Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Maminka_2015

Edyta12345
Maminka mój juz widzi i sie śmieje Hihi ale dlatego ze ja zawsze brzuch płaski i bardzo szczupła

Ja też należę do szczuplutkich, ale chyba nie rosnę przez to, że wymiotuję. Tak czy siak słodkie macie brzucholki i nie mogę się doczekać aż mi coś podrośnie :-)

Cześć dziewczynki, sliczne brzuszki, mój w sumie podobnej wielkości- też zawsze miałam płaski brzuch, więc teraz szybko widać różnicę. Heh nas dopadło jakies wirusisko- leczymy sie domowymi sposobami: maminy sok malinowy, miód, czosnek i herbatka z lipy. Czujemy się lepiej ale ciągle nas trzyma choróbsko.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Witajcie dziewczyny ja dzis slaba jestem i bardzo mnie mdli i jestem juz bardzo zmeczona psychicznie czy wszystko bedzie ok z dzidzia juz 5 tydzien jak mam plamienia obecnie brazowe. Mialam juz 2 razy usg bylo ok. Chyba za tydzien wybiore sie na wizyte prywatna do gina bo bylam u poloznej we wtorek bo w uk gina nie widzisz cala ciaze tylko polozna a ona ginekologicznie nie bada i usg tez nie robi .

Oliverek 05.09.15 4020 kg

Gość Emimilka

Szczerze mowiac to zwariowalabym bedac w UK i nie majac takiej opieki/mozliwosci w czasie ciąży(nie kazdego stac na to by wciaz prywatnie biegac do gina)
same spotkania z polozna czy lekazem rodzinnym dla mnie to zbyt malo..wiec co jak co ale chyba w tej sytuacji ciesze sie ze jwstwm w Polsce :) :)

Dziewczyny, pewnie jak polowa z was mam priblemy z zaparciami
czy uwazacie ze dodawanie blonnika do jedzenia to dobry pomysl ?
Na opakowaniu jest informacja o konsultowaniu tego z lekarzem w przypadku ciazy czy karmienia

Gość Emimilka

Amilka, odpoczywaj najwiecej jak mozesz poczatki bywaja trudne ...
U mnie na szczescie mdlosci daja o sobie znac tylko na chwile raz za dnia .
ALE tak senna jestem ze ledwo mam sile , szybko sie mecze ...wiem ze to normalne ale nie ulatwia to zycia

Cześć dziewczyny, jeju ale macie super brzuszki :) Mi już też rośnie, mąż nazywa mnie pieszczotliwie małym grubaskiem :D muszę się do szmateksu na jakieś ciuszki przejść, bo w jeansach to już mega niewygodnie.

AniaCNY nie masz pojęcia jakiego mi smaka na gołąbki zrobiłaś!!! :)

Amilka wyobrażam sobie że okropnie Cię to męczy ale dobrze ze na badaniach wychodzi ok, może u Ciebie to plamienie związane jest z burzą hormonów w organizmie.

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Emimilka też mam problem z zaparciami dodatkowo jem banany na mdłości które wzmacniają tą dolegliwość, spróbuj jabłek i śliwki suszone, mi bardzo pomagają....a jak nie da rady to zawsze możesz zagryźć kiełbasę jabłkiem, popić mlekiem i na to znowu kiełbasa (mieszanka wybuchowa hihi) :D

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Mój lekarz jeśli chodzi o zaparcia powiedział ze najpierw to spróbować diametralnie zmienić dietę i np jeśli cały czas jadło się biały chleb makaron przestawić się na razowe. Szukać produktów które zawierają błonnik naturalnie np płatki owsiane ,otręby , jeść owoce szuszone lub jeśli się lubi gotować kompot z szuszu i zamiast cukru przestawić się na miód po pierwsze jest zdrowy a zwłaszcza w taka pogodę jak teraz a po 2 pomaga przy zaparciach. I powiedział ze jeśli to nie pomoże to wtedy on coś zapisze ale na własną rękę lepiej nic nie przyjmować.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh37165se0wvk.png

Hej dziewczyny teraz troche sentymentalnie ciesze sie ze trafilam na to forum i bedziemy wszystkie razem trwac do rozwiazania
Tylko szkoda ze jeszcze was wszystkie nie kojarze ale mysle ze w miare uplywu czasu to sie zmieni.
Dzis robie na obiad robie angielskie danie czyli fish and chips czyli frytki z ryba.Milego dnia wam zycze a umowilam sie na przyszly piatek do gina

Oliverek 05.09.15 4020 kg

Gość Emimilka

Kurcze, wciaz jem pełnoziarniste pieczywo, woda litrami.Sliwki i jablka nie koniecznie bo w polaczeniu z woda ....
a tego chcialabym unikac.
dzis tak mnie bolaly flaki ze myslalam ze zejde na kibelku :/
wyproznilam sie ale bylo ciezko dlatego myslalam o dodaniu blonnika do obiadu np

Gość Emimilka

No przy takiej wadzie ,chudzince to wiadomo ze efekty widac szybciej
ja od początku stracilam 5kg i ciekawa jestem jak waga wyglada teraz bo zaczęłam troche jesc :p
jednak nie moge doczekac sie tego efektu bo jakos czuje sie pelniej ale mam wrwzenie ze wysadzi mnie pozniej :)

Gość Emimilka

Oj tam , wazne zeby przybierac na wadze wtedy wiadomo ze mieszkankoni dzidzia rosnie...Ale pamietajmy o rozwadze w podjadaniu :)
w pierwszej ciazy 25+
Ale bylam bardO opuchnieta i mialam duzo wody w sobie
naprawde nie bylam lasuchem

ciekawa jestem jak bedzie teraz, samo to minus 5 na poczatek to duza roznica :)