Skocz do zawartości
Forum

Inofem a płodność

Rekomendowane odpowiedzi

Noo beta z krwi najpewniejsza. A testy zwykle to roznie pokazuja, chociaz bardzo chwala ten clear blue, nawet testy owulacyjne z tej firmy sa podobmo bardzo dobre.

Ps. Ja tak sie boje poboru krwi, zawsze mdleje po takich rzeczach. Hehe
Jesli zajde kiedykolwiek w ciaze, nie wiem jak przezyje tyle badan hehe.

Jak będziesz miała potwierdzona ciążę to wszystko zniesiesz dla tej małej istotki;) niektóre w ciąży mają cukrzycę ciążowa moja szwagierka wtedy codziennie się kula bo musiała, ale stwierdziła że dla maluszka zrobi wszystko;)

Ja też się boje dlatego się waham z tą beta. Ale ten test co mówisz muszę kupić niby jest drogi ale raz na ile mi nie zaszkodzi a będę spokojniejsza jak zrobię;)

Tak Rysia 26 mam wizyte. Wiec na spokojnie. Dzis 10 dc. Wizyta w 12 dc. Zobaczymy.
A juz umawialas swoja wizyt ? Pisalas ze do 5 tygodnia.
:) Ale jestem ciekawa co Ci powie. Lap gratulacje bo w sumie nie wiem czy to napisalam. W każdym razie bardzo się cieszę i cały czas jestem z Tobą :*
A reszczie Dziwczyn życzę takiej samej szybkiej wiadomości :)

U mnie dziś 9dc. Ostatni dzień z CLO 2tab. W czwartek (12dc) idę na monitoring.
Jakoś przeżyłam te kilka dni bez większych trudności. Myślałam, że będzie gorzej. Jajniki mocniej bolały mnie tylko w 1 dzień brania leku i od wczoraj w nocy zaczęły sie uderzenia gorąca.

Rysia, tak bardzo się cieszę! Daj znać jak dalej wszystko się toczy :)

Iwa od Ciebie też czekam na informacje jak poszło na wizycie.

Michaelle co do Twoich objawów to ja też przed braniem Inofemu nie miałam żadnych typowych objawów na @, a później łatwo mogłam to rozpoznać. Oczywiście życzę Ci aby była to jednak ciąża ;)

Hej Kaś, to super, teraz tylko xzekac do tego 12 dc.) beda pecherzykiii!!!! heh
Hmm co do objawow, raczej nie mysle, ze to typowo na miesiaczke, chociaz kto wie, moze inofem a moze jeszcze te clo cos pozmienialo. No nie wiem trudno mi stwierdzić.
Dobrze, ze juz poniedzialek, praca, praca dom
Nie bede miala czasu swirowac. Tylko na spokojnie bede czekac.

Iwa Kaś trzymam kciuki we wt i czw za dobre wiadomości!!!
Dziś pisałam do gin o wizytę i czy mam wziąć Luteinę, bardzo bym chciała w razie W i (jakiegokolwiek plamienia czy krwotoku chociaż nawet nie dopuszczam takiej myśli) ale byłabym spokojna a tak to ciągle sprawdzam.
Narazie temp 37.9*
Michaelll skąd pewność że to objawy ciążowe?ty to jesteś rzeczywiście jednak optymistka:D jakie masz objawy?kiedy masz mieć @?

Noo ja jestem zawsze optymistycznie nastawiona, nie jestem pewna co do objawow, ze to na pewno ciązowe, ale nie moge ich tez wykluczyc. Nie ukrywam, ze badanie szyjki macicy namącilo mi w glowie, aczkolwiek czekam spokojnie.
Okres powinnam miec 30 ego
Co do objawow, to pobolewanie brzucha, zgaga, bolesne i powiekszone piersi, chyba tylko tyle, dzisiaj narazie nic mnie nie dopadlo.
Ja tam ciesze sie nawet z tego, ze ten lek zadzialal i mialam ta owulacje chociaz. Dla mnie to juz polowa sukcesu. :)

No dzieki bardzo Rysia, a jak Ty sie czujesz?

Dzisiaj moja ginekolog napisala, ze tak, powinnam brac duphaston. Ale ona szybka
Niedlugo mam miec okres (?) a ona dopiero mi odpisuje na wiadomosc z przed kilku dni. Powinna przeciez na ostatnim monitoringu mi to przepisac. Co za czlowiek.

Pati o nie.. @...no ciekawe...kiedy ostatnia tabletka Duphaston?
Testujesz jeszcze? a Michaelll kiedy myślisz zrobić test? kupiłaś?

Narazie wstaje w nocy kilka razy na siku, jadłabym ciągle, ale malutko (w tamtych ciążach też tak miałam) teraz takie bezpłciowe jedzenie: ogórek pomidor jajko- paste, wczoraj zjadłam biała kiełbasę z majerankiem która wcześniej uwielbiałam (albo bardzo doprawione potrawy) to teraz nie blee, mąż wczoraj zabrał mnie na pizzę żeby uczcić radość to sos czosnkowy mnie odrzucił, ciekawe kiedy kawa z mlekiem mi przestanie smakować?(i tak pije 1) może jak przyjdą mdłości, więcej nie zauważyłam.
Brzuch sporadycznie boli czy kłuje macica, bacznie obserwuję to bo w tamtych nieudanych ciążach bolało bardzo cały czas, szyjka nadal wysoko, ale co tu będę gdybać, po pozytywnym teście podobno od tak objawy przychodzą, dowiem się na wizycie czy wszystko ok i czy dobrze to interpretuję, czekam za odp.
Dobrze że teraz dużo się dzieje bo nie mam czasu tak myśleć o tym wszystkim i się zamartwiać, schudłam 3kg w miesiąc to możecie sobie wyobrazić jaki meksyk, muszę zacząć jeść i dbać o siebie, tylko jak? jak ciągle coś, dzień wypełniony po brzegi, wstaję już 5,6 i 23,24 spać, ale jeszcze troszkę, 1go przeprowadzam się, postanowione:D

Tak to jest jak sie pracuje w branzy beuaty hehe, ja tez po pracy w sklepie wykonuje uslugi, ale w domu, wiec naprawde z tym czasem ciezko.

Jeszcze nie kupilam testu, po pracy szybko pojde do apteki i kupie kilka. Zatestuje chyba za 2 dni a potem w dzien okresu.
Tylko boje sie, ze jak nawet zatestuje i wyjdzie pozytywny, to bedzie to ciaza biochemiczna, bo babka nie dala mi tej luteiny. Dzisiaj mam isc po recepte do niej. Czlowiek z niej wredny. Ahh.
Dobra koniec swirowania, bedzie dobrze. ))

Coś mi dziś net fiksuje bo nie wyświetliły mi się wasze wpisy:) dziś ostatnia wzięłam przeszukałem Clay dom i nie mam więcej a byłam pewna że mam ale niestety nie. Więc skoro już dziś ostatnia to w środę lub czwartek powinnam dostać @ ale jak mi się uda to zrobię jutro test jeszcze jeden innej firmy dziś nie mam dostępu do apteki niestety u nas tylko jedna a testy tylko pink normalnie szok. Ale ogólnie jest ok mam wrażliwe cycki bola mnie plecy i delikatnie brzuch czyli @ tuż tuż:)

Karola ja myślę że skoro Duphaston 10ta tabl. 23dc to test ciążowy (sikany czy z krwi) teoretycznie 11dnia się robi czyli ucb 24dc.
Aaaale pamiętaj że brałaś zastrzyk tj Bhcg w 11dniu to też ryzyko bo może dać wynik fałszywie pozytywny, powinno się robić w 14dniu.
Ja robiłam 11dni po zastrzyku Ovitrelle (i Luteinie) to test sikany pokazywał 11d i 12d po fałszywie pozytywny a później w 14d pokazał nagatywny, później terminowo @.
Moim zdaniem powinnaś zrobić test (z krwi czy sikany) 2.12, ale tj jak uważasz;-) powodzenia
Kiedy masz termin @?