i ciocię i że wątpisz iż cokolwiek zrozumieją z tego co do nich mówisz bo swoją inteligencją się już dosyć wykazały.
A Ty się nie przejmuj i naciskaj by przeprosiły i Ciebie i Twoją mamę.

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Joanna89 zapytaj teściowej, może zna jakiś przepis na octowe specyfiki:) :) moja juz jest "chora" bo się martwi jak to bedzie kiedy urodze i łazi i się matrwii, oszaleć można

karola wiem, że to takie zachowanie jest bardzo denerwujące ale nic na to nie poradzisz, ja mam wiecznie "chorą" teściową a siostra mojego M jest bardzo specyficzną osobą tzw. "wielką damą od pługa oderwaną" i dyryguje cała rodziną, a to wszystko dlatego ze mają mi za złe, że "zabrałam" im faceta którego mogły wykorzystywać jak tylko chciały, więc jeśli Twój chłopak jest typem że zrobi wszystko o co go poprosisz, takim dobrym chłopakiem to bardzo możliwe że mają Ci za złe właśnie to ze ukradłaś go im....

Susu podejrzewam, że KIEDYŚ u Twojego męża jest takie samo jak u mojego ;) dziewczyny mają rację - grunt, że tanio, bo wydatki przed nami niemałe.. proponuje wypożyczyć odkurzacz pioracy i zagonic pana męża do prania tych wykładzin im szybciej tym lepiej, żeby dobrze poschly od razu odswiezy trochę mieszkanie, wszystko wywietrz lacznie z mebloscianka - fakt stara ale ile masz miejsca ;) ja np mam jobla na punkcie zbyt małą ilość szafek, szuflad :/ będzieddobrze :)

joanna89a z tych narkotyków to się nawet mój mąż śmieje :D i od razu rzucił haslem, żebyś podała przepis na te narkotyki i powiedziala, czy mocno kopia ^^ :D
susu cena za mieszkanie naprawdę dobra.. ciekawe dlaczego wlascicielka tak nalega na to, żeby ta mebloscianka zostala- tymbardziej jak mowisz ze macie swoje meble.. moze udaloby sie ja przekonać na wyniesienie mebloscianki do piwnicy czy cos?

Ja dziś się najadlam czeresni i jestem z tego powodu taka szczesliwa, ze szok :) nie wiedzialam, ze trochę czeresni moze tak poprawić humor :)

A powiedzcie mi dziewczyny, miałyście robione badanie na krzepiwosc krwi?? Bo dzis znajoma majaca termin na 18 sierpnia mi mowila, ze była wczoraj poogladac porodowke i przy okazji spotkac sie z anastezjologiem, jakby bylo jej potrzebne znieczulenie, i kazał jej anastezjolog donieść właśnie badania na krzepiwosc krwi..

Marcelinka 21.09.2015

Ależ mnie Ci ludzie wkurzają ;/ Wasze brzuchy też tak komentują. Bo dziś sąsiadka mówi do mojej mamy że ja to pewnie już będę rodzić. Mama na to że za 2 miesiące. A tu tekst " o rany boskie jako łona grubooo!"( dosłownie) a wcale brzucha nie mam tak dużego taką fajną piłeczkę do przodu. A jak to na wsi wszystko wszystkich interesuje ;/

http://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd2bblfvrv.png

Catatisa Ewelajka To wlasnie powiedzialam im ze dopoki nie przeprosza mnie a szczegolnie mojej mamy to moga sie do mnie nie odzywac. A ze sa psychiczne to ja wiem ciotka kreci cala rodzina i ma byc tak jak ona chce a moj chlopak ma wlasnie bardzo dobre serce i zawsze stara mi sie pomagac ja tez mu duzo pomagam bo wychowywala go tylko matka no i ta ciotka i do niczego go nie dopuszczaly to teraz kiedy wszedl w dorosle zycie to widze ze sa sprawy ktore czasem go przerastaja i o wielu rzeczach ja musze myslec i to sie chyba tym kobietom nie podoba ze czesciowo ja przejelam ich obowiazki i on sobie juz teraz nie da tak w kasze dmuchac przez co nie moga nim manipulowac tak jak dotychczas

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png

badanie na krzepliwość krwi jest wykonywane głównie pod względem ewentualnej cesarki.. ale profilaktycznie jest zalecane każdej kobiecie, żeby stwierdzić prawdopodobieństwo krwotoku wewnętrznego po porodzie (również naturalnym) lub w drugą strone żeby nie powstały zakrzepy jeśli krzepliwość krwi jest bardzo duża... tak mi się przynajmniej wydaje

Joanna89 teściowe chyba tak maja, ale nie ma ise co tym przejmować.. na pocieszenie dodam że jak urodzimy bedzie jeszcze gorzej... bo bedziemy wyrodnymi matkami... bo nie umiemy nakarmić, zle kąpiemy, "to nie tak się robi..., a tamto zrob inaczej.... a ja to robie tak" itd... wiec spoko... 'bo jak takie durne babsko mogło mi zabrać mojego synka" " co on w niej widzi"... a najlepsze jest to że my za 20-30lat taz bedziemy sie tak zachowywac :)