Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Kochane sliczne wasze dzieciaczki.

Kataryb jak najszybciej zrobcie badania na poziom birubiny bo moja mala też by caly czas spala i to nie ma znaczenia czy bedziesz karmić piersią czy butla bo dziecko nie będzie reagowali na nic ją też sadzilam że mam zamalo mleka ale laktacja nie miała kiedy się rozkrecic bo ona piłą raz na 4 godziny i to na sile bo inaczej nawet by się nie obudzila i przez tydzień schudla 750 g aa do poprzedniego tygodnia przybierała ok 20 na dzień teraz jest lepiej bo juz 50g

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh37165se0wvk.png

Kataryb nie dostaliście skierowania do szpitala, lub na badanie poziomu bilirubiny? Spróbuj może go przewinąć przed karmieniem lub przebrać, żeby przez chwilę było mu troszkę chłodniej.
My w czwartek byliśmy w takiej samej sytuacji. W 10-tej dobie zorientowaliśmy się, że coś jest nie tak, gdy w nocy Antek nie obudził nas na karmienie. Był bardzo ospały i nie chciał jeść. Po zważeniu przez położną poszliśmy z nim do lekarza. Miał wagę jak przy wypisie ze szpitala. Pediatra dała nam skierowanie do szpitala. Natychmiast nas przyjęli. Dziecko było już lekko odwonione. Bilirubina była ponad normę. W szpitalu kroplówki i mm, bez naświetlania.
Dzisiaj już nas wpisali. W końcu jesteśmy w domu. Karmimy Antka 11 razy na dobę mm. Powoli mogę wprowadzać odciągniete mleko. Dzisiaj tylko jedna porcja. W środę kontrola u pediatry.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

Gosia.M współczuje Ci bardzo co za świnia i to jeszcze przed samym porodem, ech, za chwilę dzidzia Ci wszystko wynagrodzi zobaczysz
Ja jestem tak zakochana w swoim synusiu, że pozwalam mu nawet na cycusiu usypiać i co najgorsze nie chce inaczej, położna dzisiaj stwierdziła, że go rozpuściłam bo łóżeczko go parzy, smoka też nie chce ciumkać i jak go tu odzwyczaić, podobno synusiowie tak mają, że tylko przy cycusiu by siedzieli, a mój potrzebuje ciągłej bliskości z mamusią:)
magda.lena.28 dziękuję i trzymam kciuki za szybką i bezbolesną akcję, szusterka Ty to widzę jak ja, też już myślałam, że nie urodze, 10 dni po terminie, ale chyba miałam źle termin wyliczony, bo ledwo te oxy coś dały, lepiej żeby naturalnie się rozwinęło, powodzenia Kochana:)
Joanna rozbawiłaś mnie tą zamianą kosmetyków:) ja też miałam te gówinka w szpitalu i w czasie połogu zaraz po porodzie ledwo mi starczyły
Dzisiaj była u nas pediatra i położna, mały zdrowiutki, żółtaczka znika, nic tylko się cieszyć. Pediatra mówiła o szczepionkach zwykłych i skojarzonych i zgłupiałam, ale chyba weźmiemy na NFZ i może pneumokoki bo mały może pójdzie do żłobka.
A tak wyglądam tydzień po porodzie, mój ssaczek wszystko ze mnie wyssał i mam wrażenie że nadal chudnę, bo nie mam czasu porządnie zjeść.

monthly_2015_09/wrzesniowki-2015_36489.jpg

monthly_2015_09/wrzesniowki-2015_36490.jpg

monthly_2015_09/wrzesniowki-2015_36491.jpg

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

maminkaa Twój Leoś cudny i ma bodziaka z H&M, ja chce swojemu kupić taki na chrzest, super wygląda
W pytaniu na śniadanie ostatnio był poruszany temat diety dla mam karmiących piersią i faktycznie nie ma czegoś takiego, trzeba wprowadzać produkty stopniowo i z umiarem i obserwować dziecko jak na nie reaguje, mi położna mówiła, że np. jemy pomidorka np . po plasterku na kanapki jednego dnia, a drugiego obserwujemy i kolejne dni też możemy zjeść tego pomidorka jak nie uczulił, żeby nie wprowadzać wszystkich warzyw na raz tylko stopniowo i obserwować, a jeżeli rodzice nie są alergikami to dziecko też nie powinno być. A co do położnej to przychodzi co tydzień, do 6-7 wizyt i daje swój numer w razie pytań i niepokojących mamę sytuacji.

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

Doczekałam się.
Poszłam na badanie przed 1 okazało się ze szyjka jest bardzo wysoko i sięgnąć jej nie idzie.doktorek wcisnąć mi prawie całą rękę na wysokość pępka! Aż podskoczy łam na fotelu , mieszal mieszal i odrywal mi szyjke od kosci jak stwierdzil bo do tylu byla zagieta /do kregoslupa przyklejona/ ale co się okazało tam rozwarcie na dwa palce ! Nie wiem ile to cm ale ominął mnie ten cewnik !:)
całe szczęście . Właśnie Odlaczyli mi ktg Mały uparty zapis do niczego bo albo uciekał albo zero ruchu.
Oczywiście po odpieciu szaleje.

Jutro na 6 na porodów kę i porcję oksy. Chociaż mam nadzieje ze skurcze rusza i będę mogła wskoczyć do wanny :)

https://www.suwaczek.pl/cache/ec9c665127.png
Wituś Michał sn 29.09.2015 57cm 3520g 10'45
[url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki]http://s9.suwaczek.com/201509291762.png[
Lilianna sn 30.01.2011 54cm 3220 15'20

No i znowu post się nie opublikował w całości...
Wczoraj rano cieszyłam się, że całą ciążę nie chorowałam bo przeziębienia u mnie to norma....a tu 15-16 godz i zaczęłam się rozkładać. Mega ból gardła i głowy. Myślałam że to tylko zatoki znowu ale z godziny na godzinę jest gorzej..nie śpię tylko się męczę. Co chwila tantum Verde, płukanki gardła a teraz paracetamol. Co więcej mogę wziąć aby poczuć się lepiej?:(

Gość Blanka1212

szusterka no to w koncu sie doczekasz:) pisz co i jak:) czekamy na dobre wiesci:) ta twoja szyjka faktycznie jaja sobie robila!
A z ta dieta to jak mam poznac czy cos mu jest po czyms skoro przy scislej diecie Sebus ma wzdecia i zaparcia i walczy z brzuszkiem? Daje mu espumisan i od dwoch dni herbatke z kopru i mam wrazenie ze wiecej purka przez ta herbatke...

Szusterka powodzenia:)

Kurcze dziewczyny teraz mnie nastraszylyscie jeszcxe bardziej :( wczoraj na tej wizycie mierzyla mu poziom biliburyny tylko nie przez krew a takim urzadzeniem to wyszlo 11,4 ale niewiem czego w kazdym badz razie stwierdzila ze nie jest to jakis niepokojacy poziom i ze jak zacznie wiecej jesc to mu zejdzie :/ to samo mowila polozna srodowiskowa ktora byla u nas, obie twierdza ze dziecko jest energiczne ( bo jak go ruszaly to sie darl) i iest z nim ok ale teraz to juz sama niewiem martwie sie ehhh wizyta u pediatry dopiero 8.10 :( zaraz chyba pojade prywatnie cos czuje.