Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

durka
Kuki82 a sukienka też rewelacja ja idę na wesele 21 czerwca i nie mam zielonego pojęcia co kupić i gdzie: / gdzie kupiłaś to cudo?

Tą znalazłam na allegro. Ale cała kolekcja pięknych sukienek asos jest tu http://www.asos.com/Women/Maternity/Cat/pgecategory.aspx?cid=5813&Rf-400=13510&Rf900=1465%2c1501&sh=0&pge=0&pgesize=36&sort=-1#state=Rf-400%3D13510%40Rf900%3D1465%2C1501&parentID=Rf900&pge=0&pgeSize=36&sort=-1

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nkrhmrlj3yptp.png

wiruśka
durka CUDO!!

a tak nawiasem dziewczyny, powiedzcie mi jakie stosujecie suplementy, bo ja z wizyty na wizytę muszę łykać coraz więcej tabletek. Najpierw tylko OMEGA MED, teraz mi doszło żelazo 2 razy dziennie i Mg 3 razy dziennie. I tak myślę ile tego jeszcze będzie :)

ja biore prenatal classic i żelazo taryferon a jak bede miec dobre wyniki krwi to bede go brac tak jak teraz nie codziennie tylko przez 4 dni a potem 7 dni przerwy bo od żelaza miałam takie zatwardzenia że nie moglam sobie z nimi poradzić

monikalina
wiruśka
durka CUDO!!

a tak nawiasem dziewczyny, powiedzcie mi jakie stosujecie suplementy, bo ja z wizyty na wizytę muszę łykać coraz więcej tabletek. Najpierw tylko OMEGA MED, teraz mi doszło żelazo 2 razy dziennie i Mg 3 razy dziennie. I tak myślę ile tego jeszcze będzie :)

Ja nic nie biorę ;)

i wyniki wszytkie pewnie w normie?
Ja łykam na potęgę, a oczywiście okazuje się, że mam lekką anemię..

Marcelinka 21.09.2015

wiruśka Witaj w gronie wrześniówek! Mam podobny termin bo z OM na 12.09 a z usg mam wpisane 15.09 chociaż na prenatalnych mam wpisane, że z usg wychodzi 12.09 więc zobaczymy ;) mi w poniedziałek moja gin kazała kupić jakieś witaminy dla kobiet w ciąży. Do tej brałam tylko kwas foliowy, miałam też przepisany vigantoleten i jodid ale po nich dostałam strasznej wysypki na szyi wyglądało jakby mnie ktoś poparzył w tym miejscu. Wyniki miałam zawsze bardzo dobre, więc nie do końca rozumiem czemu miałam przepisany jodid skoro TSH mam ok. A co do tych witamin poleciła mi femibion natal 2 plus, nie wiem jeszcze jak się sprawdzą ale dużym minusem są strasznie duże pastylki :(

elsi Też kupiłam takie samo łóżeczko. Ta żyrafka mnie wprost zauroczyła, tylko że my mamy w tej najjaśniejszej wersji ;)

Jeżeli chodzi o krzywą cukrową to miałam już 2 razy i za 3 tygodnie mam powtórzyć. Za pierwszym razem mogłam wcisnąć cytrynę ale za drugim razem trafiłam na inną pielęgniarkę i stała nade mną dopóki nie wypiłam i pilnowała, żeby nie wciskać cytryny, bo jak to ujęłą " losy cytryny są niezbadane". Wypiłam mimo wszystko nawet szybciej niż za pierwszym razem i naprawdę dało się przeżyć, a czułam się po tym dużo lepiej, energii miałam tyle, że mogłabym góry przenosić. I nie bójcie się iść bez śniadania bo po tym głodu się nie czuję. Przy pobraniu po 2h od wypicia pielęgniarka spytała się mnie jak się czuję po obiadku. Początkowo jej nie zrozumiałam ale chodziło jej właśnie o ten roztwór ;)

Z wyprawki mam praktycznie połowę i większość wybierałam ja, często bywało tak, że coś kupiłam i dopiero po fakcie pokazywałam swojemu. Ale fakt jest taki, że on się zdaje na mnie w tych sprawach. W niedziele jedziemy obejrzeć wózki i kupić jakieś pajacyki jeśli nam się jakieś spodobają ;)
U mnie dzisiaj strasznie duszno, w sklepie pot się ze mnie lał więc zaraz będę wcinać lody dla ochłody ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png

Jak zaczął sie drugi trymestr to gin kazał mi kwas foliowy zmienić na Mama DHA i tak biorę cały czas. Więcej nic.

Ja właśnie wróciłam z dłuuuugiego spacerku z psami po lesie i polach. Wróciły tak brudne że musiałam je wykąpać i teraz schną.
A ja jem obiad i czytam Was :) I powoli będę się zbierać do gina.

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

Czesc dziewczyny, jejciu jak wstaje rano i czytam was a tu 12godzin temu piszecie ze juz wstalyscie to az mi wstyd ze tak dlugo spie. Hehe. Ja jeszcze w lozku :) u nas godzina do tylu ale faktycznie dalam sobie troche pospac :) jutro mam pobudke o 8mej a ja z rana nie wstaje zawsze mialam problem i bedzie picie glukozki :) zobaczymy jak mi to pojdzie .. A o 3ciej lece na wczasy takze nie bedzie mnie przez troche :( piszcie duzo zebym miala co robic jak wroce trzymajcie sie pieknie !!
Justisia tobie jeszcze nie pogratulowalaam malej ksiezniczki :) takze gratuluje !
Siwa opowiadaj jak przezylas te upaly :)
Buziaki dziewczyny !
Witan nowe wrzesnioweczki !!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd45kcrbcn.png