Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Mamunia5 ja poprzednie usg miałam 12-go stycznia, wiec jedziemy na podobnych terminach, też ponad miesiąc. Śmieszne to, zanim zaszłam w ciążę to sobie myślałam-po co tak często te wizyty, wystarczyłoby co 6 tygodni spokojnie. Teraz to bym mogła chodzić i co 2 tygodnie dla większego spokoju.

Malinka15 ja sobie odłożyłam farbowanie i malowanie paznokci na drugi trymestr, mimo że używam farb do włosów bez amoniaku. Wyglądam jak wyglądam ale przy moich mdłościach i tak daleko mi do "kwitnącej ciężarnej" więc do mi tam... :D

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Witam wrześnióweczki! Jestem w 6t 5d, we wtorek (6t1d) byłam na USG, pęcherzyk pusty bez echa zarodka i ciałka żółtego. Kolejne USG w najbliższy wtorek, czyli to już będzie 7t1d, nie muszę pisać, że bardzo się boję. Czy któraś z Was też miała pusty pęcherzyk na początku 7 tygodnia a mimo to ciąża się rozwinęła?

Joanna 80...sprawdzałam wszystkie moje pierwsze usg a bylo ich 5 i wszystkie byly po 6 tygodniu ,blizej 7 ego i wtedy bylo juz widać zarodek z echem serca.Myślę ze jeszcze za wczesnie na zamartwianie1 dzien, dwa w tak wczesnej ciąży to bardzo dużo.Tym bardziej że żadna z nas nie wie kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia.Spokojnie poczekaj do 7 tygodnia.Trzymam kciuki

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k0n0qg66u.png

Też bym odradzała farbowanie włosów w pierwszym trymestrze, choć przyznam ja farbowałam, ale jeszcze nie wiedzac, że zostanę mama. Teraz na dluższy czas dam spokój. Włosy choć odpoczną :-)
I dzięki za rady, bede leżeć i odpoczywać aż mi to choróbsko przejdzie.

Witajcie, Kochane! Mam termin na 30 sierpnia, wiec może zahaczymy o wrzesień:) Dziś miałam wizytę u lekarza. 1 dzień 11 tyg. Dzieciątko malutkie - 3,5 cm. Też miałam "przygody" z "pustym" pęcherzykiem... Pani doktór zapewniała mnie ze przy tak dużym pęcherzyku i becie 10532 zarodek MUSI być widoczny, a skoro nie ma... Taki prezent miałam w Sylwestra... Nie wytrzymałam całego tygodnia do następnego USG i pojechałam 2 stycznia do innego ginekologa. Tym razem było widoczne ciałko żółte i zarodek i nawet pojedyncze uderzenia serduszka:) Czytałam za forach, że czasami zarodek staje się widoczny nawet pod koniec 8 tygodnia, więc NIE WOLNO się speszyć i wpadać w panikę. Serdecznie was pozdrawiam i trzymam kciuki żeby każda ciąża była zdrowa i szczęśliwie donoszona:)