Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Andziara dopiero do domu wróciłam 1,5h poślizgu masakra... W kolejce musiałam stać aby kartę sobie wyrobić...
Mam niewielka tarczyce tabletki euthyrox 25 mi pani doktor przepisała 1 dziennie mam brać.
Pani doktor bardzo miła zleciła mi kilka badan z antyciałami plus standard tsh ft4 ft3 i 10.12 mam sie zgłosić na kontrole... Uspokoiła mnie ;) dobrze ze wyłapałam tarczyce na wczesnym etapie teraz będę pod kontrolą i dzidziuś będzie zdrowy ;)
Tylko jeden minus nie dostałam recepty... Musiała zapomnieć nie wiem... A ja nie wiedziałam ze ten lek jest na receptę... w aptece ubłagałam aby mi daly tabletki a doniosę receptę po wizycie 10.12

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7janliywfnjikz.png

Cześć.
Zbieram się i zbieram już chyba od tygodnia, żeby do Was napisać:/

U Nas wszystko w porządku. Mdłości się pojawiają w kratkę, brzuszek coraz większy, a waga na dzień robienia testu jeszcze nie osiągnięta. W niedzielę całą rodzinką słuchaliśmy serduszka:) Lilcia już jest świadoma rodzeństwa w brzuszku i będąc u rodziny drżę, aby się narazie nie wygadała. Mówi, że chce siostrzyczkę:) U Nas nikt jeszcze nie wie, czekamy do USG prenatalnego, które już za tydzień w środę, ale planujemy powiedzieć w Wigilię:)
A propos kalendarzyka chińskiego to przy córci i synku się sprawdziło, teraz niby ma być chłopczyk.

Gosia mój P cierpi na wielotorbielowatość nerek i kilka razy do roku robią mu się kamienie. Za pierwszym razem miał rozbijane (ponoć strasznie bolesny zabieg), który na szczęście przyniósł skutek, bo w przeciwnym razie czekała go operacja. Kolejne już mu same schodziły bez ingerencji lekarza. Pamiętaj, aby mąż bardzo dużo pił. Życzę Wam zdrówka!

aniaradzia a może możesz też polecić jakiegoś dobrego neurologa zajmującego się leczenie/m stwardnienia rozsianego?

Dziewczyny gratuluję Wam udanych wizyt. Nela cieszę się, że drugie USG też Cię uspokoiło, trochę nieciekawie z wynikami z krwi, ale ja mam nadzieję, że testy wykażą, że wszystko jest w porządku! Trzeba być pozytywnie nastawionym.

Miłosz ur. 13.07.2018 r., godz. 2.18, 3220 g, 55 cm
Gaja ur. 11.08.2016 r., godz. 8:20, 3530 g, 54 cm
Milan ur. 16.06.2015 r., godz. 4:35, 4060 g, 58 cm
Namir ur. 07.06.2013 r., godz. 16:35, 3650 g, 57 cm

Neela, domyślam się co musisz przeżywać, ale jestem pewna że wszystko będzie ok, zobaczysz! Znam mnóstwo takich przypadków, z mojego otoczenia, że wyniki z krwi były bardzo kiepskie, np 1:6 a mimo to po amnio okazywało się że dziecko jest zdrowe :)
I Ty dostaniesz super prezent na święta :)

U mnie brzuch już całkiem duży, mam wrażenie że moje mięsnie brzucha, które przed ciążą były w całkiem niezłej formie, teraz jakby 'odpuściły' - zrobił się duzy prawie z dnia na dzień, nie da się go wciągnąć. A przecież wiadomo, że fasola nie zajmuje póki co jego całej przestrzeni. Na pocątku myslałam, że to wzdęcia ale brzuch jest taki niezależnie od pory dnia, może nad ranem minimalnie większy. Faktycznie z tymi wzdęciami borykam się od jakiegoś czasu i mocno mnie to męczy- niezależnie od tego czy jestem przed czy po posiłkiem, czy najedzona czy z pustym żołądkiem, od 15 codziennie do nocy męczą bolesne wzdęcia. Nie jem i nie piję nic wzdymającego.
Kupiłam sobie herbatkę z kopru włoskiego ale czytałam potem w internecie ze nie powinno sie jej pic w ciąży...
Macie jakieś nieapteczne sposoby na wzdęcia? Nadmienię, że z wypróżnianiem nie mam problemów.

No a z dobrych wieści to pojawiła mi się lekka czarna linia od wzgórka do pępka :)

Konstancja, Mamalina dzięki za miłe słowa!
W ciągu kilku dni przeczytałam setki historii dziewczyn, których wyniki były o wiele gorsze niż moje a rodziły zdrowe dzieci. Mam nadzieje, że ja też będę w tym gronie. Serce pęka jak się czyta, że niektóre z nich niestety nie były takimi szczęściarami... :(
Musi być dobrze! Wszystkim Wam życzę zdrowych pociech!

http://www.suwaczki.com/tickers/16udskjodlwx7wqn.png

Dziewczyny te bole w posladkach to skurcz miesni glebokich. Mam to samo, czasami nie jestem w stanie chodzic... W poprzedniej ciazy bylo tak samo:) magnez pomaga:)

Mamalina, neurolog zajmujacy sie stwardnieniem rozsianym to Dr Elzbieta Gryz-Kurek. Przyjmuje w LuxMed w Krakowie. Nie wiem czy jeszcze pracuje na klinice Neurologii bo kiedys tam pracowala. Doskonaly lekarz i z czystym sercem ja polecam!!!
Ja mialam inny problem neurologiczny bo mam ataki miopatii i bardzo troskliwie sie mna zajela... Tylko kolejki do niej sa niemozebne, ale warto!!!