Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Joanna89 a próbowałaś jeść w małych ilościach "na siłę"? Bo mi pomaga, wiadomo jak jest niedobrze to jeść raczej się nie chce, ale ja wtedy jakoś się zmuszam i jak już zjem coś małego to jest trochę lepiej. Moja ginekolog też powiedziała mi żeby jeść jak jest niedobrze bo jak się czegoś nie przegryzie to później tylko gorzej. No i mi pomaga zjedzenie czegoś w łóżku (choćby owoc), po zjedzeniu leżę jeszcze ok 10 minut, wierz mi poranek bez porównania z takim gdzie nic nie zjadłam zanim wstałam.

Sue mnie też przeraża świadomość jak wiele poronień się zdarza, ale unikanie tematu na nic się zdaje. Co ma być to i tak będzie, dlatego mimo wszystko ja się nastawiam pozytywnie choć nieraz mam zbyt czarne myśli. Poza tematem poronień jest tu wiele naprawdę pomocnego wsparcia, a dziewczyny, którym przydarzyła się ta ogromna strata na pewno czują się lepiej jak o tym z kimś porozmawiają. Głowa do góry i myśl pozytywnie ;) będzie dobrze, mam wielką nadzieję że jeśli nasz skład będzie się zmieniał to tylko w kierunku przyrostu.

Olivka29 miło mi Cię tutaj widzieć :) Gratuluję!

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

No to zacznę od początku... Pierwszy test kreska prawie nie widoczna, drugi po 2- dniach ciut lepiej po następnych 4 dniach widoczna druga prawie że od razu, przypuszczam że już ten pierwszy nie kłamał ale chciałam widzieć 2 a nie sie domyślać czy jest hehe :) to moja pierwsza ciąża. Licząc od dnia ostatniej @ wychodzi mi że jestem teraz w 5 tyg. Wizytę mam dopiero na 11 lutego i nie wiem co robić przekładać czy czekać... Z objawów brak - @, powiększone i obolałe piersi, tydzień przed terminem @ zaczęły się bóle podbrzusza trwające do dziś lecz z różną częstotliwością, problemy ze snem. Zero nudności, czasami jestem taka "zamotana". Do wizyty jeszcze 2 tyg...

Ależ nas sie tu dużo zrobiło! Super! :-) ja na wizytę jadę w piątek moze w sobotę.. Rany juz mi sie chce!!! Ale jednocześnie sie bardzo boje. Oby wszystko było dobrze. Ja od terminu ostatniej @ jutro zaczynam 7tydzien
Siusianie bardzo częste bol podbrzusza i ogólne zmęczenie nadal doskwierają. Oby nie było tego wiecej Hihi plus oczywiście zapachy.. Wczoraj w kinie myslalam ze zwymiotuje na śmierdzącego potem faceta!!!! Okropność!

Kochane czekamy na relacje z pierwszego usg :-) moze czas przestać zamartwiać sie poronieniami! :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vflw1iunfpt3w.png]Tekst linka[/url]

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vyx8dc97rma1e.png

Witaj LuGie89 :) W pierwszej kolejności gratuluję ;)
Jeśli chodzi o Twoje pytania, ja bym poczekała z tą wizytą do terminu, który masz ustalony. Za dwa tygodnie będziesz w 7-mym tygodniu i zobaczysz już serduszko Twojej kruszynki, ja byłam w tym samym tygodniu na pierwszym usg i nie żałuję, gdybym była wcześniej to bym się zamartwiała do kolejnej wizyty czy serduszko bije. Zresztą powiedziałam ginekolog że chcę przyjść jak już coś będzie widać i właśnie na 7-my tydzień mnie umówiła.
Jeśli chodzi o ból podbrzusza - przyzwyczajaj się do niego ;) Co do nudności, jeśli jesteś ta szczęściarą która ich doświadczy, to możesz się spodziewać już za tydzień-dwa ;)

Edyta12345 ja z tego właśnie powodu przekładam Hobbita już jakiś czas ;)
Po jednym dniu spokoju dziś znów mam gorszy dzień jeśli chodzi o nudności...

Któraś z Was pisała o mocnych bólach podbrzusza chyba wczoraj (wybaczcie ze nie doszukuję się tego która, ale już jestem w trakcie pisania tej wiadomości i nie potrafię się tak daleko cofnąć w wypowiedziach by to znaleźć)
Ja przez dwa dni miałam dość mocne bóle podbrzusza, wtedy moja ginekolog mi zaleciła no-spę po jednej tabletce 2-3 razy dziennie.

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Witajcie coraz więcej nas i bardzo dobrze :) co do tematy poronień to naturalne ze jest poruszany każda z nas się martwi zwłaszcza te które niestety tego doświadczyły (ja również ) ale głowy do góry :) ja rozpoczęłam 9 tydzień :) czuje się dobrze i nie wmawiajmy sobie ze to źle , bo nie wymiotuje czy nie mam objawów jak inne ,bo nie każda tak ma ,ja rozmawiałam ze swoja mamusia i ona nigdy w ciąży nie wymiotowała , nie czuła się jakoś strasznie źle a urodziła zdrowe dzieci . Tak wiec każda z nas przezywa to indywidualnie :) dużo zdrówka kochane !!!

http://suwaczki.maluchy.pl/ci-70284.png

a ja już sobie napsułam w głowie, czytam różne artykuły, że brak nudności czyli hormon nie wzrasta itd itp masakra jakaś przecież nie powinnam się denerwować no i może jednak poczekać na ustalony termin wizyty.... a iść po prostu zrobić badanie krwi, lub zająć się czymś pozytywnym i tyle nie myśleć.. uffff

joasiaG
Jeśli chodzi o dolegliwości to ja w sumie też nie mam żadnych oprócz senności, lekarz stwierdził, że każda kobieta przechodzi ciążę inaczej i trzeba się cieszyć z dobrego samopoczucia. A teraz trochę się pochwalę: moja kruszyna w 5 tyg. ( tak to ta mała kulka)

gratuluję :) w sumie to racja że każda ciąża jest inna ale człowiek potrafi sobie tak sam namotać że ręce opadają :)

mycha88 problem polega na tym, że siedze w domu i z braku większego ruchu..nie chce mi się też tak jeść, a wyjście na spacer kończy się wymiotami (niestety mieszkam w centrum miasta, spaliny itp. mnie dobijają) . Mdłości mi nie przechodzą nawet jak coś zjem... :/

Na szczęście dziś czuję się trochę lepiej, więc jem..ale za to ciągle mi się odbija :)

joasiaG
oj wiem, na początku też przeszukiwałam internet i doszukiwałam się na siłę, ale teraz wiem, ze trzeba myśleć pozytywnie, słuchać się lekarza i własnego organizmu i wszystko będzie dobrze:)

chyba pójdę spać na te 2 tygodnie :) bo tak naprawdę to czekanie jest najgorsze a ja w dodatku zawsze w gorącej wodzie kąpana :)

LuGie89 ja też uważam, że powinnaś poczekać do ustalonej wizyty. Zapewne każda z nas chciałaby już kompletować wyprawkę do szpitala :D a czas się żółwi niemiłosiernie :) jeśli chcesz mieć pewność że wszystko jest ok na ten czas, zrób sobie betę co 48h.
JoasiaG ale pięknęgo masz bobaska :D
Z nudnościami, zgagą i odbijaniem u mnie podobnie... tylko mi towarzyszą nie poranne a całodniowe! koszmar!
Mam pytanie do dziewczyn stosujących luteinę dopochwowo. Czy ona też Wam "wyłazi" ? :) Jakiego jest koloru? Taka biała jak tabletka, czy jednak bardziej żółtawa?

http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9jcgwdtjg5wz.png

Hej.
Dołączam do grona "wrześniówek 2015", od 15 stycznia wieMy że się udało i mała fasolka rośnie. Pierwszy wynik betaHcg był dla mnie jak grom z nieba bo nie spodziewałam się ze przy pierwszym miesiącu terapii hormonalnej uda się od razu zajść w ciąże - 475 a za dwa dni 1180.
W czwartek było pierwsze usg gdyż troszkę martwiły nas bóle podbrzusza i ciągłe kłucie, okazało się że wszystko jest w najlepszym porządku. Nasza fasolka miała 5 tyg i 5 dni i całe 2,9mm :] kolejne usg i wsłuchiwanie się w serduszko w piątek, już nie mogę się doczekać!!
Niestety dziś od baaardzo wczesnych godzin porannych wymioty i ból głowy...oby to było sporadyczne:(

Abhafiya -witaj:))
kasiammm a aplikujesz luteinę aplikatorem?? Ja tak i może dzięki niemu aż tak nie wyłazi. choć to bywa różnie. Co do koloru to raczej w kolorze tabletki (nieznaczna różnica).
LuGie89 to podobno nie do końca prawda, że za wymioty odpowiada hormon i że jeżeli jest go za mało to wymiotów brak -naukowo nie zostało stwierdzone co tak naprawdę powoduje i wzmaga nudności (być może to ogólny rozstrój hormonalny). Moja mama również ich nie miała, ale z kolei przyjaciółka miała i to niemal do 3 trymestru :-( Także głowa do góry!
Kobitki z dzisiejszego USG -czekamy na wieści :))

http://www.suwaczki.com/tickers/ckai43r8tzdaa0qh.png

Agniesz
Hej dziewczyny to moja druga ciaza i nawet nie wiem jak to jest mieć mdłości w ciazy a mam już 3 letniego synka i pecherzyk w brzuchu. To ze nie ma mdość to tylko się cieszyc :) Mnie za to bardzo bolą piersi tak ze nie mogę spać bez stanika i bóle podbrzusza dzisiaj dokuczają....

Agniesz -Mam to samo :( w dodatku najbardziej lubię spać na brzuchu i tu pojawia się problem.
Te bóle podbrzusza i kłucia to podobno normalne i mogą towarzyszyć do 15 tygodnia.
Mnie niestety martwi mój ból głowy...wiem ze to dopiero początki ale dziś tak fatalnie się czuje,że zostałam w łóżku

Na poprawę humoru spoglądam na zdjęcie naszej fasolki

Olivka29
A ja zyje w stresie bo tu w UK usg robia dopiero ok 12 tygodnia, masakra... W ogole jakos dziwnie bo ciaze prowadzi polozna... A moze ktoras z Was tez jest w UK, w koncu nas tak duzo :D

Ja jestem w IRL tu tez dosyć późno uznają ciąże "za wartą zainteresowania" bo z tego co słyszałam to własnie do 3 miesiąca zbytnio się nią nie interesują.
Jestem w 6 tyg i już wiem co i jak wygląda, dzięki Polskiemu lekarzowi i prywatnej wizycie. Nasz spokój jest warty każdych pieniędzy a szczerze finansowo nie było tak źle