Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Siwa87 to maz ma z St Maurice do Bloney gdzie pracuje 50 km wiec codziennie pokonuje taka odległość, ale jak przyjedziemy to mozemy zamieszkać wlasnie tam gdzie pracuje ;) wiec wtedy będziemy miały do sobie 13okm ale zawsze można spotkać sie w pół drogi ;) my lecimy 5 czerwca ;) bo tez potem sie juz nie chce ruszać a jak polecę to bede w 25 tyg :)

http://www.suwaczki.com/tickers/piu3w1d3i0x0ppiy.png]Tekst linka[/url]

Gość Maminka_2015

Lena i Blanka to są najpiękniejsze dwa imiona :-) Pola też ładne. Z Magdaleny bym zrezygnowała, bo mówią Madzia, a to mi się mega nie podoba. Zresztą ja nigdy nie lubiłam długich imion.
Joanna
Laura jest śliczne, pod żadnym pozorem nie odwracaj kolejności, bo ja mam na drugie Maria i wolałabym nie mieć chyba drugiego niż właśnie to. Mało tego podobno moja babcia się upierała, żeby to było moje pierwsze imię, dziękuję tacie że postawił na swoim. Zresztą całą podstawówkę na koleżankę wołali Maryna lub Maryśka.

Karola6 Boże jednym grzebieniem!? To chyba w grupie macie czysto na głowach,bo moja nie śpi juz (5lat) a niestety dopadlo nas to paskudztwo. Tydzień temu w sobotę zauważyłam i się załamałam. Od razu do apteki po szampon i przegląd codziennie. Bałam się że i ja mam,bo klade się zawsze z mala jak ja usypiam,czasem przesypialam pól nocy. Niby nic nie bylo. Przejrzała mi koleżanka fryzjerka. Ale do tej pory Glowa mnie swędzi i mysle o tym.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09vcqg6bphnomu.png

Gość Maminka_2015

Justisia wiem co czujesz, bo moja córka bawiła się z kuzynem który miał jak siostra zadzwoniła to mnie przez dwa dni głowa swędziała :-) Nie wytrzymałam presji i kupiłam coś zapobiegawczo mimo to, że nic nie znalazłam. Obsesja jednak zwyciężyła . Jest taki płyn do spryskiwania, który zapobiega zarażeniu Nitolic się nazywa jest taki zielony, bo z różowym to jak już coś biega :-)

U nas miala byc Iga. Ale ze urosl siusiak a moj niemaz nie bral takiej opcji pod uwage to pojawil sie problem. W pierwszej wersji Leos ale ukradla nam siostra mojego i dupa. Od tygodnia kalendarz maglujemy. Na dzien dzisiejszy Alan. O ile nam sie nie zmieni:-) chociaz mi po glowie chodzi jeszcze Aleks - ale nie przekonuje to mojego.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sx1hp2uhzt2tl.png

Gość Maminka_2015

Joanna
Ja też je noszę po babci, ale nie chciałabym mieć je jako pierwsze. Natomiast podoba mi się to, że na drugie się daje po babci, która się dobrze kojarzy. Dlatego mówię, żeby nie zmieniać kolejności bo wydaje mi się, że z Laury będzie zadowolona :-)

JustiSia, może być, że naszą grupę oszczędziło. Kartka z informacją wisi w szatni. Ale i tak jest wspolna sala gimnastyczna i stołówka. Tez kupilam nitolic ale jest straszny. Wlosy po tym jak po smalcu. Nie wiem jak to aplikowac. Ale chyba wole sie poswiecic, bo moja przyjaciolka ostatnio od corki zlapala. Dwa dni po spotkaniu z nia sie drapalam;) ale juz byly czyste.

A ja na drugie dam też po Babci, mojej najukochańszej Babuchnie, nauczyła mnie dobra i miłości, jeszcze żyje, ma 88 lat, kocham ją bardzo.
Ma na imię Szarlota (taka pisownia), bo w latach powojennych spolszczali imiona i nazwiska, w oryginale miała Charlotte. Wiem, że może się nie podobać, ale nie uważam, że to krzywda dla dziecka, wytłumaczę jej, że nosi imię po najcudowniejszej kobiecie na świecie :)

Laura, Iga i Jowita też mi się podobają :) Bardzo.

Siwa, ja myślę podobnie jak Joanna89 - czyli Magdalena Pola. A w Twoich okolicach używa się wszystkich trzech imion?
A może (np Anna) Rosa, choć w sumie nie jest międzynarodowe, jak coś mi przyjdzie do głowy to napiszę.
Piękny masz ten domek w Alpach, robi wrażenie samo czytanie o tym :D

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

gosia33 ja jestem ze Śląska :)
justiSia ja też już po komunii, szkoda tylko, ze taka brzydka pogoda dziś w Suchej Beskidzkiej, bo restauracja w której byliśmy była naprawdę cudowna.. ale no cóż.. pogody się wybrać nie da :)

A co do imion my wybraliśmy dla córci Marcelina, a na drugie pomysłu nie mamy.. coś Wam się nasuwa co może pasować do Marcysi? :)

*a jakby tak siusiak jednak urósł to bedzie Aleks, bo mojemu mężowi się mega podoba :)

Marcelinka 21.09.2015

Gdybym miała mieć dziewczynkę też miała by drugie imię Elżbieta po mojej najwspanialszej ś.p. mamie, imię już nie jest na czasie ale moja mama byłą wspaniała kobietą zmarła w wieku 46 lat i córcia o babci opowieści słuchała by codziennie, a na pierwsze dałabym chyba Antonina :)
Ale będzie synuś mamusi także raczej drugiego imienia dawać nie będziemy

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fe6hhtt78739x.png
http://www.suwaczki.com/tickers/gannhqvkueltg97u.png

Kurcze, Wy macie problem z drugimi imionami, a my pierwszego nie mamy:( Corka chciala Zosie, jak przekonala tatusia to zmienila zdanie i chce Mariankę albo Biankę. Mi się Bianka podoba, ale tacie juz nie. A rodzina by nas wyklęła. Ja chciałam też Polę, moj sie zgodzil na to, chociaz niechetnie. Ale corka nie chce slyszec o tym imieniu. A boje sie, ze jak wybierzemy imie ktore jej sie tak nie podoba to moze miec problem z akceptacja rodzenstwa. I na razie jest Dzidziuś.

Kurczę my jeszcze dla naszego synka nie mamy wybranego imienia .... Moze za jakiś czas usiądziemy spokojnie i pomyślimy. Mnie sie podoba Bruno, Hubert, Alan, ale to imiona troche mało popuarne ( moze oprócz Huberta) i na wsi byłby wytykany palcami :/ Gdyby jednak była corka to śliczne jest dla mnie Blanka oraz Rita.

http://www.suwaczki.com/tickers/piu3w1d3i0x0ppiy.png]Tekst linka[/url]

Susu
wiruśka
susu właśnie nie umiem ogarnąć tej tabelki na telefonie, a rozkminiam jak sie tam wpisać od dłuższej chwili ;p

Aaaa no tak, zapomniałam głupia napisać, a miałam :D Z telefonu, czy tableta się nie da edytować tabelki, tylko z komputera można (przynajmniej u mnie tak jest).

No to jednak nie jestem aż taka rozkojarzona, że znów czegoś zrobić nie umiem (a zdarza mi się to nadzwyczaj często od kiedy w ciąży jestem- to samo z ZAPOMINANIEM wszystkiego, co jest moją udręką!)..

Także jutro wrócę do domu i najpóźniej we wtorek się wpiszę :)

Marcelinka 21.09.2015

Hej kobietki ;)

u mnie obecnie 22+3 ;)
w brzuszku rosnie dziewczynka Liliana ;)

czuje sie dobrze, nic nie boli, nie kluje, jutro mam badania prenatalne w Turku ;) jesem z Konina '- wielkopolska ;)

macie juz jakies ciuszki pokupowane ? ja mam juz troche.... z lumpka wszperalam kilka perelek ;)

a to zdjecie z 20 tygodnia ;)

monthly_2015_05/wrzesniowki-2015_30038.jpg