Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

rozi89 ta dziewczyna nie zachowuje się normalnie,30kg!!! Boje się o moja koleżankę. Ma termin na 20 listopada. Wiem że w pierwszym trymestrze ciągle jadla. Twierdzila ze musi bo inaczej ja mdli. No cóż...jak miałam mdłości to nie miałam ochoty na jedzenie,wrzucalam w siebie co nieco. Zobaczę ja pod koniec czerwca,az się boję ;-) Jej mąż się żalił ze jak wraca do domu to nie ma co zjeść :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09vcqg6bphnomu.png

JustySia ja kocham szpinak wiec bym mogła go jeść na okrągło ja waga się nie przejmuje bo lekarz stwierdził ze w moim wypadku będzie się cieszył jak wyrównał wagę z przed ciąży dziecko rozwija się prawidłowo wyniki bardzo dobre wiec mam się nie stresowac ale to prawda tak duży przyrost wagi to jakąś masakra jej maz przy niej wyglądał jak patyczek i zas się zastanawialam czy ona naprawdę siebie taka akceptuje czy ta gatka jest po to aby zabić u siebie wyrzuty sumienia z tego powodu

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh37165se0wvk.png

rozi89, JustiSia - Ja szczerze wspolczuje wlasnie tym mezom.. Bo nie oszukujmy sie, kazdy lubi popatrzec na ładne i zadbane babki.. A nie na hipopotamy :P
Moja znajoma była taka hop do przodu.. Urodziła synka - przybyło jej 35 kg. Zrzuciła. Potem była druga ciaza- 33 kg.. Zrzuciła. Potem trzecia ciaza - wciagała wszystko jak odkurzac, pizza, zelki, chipsy, slodycze.. mowiąc, ze wlasnie mdli ją jak nie je, a potem i tak zrzuci! Znowu przytyła 36 kg.. I klops! Minał ponad rok, a 36 kg na plusie jak bylo, tak jest..
Ja z reguły jem bardzo zdrowo, moj facet tez, Młody tak samo.. Sprawdzamy składy itp..
Slodycze leza od Swiat Bozego narodzenia jeszcze :D A my po troszku skubiemy.
Wole lody albo jakies domowe ciacho, czy owoce pod kruszonka!
Wczoraj zrobilam krem z bialych szparagów i ugotowałam bób z masełkiem. Mniam!!!

Mariia - Moze daruj sobie prace i skup na sobie i przyjemnosciach. Biedna jestes z tym miesniakiem. Oszczedzaj sie i dogadzaj sobie dwukrotnie!

Kupuje dzis tiul na te pompony nad łóżeczka dla dzieciakow. Bede robiła pierwszy raz! :D Mam nadzieje, ze wyjda! Pamietam, ze robiłyscie, wrzucałyscie foty i wygladały pieeeeknie! :D
Chce tez kupic ładne materiały i uszyc kilka takich poduszek - chmurek i gwiazdek.. Ciekawe czy mi wyjda! :D

Just.jot tyle kg to dla mnie masakra. Nie powiem bo sama jestem uzależniona od słodyczy,ale walczę jak mogę. Wiem że bardzo źle wpllywaja na cały organizm a nie tylko na tycie. Bob uwielbiam <3 :-) Zrobię dzisiaj naleśniki ze szpinakiem,moze tak uda mi się przełknąć :-) W pierwszej ciąży przytylam ze 25kg i to bylo dla mnie o dużo za dużo. Tak na prawdę wcale nie jest tak łatwo potem to zgubić. A jestesmy coraz starsze. Przemiana materii juz inna niż 10 lat temu. Dlatego tez pewnie Twojej kolezance bylo juz ciężko zgubić te kg po 3 ciąży :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09vcqg6bphnomu.png

JustiSia - Jak nie lubisz szpinaku, to chyba bardziej polecam Ci swiezy, w listkach, taki młody. Ja nie lubie, ale robie jedna sałatke, ktora wcinają wszyscy, jest moim hitem!
Świeze listki szpinaku ( kilka garsci)
Pieczone buraki - z 2/3 długo pieczone, potem kroisz je w plasterki, lub kosteczke
Ser kozi ( najlepiej swiezy, taki twarozkowy
Prazone pestki ( slonecznik/dynia/ co lubisz )
Do tego robisz sos: ocet balsamiczny + oliwa + troche cukru, soli pieprzu
Wszystko mieszasz ( tylko niech buraki ostygną, bo szpinak skapcieje raz dwa! )
Bardzo bardzo polecam. Zjadlam raz w restauracji, zgapiłam i teraz wszyscy ( nawet faceci ) bardzo chetnie konsumuja to na kazdym grillu czy imprezie!
Samo zdrowie!

Gość Maminka_2015

Cześć dziewczyny :)
Mój synuś teraz od kilku dni szaleje na maxa, aż czasem boli i nie wspomnę, że jak kopnie w pęcherz to wydaje mi się , że się posikam :) Jescze kilka dni temu miałam tak, że musiałam coś zjeść i się położyć, bo tak nie szalał. Z tymi kilogramami to jest różnie czasem trudno zapanować nad jedzeniem, a czasem poprostu są i już. Zdarzają, się przypadki że się z nimi zostaje, ale to juz chyba kwetia zaniedbania, żeby wszystko zostało. W poniedziałek wizyta, a my pokazujemy Wam siebie i mimo że 3 kg prztyłam to ruszać mi się jest coraz ciężej i jak patrzę na zdjęcie to się zastanawiam czemu tak mało jak już taka duża jestem, chyba że teściowa mi wagę przestawiła, żeby mnie oszukiwała i żebym więcej jadła według Niej za dwoje :)

monthly_2015_06/wrzesniowki-2015_30924.jpg

Klaudina, ja również mam za wysoki cukier na czczo, co prawda nie przekracza 100, ale chodzę do diabetologa i mam dietę (nie jest jakoś mocno restrykcyjna), mam glukometr itp. I póki co jest wszystko ok, a i z moich obserwacji wynika, że cukier z rana mam za wysoki gdy najem się owoców na noc:)

09.2015 córeczka:)
08.2014 aniołek...
08.2013 córeczka:)

Dzieki dziewczyny za rady! Widocznie moja Mała ma teraz etap takiego szaleństwa :) oby sobie w takim razie szalała póki ma miejsce :)
wizytę mam dopiero 23, także wtedy dopytam lekarkę ;)

A co do szpinaku JustiSia to najlepszy jest z ryżem.. kocham normalnie! Gotuję ryż do obiadu, osobno podsmażam liście szpinaku na oliwie, potem to mieszam dokladnie i przyprawiam vegeta sola i piepszem.. zamiast ziemniaków jest idealne :)

A powiedzcie mi, jak jezdzicie samochodem to zapinacie pasy? Bo moja teściowa wczoraj mi zwróciła uwagę, że nie powinnam zapinac.. ale z drugiej strony, jakby, nie daj Boże, jakas stłuczka to jakby poduszki wybuchły to chyba jednak bezpiecznie w pasach (zreszta mój mąż myśli dokładnie tak samo)..

Marcelinka 21.09.2015

Cześć dziewczyny! :) aktywne jesteście od rana ;) zagladalam o 7.00 jak wstalam ale byłam taka spiaca, że nie pisałam nic tylo zasnelam ;)
Jeśli o jedzenie chodzi to ja jem caly czas tak samo - małe porcje częściej, bo jak "napcham się" to mi jest ciężko i niedobrze...
A dziś boli mnie gardło. To chyba po wczorajszym zimnym arbuzie i wodzie z lodem :/ do tego moja też swiruje jak tylko może.. wczoraj przed snem tak walila, że zasnąć nie moglam. Aż tatuś ją poglaskal i powiedział, żeby grzecznie zasnela ;)przez 5 minut było cicho ;) a później kopniaki ;)

Odnośnie pasów to zawsze zapinam. Od początku ciąży używam adaptera do pasów Be Safe. Jeszcze czasem prowadzę samochód, ale jak będę miała większy brzuszek to sobie daruje prowadzenie. Teraz mam jeszcze daleko od brzuszka do kierownicy, ale i tak boję się poduszki powietrznej. Jeżdżę tylko po mieście i raczej na małe odległości. Jak jadę jako pasażer to odsuwam fotel na maska do tyłu.

W końcu zamówiłam przez internet łóżeczko i przewijak. Oba meble są na kółkach. Może kółka przy łóżeczku to tylko gadżet, ale przy przewijaku mogą się przydać, żeby przestawiać mebel do łazienki.
http://www.amal2.pl/regal_nils-102405-s.html http://tomizph.pl/tomi-10-z-opuszczanym-bokiem/

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

Najgorsze już za mną, pierwsze 15 minut po glukozie strasznie mnie mdliło ale później już było dobrze.
JustiSia ja szpinak robię z makaronem. Najpierw blenduje młode listki szpinaku ze śmietaną, w międzyczasie na patelni podsmażam cebulkę i dorzucam wyciśnięty czosnek po chwili dokładam ten zblendowany szpinak i na sam koniec mieszam z ugotowanym makaronem. Trzeba pamiętać o przyprawach, to wedle uznania ja daje tylko sól i pieprz ( niedoprawiony szpinak mi przez gardło nie przejdzie). Czasami dorzucę jeszcze ser feta. Ostatnio na grilla kupiłam mix sałat właśnie z m.in. szpinakiem do tego pomidor, ogórek, oliwki, ser feta i naprawdę się tym zajadałam mimo, że nie za zieleniną niestety nie przepadam.

Co do tych dodatkowych kilogramów, staram się pilnować wiadomo różnie wychodzi ale w życiu bym nie dopuściła, żeby przytyć 30 kg i jeszcze wmawiać, że nie będzie dziecka głodzić. Naprawdę jestem ciekawa z jaką wagą ten dzidziuś się urodzi. Ja w swojej diecie muszę wprowadzić więcej błonnika bo niestety mam leniwe jelita od zawsze i do toalety na dłużej zaglądam co 3-4 dni :/

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png

Ja też wróciłam z badania krwi i wreszcie mogłam zjeść śniadanie :)
Jedyne słodycze na jakie sobie teraz pozwalam to chocapicki na mleku :) dobrze że jest teraz tyle owoców.

Ja bardzo dużo jeżdżę samochodem, prowdzę. Zawsze w pasach. Właśnie kupiłam używany adapter do pasów besafe izi fix. Zobaczymy jak się sprawdzi.

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

Nie znam kobiety ktora akceptowalaby 30 kg nadwagi, współczuję jej a partnerowi jeszcze bardziej. A my tu sie przejmujemy kilkoma kg do przodu...ech!
Jeśli chodzi o dietę bardzo ciesze sie ze mamy lato i mnostwo swiezych owocow i warzyw bo bez problemu mozna przygotować przekaski z pokrojonego ogorka, kalarepki, marchewki, pomidorków cherry itp. Pyszka :P
Brzuszek mi rośnie ale już nie tak szybko jak wczesniej moze sie troche ta waga uspokoi :) Póki co rozstępów brak, skóra gładziutka, mi sie podoba.
U nas juz przewijak przyjechal, bedzie na komodzie w której bede miala wszystko pod reka. Zrobie jeszcze taka chmurke z szarych gwiazdek i minky na sciane za przewijaczkiem w razie jakby siusiu mialo poleciec gdzies niekontrolowane, a potem bedzie z tego poduszka. Mamy jeszcze regal obok komody na wszystkie pozostale akcesoria, ciekawa jestem jak ta stacja pt. "kupa-siku-pieluchy" sprawdzi sie w akcji ?

Maminka, Catarisa
piękne brzuszki macie!

My właśnie łóżeczko zamówiliśmy wstawiam zdj. poniżej. Od razu na tej samej stronce wanienkę, materacyk, podkład na materac, nożyczki + cążki, pieluszki tetrowe na próbę jakości, termoopakowanie i szczotkę do butelek... Podaję nick z allegro może któraś skorzysta www_etygrysek_pl

monthly_2015_06/wrzesniowki-2015_30933.jpg