Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

mamaZuzanna
Oj tak... chociaż hmm daję radę sama przez 8h dziennie więc nie jest tak źle :)
i tak miałam CC 3 tygodnie przed terminem :O kto wie co by to wyrosło jeszcze haha
ale teraz Adaś ma 7 kg a Tomuś 6...

To ładnie donosilas. A chlopaki niezłe klocuszki ;) moja rowne 5 kg.
Zawsze sie fascynuje blizniakami,bo ciekawi mnie duzo rzeczy ;P np.czy o tych samych porach jedzą i wiele innych. I oczywiscie podziwiam. Duuuzo pracy teraz a gdzie tu raczkowanie czy chodzenie. Mowia ze te pierwsze 3 lata są ciezkie,a potem jest juz luz.

jestem zmęczona ale szczęśliwa :) już rozmawiamy troszkę, szczególnie Tomuś lubi sobie pogadać :) cieszy się jak powtarzam za nim uuu auuu itd itp :) dwa cudeńka :) mąż dużo pomaga, ale kąpię ich sama, Adaś ma przepuklinę pępkową, Tomuś gronkowca skórnego ale co tam... najważniejsze że mam ich obu :) no i Oliwkę, ona też w miarę pomaga :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relghdgeg5jlrij0.png

mamazuzana przywoływałyśmy Cie niejednokrotnie :) fajnie ze sie odezwałaś :)
karolina 83 podam Ci nazwy ale nie wiem czy w Polsce sa dostępne pod tą sama nazwa :)
Mi dopegyt odstawili od razu bo to bardzo slabe leki tak powiedział. Do tego brałam jeszcze nepresol. Czyli dziennie bralam 4x2 dopegyt plus 2x1 nepresol czyli 10 tabletek dziennie. A teraz przeszlam na 2 tableki dziennie nawet nie wiesz jaka to ulga :) tabletki nazywaja sie : Biosoprolol 5 , Candesartan 16 :)
A karmisz nadal piersią? Bo jeżeli nie to dziwie sie że Ci nie zmienił skoro niszczą watrobe :( ja żadnych badań na wątrobę nie miałam ; ( u kardiologa tylko badania wysilkowe i echo I wszytsko wyszło dobrze. Chciala bym znaleźć przyczynę tego ciśnienia bo nie mam ochoty faszerowac sie tabletkami do konca zycia..

Nie rozumiem tego mojego dziecka ze w dzien potrafi wytrzymac 3'40" bez jedzenia a w nocy budzi sie co 2'.

aniamamaolka no wlasnie my wczoraj z moim M doszlismy do wniosku ze moze zamiast placic 300 tys za 60m mieszkanie wybudujemy kolo tesciow domek o takiej samej pow za 200 tys. Ja sie jeszcze zastanawiam bo ja z tych miastowych ale w sumie to byloby znowu nie tak daleko a taniej.

szusterka to wspolczuje faceta ktory nie pamieta o urodzinach. Ja na mojego w takin razie nie mam co narzekac. Robi krzywe miny jak chce sama wyjsc a tak to zajmuje sie malym i starszym i jeszcze do pracy chodzi.

catarisa przeslodka jest:) moj jak cos zlapie do raczki to jeszcze chyba nie do konca swiadomie. Swiadomie wklada tylko raczki do buzi:)

chani a to nie skok rozwojowy?wspolczuje ci. Pociesze cie ze sama jestem po nieprzespanej nocy.

joasiaG ciesze sie ze trafiliscie na normalnego pediatre:) mam nadzieje ze Szymus sie szybko wykuruje z tej glowki.

mamaZuzanna gratuluje! I zszdroszcze blizniakow:) teraz pewnie latwo nie jest wiec podziwiam ale potem beda sie razem bawic ladnie:) jestes mega dzielna kobieta!!!:) a Oliwkaile ma?

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3p07wr09wc777.png

Hej, mam pytanie do mam stosujących u swoich maluszków pampersy z rossmanna. Które wybieracie? Te normalne Baby Dream czy Baby Dream Fun&Fit? Nie bardzo wiem czym się różnią. Wiem że był już ten temat poruszany, ale odnaleźć to teraz graniczy z cudem. Niestety Dady odparzają nam pupę więc zanim przejdziemy na Pampersy to chciałam wypróbować jeszcze te rossmannowskie.
Drugie moje pytanie do mam które dokarmiają mm. Czy dokarmiacie zawsze po karmieniu piersią czy karmicie raz piersią a raz mm? Chyba muszę włączać dokarmianie i nie wiem jak lepiej. Jeśli naprzemiennie to w tych piersiach uzbierałoby się więcej czyli na jedno karmienie, a tak to zawsze trzeba cycka i butle. Niestety przez nasze ulewania nie starcza małemu pokarmu i ciągle jest głodny i marudny...
Nie udzielam się za bardzo ale czytam Was regularnie. Choć teraz mam do nadrobienia chyba ze 20 stron... W weekend nie miałam czasu

Blanka czyli nic nie zmieniam i dalej bede podawac malej tylko wode dziekuje ;-)

Ja takze polecam pampersy z tesco loves baby (w tesco sa tez tesco value ) wiec trzeba na to zwroci uwage. Z rossmanna mam jedna paczke fun&fit wczesniej tez mialam i rowniez moge je polecic

U nas spacerek dzisiaj 2h mimo ze bardzo zimno, w trakcie tak niesmialo zaczal snie sypac ale to moze z 10 minut i po sniegu hehe. Jak moja mama wroci to lece na zakupy musze sobie kupic spodnie i pewnie malej cos kupie

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png

karolaaa
Mamazuzanna gratuluję chłopaczków ;-) mnie też zawsze fascynował temat bliźniaków no i podziwiam, że dajesz sobie radę ;-)

Cantedeskia ja mojej podaję wodę między karmieniami ale myślałam poprostu, że za mało a tak to wychodzi, że dobrze hehe a jaką herbatkę podajesz ? Bo ja poki co tylko wode daje

Karolaaa ja mam taka herbatke od 1 tyg.zycia humany. Czasem jak widze ze boli brzusio to jej daje. A tak to tez wode pije i nie protestuje. Kazdy dopaja swoje dziecko wg.swojego uznania. Tez nie jestem zwolenniczka cukru. Ale mysle ze herbatka to pol biedy. Mleko tez jest slodkie czy mm czy nasze. Wiec dzieci od pierwszych dni znaja slodki smak.

Mamazuzanna super że się odezwałaś, myślałyśmy i pisałyśmy tu o Tobie. Gratuluję i podziwiam.

Kuki foscam viewer. Niestety jest tylko na androida.

Blanka mam nadzieję że to skok rozwojowy. Bo jak nie to ja wyskoczę przez okno ;)

Cantadeski ja dziękuję za takiego aniołeczka. Właśnie ! Po chrzcinach diabeł powinien z niego wyjść :)

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

moj Antoś tez doświadczył ciemieniuchy. W piatek i sobotę usuwalam i na razie spokój, mam nadzieje ze nie wroci. Ja robiłam to dość niehigieniczne i mam nadzieje, zr jie zrobiłam małemu krzywdy. Głowe pierwszego dnia nasmarowalam masełkiem a drugiego bepanthenem ale zamiast wyczesywać delikatnie ja wydrapałam. Szczotka w ogole tego nie ruszała, grzebieniem wydawało mi sie ze robię to ez wyczucia wiec wyszorowalam rece szczotka i mydełkiem i wypisałam palce octaniseptem,delikatnie drapalam robiąc palcami kolka. Tak naprawdę delikatnie. Schodziły całe uski, co kilka ruchów znow myłam dłonie i octanisept. Ładnie zeszło. Czy wroci to sie okaże w najbliższym czasie.
Mamazuzana gratuluje podwójnego szczęścia, ja cały czas mówiłam ze chciałabym bliźniaki a potem zamknąć warsztat :) albo jeszcze jedno, trzrcie np za 10 lat :) ale teraz jak juz sie urodził Synek to wydaje mi sie, ze z dwoma bym nie dała rady.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71694.png

Poruszałyście wcześniej temat chrzcin. My z mężem do kościoła nie chodzimy. Moi rodzice też nie. Ale rodzice mojego są bardzo religijni i oni chrzciny to już chcieli robić pod koniec września.
Ogólnie wszystko odbyło się u nich, oni załatwili księdza, katering (bo imprezka była u nich w domu). My przyjechaliśmy na gotowe...
Co do ubierania, to ja nie lubię gdy chłopcy są cali na biało. Janko był po prostu elegancko ubrany. A później na przebranie miał body z muchą.

monthly_2015_11/wrzesniowki-2015_39872.jpg

monthly_2015_11/wrzesniowki-2015_39873.jpg

monthly_2015_11/wrzesniowki-2015_39874.jpg

monthly_2015_11/wrzesniowki-2015_39875.jpg

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

*Mamazuzanna-głupi słownik przekręcił Twoj nick

ChaniJanko jakie ma buciki świetne:) uwielbiam małych chłopców w oryginalnych ciuszkach chociaż wiem, ze nie posłużą długo.
Baaaardzo tez mi sie podoba jak mały chłopczyk jest ubrany tak jak tata i np. Tata niesie go na ramionach, ach - oboje ciemne jeansy i jasne sweterki :) juz nie mogę sie doczekać jak ich wystroje na wiosnę !!!

Aga8787Nie mowie tego z doświadczenia a z tego co mówiła położna na szkole rodzenia i ja tak juz dwa razy po 3-4 dni robiłam jak miałam jakos mniej mleczka. Otóż według położnej,mimo ze jest to mało wygodne, należy dawać pierś i dodając butelka. Chyba ze dajemy np tylko jeden rzut na nic to mozna pominąć karmienie piersią a dać butelkę. Jeśli zaczniesz raz dawać butelkę a raz pierś to faktycznie przez tydzien w piersi mleko bedzie sie kumulowało i na karmienie bedzie go więcej, ale juz po kilku dniach Twoj organizm zauwazy ze jednego karmienia nie ma i sie dostosuje przestając na to wcześniejsze karmienie produkować mleczko. Takim sposobem wycisza si laktację. Wiec jeśli widzisz ze maluszek jest głodny to lepiej dać pierś i dopomóc zeby piersi wiedziały ze trzeba żywic dzieciątko. Ale moze wypowiedzą si dziewczyny które regularnie dokarmiają ?