Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje dla Was Mamusie! Życzę Wam dużo sił i zdrowia dla Was i Waszych pociech!
Ja dziś miałam wizytę i podobno powinnam dotrwać do terminu. Kolejna wizyta za 2 tygodnie i jeśli nic nie ruszy to dostanę skierowanie do szpitala. Ale mnie się nie śpieszy... Wykończenia w domu jeszcze trwają, trzeba też potem przewieźć rzeczy i jakoś to rozlokować.
Tetide zazdroszczę że masz juz to za sobą...

J. dzięki za informacje! kati wracaj do nas jak dojdziesz do siebie i zdaj relacje z Waszych poczynań: poród, przywitanie, karmienie, przewijanie itd. Przyda się nam wszystko :)

migotka, współczuję przeprowadzki na koniec ciąży. Ja już bym się nie nadawała do tego pomimo, że teraz właśnie można sobie biegać, skakać itp, bo i rodzić już możemy. Teraz to dyszę po przejściu 16 schodów :)

Jutro skończę szyć firany i zasłony do gościnnego i będę zamawiać materiał do dzieciaczka :) Ten pokój na szczęście nie musi być w 100% wykończony, bo Maluszek będzie tam spać może w ciągu dnia, a może tylko to będzie przechowalnia Jego rzeczy na dłuższy czas. Ja się nie rozstanę z Maluchem na noc przez 6 miesięcy chyba. Pamiętam jak budziłam się non stop do mojego siostrzeńca żeby sprawdzać oddech, już sobie wyobrażam, że będę jak zombie z niewyspania. Także Aniu, szkoda, że nie da się na zapas wyspać, ale przynajmniej możemy wypocząć do porodu :) I ja to będę codziennie już robić :)
A jak Wy to przeszłyście doświadczone mamy? Ja mam fobię jeśli chodzi o oddech dzieci.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

Kati gratulacje!

Kurczę od wczoraj borykam się z problemem uczucia ze coś mi "stoi" na przełyku przez to wczorajszej nocy nie spałam oczywiste przez to wszystko wymioty ;( dzisiejszy dzień kiepsko ale jak to w ciagu dnia - uczucie to zmalało. Teraz znów się nasila ;( ehh nie wiem co to, czy mała uciska mi gdzieś, nie wiem jak temu zaradzić. Może któraś z was miała podobnie ?

Kati, J- GRATULACJE !! Wymeczyli cię tam tyle dni ale masz za to najwspanialsza nagrode :) tak się cieszę razem z Wami :) Mam nadzieje że cesarka nie taka straszna jak ją malują i ze szybko do siebie dochodzisz, opisz wrażenia jak już dojdziesz do siebie:) Jeszcze raz gratulacje dla świeżo upieczonych rodziców :)

kati, J ogromne gratulacje dla Was! Mam nadzieję, że dzisiejsze badania serduszka wykluczą jakiekolwiek nieprawidłowości. Czekamy na wieści i foto małego Aleksa:)

Samych wspaniałości dla Wszystkich Mam:) Ja już dostałam kwiatuszki, a popołudniu będą jeszcze laurki, pierwsze, które dostanę od Lilci i Namirka:) Już się nie mogę doczekać:)

Miłosz ur. 13.07.2018 r., godz. 2.18, 3220 g, 55 cm
Gaja ur. 11.08.2016 r., godz. 8:20, 3530 g, 54 cm
Milan ur. 16.06.2015 r., godz. 4:35, 4060 g, 58 cm
Namir ur. 07.06.2013 r., godz. 16:35, 3650 g, 57 cm

A ja dzis zaczelam dzien jako pogotowie laktacyjne. Kuzynka urodzila niedawno synka i dzis ja zlapal zastoj... Ehhh uroki karmienia;) jak widzicie kp ma dobre i troche gorsze strony..

Wlasnie sobie jade do PPC na kontrole... Znow sie wystoje w kolejce, no coz. Ale warto sprawdzic co tam slychac u malego.
Kati trzymam kciuki, zeby kardiolog nic zlego nie znalazl u Twojego skarbka;)

Wszystkim kulinkom tym rozpakowanym i jeszcze nie zycze pieknego Dnia Mamy;)

Hej dziewczyny,
Wszystkiego najlepszego dla tych świeżo upieczonych i tych przyszłych mam! :P
strasznie wam zazdroszczę że macie to już za sobą i możecie już przytulać wasze pociechy. Mój synio nadal się wyleguje i nie zamierza się nigdzie ruszać chociaż brzuch mam już bardzo nisko i termin porodu się zbliża :)

A jak to jest z planową kolejką do porodów? Pierwsza na pewno Gosia (TP na 1 czerwca, tak?), Anetka, która ma cc 1 i jak dalej sprawa wygląda? Kilka dziewczyn ma na 2, 4 czerwca, ale nie wiem które - oo na pewno Sabrinka, bo u niej już leci 40 tc.
Może zgapimy szyfr od majówek - na początku posta data TP i znak czy chłopczyk (ch) czy dziewczynka (dz)? Co Wy na to?

Miłosz ur. 13.07.2018 r., godz. 2.18, 3220 g, 55 cm
Gaja ur. 11.08.2016 r., godz. 8:20, 3530 g, 54 cm
Milan ur. 16.06.2015 r., godz. 4:35, 4060 g, 58 cm
Namir ur. 07.06.2013 r., godz. 16:35, 3650 g, 57 cm