Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Joanna89a co do tych dha to polecam pregna dha ;-) zresztą pregna plus tez jest ok bo ma kwas foliowy, wit D 3 i z grupy B. Hmm... A kiedy przestał Ci brzuch twardniec? Bralas coś czy tak sam z siebie przestał? U mnie niestety maluszek bardzo nabiera na szyjkę i jest zbyt miękka i fo tego te twardnienia brzucha mnie odbijają...

Odnosnie zakupow, otulaczy, gadzetów itp.. Weszłam na stronke fabrykawafelkow.pl
Przepadłam..
Jak ktos ma miliony do wydania to polecam! Chce wszystkooo! I juz załuje, ze kupilam kocyk z minky, bo sto innych juz mi sie bardziej podoba..
A te otulacze, to duze pieluchy tetrowe.. ale ktos super wymyslił! Biznes ze ho ho !
Polska tetra 2,70 , Drukowana 5 zł.. A otulacz 90 zł! :D niezle!

Joanna89a luteine tez bralas na twardniejacy brzuch czy coś z szyjka miałaś nie tak? Długo walczyłas z tym twardnieniem? Mam nadzieje ze i mi ustąpi. Ostatnio dużo odpoczywam ale energia mnie rozpiera i juz bym coś porobila. Mam nadzieje ze wszystko się ustabilizuje aczkolwiek szyjka raczej już nie stwardnieje ;-)

joanna89a
Jedynie mnie mój lekarz zaintrygował.. bo wierze w to co on mówi, ale powiedział, że jak pójdę na basen, mam włożyć sobie tampon... byłam lekko w szoku, czy na tym etapie ciąży mogę..ale zapewniał, że to wręcz konieczne, żeby żadnych infekcji nie było.

joanna89a moja ginka polecała tampony z probiotykiem ELLEN

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nkrhmrlj3yptp.png

joasiaG
Dziewczynki a ja z innej beczki- jakie koszule kupujecie do szpitala, porodu i po porodzie?
Ja mam jedną z krótkim rękawem ale wydaje mi się, ze będzie mi w niej za gorąco. Pozostałe myślałam kupić bez rękawów. Podpowiecie coś?

Jedną mam z długim, ale podwijanym rękawem (f&F), a drugą do porodu planuję kupić taką (Dobranocka)

monthly_2015_06/wrzesniowki-2015_31094.jpg

monthly_2015_06/wrzesniowki-2015_31095.jpg

wiem jedno, napewno nie chcę rodzić w tej szpitalnej koszuli z prześcieradła... miałam okazję już raz w takiej wystąpić i czułam się OKROPNIE! Do tego musiałam w niej przedefilować na salę operacyjną wieziona na wózku. Dodam, że wieźli mnie windą dostępną dla wszystkich i jechałam gdy była wypełniona na full... A w tym prześcieradle czułam się po prostu naga :/

Kuki82 tych dobranocek nie polecam, mam obecnie bardzo podobną do tej, którą pokazujesz (możliwe, że to ten sam fason) i mimo, że "ciążowa", że wzięłam L (a mój rozmiar przedciążowy to 36/38), to już obecnie jest ledwo-ledwo. Tam się po prostu brzuch nie ma gdzie mieścić :)
Może po porodzie będzie dobra? Ale nie mam doświadczenia na ile ten brzuch zmniejsza się i jak szybko.
Ja mam zamiar kupić na Allegro, jakąś najtańszą do porodu, której nie będzie mi szkoda się pozbyć ;)

Witek
17.09 g. 4.20

Hej:) oglądałam wczoraj na allegro te koszule ciążowe i większość z krótkim rękawem jest takich jak moja, czyli niby krótki rękaw a sięga prawie łokcia. Próbowałam w niej spać, efekt taki, że tylko się spociłam.....także chyba jednak wybiorę bez rękawów. Do porodu wezmę jakąś używaną żeby nie było szkoda wyrzucić i 2-3 po porodzie.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Ja chyba tak jal któraś radziła wezmę jakaś starą, bawełnianą koszulkę męża, bo nawet teraz w takiej śpię, bo po prostu mi najwygodniej, a że są na tyle szerokie, że brzuch się spokojnie mieści to zadnego problemu nie ma :) a po porodzie to mam kupione dwie koszule, z krótkim rekawem to fakt, ale są naprawdę wygodne i rękaw jest serio 'krótki'.. tylko pytanie jak duży urośnie brzuszek i czy do nich wejdę..
bo niby kupiłam większe, ale ostatnio przeczytałam fajne zdanie na temat zakupu ciuchów na końcówkę ciąży- 'wyobraź sobie jak duży może być wtedy twój brzuch i.. dodaj jeszcze parę cm, bo na pewno będzie większy niż twoje wyobrażenia'

Marcelinka 21.09.2015

Czesc kochane wrześnióweczki. Wstalam a tu stópki jak serdelki :( i jeszcze do tego plecy mnie bolaly, maz troche rozmasowal i przeszlo, ale boje sie ze mi nerki przewialo.
Widze ze wiekszosc z Was jest anty otulaczowa. Dzieki za rady, warto poczytac co maja do powiedzenia doswiadczone mamy. Kupie po prostu duza grubsza pieluche tetrowa 120x120 i bedzie ok, widzialam takie w empiku za ok 40 zl.

Kuki ja tez widzialam ta koszulke z serduszkiem i baaardzo mi sie podobala i nawet cena jest super. Przejade sie jeszcze do f&f i zobacze co tam moga miec, a zawsze bylam zadowolona z jakosci tych pizamek.

Jesli chodzi o biust to ja juz 3 raz bede zmieniac biustonosze, chyba zbankrutuje, ale tu akurat moj maz nie ma zadnych obiekcji :)

Emily kochana trzymaj się, jesteś w dobrych rękach, na pewno Ci pomogą. Daj znać przy pierwszej możliwości jak się czujesz.
joanna89a kup sobie PREGNA DHA - zawiera tylko dha ;) Też uważam że dobrym pomysłem jest wziąść na poród koszulę którą później nie zależy już prać, tylko do kosza.
Ewella mi ostatnio twardniał brzuch tak że musiałam jechać na dodatkową wizytę. Dostałam 3xdziennie nospę i magnez i 2xdziennie luteinę 100 dopochwowo. Pomogło po kilku dniach. Ale jeśli masz twardy brzuch nieustannie to dobrze jest w takiej sytuacji jednak odwiedzić lekarza, mi moja gin sprawdzała szyjkę, łożysko i wody płodowe.
Nieesia wspomnij na wizycie lekarzowi że po nocy masz popuchnięte nogi jeśli Ci się to będzie powtarzać.

Dziewczyny macie problemy z oddychaniem? Ja zauważyłam od kilku dni że przy zasypianiu tak jakbym przestawała oddychać na chwilę, ledwie przysnę a budzę się i muszę tak mocno nabrać powietrza jakbym drzemała chwilę na bezdechu... później oddycham jak ryba wyciągnięta z wody ;/

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Gość Maminka_2015

Emily
Trzymaj się, będzie dobrze musi być.

Co do koszuli nocnej to po porodzie sprawdzi się taka na cienkich ramiączkach bo się spuści do karmienia i gotowe. Miałam rozpisane i wiecznie chodziłam z rozpiętymi, bo w nocy zasypiała z automatu zaraz po karmieniu. Do porodu tak jak ktoś napisał stary podkoszulek męża nie za długi, a szeroki:-) Po pierwsze nie będzie się tak plamił, bo drugie jak się idzie pod prysznic poskakać na piłeczce to jest wygodnie bo nie przeszkadza. No i najważniejsze od razu wyrzuca się go do kosza.

Hej Dziewczynki☺, dzisiaj na mnie przyszedł czas na badanie obciążenia glukoza, dopiero wypiłam najgorzej nie było , ale siedzę na korytarzu i juz mi duszno i tak dziwnie na żołądku. Będę kwitła tu do prawie 12:00.
mycha88 odnośnie bezdechu ja mam coś takiego od 3 dni, ale nad ranem plus lekkie kołatanie serwa, może to wyższa temp., a może to ze nasze Maluchy wyżej się podniosły.
Marzę o soku i kawie☺☺
Miłego dnia☺

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71855.png