Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkie wrzesnióweczki. czytam Was odkąd wiem o ciąży. Aktualnie kończe 17tc i mam takie pytanie. Pisałyście o tych "twardnieniach" "napinaniu macicy" nie mogę odszukać tego postu;( dzisiaj zaczęłam odczuwać coś takiego. Nie boli to mnie i nie jest to ciągle. Jest to raczej wkurzające:p Mam ściągniętą aplikacje na tel."moja ciąża" i tam też jest napisane że te skórcze Braxtona mogą się pojawić w okolicach 18-20 tydz. Jak sobie z tym radzicie? Nie mam ciąży zagrożonej, tydz.temu na wizycie jeszcze czegoś takiego nie czułam, bo spytałabym gin. a wizyta dopiero 22.04.
serdecznie pozdrawiam

karolaaa Zgadzam się z dziewczynami,tez bym probowala w tym roku z matura. Jak ja urodzilam swoją mala zastanawiałam się czy jeszcze kiedykolwiek cos w domu zrobię. Caly czas mnie potrzebowała,a w nocy budzila sie po 10,razy,nie miałam na nic sily. Teraz masz umysl jeszcze pamiętając wszystko ze szkoły potem będziesz musiała od nowa wałkować.
weronika95 czy powiesz ludziom czy sami zobaczą to i tak będziesz "sensacja" bo ludzie to hieny.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09vcqg6bphnomu.png

cześć dziewczyny, idę dziś na usg nie wiem czy lekarz potraktuje je jak polowkowe, zobaczymy. I tak mam umówione u zupelnie innego lekarza kolejne usg za 2 tyg na 23 kwietnia i wtedy nie bedzie juz watpliwosci czy polowkowe czy zwykle. Wazne ze dzis byc moze uda nam sie dowiedziec to tam plywa w brzuszku. Super! Czy myslicie ze dzis lekarz bedzie mogl zbadac przy usg stan szyjki, mam twardniejący brzuch a to podobno moze rowniez oznaczac ze szyjka sie skraca i sie tym martwie. Szczegolnie ze moj prowadzacy zupelnie mnie o nic nie pyta a ja dopiero teraz doczytalam ze ten brzuch moze byc niepokojacy...

Karolaa

oczywiście że zdawaj maturę, kiedy jak nie teraz? Jesteś sama z brzuszkiem i naprawde dużo czasu na polegiwanie i naukę, a potem biędzie ci trudno, ja nie wierzę w takie coś że zdam jak urodzę, Wiem co mówię bo sama mam córkę, urodziłam ją w wieku 22 lat. Byłam już na studiach i w ciąży chodziłam do 7 msc na wykłady i potem w lipcu egzaminy wszystkie pozdawane, bo miałam czas aby się uczyć. Potem jak się urodziła mała w listopadzie to akurat miałam przetwe do lutego i znów poszłam na studia, było o wiele ciężej z wieloma wyrzerzeczeniami ale efekt taki że mam dwa dyplomy w kieszeni ;) lic i mgr a skończyłam i tak w domuu z drugim dzieckiem ;) ale matura to podstawa ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/piu3w1d3i0x0ppiy.png]Tekst linka[/url]

joanna89a
niepogoda witaj w klubie!
Ja z kolei nie mogłam spać przez bolące biodro...nie dam rady całą noc wyleżeć na jednej stronie..a jak przekręcałam się na plecy to odczuwałam straszny ból, a przy okazji dziecku chyba było nie wygodnie,bo strasznie się wierciło..masakra jakaś.

Dobrze,że mamy dziś taką piękną pogodę! :)

Witam w klubie, mnie też przedwczoraj tak biodro zaczęło w nocy boleć, że aż się obudziłam i noc z głowy. W dzień też mnie bolało ale nast. dnia już spokój. Też tak macie?

http://fajnamama.pl/suwaczki/sy7eg29.png