Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki dziewczyny :) czyli decyzja jest juz raczej podjeta :)) powiem mojemu to sie ucieszy ze jednak amelka, mimo ze mamy jedna juz wnrodzinie ale nie mamy zbytnio z nia kontaktu:))
A ashley lub holly bedzie dla drugiej :)
Antos zarezerwowany dla chlopca wiec Antosi byc nienmoze .. :)
Zaczelam podczytywac teraz czerwcowki dzieki joanna89a hehe :) musze sie troszke przygotowac. Zaczne sie juz modlic o bezbolesny i szybki porod bo pozniej moze byc za pozno hehe :) mam taka cicha nadzieje bo ciaze nienznosze jakos najlepiej :( wiec moze porod bedzie dla mnie zyczliwy ... Zobaczymy :)
Moje wlosy sa lepsze niz byly na poczatku :) paznokcie jako tako..
A co do ojca Karola.. Nie przejmuj sie tym. To jego wybor i na sile nie mozesz mu kazac lubic ojca.. Kocha tego ktorego uwaza za tate a tamten jest tylko ojcem. Nic nie zrobisz .. Jezeli rozmawialas z synem o co chodzi i wiesz dlaczego tak reaguje ize powiedzial ci o wszystkim, nienmozesz mu kazac sie z nim spotykac lub dzwonic jezeli nie chce. A wyglada na duzego chlopca i duzo napewno rozumie :)
Joanna89a, wypoczywaj ile sie da. Nawet nienwiesz jak ci zazdroszcze tych wszystkich smakolykow i owockow ktore tam podjadasz .. U nas 250 gr truskawek chemicznych pryskanych po zjedzeniu ladujesz od razu na kibelku musisz zaplacic 5 euro ... Juz wole zjesc dzem. Chociaz posiadowy nie mam i jelita nie bola .. Ehhh.
Joanana (nienpamietam jak sie pisze twoj nick) piekny brzusio :) juz duzy duzy ..
Dzis poszlam na zakupy oczywiscie z cisnieniem w macicy ( opowiadalam wam o uczuciu pchajacego sie tampona w rozmiarze xxl ) i chyba po raz pierwszy poczulam sie jak wieloryb.. Ciezko goraco oddychac sie nienda i chodzic .. 79 dni do porodu , chyba zaczne odliczac intensywniej ..

http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd45kcrbcn.png

banana dzięki. Chciałam się utwierdzic ze dobrze postępuje. Obawiam się tylko starcia jak bedxie chcial zabrać karola do siebie. Pamiętam jak strzelił kiedyś wykład jak Karol rozmawiając z nim .na Skype powiedział "a mój tata Marcin" to tamten razem ze tatę maż tylko jednego i takie tam. A jak ostatnio rozmawiałam z karolem to nie jest mu żal ze u ojca nie spotka koleżanek czy ojca tylko ze nie zobaczy więcej psa fifka

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3upjypj9m4usi.png

karolaaa ta wanienka z wbudowanym siedzonkiem chyba na długo się nie przyda, bo takie większe dziecko w foteliku w wanience długo nie usiedzi, sama nie wiem, ale może to jakoś jednak ułatwia kąpanie. My zdecydowaliśmy się na zwykłą wanienkę średniej wielkości, bo mamy wannę i będziemy chcieli małą szybko tam zacząć kąpać tak może jak będzie miała roczek, zobaczymy.
banana Amelia Ashley pięknie brzmi razem, bardzo ładnie.

Jeśli chodzi o karmienie piersią to mi położna powiedziała że rozmiar biustu nie ma żadnego znaczenia, są kobiety o bardziej obfitych kształtach a pokarmu nie mają i są takie, które mają mniejszy biust i mogłyby przedszkole wykarmić, więc reguły nie ma. Co ciekawe większy biust powoduje że dziecko może się poddusić więc trzeba cały czas biust odsuwać od noska maluszka przy karmieniu, a przy mniejszym biuście jest dla dziecka wygodniej i bezpieczniej.
Mi trochę urosły ale bez szału jeśli chodzi o rozmiar miseczki, jednak z poprzednich biustonoszy już raczej do końca ciąży nie skorzystam m.in. ze względu na obwód, brzuch mi się mocno podniósł, a po porodzie może być różnie.

Już jesteśmy po szkole rodzenia i stwierdziłam, że bardzo mi się przyda, dowiedziałam się przy najmniej czego jeszcze mi brakuje do wyprawki. Położna powiedziała, żeby koniecznie kupić jakiś krem ochronny przeciw odparzeniom ale nie sudocream bo on jest stosowany już na poważne odparzenia, polecała kremy z lanoliną takie jak linomag czy bepanthen.

Banana - Amelia Francesca też pasują do siebie. Bardzo ładnie.

emiska i joanna89 - dołączam do was z tymi remontami a w zasadzie budowami ;) u mnie dach zmeiniony ale trzeba ocieplić, zrobić ściany, instalacje i...wszystko. Nie ma szans się wyrobić :(

Też jestem czereśniowym pochłaniaczem, ostatnio sama zjadłam 2 kg :)

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

Hej, hej :)
Dopadło i mnie że musze zrobić do końca 28 tc obciążenie glukozą wiec pójde w przyszłym tygodniu a poza tym musze jeszcze zrobić badanie na transaminazy czy nie mam cholestazy ciążowej chodź gin twierdzi że to za wczesnie i że moja wysypka na nią nie wygląda ale dla pewności musze. Mała w zeszłym tyg 760 g a wczoraj już 930 g a mnie ubyło 400 g na wadze :)

Martitka trzymaj się i bądź dobrej myśli
Wiruśka też mam nastepną wizyte 21 lipca :)
just.jot współczuje ale spokojnie odpoczywaj i nie martw się bałaganem jeszcze zdążysz ogarnąć a za dzień lub dwa wrócisz do formy
joanna89a ja też oglądałam wczoraj ten odcinek porodow i byłam przerażona tą kobitką, fajnie że dała rade a jak na 2 czy 3 poród to sie długo męczyła a jak cisła mocno ale sie nie dziwie bo jak mała miała prawie 4,5 kg

http://fajnamama.pl/suwaczki/lk3zipd.png]Tekst linka[/url]

Witam z rana.
Nie śpię już od godziny, taki ból bioder że zasnąć nie można. jeszcze dziś i jutro i koniec z odprowadzaniem Karola do szkoły na 2 miesiące. Ale już za te 2 miesiace to może będziemy mieszkać na swoim i do szkoły jest z 600 metrów.

joanna89 Bartoszyce leżą na północy miasta, blisko granicy z Kaliningradem. Taka mała mieścina, wszyscy uciekają do dużych miast lub innych krajów.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3upjypj9m4usi.png

Dzień dobry
ale się wczoraj rozpisałyście, miałam co nadrabiać

Cieszę że wizyty udane i wszystko z wrześniowymi skarbami w porządku :)

Emiska81 miałam podobną sytuację. Mój były zabrał do siebie Adriana po czym mały nie chciał już z nim się spotykać. Potem był może z raz i więcej się nie pokazał. Wreszcie zaznaliśmy spokoju bo młody już nie czekał na niego i nie było mu przykro jak " tatuś" zawodził nie przyjeżdżając.
Ja do niczego syna nie zmuszałam skoro źle się czuł jak go zabierał i nie chciał jeździć to na siłę go nie pchałam.
Mam nadzieję że i u Ciebie wszystko się ułoży.

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Dzień dobry☺,
U nas kolejny pochmurny dzień, chociaż nie narzekam. W ciazy wole takie, niż upały.
Catarisa ja miewam takie uczucie, jak porządnie naciągnięcie mi się skóra na brzuchu to przy pępku jakby bez czucia, a zarazem szczypie.
Dziewczynki, jakie laktator kupujecie, elektryczne czy manualne? Tak się zastanawiam, czy opłaca się elektr.?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71855.png