Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

ja nie wierze w "slabe" mleko.. moje tez sie rozwarstwia.. tak,ze nawet 1/3 dolna jest prawie przejrzysta woda, 3/5 jest mleczne i od gory taki paseczek ze 2-4mm jest tluszczu, ktory osiada na sciankach.. wiec wydawalo by sie slabe mleko..

a julka przybiera zupelnie dobrze (pierwsze 2mc po 1kg/mc, 3mc-0,5kg)

w 2mc julka jadla ok 60-130ml na posilek 6x dz
jak miala rowno 3skonczone to jadla 90-150ml 5-6x dz
i teraz zjada 4-5x dz. zazwyczaj rano ok 9 i wieczorem przed spaniem zjada ok 200ml, a w miedzy czzasie roznie- od 30-150ml..

Przy odciaganiu mleka wazne jest,zeby odciagac do konca.. zeby ydobyc to mleko bardziej tluste.. laktacja do ilosci sciaganego pokarmu dostosowuje sie ok 3 dni, wiec jak sciagane bylo wiecej i chcemy zaczac sciagac mniej to przez 3 dni bedzie mniej tluste mleko.. i akurat zawartosc tluszczu mozna podniesc swoja dieta (wiecej masla/ oleju/ oliwy/ wieprzowiny/ nasion slonecznika)- ja zauwazam od razu zmiane w proporcjach jakie sie "odstaja" w lodowce..

co do wit K- jak karmienie mieszane to trzeba kombinowac z wit K i dawac np co 2-3dzien (ale pamietajcie,ze ona tylko do pelnego 3mc-pozniej koniec! )

Asia a probowalas dawac swoje z butli tylko i wylacznie np przez tydzien?

tak na prawde najwazniejszy okres kp to pierwsze 3 mc ;)
ale wiadomo nic na sile ;)
wazne,zeby dziecko przybieralo..

No wyscie oszalaly kobiety! Jeden wieczor nie bylo u mnie internetu a ja juz pol nocy wisze na tel zeby was nadrobic. Ogarnelam sliczne zdjecia naszych maluchow i cycowo-mlekowe problemy.
Ja musze sie wam pochwalic ze zrobilam znow wg waszych rad i zasnal mi o 21.50 tak na noc wiec jest coraz lepiej. Najsmieszniej ze po kapieli chcialam go przetrzymac zeby nie spal jeszcze z pol godz a ten tak padl ze moglam nim machac i nic a za 10 min wstal jakby przespal cala noc i naladowal baterie na full!
Ide spac po 1 nocnym karmieniu...

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3p07wr09wc777.png

A mi serce pęka bo mój mały leży juz 3 noc w szpitalu sam... ale na 90% jutro juz go wypuszcza! :)
Dzisiaj kruszynka cały dzień nie spala tylko czuwal.. bał sie chyba ze go znowu zostawimy.. ale o 21 juz padł jak zabity :) wychodzę ze szpitala ze łzami w oczach że muszę go zostawić, wchodze ze lazami ze go znowu będę mogła go tulic.. straszne naprawde.. mam nadzieje że juz tam nie bedzie musial wracac. Łzy mi sie kręcą nawet jak piszecie że wasze maluchy juz wykapane śpią.. a u mnie tak pusto i cicho..
W szpitalu nawet mu nic nie podawali oprócz inhalacji i obserwowali ale przynajmniej wiedzialam ze jest pod opieka a nie będzie mi sie dusil znów w nocy..
Ufff mylam spać żeby jak najszybciej jechac po mojego malca !:)
Trzymajcie sie cieplutko kobietki ucaluj cie swoje maluszki! :)
Aaa i karolaaa stooooo lat !:) spełniania marzeń :)

Anelce sie delikatnie popierdzielilo i dopiero o 1:15 zasnela, jeszcze oczywiscie histeria bo zasnac nie mogla. Wiedzialam ze tak bedzie bo spala prawie caly dzien .
Ja tez nienwierze w slabe mleko.. Jest takie jakie potrzebuje twoje dziecko. Tak jak sie martwilam ze mela malo dzisiaj jadla tak nadrobilamwieczorem :)

A mnie boli juz glowani ide spac.

Weronika, trzymaj sie tam !! A ty jestes jeszcze w niemczech?

http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd45kcrbcn.png

Weronika współczuję tej rozłąki z Maleństwem. Mój chory i tak się męczy przy oddychaniu ale jest bardzo dzielny. Nie doceniłam, że przynajmniej blisko mnie, że mogę go tulićwiczenia. Życzę siły, cierpliwości i żeby szybciutko był w ramionach mamusi- bo w nich najlepiej się zdrowieje;)
Banana rewelacyjny ten kocyk, idealny na sesję zdjęciową :) Gdzie kupiłaś? Maleństwo ma bardzo kontaktowe spojrzenie :)Śliczne :)

dzień dobry:)
my także uważamy dzień za rozpoczęty, a na pewno ja:)
noc jakich dawno nie miałam . Janko zasnął ok 20. jak zwykle pobudka o 22:30 na dłuższe karmienie, potem 2:30 i 6:00.
godzina gaworzenia w łóżku przy mamie do okna i obrazu i zasypia znów♥
jestem tak szczęśliwa, bo wczoraj w dzień w ogóle nie chciał spać i był bardzo niespokojny.

więc śniadanie wszamane, kawa popijana i mykam sprzątać:):)miłego poranka wszystkim

http://www.suwaczek.pl/cache/a750bf96c6.png

weronika mam nadzieje ze Mały wyjdzie juz faktycznie do domu:)
szusterka bo tak mi się teraz nasunelo po nocy, jak Marcyska zwymiotowala.. może za mocno Ci leci z piersi, bo u mnie właśnie tryskalo, Mała nie umiała nadążyć i wszystko zwróciła.. może to dlatego Witek tak wymiotuje..
Ja dziś od rana znow z dołem niestety.. chyba skończę karmić piersią, odciagac i w ogóle.. bo Mała w ogóle nie chce jeść z piersi, cala noc dokarmiana byla ściągnięty pokarmem, z butelki zjadła bez problemu, a prz piersi ryk! A najgorsze, że bardzo bym chciała karmić, ale tak naprawdę to nikt oprócz Was i mojej mamy mnie w tym nie wspiera.. wręcz działa to odwrotnie.. dziś rano musiałam małej dać butelkę mm, bo głodna a w piersiach sucho, to moja teściowa oczywiście swoje mądrości 'widocznie ona nie lubi twojego mleka, no różne są przecież dzieci, daj jej butelkę i będziesz miała spokój, dziecko przynajmniej będzie szczesliwe'.. wyszło na to ze jak je z piersi to szczęśliwa nie jest ;/ mój mąż natomiast tak jak Wam pisałam, twierdzi ze po co mam się męczyć z odciaganiem, uważniem na wszystko co jem i w ogóle.. eh, naprawdę trudna decyzja przedemną :(

Marcelinka 21.09.2015

Wiruśka, to jak będziesz dalej karmić Marcysię to Twoja decyzja i nikt nie powinien muwić Ci co masz robić. Ja jednak na Twoim miejscu bym jeszcze spróbowała, przystawiaj Małą na spokojnie. Może Ty lub ona byłyście zdenerwowane. U mnie Szymek czasami się wścieka przy piersi jak wykąpie się w jakimś mocno pachnącym mydle/żelu.
Gadaniem teściowej i męża się tak nie przejmuj, bo psychika też robi swoje na laktacje. Mi na początku mama i babcia mówiły że pewnie długo nie pokarmie bo Mały cały czas na cycu więc pewnie "słaby" pokarm...ta jasne-teraz mam mleka pod dostatkiem a Szymek przez 2 miesiące przybrał ponad 2,5kg. Spróbuj o tym pomyśleć tak na spokojnie:-) Pamietaj że my Cię wspieramy a co byś nie zrobiła to Marcyśka i tak będzie Cię mocno kochać oooo:-)

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

joasiaG dzięki kochana! Na razie będę odciagac pokarm, zobaczymy, może faktycznie z piersi jej za szybko leci.. najgorsze ze ona się denerwuje za każdym razem już teraz.. a zaczelo się od tego, że nie chciała jeść tylko z lewej piersi, a teraz już z obu nie chce..
Poza tym, z tym przybierania to też sie trochę zastanawiam, bo mówisz, że Szymek przybrał 2.5 kg w ciągu 2 miesięcy.. Marcyska przybrała dokładnie 800g w 6 tygodni.. to jest trochę różnica.. niby lekarka nie mówi ze coś jest nie tak, ale jak zapytałam na szczepieniu o to dokarmianie mm to stwierdziła, że dziecko warto dokarmic, bo może faktycznie ten płacz wynika z głodu..
A z tym ze mówisz, że będę dla niej i tak najlepsza mama, to w nocy miałam takie myśli, że jak przejdę na mm to przecież już nie będzie zależna tylko ode mnie, że nakarmić będzie mógł ją każdy, a tak to był taki 'nasz' czas.. eh, i znów łzy w oczach..
joanna89a a Laura ile przybrała ze lekarka kazała dokarmiać? Bo właśnie nie doczytałam chyba :(

Marcelinka 21.09.2015