Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

rozi89 to naprawde smutne bo wiem co mogłas czuć i twoja córcia sama jak byłam dzieckiem nie raz doświadczyłam wysmiewania i w pewien sposób zostawiło to swoje piętno mimo tego że nie byłam ani strasznie brzydka ani starsznie gruba może poprostu za cicha a teraz lubie patrzeć na taką moja kolezanke na fb ktora mi dokuczała, kiedyś ona jak patyka a teraz istny słoń i wtedy sobie myśle i dobro powraca i zło też, co dajesz to otrzymujesz. Szkoda że ludzie nie ucza dzieci tolerancji dla innych tylko podbudowywania wlasnej wartości kosztem innych a zapewne tamta miala krzywe nogi, zęby albo była poprostu brzydka.

justysia90 to witam w klubie też się czuje samotna

weronika.95 GRATULACJE !!!! :) oh jak ja bym chciała żeby mój się oświadczył :) ostatnio nawet powiedział kiedyś się z tobą ożenie a ja mu na to fajnie tylko po 80 możemy zapomnieć przyjść na własny ślub :P złośliwa zołza ze mnie hah

joanna89a też nie umiem się na nic zdecydować a jeszcze wczoraj tesciowa pow czy to nie za wczesnie? A przeciez ja nic prawie nie mam oprócz kilkunastu ubranek i kiedy mam wszystko kupowac w 9 mc jak sie bede turlać? czy jak dziecko sie urodzi ?

http://fajnamama.pl/suwaczki/5npwuju.png]Tekst linka[/url]

Gdyby pół roku temu ktoś powiedział mi że tak po prostu wstanę o 5 rano po to by pospacerować po mieszkaniu, nigdy bym w to nie uwierzyła. Ja? taki śpioch!!! A tak serio noc koszmarna, przeziębienie, ból głowy, kręgosłupa, no i katar wybitny... Nie wiem gdzie ja sie tak doprawiłam, bo staram się uważać jak tylko mogę ;/

A co do wyprawki, nic nie mam, najpierw remonty, bo nie bd miała gdzie tego wszystkiego trzymać ;/

Kuki89 dziękuje bardzo za przeslanie wiadomości, musze to jeszcze raz przeczytać dokładnie.
Mam mieszane odczucia że troche biznes na tym robia bo tu 4 warianty plus mozna dokupic inne opcje, opłata wstepna, podstawowa, mozna zapłacić z góry na pare lat lub wziąść na raty i dlatego hmmm no niewiem.

Powiem wam że chciałbym już jechać do rodziców jakoś sie już zteskniłam a mama ciągle dopytuje kiedy przyjade więc czekam na wizyte u gin a potem na odwiedziny mojej przyjaciólki w przyszły weekend i zmykam tam. Przykro mi zostawiać mojego ale jestem jakaś zmeczona niewiem czym chyba tymi wszystkim dobrymi radami (i nie mówie o was !!!!)

weronika.95
Dziewczyny możecie coś polecić na ból kręgosłupa lędźwiowego? Juz wytrzymac nie moge apap pomógł mi na 4 godziny ale nie bede brala co chwile tabletek. . Zdarza sie którejś z was taki ból? Bo mi az do pośladków promieniuje.. najchętniej wysmarowalabym sie konska mascia ale czytalam ze nie można w ciazy ; (

Basen, ćwiczenia na dużej piłce rehabilitacyjnej, pilates, a jeśli to nie pomoże to rehabilitacja u specjalisty. Nie ma co łykać tabletek, bo one tylko na chwilę pomogą. Zresztą APAP chyba nie działa przeciwzapalnie, tylko przeciwbólowo.
Ćwiczenia na piłce są bardzo proste. Mi pomagają jak boli kręgosłup.
W ciąży taki ostry ból jeszcze mnie nie dopadł, ale z każdym kilogramem będzie ciężej. Po wypadku miałam takie promieniujące bóle kręgosłupa lędźwiowego, więc niestety wiem co czym mówisz.
Mnie przez dodatkowe kilogramy dopadł inny stary uraz. Miałam kiedyś pościerane chrząstki w obu kolanach. II stopień chondromalacji w obu kolanach. Wyleczyłam to zastrzykami, ale ból wraca. Rano było mi już ciężko wstać z łóżka i przejść do łazienki. Muszę to jakoś rozchodzić. W poniedziałek może uda się umówić na rehabilitację.

Dziewczyny, wiecie może czy w ciąży maści przeciwbólowe, takie jak Fastum czy Ketonal są bezpieczne? Boję się ich używać, ale na kolano mi pomagały w awaryjnych sytuacjach.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

Weronika, właśnie miałam napisać to co Karolina, basen, okrężne ruchy biodrami (nawet w trakcie bólu), piłka pilates i też te ruchy. Od razu nie pomoże, może trochę -później, ale to dobre ćwiczenie na ten odcinek kręgosłupa...i nie ukrywajmy, będzie z tym tylko gorzej, bo w ciąży to normalne, zmienia się środek ciężkości. Możemy jedynie wzmocnić mięśnie, co przyda się też do porodu :D

Mnie też tam boli, właśnie przed chwilą oglądałam piłki i pojadę dziś do Decathlonu.

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

Jak juz narzekamy na bóle to mnie wiecznie dziąsła i szczeka boli, przywykłam i nic nie zażywam. A jak czytam was ze jyz bolą plecy czy inne bóle ze nie da sue chodZuc to współczuje i nie chce straszyć ale w 8/9 Msc bedzie gorzej. Ja czułam sie strasznie bolała mnie od dołu macica wiązadła ze nie mogłam nawet ustać na nigach 5 min. Ale 5 lat temu byłam anty do ćwiczeń itp. Jeszcze raz uważam ze te ćwiczenia i nasza kondycja przed ciaza ma tu ogromne znaczenie te które były na bakier bedą miały słabszy organizm i bóle odczuwane juz na tym etapie ciazy. Któraś pytała o basen, mi gin pozwoliła lecz ja łapie infekcje intymne i odpuściłam stawiam tak jak inne z was na piłkę i matę. Juz na silne bole faktycznie pomocna moze być rehabilitacja.

http://www.suwaczki.com/tickers/piu3w1d3i0x0ppiy.png]Tekst linka[/url]

Co do tej kąśliwej i niemiłej dziewczynki, która powiedziała, że "z grubasami" bawić się nie będzie, to świadczy o tej dziewczynce, a już najbardziej o jej rodzicach, bo kto inny wpoił jej takie zachowanie? Aż się wkurzyłam!

Ja też należę do staroświeckich...i myślę, że "najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" i że trzeba być dobrym człowiekiem. Wygląd jest nieważny, a już najmniej ważny powinien być dla dzieci, bo to są przecież czyste - jak biała kartka papieru - istotki. I jeśli tak dalej pójdzie, to ta dziewczynka wyrośnie na zołzę.

Napisze banalnie, że wnętrze człowieka jest najważniejsze...a my teraz mamy najfajniejsze wnętrza na świecie :D

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

Mnie też brakuje pomysłu na obiad a z ciasto to mialabym ochote ba biszkopta z truskawkami i kruszonką albo galaretką lub na sernik na zimno z galaretką ale tu znów brak mi mobilizacji to pieczenia może jak wrócimy z odbioru wózka to bede miec przypływ endorfin i coś upieke :)

Karolina mi w pierwszym trymestrze coś na chwilę wlazło w plecy i szukałam czegoś do smarowania i wszędzie było że nie wolno w ciąży. Ketonal to na pewno odpada.

Mi na szczęście nic nie dokucza, funkcjonuje normalnie, nie kładę się w ciągu dnia, dużo spaceruje. Też się boje żeby kolana mi się nie odezwały.

Aaaa wczoraj mi spuchły nogi strasznie! Cały dzień byłam na nogach, usiadłam sobie dopiero o 22 jak dotarłam do Warszawy i efekt jest.
Zapomniałam też wziąć wczoraj mojego suplementu i w nocy mnie skurcz w łydkę złapał ;)

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

chani
Też polecam wizytę u rodziców. Po majówce byłam dłużej i bardzo dobrze mi to zrobiło.
Ja dziś bez gotowania, idziemy na ślub i później na obiad :)

Ja z kolei bym nie wytrzymała :D Mam super mamę, ale jak siedzę tam dłużej to do głowy dostaje, tym bardziej, że rodzice dużo się kłócą i najeżdżają na siebie, a ja tego nerwowo bym nie zniosła i Jagódka też.
Ale chętnie wyrwałabym się gdzieś na kilka dni...oj bardzo :) Rozmarzyłam się :)

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

chani udanej zabawy

Susu u mnie jest wogóle meksyk mama sie kłoci z tata, czasem z dziadkiem, babcia z dziadkiem, tata z babcia lub ciotka w tatą i też kiedyś dawałam rade byc tam góra dwa dni ale teraz jak jestem w "błogosławionym stanie" staram się nie zwracać na to uwagii no chyba ze ktoś przegina zdrowo a oni sie mnie nie czepiaja jak kiedys tylko troszcza jak nigdy wiec jest miło poza tym sama zmiana klimanu no na gorszy ale inny jest fajna, poza tym z bloku do domu się wyrwać to już jak urlop prawie hihi :D

Przy moim dzisiejszym zapale raczej pizza na telefon tu maja taką fajną na cienkim cieście :) a sernik tak tak tak !!! ale w galaretce musza byc truskawy :D

Cześć Dziewczynki ☺mój nie mąż juz dziś musiał jechać, także zamiast dwóch nocy tylko jedna. Ale za to mam święty spokój i mogę myśleć o Maluchu, a nie wysłuchiwać jak jemu ciezko w życiu i pracy. Hmm... skomplikowana sytuacja i tak źle i tak nie dobrze.
Odebrałam wczoraj wyniki badań i mam mocno podwyzszone crp 10,00 norma jest do 5,00. Czy któraś z Was tak miała ?
wiruśka do bebiprogramu trzeba się tylko zarejestrować i być cierpliwym☺☺, nie trzeba raczej nikomu polecać, może na fb , ale nie przypominam sobie...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71855.png

Basen, ćwiczenia na dużej piłce rehabilitacyjnej, pilates, a jeśli to nie pomoże to rehabilitacja u specjalisty. Nie ma co łykać tabletek, bo one tylko na chwilę pomogą. Zresztą APAP chyba nie działa przeciwzapalnie, tylko przeciwbólowo.
Ćwiczenia na piłce są bardzo proste. Mi pomagają jak boli kręgosłup.
W ciąży taki ostry ból jeszcze mnie nie dopadł, ale z każdym kilogramem będzie ciężej. Po wypadku miałam takie promieniujące bóle kręgosłupa lędźwiowego, więc niestety wiem co czym mówisz.
Mnie przez dodatkowe kilogramy dopadł inny stary uraz. Miałam kiedyś pościerane chrząstki w obu kolanach. II stopień chondromalacji w obu kolanach. Wyleczyłam to zastrzykami, ale ból wraca. Rano było mi już ciężko wstać z łóżka i przejść do łazienki. Muszę to jakoś rozchodzić. W poniedziałek może uda się umówić na rehabilitację.

Dziewczyny, wiecie może czy w ciąży maści przeciwbólowe, takie jak Fastum czy Ketonal są bezpieczne? Boję się ich używać, ale na kolano mi pomagały w awaryjnych sytuacjach.[/quote]

Moim zdanie absolutnie nie wolno ani ketonalu ani fatum! !!Mnie lekarz zakazal

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71855.png

Cześć dziewczyny!
Ja problemy z kręgosłupem lędźwiowym miałam, mimo 20 lat, przed ciąża, teraz jak przybyły mi te 4 kg i brzuszek sie zaokrąglił jest dosłowny armagedon. Dosłownie umieram z bólu i nie mogę się ruszyć. Musze sprobowac z tym basenem. :)
Co do wyprawki nie mam jeszcze absolutnie nic, dzieki Bogu mamy juz z eM wybrane łóżeczko i wstępnie wózek :)
Dzis rano cudownie było sie obudzić i poleżeć razem w łożku a nie tak jak zawsze szybko szybko bo do pracy. No i teraz jestem przeszczęśliwa bo poniedziałek i wtorek mam wolne:)))
P.S. Mój eM chyba też planuje jakies zaręczyny. :)))))

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w36vgcwbbgqzm0.png