Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MarAla 86

Ollika ja teraz byłam konkretnie przeziębiona. Brałam na zmianę paracetamol 5 00 mg i ibuprofen 4 00 mg (działa przeciwzapalnie ). A do tego stare metody. ..mleko i miód, sok malinowy, miód z mleczy. A i prenalen saszetki i tabletki do ssania.
dwa razy dziennie Sudan xlospray do nosa a na gardło to woda z solą i Hascosept forte (odpowiednik tańcu ferie forte, tylko połowę tańszy i dwa razy większa pojemność ). Mi przeszło dopiero po tygodniu ale bez żadnych konkretnych substancji czynnych to i tak ok.

U nas 5 pobudek. Ostatnie karmienie o 1 a później uspytałam smokiem. No i dzisiaj po dłuższejprzerwie zjadła rano. ....

JoasiaG no to gratulacje super nocka. Oby częściej :)

Ollika no współczuje choroby. Szybko wracaj do zdrowia. Co do leków nie pomogę ale na pewno wszystkie babcine sposoby polecam.

MarAla u nas niestety też cieżka noc karmienie o 1.00 i 4.30 potem 8.00 ale do tego 3 pobudki bo smok wyleciał.

Dzisiaj mam kuzynkę 17 letnia do pomocy bo ma ferie więc zawsze trochę lżej.

Hej
I mamy zalecona rehabilitacje, z tego co zrozumielismy to tylko dlatego ze maly sie nie przekreca ani na boki ani z plecow na brzuch i odwrotnie... moj maz uwaza ze to bez sensu ja zreszta tez. Ale pojdziemy na pierwsze spotkanie i zobaczymy jakie beda cwiczenia. Z tegi co slysze na okolo to prawie kazdy niemowlak kierowany jest na rehabilitacje...

Wczoraj po wizycie bylismy u siostry (mieszka niedaleko przychodni) i jak wrocilismy to bylam taka padnieta moj syn zreszta tez ze zasnal i bylo bez kapieli chyba 2raz w jego zyciu:)

Widze ze dalej ciezkie nice u was. U nas narazie bez zmia, ale w dzien gorzej zasypia kreci sie krzyczy smieje placze i tak na zmiane, nie wiem o ci chodzi

Ollikakuruj sie i zdrowiej szybko, ja tez niecierpie byc chora...ale kto lubi:)
Marika u nastez paskudnie, siedzimy w domu
mycha przy dziecku szybko czas zleci l i zaraz maz bedzie:)

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvze6ydg7w61lsu.png Szczesliwa :)

Uff.. Nadrobilam ponad 20 stron...
Witam mamusie. Nie pisalam bo mala byla mega dokuczna, jezdzilam z nia na masazyki bo juz nie wiedzialam co jej jest. Troche miala katar, wiec odkurzacz w ruchu kilka razy dziennie. Niby noce ok ale w dzien jakby cos w nia wstapilo! Zebow nadal nie widac choc dziaselka rozpulchnione, slina po pas, ale teraz troche spokojniejsza.
Gratuluje dzieciaczkom ząbków:)
KingaM moja Nikola dopiero kilka razy sis przekrecila z brzuszka na plecki, teraz znow jej sie nis chce:/ Rzodkiew biala jest w Lidlu.
Postaram sie bardziej udzielac, jesli tylko czas pozwoli. Milego dnia!

Randka w kinie sie udala. Film 'Planeta singli' super:) nawet mojemu M sie podobal a on nie przepada za komediami romantycznymi. Mama odziwo poradzila sobie z Sebusiem. Gdyby nie to ze nakarmila go obiadkiem o godzine za wczesnie to byloby super.
KingaM ja nie kapie mojego codziennie. Slyszalam ze to negatywnie wplywa na skore.
Mam nadzieje ze ta rehabilitacja to tak tylko przezornie.
Marika bo Wrzesniowki sa zajebiste!!!!:)
Ollika mam nadzieje ze domowymi sposobami sie wyleczysz:) trzymam kciuki. Teraz taki najgorszy okres na te wirusy wszystkie.
joasiaG fajnie ze sie wyspalas:) a ta herbata z sikiem malinowym super pomylka:)

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3p07wr09wc777.png

Co do obrotów naszych pociech, czytałam w poradniku i w necie też jest taka informacja:
"Czasem zdarza się, że dziecko leżąc na brzuszku, obciąża całkowicie jedna stronę tułowia, podpierając się na jednej ręce i tak mocno się przechyla, że w końcu upada na plecki. Ale nie jest to świadomy, aktywny obrót z brzucha na plecy, na taki przyjdzie czas dopiero w 7 miesiącu"
Obrót z plecaków na brzuch powinny mieć już raczej opanowane więc nie wiem co ci rehabilitacji tak sikaja z tym...

I mi skasowalo grrry

Moj syn zbzikowal, w lozeczku szaleje chociaz zabawek nie ma, to polozylam go na mate niech sie bawi jak spac nie chce a tu zabawek kilka wisi a on 3minuty i spi :)

Blanka to fajny wieczor, mojemu mezowi to teraz nawet do glowy kino nie przyjdzie, chociaz koedys czesto chodzilismy.
A co do kapieli to maly lubi, ja tez, skora nie jest przrsuszona, czasem placek wyskoczy ale to raczej od alergii, po masci znika.
Sylweczka Stas tez ma stwierdzona asymetrie, ma 4m 2t i 5dni. Codzinnie klade na brzuchu nawet kilka razy. A jakie macie cwiczenia?jakbys mogla to opisz. Pojdziemy zobaczymy jak bedzie plakal to wiecej nie pojde, to nie jest niewiadomo jakie schorzenie azeby meczyc dziecko.
Mamuska szkoda ze wczesniej nie przeczyalam bo lidla mamy daleko a akutat dzis maz byl blisko no ale trudno

Moj mopsik tez sie slini :)

Kinga my mamy ćwiczenia na piłce tzn mam go położyć dupkę mu trzeba swoim ciałem i kołysac przód tył i na boki. Dotykać często jego stopami rączek twój już się bawi stopami? Oczywiście kołyska raczki na kolana i w boli kołysac.trzymanie za biodro i ramię i go podnosić żeby głowę dźwignał.
Mojego cały czas na lewo ciągnie leżąc na brzuchu. I mam zabawić żeby patrzył się w przeciwną.
A właśnie powiedzcie mi bo powiedziała rehabilitantka że dziecko w 5 miesiącu powinno leżącą na brzuchu i dając mu zabawki z boku powinni się przekręcić i wziąć zabawkę tą ręką co jest dalej? Wasze tak robią? Tak się o niego martwię że zgłupieje

http://www.suwaczki.com/tickers/82doi09koq1kgtjd.png

http://www.suwaczki.com/tickers/svchgywl6nk32snd.png

Sylweczka nie rozumiem tylko ' trzymajac za biodro i ramie i podnosic zeby glowke dzwignal' , ale jak jakos jednoczesnie?
Moj nie bawi sie stopami ale juz wysoko nogi podnosi mam nadzieje ze niedlugo zscznie. I lezac na plecach podnosi glowe. A jak lezy na brzuchu to bardziej go na jego prawa strone znosi.