Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

dzasti ja miałam wysypke na całym brzuchu i pod pachami-podobno od oliwki, tylko skad pod pachami to nie wiem..
Bylam u dermatologa, kazal zrobić masc ze sterydem (z czego zrezygnowalam) kupic oliwke do kapieli i myc sie 2 razy dziennie..
tak wiec kupilam oliwke z Balneum w aptece (teraz uzywam Ziaji, bo Balneum nie ma nigdzie) i mega nawilzajacy krem.. i na szczęście zeszlo :)
Mam nadzieje ze pomoglam ;)

Marcelinka 21.09.2015

Ja z wysypka zmagalam sie przez kilka ostatnich tygodni. Odstawiłam jodid, oliwki (po wszystkich było to samo) i przez kilka dni brałam wapno 2 razy dziennie. Przeszło szybko szkoda że wczesniej nie domyslilam sie przyczyny.

Jutro krzywa cukrowa jeju jak ja sie stresuje mimo że w ciąży bylam na niej juz dwa razy. Nie wiem jak to jest że u was są wyniki tego samego dnia a u mnie trzeba czekać :-(

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png

Część mamusie: ) pozdrawiam z mojej kochanej Polski: ) ja tylko po sklepach gonie za rzeczami dla malutkiej bo tutaj nawet jak nie ma promocji to dla mnie jest: ) mój mąż się śmieje gdzie pomieszczę wszystkie te rzeczy ;) spokojna jego rozczochrana miejsce się znajdzie: ) objadam się naleśnikami z owocami i bitą śmietaną i już 10kg mam na plusie: / a co tam ;) wrzucam fotkę ze sklepu zaskoczył mnie mąż i zrobił taką minę widząc ile ubranek już wybrałam że hihihi: )

http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbqtkfvxbi785b.png

dzasti
Hej dziewczyny :)
Witam nowe mamusie :)

Ja od soboty u moich rodziców, dwa dni upałów a dzisiaj troszke zimniej. Co do oszczędzania się to ja też zaczełam wiecej odpoczywać i nie przejmować sie kurzem itp od kąd gin powiedział że łożysko za nisko a potem jeszcze te bóle były i odpuściłam.

Mam pytanie czy któraś z was miała wysypke? Ja mam takie małe krostki swedzące w okolicy pachwin, na zgieciu rąk, pare na piersiach i na dłoniach i nie wiem od czego to. Kupiłam jakiś żel w aptece dzisiaj ale i tak mnie to martwi

Już trzeci raz mam wysypkę. Takie małe, czerwone krostki. Najpierw miałam na rękach i dekolcie, później prawie na całym ciele, a teraz tylko na dłoniach i nadgarstkach. Zawsze jak doczekam się na wizytę do dermatologa to wysypka sama znika, więc nadal nie wiem co to jest. Od lekarza rodzinnego dostałam maść Hydrocortisonum, ale mam się nią zbyt często i za dużo nie smarować, tylko miejscowo jak bardzo swędzi. Nie wolno mi też używać detergentów, więc w domu sprząta mąż.

Dzisiaj się przeraziłam jak stanęłam na wagę. Miałam 12 kg więcej. Za szybko przybieram na wadze i tak dziwnie skokowo. Czasem z dnia na dzień mam 1,5 kg więcej. Jak jest gorąco to jestem bardziej opuchnięta. Ostatnio położna poradziła mi żebym już nie nosiła obrączki, bo pewnego dnia mogę jej nie zdjąć z palca.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

Karolina 83 co do wizyty u dermatologa, to jak mi to wyskoczyło, to wizytę mi ustalila na za 2 miesiace.. wystarczylo powiedziec, ze jestem w ciąży to wizyta była nastepnego dnia, z tym ze na zasadzie takiej, ze mam wejść do lekarza i zapytac czy mnie przyjmie.. uwierz mi, kobiecie w ciąży lekarka nie odmowi.. przynajmniej ja miałam szczęście na takie lekarki trafic! :)

Marcelinka 21.09.2015

Durka a co tam szalej na całego!!!

Asia moja urwiska jak się rusza to w dole czuje jej rączki tak po lewej stronie a nóżki po prawej u góry i to powyżej pępka. I siłę ma mega, potrafi tak w pęcherz dać. Czasami boję się że popuszczę :) ale jak stópki wypycha to aż się płakać chce ze wzruszenia bo już tak ładnie to widać. I jak ją popukam to je chowa. Tak się z Nią bawię :)

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Dziewczyny, a powiedzcie mi jedno.. bo ja tak się zastanawiam.. Bo Mala nie daje spokoju od wczoraj na dłużej niż 15 minut.. Wasze maleństwa też czasem mają takie dni, że caly czas je czujecie?
Bo ja nie powiem, Mala sie ruszała, ale aż mnie to zaczyna powoli martwic, ze szaleje bez przerwy od dwoch dni.. i tak myślę czy to normalne czy musi być jakas przyczyna tej wzmożonej aktywności.. jak myslicie?

Marcelinka 21.09.2015

emimilka
Catarisa, napewno jest tak jak mowisz :*
U mnie co prawda nagle zrobiło się ok 9kg
I teraz naprawdę zaczynam się z tym źle czuć bo ciężej mi, żołądek pod szyją, stanik nawet luźny uciska a na brzuszek jak patrze mam wrażenie że teraz widzę więcej tłuszczu niż było,bo brzuszek zrobił się jak dla mnie wielki a skóra wcale nie taka napięta :( :(
Jestem w ciąży ciało zachowuje się różnie u każdej z nas ale jakoś jestem załamana rozmiarami :(

Emimilka ja cię rozumiem, bo mam tak samo. Nie mogę się z tym pogodzić :( Dziś słodycze i pieczywo poszło w odstawkę. Muszę chociaż trochę nad tym zapanować.

U mnie od 3 dni nic nie robi tylko szaleje. Też czuję go już wszędzie. A rozpycha się i wypina aż boli.
Zaczął mnie boleć pępek, nie wiem czy to od tego...

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

Też już zmieniłam mój jadłospis przez ten przyrost wagi :) Nie kupuje więcej lodów, ciast i słodyczy. Z wyjątkiem gorzkiej czekolady w razie kryzysu. Staram się jeść owoce zamiast słodyczy. Kanapki zamieniam na chleb pełnoziarnisty i chudy twarożek. Na obiad dzisiaj mam pstrąga z surówką. Ciekawe jak długo tak wytrzymam. Ostatnio po miesiącu nie mogłam już patrzeć na twarożek.

Właśnie zaczął mi się remont. Chwilowo mam łóżko na środku salonu.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

Joanna89 - brzucho urósł, ale przeciez teraz fasolki rosna intensywnie! Piekna skóra - bez krostek i rozstepów! Super :)

Karolina89 - Powodzenia w układaniu nowego jadłospisu! :D Teraz tyle owocow i warzyw, ze mamy w czym wybierac. Na pewno znajdziesz jakies nowe pyszne rzeczy! Polecam bób, szparagi, fasolke szparagową i zielony groszek na obiadki! Pycha! Samo zdrowie, malo kalorii i wspaniałe dla Ciebie i bobasa!

durka- Super! Zakupowe szalenstwo! Moje hobby :D hihi Pokaz potem co zdobyłas!

wiruśka- u mnie tez Mała szaleje od tego tygodnia. Czytałam, ze jest to absolutnie normalne, teraz dzieciaki sa bardzo aktywne i jeszcze maja na to miejsce! Za miesiac bedzie juz tylko wypychanie ;)

JusiSia, Justine- Za 2 i 3 dni mamy 100dniówke! Ale teraz bedzie leciało! :D

dzasti- ja tez mam po bokach brzucha takie dziwne czerwone krostki.. Nie wiem co to i od czego. Moze potówki? Mi w ogole cera w ciazy tak zwariowała, ze bez lasera PO ani rusz.. :/ mam juz blizny na plecach i ramionach.. A stosowałam juz wszystko i uzywam kosmetyków z roznych półek cenowych.. :/ Daj znac jak cos pomoze!

Ja ide dzis do lekarza- internisty. Czuje sie straaaasznie.. Chłopaki jakos daja rade z przeziebieniem, ja natomiast leze z goraczka, trzesie mna, zalewaja mnie gluty i kaszle jak gruzlik.. Pluca mnie bola, wszystko mnie boli. Masakra! Do tego brzuch mnie strasznie boli, kluje jak tak kaszle i ledwo chodze :/
Wczoraj w nocy wzielam łyk Supreminu i w koncu przespałam jakies 5 godzin! Zjadłam wszystko co mialam z Prenalenu i guzik to dało.
Apetytu brak. sił brak. Chyba dzis z nudów pokupuje jakies gadzety dla Małej. Wczoraj na instagramie znalazłam przecuuudne rzeczy, teraz bede szukała ich w sklepach internetowych. Wrzuce wam linki jak znajde!
Miłego dnia i zdrooowia~! :*

Część kochane nie przejmujcie się waga wasze przyrosty to jest Pikus wczoraj jak byłam na wizycie była dziewczyna w 28 tyg od poczatku przytyla 30 kg lekarz aż był zły jak powiedziała ze ona dziecka nie będzie glodzic i przy okazji siebie aż dziwnie się patrzyli na nią tam nie było widać brzuszka ciazowego tylko tłuszcz a jeszcze niska to jak paczek.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh37165se0wvk.png

Ja mam to samo. Staram się nie jeść słodyczy z wyjątkiem lodów,a bialy chleb zastapilam ciemnym. Wyczytałam że żytni ma żelazo wiec przyjemne z pożytecznym. Ale odrzuciło mnie od mięsa. Wole zjeść ser :-\ I mam wrażenie że czegos mi brakuje bo włosy wypadają i paznokcie się rozdwajaja. To nienormalne w ciąży. Kupiłam wczoraj jakies inne witaminy,moze coś pomoże. Chciałam się nauczyć jeść szpinak,bo ma dużo żelaza a mam z ogrodka. Ale to mi smakuje jak gò.... :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09vcqg6bphnomu.png

Cześć Dziewczyny☺, ja od wczoraj znow w pracy, ale juz wiem, że bardzo krótko to potrwa. Wczoraj wytrzymałam w biurze 5 godz. i musiałam wyjść. Jak za długo siedzę miesniak daje znać a brzuch robi się jak balon.
Just.jot leć do lekarza i nawet jeśli da antybiotyk to bierz, lepiej szybciej wyleczyć, niż czekac aż będzie gorzej
Miłego dnia☺☺

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71855.png