Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

To tak jak u mnie. ;) pić mi sie ciągle chce nawet wieczorami nachodzi mnie ochota na cos zimnego i gazowanego wtedy siegam po wode z lodówki ;d najchętniej sięgała bym po cole z lodówki ale za dużo nie można ale za to woda doskonale koi pragnienie ;d jak gdzies sie wybieram na spacer to bez butelki wody ani rusz ;d gorzej później ze znalezieniem toalety ;d

ewa fajna sparawa z tymi pieluszkami ;) tylko u mnie kompletny brak doświadczenia i ciągle sie zastanawiam czy używać tylko pampersow czy do tego np. W domu używać klasyczne pieluchy tetrowe albo takie właśnie wielorazowe. Mama moja mowi że dużo pieniędzy zaoszczędzone w ten sposób a pampersy tylko na noc albo na spacery.. sama nie wiem rozwiązanie coraz bliżej a ja nie mam pojęcia w takich podstawowych sprawach ; ( a Wy jak bedzie robić? Tylko pampersow bedziecie używać?

Charming_mi cudności, ja byłam ostatnio w lumpku i naprawdę można się tam nieźle obłowić w ubranka.

Ja odkąd zaczęłam odliczac od 100 to też leci mi niesamowicie dzień za dniem, już tylko 91:)
Jesli chodzi o poród to póki co się tym nie stresuję, będzie co ma być, a myśl, że poród to moment, w którym moje maleństwo pojawi się na świecie dodaje mi odwagi i spokoju:)

A dziś mama poprawiła mi humor. Moja była przyjaciółka też jest w ciąży ale zastanawiałyśmy się z mamą w którym może być miesiącu, obstawiałyśmy termin na czerwiec. A tu mama dziś dzwoni ze dowiedziała się że ta dziewczyna ma rodzić dwa tygodnie przede mną. No i niby gdzie tu powód do radości. A no jest, bo ta (nie) kolezanka przytyła już ze 3 razy tyle co ja i wygląda jakby na dniach miała rodzić. No wiem jestem wredna ale ona nigdy sobie jedzenia nie żałowała, a teraz w ciąży tak tyje że ostatnio nie poznałam jej nawet na twarzy. Taka ze mnie czarownica:)

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Ja zamierzam uzywac tylko pampersow. Nie chce utrudniac sobie zycia pieluchami tetrowymi...
A co do pogody. Czytalam prognozy na lato. Czerwiec cieply, lipiec upalny, sierpien upalny ponad norme. Wrzesien tez cieply. Jezeli prognozy sie sprawdza to nie wiem jak to wytrzymamy...teraz wlasnie leze z nogami w gorze. Puchna mi nogi i woda sie zatrzymuje. A zaduch taki ze ledwo ogarnelam mieszkanie przed przyjazdem meza. ; (

Dziewczyny jeżeli któraś jest zainteresowana mam rekalmowke ciuszków dla dziewczynki ;) dostalam od kuzynki a mi to będzie leżeć a którejś z Was może sie przydać ;) jak ktoras chce moge podesłać zdjęcia ;)
Oddam za darmo tyle żeby wrócił mi sie koszt wysyłki bo sama nie wiem ile może kosztować wysłanie takiej paczki ;) a moge wysłać tylko to co wam wpadnie w oko nie koniecznie wszystko ;)

Kochane widzę, że nie tylko u mnie żar tropików ;) ja dziś wyjątkowo od 7.00 na nogach, niedawno wróciłam od mamy i czuję się jak przeżuta i wypluta guma :/ a jeszcze zakupy mnie czekają.. Całe szczęście, że mamy klimatyzację, bo mieszkamy na poddaszu i w takich upałach chyba bym się wykończyła...i tak cud, że jeszcze mi nogi nie puchną...
Jak tak patrzę na tę czerwcową pogodę to dochodzę do wniosku, że chyba jednak będę musiała przy takich temperaturach kupić sobie jakąś zwiewniejszą kieckę na chrzciny siostrzenicy, bo liczyłam na to, że będzie tak sobie i wystarczy mi ta moja sukienka ale chyba nie dam rady w takie upały się w niej kisić...
Jeśli o pieluchach mowa to my też stawiamy na jednorazowe, ja jestem za bardzo nerwowa i wolę sobie życia nie utrudniać :)
http://www.suwaczki.com/tickers/w57v9jcgcqswmcuk.png

A ja sie porodu nie boje co ma byc to będzie ale owszem kiedyś sie bałam a teraz jak juz jestem w ciąży to nie bo i tak trzeba to przeżyć

Ja narazie nie nażekam na upaly bo chcialo mi się słońca, posiedziałam na balkonie, poopalalam sie i fajnie się czuje caly dzień muzyka gra bo festyn jest na przedszkolu ale jakbym miała tak być w parcy lub wyjsc gdzieś na dłużej to chyba bym umarła taki zaduch. Dziś już 2 butelka wody się kończy, przeważnie kończyło sie na jednej ale przy takiej temperaturze to sie nie da

A tak dla jaj oto mój padniety kot dzisiaj

http://fajnamama.pl/suwaczki/me4d05e.png]Tekst linka[/url]

monthly_2015_06/wrzesniowki-2015_30626.jpg

Dziewczyny mi w szpitalu zapisali na skurcze magnez i potas Asparagin. Doktor tez podtrzymuje ten lek jest niedrogi i bez recepty. Tylko należy lykac od 4-6tabletek. Po dwie najlepiej z posiłkiem. A i aby macica sie nie skurczala to dr zapisał mi luteine bo niby działa relaksacyjnie na macice. Ostatnio mi zabrakło i przez ponad tydzień nie stosowalam luteiny i faktycznie troche więcej napięć było.

http://www.suwaczek.pl/cache/7e858a4315.png

My bedziemy używać tylko jednorazówek. Z pierwsza córcia chciałam podejsc do tematu ambitnie I używać wielorazowych. Kupiłam cały zestaw bambino mio od urodzenia do nocnikowania I okazało sie ze obcierały córci nóżki... Próbowałam jeszcze kilka razy po jakimś czasie ale było to samo. Później tylko przydały sie jak zaczęłam małà odzwyczajać od pieluch

Hej dziewczyny :-) ja nawet nie myslalam o pieluchach wielorazowych, w gre wchodza tylko pampersy :-) chociaz moze z czasem cos sie odmieni, kto wie?:-)
Dziewczyny mam dylemat z wozkami :-( bylismy dzisiaj w sklepie i ogladalismy polskiej firmy tutek, nie powiem bardzo mi sie podobaja ale im bardziej o nich mysle to nie wiem ktory wybrac czy z materialu czy moze z eco skory? Co sadzicie o tej skorze?bo w necie za bardzo nie ma opini:-(

Mam już wyniki badania obciążenia glukozą:
1) 4,05 mmol/l - Norma od 3,9-5,5
2) 4,9 mmol/l - Norma do 11,1
3) 4,35 mmol/l -Norma do 7,8
Nie wiem jak to się przelicza na mg/dL, ale wszystko w normie. Wyniki badania moczu też mam w porządku.

Upał co raz bardziej mnie denerwuje. Zamówiłam już wentylator do domu. Mieszkamy na poddaszu i z dnia na dzień mamy co raz wyższą temperaturę wewnątrz.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png